Plukket med meg, på impuls, noen flasker øl fra bryggeriet Den Nøgne Ø. Dette etter inspirasjon fra de mange fornøyde ølhundene her på forumet. Nå har flaskene stått og roet seg i kjellerboden noen måneder. Avkjølte og drikkeklare, skulle jeg dro.
Men hvor begynner jeg? Disse stikkordskarakteristikkene på etikettene er litt intetsigende.
Jeg har kjøpt 4 typer:
INDIA PALE
PORTER
AMBER ALE
IMPERIAL STOUT
Noen tips om hva som passer til hva? Er det viktig at de er kjøleskapskalde? Generelt er jeg veldig glad i øl. Drikker det gjerne uten mat, for smaken (og rusens) skyld. Liker både søtt og bittert øl, så ser fram til dette eksperimentet.
En annen ting: Hvor viktig er det å holde flaskene i ro? Siden de er ufiltrerte, så skal jo ikke bunnavsetningen havne i drikkeglasset. Hvordan gjør dere dette i praksis? Er det like kritisk som med en Vintage Port? Må man slå ut slumpen?
Alle bidrag mottas med takk. Skål!
Men hvor begynner jeg? Disse stikkordskarakteristikkene på etikettene er litt intetsigende.
Jeg har kjøpt 4 typer:
INDIA PALE
PORTER
AMBER ALE
IMPERIAL STOUT
Noen tips om hva som passer til hva? Er det viktig at de er kjøleskapskalde? Generelt er jeg veldig glad i øl. Drikker det gjerne uten mat, for smaken (og rusens) skyld. Liker både søtt og bittert øl, så ser fram til dette eksperimentet.
En annen ting: Hvor viktig er det å holde flaskene i ro? Siden de er ufiltrerte, så skal jo ikke bunnavsetningen havne i drikkeglasset. Hvordan gjør dere dette i praksis? Er det like kritisk som med en Vintage Port? Må man slå ut slumpen?
Alle bidrag mottas med takk. Skål!