Torsen
Hi-Fi freak
- Ble medlem
- 31.08.2005
- Innlegg
- 1.865
- Antall liker
- 152
Nå skal det sies at jeg både har nye El-84 og e80cf når jeg fyra opp forsterkeren i ettermiddag. Kanskje ikke så rart det låter litt ullent da
Joda, liker den svært godt. Liker spesielt at den projiserer lyden utover i rommet. Alt blir liksom levende og mer nærværende. Opplever dessverre noe mekanisk during i nettrafoen, men det er ikke noe nytt fenomen for mitt vedkommende. Antakelig vinningene til glødinga som er litt løse. Kanskje det er Hammond som lager trafoer for AN-kits i Canada? Uansett - lyden er god og driver Magnepanhøyttalerne mine bedre enn min gamle 200 watts transistorforsterker. Utrolig men sant.Hva syns du om L4en nå når du har fått litt mer tid med den?
Nei, har ikke prøvd den på AN-E og det blir den nok aldri heller. Jeg vil fortsette å leve i troen på at mine hjemmelagde forsterkere er bedre enn L4i. Tror du har rett i det du sier om global feedback vs. ikkeno' global feedback (Du sier jaggu mye fornuftig. Har vært enig to ganger på kort tid!!).Bra L4en fallt i smak! Har du prøvd den på Audio Note'ene også?
Det som har slått meg med diverse smådeler,rør,og eventuell egenkarakter,er at det virker å vere litt mer bingo med antatt resultat i kretser med global feedback.
I kretser med trioder og uten global feedback synst jeg det er lettere å forutsi hvordan man kan voice lyden basert på tidligere erfaringer.
Kanskje bare innbillning.....
Hei!For et par uker siden byttet jeg ut mine effektrør i L4'n (to år gamle Mullard reissue EL34) med noen nesten nye Gold Lion KT77. Låter flott det også, selv om jeg ikke kan si at det er veldig stor forskjell (mulig jeg merker forskjell hvis jeg bytter tilbake ...
Men så her i dag hørte jeg en svak ringlelyd/klirrelyd fra L4 - og da sannsynligvis fra effektrørene. Svak, men liksom klirrende ut i rommet. Husker at jeg hørte denne lyden fra EL34 i min gamle CJ-effekt. Den spiste av og til effektrør. Så jeg lurer på - noen som vet om denne klirringen er et dårlig tegn? Burde jeg kanskje kjøpe nye EL34 rør? Eller er det helt normalt?
På forhånd takk til vennene for hjelp
Takk for svar, VB. Ja, jeg husker det fra CJ, litt lett kakking på røret som klirret ville ta vekk klirringa en liten stund, men den kom alltid tilbake til samme rør. Skal forsøke det også med L4. Men er det "farlig" med den klirringen? Vil røret være troendes til å gå, og ta med seg kondiser og annet på sin vei ned?Det kan være at metalldelene inni selve glassrøret sitter litt løst. Lyden du hører kan altså være nærmest en resonans forårsaket av glødinga med vekselstrøm (50 Hz). Prøv å knips litt lett på et og et av rørene mens forsterkeren står på og hør om det skjer noe. Eventuelt bruk en plast- eller trepinne hvis du er redd for å få strøm i deg.Men så her i dag hørte jeg en svak ringlelyd/klirrelyd fra L4 - og da sannsynligvis fra effektrørene. Svak, men liksom klirrende ut i rommet. Husker at jeg hørte denne lyden fra EL34 i min gamle CJ-effekt. Den spiste av og til effektrør. Så jeg lurer på - noen som vet om denne klirringen er et dårlig tegn? Burde jeg kanskje kjøpe nye EL34 rør? Eller er det helt normalt?
Nei, klirringa er ikke farlig. Uansett så er det doble sikringer på forsterkeren. Hei! Ny verdenborger i vente! Beste ønsker og lykke til!!!!Takk for svar, VB. Ja, jeg husker det fra CJ, litt lett kakking på røret som klirret ville ta vekk klirringa en liten stund, men den kom alltid tilbake til samme rør. Skal forsøke det også med L4. Men er det "farlig" med den klirringen? Vil røret være troendes til å gå, og ta med seg kondiser og annet på sin vei ned?
Men akkurat nå spilles det rolig (men veldig bra) ventemusikk på anlegget, ny verdensborger er bare timer unna ...
Per Andreas
Takk!! Og da beholder vi rørene i - godt med sikringer!!Nei, klirringa er ikke farlig. Uansett så er det doble sikringer på forsterkeren. Hei! Ny verdenborger i vente! Beste ønsker og lykke til!!!!
Ok, men holder det med forsterkeren påslått eller må det kjøres signal igjennom rørene?Torsen: de Philipsrørene har fungert veldig fint hos meg. Gi dem minst 100 timer, de låter alltid skikkelig huggorm de første timene om de er nye. Satte inn to Telefunken ecf80 for en uke siden, de var veldig tørre og harde og stive, særlig i diskanten - nå har de kommet seg betraktelig ... Og: kjipt med venstre øre!
