Sennheiser HD 800 / Grado PS 1000 og headphone amp til dator

T

Tittentei

Gjest
Hei,
Tidligere hygget jeg meg høytspillende høyttalere, men etter at jeg ble uføretrygdet og måtte flytte inn i et kjøkken med gang på 15 kvm i ei blokk på verste vestkant, kan jeg rett og slett ikke ha lyd på høyt volum uten å forarge en av våre nye landsmenn.

Jeg har derfor tuklet litt rundt med forskjellige headset. Det hele begynte med et par Koss, direkte plugget inn i et onboard lydkort. Støyen fra lydkortet alene kunne sannsynligvis vært ampet opp noen dB og gitt ut som egen utgivelse alá PC Techno Volume 1.

Gikk derfor til anskaffelse av et par lydkort; Asus Xonar Essence, og har både ST og STX versjonen liggende. Synes ST versjonen låter bedre enn STX, men det er høyst sannsynlig kun fordi jeg har hørt at det er bedre.

Kossene ble erstattet av et par Beats by Dr Dre Pro. Med disse på hodet sklir jeg rett inn i nærmiljøet og lyden er meget artig og engasjerende. Problemet med dem er et hode som er overproporsjonert, så etter en stund med bruk føler jeg for å anmelde dem for blind vold.

Min alldeles herlige bror, salamander, kjøpte et par Beyerdynamic DT 770 (80 Ohm) til meg i presang. Disse sitter svært godt på hodet og låter veldig bra, enn om litt mindre engasjerende en aluminiumsparabolene fra Monster. Jeg kunne nok slått meg til ro med disse (og det er ikke noe jeg sier, bare fordi jeg vet at han kommer til å lese denne tråden), men disse anskaffelsene har gitt nytt engasjement til en ellers død pasjon for god lyd.

Vurderer nå Grado PS 1000 og Sennheiser HD 800, og lurer på om lydkortet jeg har vil være god nok kilde til disse. Prisene på den andre siden av atlanteren er jo nesten på likt nivå for disse, så da bør de også være sammenliknbare? Er det noen som har erfaringer med disse og kombinasjon med forsterkere av ulike merker?

Bruksområder vil være alt fra film til musikk, og jeg hører like gjerne på The Beatles som Infected Mushroom. Musikksmak er altså meget udefinert, men klassisk er jeg for tøff til å høre på.

Edit: Var så opptatt av å virke morsom og forfatte innlegget, at jeg helt glemte å stille direkte spørsmål.
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
274
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Sennheiser HD 800 / Grado PS 1000 og Headphone amp til dator

Dersom du vurderer disse to svært forskjellige hodetelefonene så er det min gjetting at du ikke har hørt de. De er nemlig lydmessige (og brukermessige) omtrent ytterpunkter, og etter prøvelytting vil man definitivt falle ned på en av de, ikke begge. De er som sagt svært forskjellige. Du burde prøve.
Mitt tips er å legge Beyer T1 på listen også, de er kjempegode og svært forskjellige fra DT770; i min smak er de betydelig bedre enn Grado'ene og en jevnbyrdig konkurrent til HD800. Beklager at jeg ikke har noe vettugt å si om lydkort. Bruker dedikert hodetelefonforsterker selv, og jeg vil mene at det er en nogenlunde forutsetning for best resultat fra hodetelefoner på dette nivået.
 
T

Tittentei

Gjest
Sennheiser HD 800 / Grado PS 1000 og Headphone amp til dator

Hei, Vidar.
Det er 50 % riktig; jeg hørte litt på Grado PS 1000, men de var ikke innspillt, og jeg fikk bare anledning til å teste dem i et par minutter (kom 5 minutter før de stengte, og ble hos dem 5 minutter over stengetid). Ble ikke imponert, men det er mulig det var forsterkerkombinasjonen (som jeg ikke husker), pluss at de aldri hadde vært koblet til og spillt på før jeg testet dem.

Jeg har lest endel på head-fi.org, og der sier de det samme; at de er veldig forskjellige headset. Ser i signaturen din at du har HD 800, hvilke kvaliteter var det som gjorde at du gikk for de kontra andre ting du har hørt?

Beyer T1 er lagt til på listen over kandidater.

Ja, som fryktet er kanskje en egen hodetelefonforsterker noe å vurdere på dette nivået, men jeg har hørt mye godt om lydkortet jeg bruker. Jeg har jo ikke hørt noe særlig enda, men at lydkortet var en god investering er helt sikkert på mitt nivå. Ser også at mange med peiling skryter fælt av kortet. Kilde vil være PC, så jeg må i tilfellet finne en forsterker som enten har coax eller USB inn. Er dette vanlig for de fleste hodetelefonforsterkerne i dag?
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
274
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Sennheiser HD 800 / Grado PS 1000 og Headphone amp til dator

tittentei1000 skrev:
.. Ser i signaturen din at du har HD 800, hvilke kvaliteter var det som gjorde at du gikk for de kontra andre ting du har hørt?
Bærekomfort, mangel på lyttetretthet, skala, naturlig klangrikdom og nøytralitet. Det er HD800's sterkeste sider. Samtidig er de alle antakelig blant Grado's svakheter; men Grado scorer på upfront lydbilde og punch da. For de som verdsetter slik er det sikkert en vinner.

Jeg skrev en omtale om HD800 på audiophile hvis du er interessert, kan leses her;

http://www.audiophile.no/omtaler/hodetelefoner/item/523-sennheiser-hd-800

Innspilling… det er noe alle skylder på når demoting ikke låter så bra som prøvelytteren hadde håpet. Mine Grado'er var innspilt på nær sagt sekunder, hørte ikke noen merkbar forskjell gjennom hundrevis av timer.
 

Mbare

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.02.2003
Innlegg
2.436
Antall liker
11
Jeg har hørt Beyerdynamic DT880 (og har de selv) med både to DIY-hodetelefonforsterkere (og DAC), samt rett fra et Asus Xonar Essence. I mine ører var det lite til ingen tvil om at de spilte klart best med hodetelefonforsterker, men da også med tilhørende DAC (RAKK-DAC, i dette tilfelle). Så min anbefaling ville helt klart vært at vil du opp på det nivået som de hodetelefonene du skriver om er, ville jeg kanskje vurdert å en kombinert DAC/hodetelefonforsterkerløsning. Jeg er ikke ekstremt bevandret i den floraen, hvis du titter litt under hi-fi generelt finnes det en hodetelefontråd der med en del folk som sikkert kan gi deg bedre svar enn meg på hva du kan vurdere.
 
Topp Bunn