Tror likevel ikke den stotter USB Audio 2.0 enda? Da vil f.eks ikke M2tech Hiface two fungere.. men HagUSB og USB Audio 1.0 USB/SPdif adaptere vil fungere opptil 24/96. Kanskje Oblivion vet mer.Everything is pre-configured except for the music library location and sound-card configuration. IP address config is optional if your client supports Bonjour.
Regner med at overgang fra 32bit -> 64bit => Redusert støy pga. redusert antall instruksjoner => Mer oppløst lyd og bedre 3DMon tro om folk flest er litt redd for å prøve? Det er bare å spørre, så kan jeg alltids prøve å svare det jeg kan ihvertfall. Jeg er jo ingen ekspert i commandline/terminal, men jeg skjønner sammenhengen godt nok til å finne informasjonen jeg trenger.
Har i løpet av dagen fått opp en halvferdig voyage mpd 64bit. Testet litt og slikt, sammenlignet mpd 32 og 64bit og t.o.m brukt ørene veldig gøyalt kommer med mer.. (flybuss med iphone)
Det er det "normale" surretJa, har lagt merke til at ting gaar i surr m.h.t til feil sanger i feil album og slikt, men det var ikke verre enn a quitte programmet helt. Altsa fjerne det fra appswitcheren som dukker opp naar man dobbelklikker paa homeknappen.
Veldig rart, jeg har aldri vaert borti dette problemet. Har hatt forskjellige bokser oppe og kjore. Har forsovet autodiscovery paa MPD, saa det er lenge siden jeg har tasta inn IP manuelt, men det er likevel rart at dette skal ha noe aa si. Er det spesifikt mot Mpdpup?Det er det "normale" surretJa, har lagt merke til at ting gaar i surr m.h.t til feil sanger i feil album og slikt, men det var ikke verre enn a quitte programmet helt. Altsa fjerne det fra appswitcheren som dukker opp naar man dobbelklikker paa homeknappen.
Hvis en konfigurerer mot MPD med forskjellige IP adresser vil det etterhvert bli "total surr"...
En kan ikke se album og ikke se spilleliste (vises som unknown) etc...
Da er det sletting og ny installering som gjelder..
Spinnvillt Dette er lovende!!32bit vs 64bit:
Mot en 64bits versjon i som kun er halvtweaket er det rått parti i favør 64bit! Oh My God! Det er helt spinnvillt! Det er bare så mye mer liv, dynamikk, et vell av detaljer, samtidig som det spiller enda roligere og renere, også såklart: veldig holografisk/3D! Og det har ikke blitt lysere i klangen, men tvert imot. Hvor bra det kan bli med den NUC-platformen, med ingen mekaniske deler, samt DC-strømforsyning kan jeg kun spekulere i (kan jo gjøre det samme med en Mac mini, men det blir litt for ekstremt/luksuriøst IMHO)
I praksis er vel Gigabit kun viktig for førstegangs scanning av musikkfilene. Men MPD er lyyyyyyyyynrask uansett til dette uansett, men det går vel unna på en femtedel av tiden kontra 100mbit. 15-20min på 2 TB lossless kontra 1t-1t15min. Intel NUC er en 64bits maskin, og dette tror jeg kan være fordelaktig m.h.t til lydkvaliteten. Ikke spør meg hvorfor... Edit: virker som amd også støtter 64bit.Da jeg gjorde et nettsøk ang. Intel NUC (Next Unit of Computing), fant jeg også AMD LiveBox. Den har bl.a. gigabit ethernet som Intel NUC visstnok skal mangle. Har noen av dere så langt noen formeninger om pluss og minus for de to plattformene?
Intel NUC (Next Unit of Computing)
AMD LiveBox
- Intel NUC - Information & News on Intel's Next Unit of Computing
- Intel unveils 4-inch NUC mini PC for $400 – Computer Chips & Hardware Technology | Geek.com
- Intel's 4-inch Next Unit of Computing to cost $400 - The Tech Report
- Intel talks details on its tiny “Next Unit of Computing” system | Ars Technica
- Watch out, Raspberry Pi: Intel unveils ultra-small Next Unit of Computing PC | ExtremeTech
Jeg fikk inntrykk av at Intel NUC kun har trådløst nettverk, ikke kablet.I praksis er vel Gigabit kun viktig for førstegangs scanning av musikkfilene. Men MPD er lyyyyyyyyynrask uansett til dette uansett, men det går vel unna på en femtedel av tiden kontra 100mbit. 15-20min på 2 TB lossless kontra 1t-1t15min. Intel NUC er en 64bits maskin, og dette tror jeg kan være fordelaktig m.h.t til lydkvaliteten. Ikke spør meg hvorfor... Edit: virker som amd også støtter 64bit.Da jeg gjorde et nettsøk ang. Intel NUC (Next Unit of Computing), fant jeg også AMD LiveBox. Den har bl.a. gigabit ethernet som Intel NUC visstnok skal mangle. Har noen av dere så langt noen formeninger om pluss og minus for de to plattformene?
