S
Ser Colonialen selger dem. Fikk lyst til å smake grotteosten, så den skal jeg prøve å huske når jeg besøker sivilisasjonen på dagtid en gang.
Det var noe som skurret med den setningen der...mat ...f.eks. brunost.
På Steinkjer er det noen som lager verdens beste morrpølser av rein! Har selvfølgelig ikke smakt alt i denne verden, men er det noen som kan faget sitt, så er det Thoresen Slakterforretning ASEn tråd for de gode norske råvarene og matvarene.
Har du noen tips du vil dele? Funnet en fantastisk ost, et slakteri som lager de beste pølser, spekemat eller posteier. Hvem baker det beste brødet, eller sylter det beste syltetøyet. Pinnekjøttet eller boknafisken, lutefisken eller de beste leverandørene av lam til fårikål. Speket elghjerte, griselabber eller skorsonnerot?
Hvor kan man kjøpe en gris i oppal, eller få de spesielle stykkene med kjøtt som ikke finnes i vanlige butikker. Hvem lager den beste konfekten, pralinene og sjokoladen her i landet?
Ingen import, politikk, tollmurer, kjedemakt eller slikt i denne tråden. Kun de gode norske varene, hvor vi får tak i dem og hva de brukes til.
Eg er einig i at Sotralaksen er god, men han kan bli endå betre, dersom du har eit gammalt kjøleskåp med god plass. Heng laksen opp utan plast, og med ei skål under. Lat han henge to-tre dagar ekstra, og prøv smak og konsistens ein gong til....Jeg vil slå at slag for Sotralaks. Røkelaks som selges på Rema1000 på Sola. Den er nydelig ,alt brunt kjøtt er skåret vekk, og aldrig ben, god smak. Har aldri funnet noen finere eller bedre uansett prisklasse.. Har desverre klart å få i den i Oslo og deromkring...
PS det er ikke bare jeg som synes denne er den beste...
Sotra Fiskeindustri AS ? Nominert til Norges beste kaldrøkt laks 2013
Fremskrittspartiets omfavnelse av New Zealand, nå som partiet skal i gang med å rasere norsk landbruk, vitner om at partiets strateger er ekstremt dårlige i geografi.Norske lam kastet til ulvene - Ytring
Ett lite innspill i debatten om liberalisering av landbruket ala New Zeeland
Vi har vår på en flat plass ut mot veien (dog en vei med svært lite trafikk). Krydderurtene skal etter hvert i egene kasser like utenfor kjøkkendøra.eller flatt areal ut mot vei. Dessverre. Må nok begrense meg til krydderurter etc. i krukker inne i atriumet.
Jeg tror det burde holde uten å være noen autoritet på saken. Vi har forkultivert våre innendørs i vinduskarmen så de er godt i gang når de plantes ut. Det funker ganske greit å ha de permanent i vinduskarmen også tror jeg. Ikke rare plassen de trenger, så noen store krukker burde dekke behovet, de kommer jo nye blad hele tiden og i motsetning til de man kjøper på butikken så dauvver de ikke bare man stirrer litt hardt på de.Har plass utenfor kjøkkenet, der kommer sola fra den står opp og til ca. 12.00 - lurer på om det er tilstrekkelig for krydderurter? Kunne tenke meg å bygge opp et stativ for å få de opp i arbeidshøyde. Hele området har belegningsstein så det må bli i krukker.
Litt begge deler så vidt jeg vet - mesteparten er sådd, i alle fall det vi hadde i fjor på disse tider, men ene basilikumen (har litt ulike typer) er en slik sak fra hagesenteret og den levde i alle fall fortsatt i går når jeg var ute og plukket. Ellers kan du spørre deffeknotten (Gjestemedlem altså) om råd, han har ganske bra peil på dyrking og slikt.Har dere kjøpt skikkelige hardføre planter fra hagesenteret, eller har dere sådd? BTW, en kvadratmer bare med basilikum er ikke ueffent, den det går mest av. Samt kruspersille.
Smaken på et produkt forandres, og folk liker ikke den nye smaken og etterlyser den gamle. Hva er så rart med det da?Burde strengt tatt ha ligget under Julebrustråden, men...
Reagerer på at julebrusen ikke smaker som før - Buskerud
Folk er rare.
"kunstige" og "tilsatte" .... so?^Fjernet kunstige og tilsatte naturlige aromastoffer.
Lundalpølsa er knallgod,men sundepølsa er enda litt fyldigere/kraftigere og meir smakfull,min favoritt::https://www.google.no/url?sa=t&rct=...eSQKPdwWBczR1NDOGe1Pc7g&bvm=bv.80642063,d.bGQLundal
og denne spesielt.Blir nevnt med hvit saus.
Anbefaler da stekt, med timian i sausen.
Vis vedlegget 262306
En Frode Aga favoritt
og når noen nevner å spise bille i thailand så brekker de seg. ha ha ha ha haVi har noen sære matvaner her til lands. Vi dypper fisk i lut, vi graver fisk ned og lar den råtne, vi svir av smalahover og spiser til og med øyeeplene, vi lager noen kleime boller av potet (raspeballer), vi spiser det simpleste kjøttet av sau på julaften (pinnekjøtt), vi henger opp sauelår og fisk til tørk. Mye er jo sabla godt, men ikke rart at utlendinger er litt skeptisk med å prøve ut norsk, tradisjonell mat.
En venninne av meg hadde med seg en engelskmann på julebord. Det gikk stort sett greit å forklare hva de forskjellige retten var, inntil de kom til lutefisken. Hun fikk stotret frem "Dryed fisk loaded in....in.....in....paintremover"og når noen nevner å spise bille i thailand så brekker de seg. ha ha ha ha haVi har noen sære matvaner her til lands. Vi dypper fisk i lut, vi graver fisk ned og lar den råtne, vi svir av smalahover og spiser til og med øyeeplene, vi lager noen kleime boller av potet (raspeballer), vi spiser det simpleste kjøttet av sau på julaften (pinnekjøtt), vi henger opp sauelår og fisk til tørk. Mye er jo sabla godt, men ikke rart at utlendinger er litt skeptisk med å prøve ut norsk, tradisjonell mat.