B

Butikk SPEC modell RSA-W7EX

Status
Denne annonsen er utgått.
Effektforsterker
Selges
Tilstand
Ny
Utløpsdato
Fylke/land
Møre-og-Romsdal
Pris
Kr 49.500
Annonse beskrivelse
Annonse nummer: 225979
OM RPA W7EX
Den ser liten og diskret ut, og den veier lite, men vekten den er i stand til å levere når den spiller, er formidabel! Overraskende dynamikk, kraft og kontroll fra nok en lettvekter i SPEC-sortimentet. Gjennomsiktigheten og detaljfokuset denne effektforsterkeren er i stand til å formidle, er intet annet enn unikt i prisklassen. At disse 50 Watt kan oppleves såpass brutale, og samtidig så kontrollerende, er sjelden kost. Kraftfull, hurtig og hardtslående, framstår denne effektforsterkeren som nærmest naturstridig, med sin eksepsjonelle formidlingsevne.
Denne bør absolutt pares med topp produkter, selvsagt kilder og forforsterkere, som f.eks. SPEC RPA-P7EX, men også fulltonehøyttalere som kan vise hva som bor i denne unnselige kraftpakka. Som vanlig anbefales effektive høyttalere som er i stand til å formidle dynamikken og hurtigheten i SPEC's forsterkere!
Mer info om RPA-P7EX kan en finne på SPEC sine hjemmeside: https://www.spec-corp.co.jp/e/audio/RPA-W7EX/index.html.

Spesifikasjoner
Maksimal effekt 100 W × 2 (4 Ohm)
Frekvensrespons 10 Hz - 30 kHz ± 1dB (6 Ohm, 1 Ohm)
Linjeinngangsklemmer XLR-inngang: 1 RCA-innganger: 1
Utvendige dimensjoner 350 mm, bredde × 95mm høyde × 375 mm dybde.
vekt 6.2kg
Relaterte produkter
Volumkontroll for PURE DIRECT CONNECTION: H-VC5 med 3 styresignalutganger.
Med H-VC5 kan en koble lydkildeutstyr direkte til spesifikasjonsforsterkeren - Ren direkte forbindelse.
Passiv linjevelger H-SL55.

OM SPEC generelt
SPEC Corporation er et japansk selskap grunnlagt av Mr. SHIROKAZU YAZAKA, en tidligere sjefingeniør i TEAC og Pioneer. Kortfattet om SPEC oppsummerer vi slik:

SPEC lager forsterkere med moderne klasse D teknologi, men ikke slik vi har blitt vant til å oppleve denne forsterkerteknologien. Materialvalg i chassis, strømforsyning og signalvei er resultater av nitidig detaljfokus og stor kunnskap, samt utstrakt lytting. Alle tresorter, alle kretsdetaljer, alle komponenter er valgt med ett mål for øyet: Best mulig musikkgjengivelse. At SPEC har funnet en helt unik løsning på Klasse D-kretsen er hevet over tvil i det øyeblikk du tar deg tid til å lytte på produkter fra denne helt spesielle, japanske produsenten. Klangfarger, sting, nerve og tilstedeværelse representerer noe helt særegent, ikke bare fra klasse D, men faktisk sammenlignet med det meste som finnes på markedet.
I tillegg har SPEC benyttet komponenter med ekstrem lydkvalitet og lang levetid, dette er forsterkere for evigheten. Under drift blir de aldri varme, her får du all godlyden uten å sløse med strømmen og være redd for høye temperaturer og kort levetid på halvlederne. Med en SPEC-forsterker i anlegget, kan du være trygg på både funksjon og musikkgjengivelse!

UTDRAG FRA SPEC SINE NETTSIDER OM TEKNISK FILOSOFI MV.
Mer informasjon om SPEC generelt kan en finne på deres hjemmesider www.spec-corp.co.jp og på BebopHifi sine hjemmesider www.bebophifi.com. En oppsummering på norsk av det en finner på disse hjemmesidene legger vi til her for spesielt interesserte:

Først og fremst er vårt viktigste konsept «Real Sound»; vi har levende, ekte musikk som mål for lyden i våre forsterkere.
Ekte, levende musikk inneholder ikke bare grunntoner og kraftig lyd, men også mikroskopiske signaler som gjengir rominformasjon, atmosfære og instrumentklang. Det er dermed svært viktig å drive høyttaleren med presisjon og kontroll, men dette er faktisk ikke så enkelt som det kan virke. Høyttalere produserer nemlig et «motsignal»; en elektromotorisk kraft som sendes tilbake til forsterkeren. En høyttaler er også å anse som en dynamo, og den kraften som sendes tilbake til forsterkeren vil sterkt påvirke forsterkerens evne til å kontrollere høyttaleren. Denne «motkraften» må altså absorberes av forsterkerens utgangstrinn, hvilket fremtvinger en lav utgangsimpedans i forsterkeren.

Konvensjonelle forsterkere kontrollerer utgangsspenningen ved hjelp av varierende motstand i transistorene. Disse utgangstransistorene er ekvivalenter til varierende motstander, og nevnte «motkraft» fra høyttaleren må absorberes av tilbakekoplingskretsen.

