Jeg opplever forskjell til det bedre når hele kommunikasjonsnettet faller ut pga strømbrudd,planlagt eller pga feil.Dette gjelder FM nettet,mobilnettet,og det radio baserte internett,og kan utebli både en og to dager.Mhz,ja,MEN de har en bærebølge.
Tror ikke det er mange som bor slik til at de er eller blir helt uten denslags kommunikasjon i dagens samfunn.Basestasjoner etc. er over alt.
Det smutsiga nätet - Artikelarkiv - Euphonia Audioforum
RFI (Högfrekvens/radiostrålning)
I vårt moderna samhälle har vi fått en övervikt av RFI-störningar i frekvensområdet 2-3GHz.
I det registret finns t.ex. Wifi, Bluetooth, baby monitorer, trådlösa telefoner, trådlös ljud- och bildöverföring och vissa typer av mikrovågsugnar.
Så höga frekvenser stör nog inte vår utrustning i någon större omfattning, men oftast är dessa signaler modulerade med betydligt lägre frekvenser och det är de frekvenserna som kan ställa till med problem för oss.
http://www.arcticpeak.com/files/HF_innslag.pdf
Sendte spørsmål om artikkelen i linken over fremdeles holder mål i dag eller om den er utdatert
til nkom,tidligere støykontrollen.
Her er noe av innholdet i svaret
Hei
Viser til din henvendelse til Nkom angående en artikkel publisert på hjemmesiden til Arcticpeak.com som handler om radiostøyinnslag i elektronisk utstyr.
Artikkelen du viser til er datert oktober 1995 og utarbeidet av daværende Radiostøykontrollen i Telenor.
Du spør om hvor relevant innholdet i denne artikkelen er i dag!
Svaret på dette spørsmålet er at innholdet er høyst relevant også i vår tid – dette fordi radiostøyinnslag i elektronisk utstyr fra forskjellige radiosendersystemer fortsatt er en svært aktuell problemstilling.
Vi omgir oss med et stadig økende antall radiosendere – og spesielt basestasjoner for mobiltelefoni/mobilt bredbånd har bidratt til denne økningen de senere årene.
Her i Nkom har vi hatt en rekke henvendelser som har handlet om at basestasjoner for mobiltelefoni/mobilt bredbånd har forårsaket radiostøyinnslag og funksjonsproblemer for elektronisk utstyr i nabolaget rundt basestasjonen – og i mange av disse sakene har det handlet om innslag i audio utstyr.
Artikkelen du viser til har i noen grad gått ut på dato når det gjelder eksemplene som det vises til.
Det vises til radiostøyinnslag fra privatradio i 27 MHz båndet (Pr27) som et typisk eksempel radiostøyinnslag – dette er ikke lenger noen utbredt problemstilling etter at Pr27 ikke lenger fikk anledning til å bruke amplitudemodulasjon (AM), men måtte gjøre bruk av andre modulasjonsformer – som for eksempel fasemodulasjon. Og så er det nok også slik at Pr27 brukes langt mindre i dag da tidligere Pr27 brukere har funnet andre kanaler for kommunikasjon (mobiltelefoni, Facebook og så videre)
Artikkelen som er publisert på hjemmesiden til Arcticpeak.no inneholder en lang rekke praktiske tips og råd om hva som kan gjøres for å løse et problem med radiostøyinnslag.
Dette handler om bruk av forskjellige typer filtre montert på kabler knyttet til et elektronisk utstyr, skjermingstiltak, bruk av skjermede signalkabler, bruk av ferrittmaterialer på kabler knyttet til et elektronisk utstyr for å redusere radiofrekvente «støystrømmer» på disse kablene.
Alt dette representerer tiltak som brukes også i dag for å redusere eller aller helst fjerne radiostøyinnslag i elektronisk utstyr – så dette er tiltak som ikke har gått ut på dato.
Som allerede nevnt så har det aller meste av elektronisk utstyr i noen grad emisjon av elektromagnetiske felt (EMF) som kan omfatte relativt store frekvensområder. Denne EMF emisjonen kan imidlertid forårsake forstyrrelse for radiomottakere i nærområdet dersom denne EMF emisjonen med hensyn til radiofrekvens treffer radiomottakerens nyttefrekvens. Denne formen for radioforstyrrelse er imidlertid ikke behandlet i artikkelen publisert på hjemmesiden til Arcticpeak.com
Vennlig hilsen
Per Granby
sjefingeniør
seksjon for tilsyn og veiledning
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet
Sentralbord: 22 82 46 00