I følge Brent Jesse i audiotubes.com kan man la anlegget stå på, også uten å spille på det, i "break-in"-tiden, det gjør nytta uansett!Ok, men holder det med forsterkeren påslått eller må det kjøres signal igjennom rørene?Torsen: de Philipsrørene har fungert veldig fint hos meg. Gi dem minst 100 timer, de låter alltid skikkelig huggorm de første timene om de er nye. Satte inn to Telefunken ecf80 for en uke siden, de var veldig tørre og harde og stive, særlig i diskanten - nå har de kommet seg betraktelig ... Og: kjipt med venstre øre!
Har kjørt ca. 60-70 timer på Psvane 6CA7-T rørene og de er fortsatt ikke noe særlig bedre en Shuguang-rørene som sto i. De nye rørene er imidlertid betydelig mindre varme enn originalrørene - noe som skulle borge for lengre levetid - også for komponentene inni forsterkeren. For 1900,- tror jeg derfor at rørene er en relativt god investering. Må imidlertid endre et tidligere utsagn om Mullard ECC82 ("Box plate"). Med mer innkjøring av forsterkeren så høres dette røret mer naturlig ut en Elektro-Harmonix. Mindre imponerende ved første "ørekast", men med mer fokus, ekthet og subjektivt engasjement. Så en film mens jeg bytta rør og dialogen ble plutselig mer viktig - storyen mer spennende og interessant. Det ble rett og slett lettere å leve seg inn i filmen. Bruker en anlegget også til film så er musikalitet ikke rette ordet. Kanskje vi heller skulle snakke om formidlingsevne (som en god historieforteller).Prøvde Mullard ECC82 i inngangen på L4i'en i dag. Det funka ikke så bra (pussig siden Mullard aldri har svikta meg før). Det viser vel bare at det er kombinasjonen av delene som betyr noe og ikke delene i seg selv. Nyttig lærdom. Bortsett fra en ting (at DHT i forforsterkere er det mest fantastiske som finnes) så skal jeg slutte å være bastant. Kjedeligere, men mer sant.
Ettersom ingen av de er elektrolyttkondensatorer så er det faktisk hipp som happ. Jeg vil likevel anbefale at du bruker sistnevnte Supreme-kondensatorene likt i begge kanaler - altså at signalet går samme veien som teksten på kondensatorene eller omvendt i begge kanaler hvis du skjønner. Men ingen fare uansett. Ingenting eksploderer og alt kommer til å virke helt fint uansett.Sliter litt med å se hva som er pluss og minus på noen Mundorf kondensatorer.
Det er denne: Mundorf Mcap Supreme homepage
og denne som er firkantet til høyre i bildet: Mundorf Tubecap� valve PSU polypropylene capacitors homepage
Noen som kan forklare? Regner med at det ikke er hipp som happ...
Bruk limpistol. Blir ikke stygt hvis du bruker en liten klatt. Uansett så er det jo "høyspenten" vi snakker om. Kondensatoren må sitte trygt fast.Funderer litt på hvordan jeg fester den 20uf firkantede tubecap'n i bunn av chassiset. Den må stå på hode ved siden av boardet da lederne må opp. Vil en klatt med blue-tac holde den på plass? Eller andre forslag? Tenkte på limpistol men syns det fort blir stygt hvis det tyter ut på sidene.
Ok, får prøve med en liten klatt med limpistol. Hva er nytt på AN? UK eller kits?Bruk limpistol. Blir ikke stygt hvis du bruker en liten klatt. Uansett så er det jo "høyspenten" vi snakker om. Kondensatoren må sitte trygt fast.Funderer litt på hvordan jeg fester den 20uf firkantede tubecap'n i bunn av chassiset. Den må stå på hode ved siden av boardet da lederne må opp. Vil en klatt med blue-tac holde den på plass? Eller andre forslag? Tenkte på limpistol men syns det fort blir stygt hvis det tyter ut på sidene.
Ser forresten at det er litt nytt på ANs nettside.
UKOk, får prøve med en liten klatt med limpistol. Hva er nytt på AN? UK eller kits?
Da går det litt tregt oppe i nøtta igjen. Vi er enige i at signalet følger skriftens retning. Men hva er da pluss og minus? På boardet er jo + og - merket.Ettersom ingen av de er elektrolyttkondensatorer så er det faktisk hipp som happ. Jeg vil likevel anbefale at du bruker sistnevnte Supreme-kondensatorene likt i begge kanaler - altså at signalet går samme veien som teksten på kondensatorene eller omvendt i begge kanaler hvis du skjønner. Men ingen fare uansett. Ingenting eksploderer og alt kommer til å virke helt fint uansett.Sliter litt med å se hva som er pluss og minus på noen Mundorf kondensatorer.
Det er denne: Mundorf Mcap Supreme homepage
og denne som er firkantet til høyre i bildet: Mundorf Tubecap� valve PSU polypropylene capacitors homepage
Noen som kan forklare? Regner med at det ikke er hipp som happ...
"Signalet følger skriftens retning" gjelder kondensatorene i signalveien (Supreme). Strømforsyningskondensatorene (Tubecap) kan du sette hvilken vei som helst.Da går det litt tregt oppe i nøtta igjen. Vi er enige i at signalet følger skriftens retning. Men hva er da pluss og minus? På boardet er jo + og - merket.