Klasse D forsterkere på sin side kontrollerer utgangsspenningen ved hjelp av åpnetiden på MOS-FET utgangstransistorer. Siden disse utgangstransistorene kun opererer som brytere, er utgangsimpedansen svært lav i transistorens åpnetid. Utgangstransistorene kan oppta deler av den elektromotoriske kraften som genereres i høyttaleren direkte. Denne prosessen reduserer lasten på motkoplingskretsen, og muliggjør en mer presis høyttalerkontroll, spesielt i mellomtone og høyere opp i frekvens. Normalt er det komplisert for tilbakekoplingskretser å styre høyttaleren presist i nevnte frekvensområder. I tillegg til dette, fordi klasse D sender energien mer direkte fra strømforsyning til høyttalere, vil de ha en hurtigere impulsrespons enn konvensjonelle forsterkerkretser. Dessuten, ettersom de benytter en svært energieffektiv, såkalt «switch mode» strømforsyning, genereres lite eller ingen varme i forsterkeren. Derfor finnes ingen åpninger for kjøling på noen SPEC forsterker. Dermed åpnes også muligheten for å benytte treverk for resonanskontroll. Alle SPEC-forsterkere benytter klasse D og treverk i sin konstruksjon.

På samme måte som musikkinstrumentmakere, velger vi materialer etter behov, der vi nøye evaluerer metallets kopling til treverket, og kombinerer forskjellige tresorter for å oppnå den ønskede kontrollen. Forsterkere med høy forsterkningsgrad er sensitive overfor vibrasjon og mekanisk belastning, og må bygges med nødvendig stivhet og korrekt demping. Treverket vi benytter, skaper eksakt den dempingen vi er ute etter, og vi kan på den måten anse våre forsterkere som ekvivalenter til musikkinstrumenter. Av samme årsak har vi total kontroll på tiltrekningsmoment på alle skruer og sammenføyninger, samt fjerner hylsene på enkelte sensitive kondensatorer.

SPEC benytter en elektronisk enhet for volumstyring, dette er en fullstendig analog krets. Volumet bestemmes av motstandsratio. Volumknappen på fronten styrer kun kontrollsignalet, selve audiosignalet går ikke gjennom denne styringen. Dette er viktig for å opprettholde presisjonen i de minste signalene, og denne løsningen sikrer at kvaliteten i signalet ikke endres, uansett volum. Den gode lyden finnes der allerede på svært lave volumnivåer.

SPEC introduserer et nytt system for samarbeide mellom forforsterker og effekttrinn; som kjent overfører konvensjonelle forforsterkere et lavnivåsignal til effektforsterkeren etter at det har blitt dempet av volumkontrollen. SPEC mener en slik løsning er en meget dårlig idé. Lavnivåsignaler er mer sårbare overfor forstyrrelser, støy eller signaltap. SPEC mener derfor at volumstyringen (dempingen) bør skje så nær utgangstrinnet som mulig, ettersom småsignaler er såpass utsatt for mulige tap og støy. Derfor styrer SPEC forforsterker effektforsterkerene slik at signalet dempes så sent som teknisk mulig.

SPEC gjør mye forskning på alle deler som benyttes i signalveien. Vi tester et stort antall komponenter fra hele verden, og vi har oppdaget oljekondensatorer, glimmer-kondensatorer (mica) og motstander. Vi har optimalisert noen av dem, mens andre benyttes som de er. I mange tilfeller foretrekker vi naturlige materialer, da vi opplever dem som mer behagelige for ørene. Våre glimmer-kondensatorer (Mica capacitors) er produsert av rubin-glimmer fra foten av Himalaya, oljekondensatorene benytter Kraft-papir, mens treverket skaper den siste touch på veien mot naturlige klangfarger.

SPEC mener klasse D vil overta markedet for analoge forsterkere, grunnet deres presisjon og kontroll. Noen mennesker har negative fordommer for denne teknologien, mye grunnet førstegenerasjonens problemer med manglende kvalitet på utgangstransistorene. SPEC ventet til det ble utviklet MOS-FET med god nok kvalitet for high end gjengivelse, og nå har vi dette. Og vi kan derfor tilby produkter med en gjengivelse tett opp mot levende musikk, ved å benytte oss av alle klasse D-forsterkernes styrker.

Det er to metoder for å drive utgangstransistorene, hhv. pulsbreddemodulering (PWM) og delta / sigma modulering. SPEC benytter PWM. Dette er en analog prosessering, med en meget enkel krets. Vi mener kretsene skal være så enkle som overhodet mulig, og PWM behøver ingen A/D-konvertering, og ingen digitalisering. Derfor leverer SPEC forsterkere en naturlig, analog lyd.

SPEC mener gleden ved musikk ville øke dersom dagens moderne mainstream høyttalere med bredt frekvensområde, men lav følsomhet, kunne gjengi musikken med samme realisme som gammeldagse, høyeffektive høyttaler. Med våre «Real Sound Amplifiers» har vi forsøkt å gjengi en naturlig, rik og involverende tone, som taler direkte til emosjonene, skaper troverdig rominformasjon og en dynamisk, levende opplevelse!
Originalemballasje
Ja
Orig. kvittering
Ja
Forsendelse
Kan sendes

Informasjon om bruker

BebopHifi
Bransjeaktør
Torget karakterer
Vurderinger (1)
Medlem siden

Andre annonser av BebopHifi

Topp Bunn