Intel NUC (Next Unit of Computing)
AMD LiveBox
- Intel NUC - Information & News on Intel's Next Unit of Computing
- Intel unveils 4-inch NUC mini PC for $400 – Computer Chips & Hardware Technology | Geek.com
- Intel's 4-inch Next Unit of Computing to cost $400 - The Tech Report
- Intel talks details on its tiny “Next Unit of Computing” system | Ars Technica
- Watch out, Raspberry Pi: Intel unveils ultra-small Next Unit of Computing PC | ExtremeTech
Skal få testet denne versjonen ASAPHar sendt deg 4. testutgave på PM nå, Oblivion. *Sinnsykt* mye frem og tilbake, testing, etc etc. Men nå anser jeg dette som "stable" og kan gå videre med livet... ISO på rundt 60MB, som garantert spiller ringer rundt det du har vært borti tidligere
For meg er WAV og AIFF (opp til 768k/32bit), FLAC og DSD støtte et mål.Det blir nok å kompilere selv med kun støtte for ALAC/FLAC/AAC (og kanskje ogg/vorbis), for å få ned overheaden.
Hva med nettverks boot fra NAS ??Noen av dere har kanskje opplevd at det er fordeler å bruke SSD-disk, bruksmessig uten tvil, men også når det gjelder lydkvalitet. Så hva slår SSD? ..nemlig ingen disk i det hele tatt. Måten min metode fungerer på er at man booter opp via en USB stick, hele sulamitten blir så overført til RAM og kjører derfra. På samme USB stick har man en live-partisjon som gjør at den beholder endringene. (Stort sett i bruk ved update av bibliotek).
Regner med at forskjellen er omtrent som når jeg gikk over fra Windows basert avspilling til OSX...Akkurat nå har jeg bootet opp igjen igjen i OSX Lion med Pure Music med memory playback. Dette er eksakt samme maskin, men det låter som en dårlig faksimile i forhold, og det er ikke *litt* overdrevet engang
Det stemmer at en bør enable native DSD kun hvis en har DAC / USB mottager som støtter dette.Det er vel ingen begrensninger på WAV og AIFF, trodde jeg. Nå har jeg jo hverken DAC som tar 768 eller slike filer uansett, så det får nå være ubesvart fra min side, men det skal teknisk sett ikke være noen problemer med det. UAC2 er kun begrenset oppad til hva USB-chippen er programmert for. DSD støtte er bakt inn i nåværende MPD-versjon allerede. Det konverteres til DXD og nedsamples til 176/192 om det er begrensninger i DAC´en tror jeg. (såfremt MPD har blitt kompilert med SRC-biblioteket) Native DSD over PCM må spesifiseres i configfilen til MPD, men støtten er der allerede. (Det er ingen standard som gjør at DACer kan fortelle Linux at de støtter DSD enda, slik at dette kan skiftes automatisk on-the-fly) AAC og MP3 fordi dette er alltids formater en alltids kommer over, og Vorbis muligens hvis det kommer en MPD-klient med native støtte for Spotify, og som kan sende spillelister og urler til MPD-serveren. Akkurat det hadde vært veldig kjekt Ser jo ikke bort fra at det kunne blitt implementert i mPad/mPod iogmed det finns flere andre iOS-apps som benytter seg av Spotify sin API allerede.
Det er ikke et problem, men det hadde blitt litt mindre hardware...Ser ikke helt problemet med å boote fra USB-penn iogmed 99.999% av alle musikkservere er ganske selvstendige og ikke i et stort nettverk av audiofile musikkavspillere.
Du kan legge til maxcpus=2 som boot parameter, men jeg tviler på at det hjelper noe særlig. Men det skader ikke å prøve.Fordi Linux i RT (real time) utgave kjører alle kjernene i CPU uten strømsparing / klokke justering så er en dual (2) core CPU kanskje det optimale. Min quad (4) core i5 blir varm, men det er ikke så rart når halvparten av kjernene blir kjørt med full klokke uten at det er behov for det.
Lykke til, hvis det er 1 person på dette forumet jeg anser som ekte nerd, så må det være degJeg ser for meg å lage et image for nettverksboot når jeg omsider kommer meg på plass etter flytting. Jeg trenger et Hi-fi relatert prosjekt igjen når mørket faller på. Det er et eller annet besnærende med tanken på hvor enkelt det da vil bli å sammenligne ulike løsninger siden alt blir plug'n play. Ikke det at en USB-minnepinne er så ille altså.
I mitt tilfelle trenger jeg ikke å ta hensyn til tradisjonelle begrensninger i nettverksinfrastruktur, siden hele nettverket mitt er satt opp for å kunne understøtte ethvert nerdete påfunn på enkelt vis. Det er derfor på ingen måte noe mål at dette blir en enkel løsning som kan kjøres i ethvert hjemmenett.
Install guide for MPD with DSD supportHar sjekket ut en DFF fil fra 2L som spilte uten problemer. Ble nedsamplet til 192khz. DSD over PCM ligger ikke i MPD Master Git,og må derfor patches manuelt. Må vel prøve dette en dag da.
