En vellykket Armagnac mener også jeg er å foretrekke, fremfor en Cognac i noenlunde samme prisgruppe.
Er jeg på reise i utlandet, er jeg alltid på jakt etter Armagnac.
og min favouritt er: Nettopp! Samalens Bas Armagnac.
Riktignok ikke i årgangsversjon, da den nok må regnes som sjelden, men på "Tax-fri" områdene i både Nice og en del andre mindre flyplasser i Det Franske Riket, er denne og finne.
Kjøper da gjerne to flaconger og smiler fra øre til øre.
En Årgangsmodell type 1973 i polet på Strømstad!? Får hive meg i båten, - har hytte ikke så langt unna.
Hikk.
Morty
Et godt og sikkert valg!
Min "Hus-Cognac" for å si det slik.
Mindre fusel enn de fleste (forbausende mange "Fine" Cognacer som rett og slett smaker fusel) og ikke for mye "parfyme".
Og tilgjengeligbåde på polet og Gardermoen.
Har jeg ikke fått fatt i en God Armagnac på min reise, detter det alltid en De luze XO i kurven.
Morty
Dersom de ikkje på død&liv må ha druebrennevin frå ein fransk provins, kan det sparast mykje pengar på å drikke portugisisk Macieira. Rasande billeg - du kan gå rusa i dagevis - og utmerka til sånne samanhengar der ein elles drikk fransk.
Men det er altså i Portugal ein finn denne drikken....litt langt, kanskje?
I Spania lagar dei også utmerka brandy. Eg er glad i karamellsausaktige ting som passar til kaffi og klassisk musikk, og tykkjer Carlos 1. er utmerka. Det finnest også meir franskinspirerte ting, for den som har mage og hovud til å leite
Ikke bare i Portugal denne styrkedrikken er å finne!
Bodde en stund i Brasil, og kunne glede meg over ett (hmm?) glass Macieria både hjemme og på de fleste bedre restauranter.
Så billig at jeg ofte kjøpte hele flaska, bare pålimt et lite centimeterbånd, slik at kelneren kunne sette en pennestrek og min sign. for hver gang jeg drakk av den.
Så stod den bare der på hylla i restauranten, og ventet på mitt neste besøk.
Men Cachaca'en var jo enda (mye) billigere. Pitu ble solgt på ølflasker og var i visse perioder under inflasjonstida på 80 tallet, like billig i butikken som du fikk for panten av øl flaska den ble tappet på.
Men nå er jeg vel flere glass utenfor topic. Sorry. Skal gi meg.
Vis vedlegget 208659
Ent meget god Cognac jeg tilfeldig snublet over for noen måneder siden.
Langt unna den typiske "norske" cognacen. svært ren i smaken.
Etter å ha fysisk arbeidd omtrent hele dagen og huset er så å si strøkent før megler kommer Mandag så er det noen smårester i et par flasker som kyles nedi halsen. Først ut er Daron XO calvados. Nytes til nyloddet inngangstrinn på preampen.
Daron's XO is 18 years old is is absolutely fabulous. It is copper colored, nuanced, and offers up notes of baked apples, cinnamon, vanilla and more. It is priced at $27.99 per 375 ml. bottle and I would assert that it is worth every penny of it and more. Highly Recommended.
Lyst å gi et tips om Cognac på Polet. Prunier Tres Vieille Grande Champagne Xo er et kupp. Komplekse saker med stor fedme/Rancio som varer på ganen hele kvelden. I Gjennomsnitt 45-50 år, yngste blend er 20 år. Koster utrolige 529kr helflaske på polet. I Sveriges bolag koster den 950svkr. I USA koster den over 1100kr i dollar. Den er i Brut stil.
Lyst å gi et tips om Cognac på Polet. Prunier Tres Vieille Grande Champagne Xo er et kupp. Komplekse saker med stor fedme/Rancio som varer på ganen hele kvelden. I Gjennomsnitt 45-50 år, yngste blend er 20 år. Koster utrolige 529kr helflaske på polet. I Sveriges bolag koster den 950svkr. I USA koster den over 1100kr i dollar. Den er i Brut stil.
Først må det innrømmes at undertegnede som før kun drakk cognac, forbasket snobb som jeg er , helt klart har blitt en "single malt" person.