Temperaturen nå er nede på helt akseptabelt nivå og maskinen stabil...Den "livebooter" (et image inn i ram) og du kan ikke skrive til denne. Måten dette fungerer er:
Du må partisjonere (bruk f.eks Gparted Live CD) USB pennen med en partisjon på tja 100MB FAT, og en partisjon som er enten EXT2 eller EXT3 (jeg bruker ext3, føler den er litt mer sikker p.g.a journal) og kaller denne partisjonen for "live-rw". Så bruker du unetbootin og legger inn Linux på FAT-partisjonen, redigerer syslinux.cfg og legger til "persistent" i boot linjen. Da kan du lagre spillelister, og slipper å rescanne biblioteket hver gang du rebooter også.
Skal bygge en DSD-native versjon av MPD til deg.
ps: for å disable hyper threading kan du bruke "maxcpus=4", tror ikke dette er så viktig dog.
I tilfelle noen er interessert: Supermicro er en av de få produsentene av hovedkort med de mobile sokkel RFCBGA1023 17W CPUene ovenforIntel® Core™ i3-3217U Processor (3M Cache, 1.80 GHz) Mobile - 17 watt
Intel® Core™ i5-3470T Processor (3M Cache, up to 3.60 GHz) Desktop - 35 watt
Intel® Core™ i5-3427U Processor (3M Cache, up to 2.80 GHz) Mobile - 17 watt
Intel® Core™ i7-3770T Processor (8M Cache, up to 3.70 GHz) Desktop - 45 watt
Intel® Core™ i7-3667U Processor (4M Cache, up to 3.20 GHz) Mobile - 17 watt
For det første har Raspberry Pi ikke Gigabit nettverk, men 100 Mbit som dessverre er koblet via USB.Hvorfor ikke kjøpe et lite ARM-kort til denne bruken?
De bruker 5-6W totalt og har mer enn nok ytelse for en mpd-server.
Dere burde ta en titt på feks. Pandaboard eller Raspberry Pi | An ARM GNU/Linux box for $25. Take a byte!
Debian har et gigantisk bibliotek for ARM hardfloat, som inkluderer hva enn man måtte ha behov for.
Venter selv på et Raspberry Pi-kort som skal brukes til XBMC og MPD.
Det var da noen usedvanlig velvoksne filer, Goophy. Hvilken komprimeringsinnstilling i FLAC brukte du?den hadde ingen problemer med 192/24 FLAC i MPD. Stort sett filer på mellom 300 og 500GB.
Jeg begynte Linux MPD testingen med et Intel Atom DN2800MT innkjøpt til formålet.Hva med Intel Atom, da? Enten på et mini-ITX hovedkort eller en av de mange Atom-baserte barebones som finnes på markeded, f.eks. Shuttle sine vifteløse.
Ja, de er litt voksne. Har stort sett bare godt over middels lange verker i 192/24.Det var da noen usedvanlig velvoksne filer, Goophy. Hvilken komprimeringsinnstilling i FLAC brukte du?den hadde ingen problemer med 192/24 FLAC i MPD. Stort sett filer på mellom 300 og 500GB.
Kanskje du mente MB og ikke GB?Ja, de er litt voksne. Har stort sett bare godt over middels lange verker i 192/24.Det var da noen usedvanlig velvoksne filer, Goophy. Hvilken komprimeringsinnstilling i FLAC brukte du?den hadde ingen problemer med 192/24 FLAC i MPD. Stort sett filer på mellom 300 og 500GB.
Bruker som regel 5 om jeg encoder noe selv.
Haha, den så jeg ikke før nå. Stygg bommert.Takk for info, Oblivion.
Kanskje du mente MB og ikke GB?Ja, de er litt voksne. Har stort sett bare godt over middels lange verker i 192/24.Det var da noen usedvanlig velvoksne filer, Goophy. Hvilken komprimeringsinnstilling i FLAC brukte du?den hadde ingen problemer med 192/24 FLAC i MPD. Stort sett filer på mellom 300 og 500GB.
Bruker som regel 5 om jeg encoder noe selv.
Den "livebooter" (et image inn i ram) og du kan ikke skrive til denne. Måten dette fungerer er:
Du må partisjonere (bruk f.eks Gparted Live CD) USB pennen med en partisjon på tja 100MB FAT, og en partisjon som er enten EXT2 eller EXT3 (jeg bruker ext3, føler den er litt mer sikker p.g.a journal) og kaller denne partisjonen for "live-rw". Så bruker du unetbootin og legger inn Linux på FAT-partisjonen, redigerer syslinux.cfg og legger til "persistent" i boot linjen. Da kan du lagre spillelister, og slipper å rescanne biblioteket hver gang du rebooter også.
Skal bygge en DSD-native versjon av MPD til deg.
ps: for å disable hyper threading kan du bruke "maxcpus=4", tror ikke dette er så viktig dog.
Han anbefaler å bruke MPD 0.17.Jurgen Kramer skrev:Only song duration and tag support are missing currently