Dette er ingen dårlig cognac, la det ikke herske tvil om det! Men mine smaksløker er nå "tilpasset" whisky av det røyfulle slaget, og i en slik sammeheng blir dette tamt, dessverre.
Med dette som bakgrunn vil jeg si følgende: Denne cognacen er som de fleste andre cognacer avhengig av temperatur for å komme til sin rett. Flaska var nok litt for kald til å begynne med, og da kom ikke kompleksiteten fram. Den har fått stå og finne romtemperatur og da blir det straks noe annet!
Det gjelder vel forøvrig for det meste av brunt brennevin, at det faktisk gjør seg best godt temperert. For lenge siden, da besøk av svigerfar til jul "tvang" meg til å kjøpe aquevit, ble flasken oppbevart i fryseren. I dag fnyser jeg av slik "vandalisme". Men sansen for Aquevit er vel "an acquired taste", på samme måte som så mye annet. Når man er inne på flaue bekjennelser må det vel også innrømmes at også Southern Comfort ble oppbevart i fryseren, og drukket mens den hadde konsistens som motorolje! :-\ I dag drikkes det ikke mye Southern Comfort hos meg, synes vel den er for søt. Men et lite glass hvis været er innbydende ( og dato innbyr til å flagge med "The First Flag of The Confederation" ) gjør seg absolutt.
Tilbake til denne Prunier XO, når den har riktig temperatur blir den straks mere interessant. Den er absolutt "snill" og kan nok uten problemer serveres til noviser på cocnacfeltet. Den er ikke på noen måte så "ram" som enkelte cognacer kan være, den er ganske så avrundet. Og hvis man tar seg tid til å kjenne etter er den som Danke sier, meget kompleks på en stille unseelig måte. Den har en laaaang ettersmak, og da kommer også de mere subtile ulike smakene fram. Det er vel helligbrøde å bælme dette produktet for å bli full!! Den fortjener absolutt en sivilsert nydelse, jeg tro at en Cubaner eller helst en avrundet Nicaraguaner ( Sigarer ) kan være et godt følge til denne, og ikke minst god tid, meget god til til å nyte!
Som sagt er jeg nok whiskymann, men jeg kommer nok til å kjøpe noen flasker til av denne. Mest med tanke på besøkende som foretrekker cognac, men jeg ser ikke bort fra at denne blir funnet fram av og til når jeg får lyst på et glass selv også.
Men å servere til en amerikaner noe som koster $185,- pr flaske, i US of A, bør jo imponere gjesten!
Vil i allefall gjøre som Danke og anbefale cognacfolket å prøve denne. I forhold til pris er den et funn!!
Att denne ikke er nevnt er en skam
Er jo ikke flust av denne på polet, men det er en hjemme hos meg.
Dette gleder jeg meg til.
Alt i denne flaska er fra før Hitler marsjerte igjennom Europa.
Som det står i testen, virker det som pris er en stor faktor her.
Litt synd att de ikke kan si hvem som egentlig smaker best og legger pris tilside.
Har hatt flere av disse i testen og er ikke enige med dem om dette.
Men for all del ALLE er gode.
Regnet med att du hadde smakt bedre.
En grei drikke Cognac.
Gleder meg stort til å åpne flaska jeg har nevnt.
Her snakker vi om virkelig gammel drikke.
Steinar.
Delamain Pale & Dry, AE Dor Albane og Prunier XO tres vielle reserve er for min del de beste kjöpene på polet nå...
Jeg holder en liten knapp på Delamain og Prunier, men Albane er slett ikke dårlig heller. Dersom Braastad XO er referansen for deg, så bör du også pröve en av disse jeg nevner for de er sååå mye bedre enn Braastad og Bache og de koster omtrent det samme.
Det sagt så har sef Bache og Braastad mye spennende også... Spesialutgavene deres, standar XO deres synes jeg er litt for nedsukret sånn at man ikke smaker alderen.
Delamain Pale & Dry, AE Dor Albane og Prunier XO tres vielle reserve er for min del de beste kjöpene på polet nå...
Jeg holder en liten knapp på Delamain og Prunier, men Albane er slett ikke dårlig heller. Dersom Braastad XO er referansen for deg, så bör du også pröve en av disse jeg nevner for de er sååå mye bedre enn Braastad og Bache og de koster omtrent det samme.
Det sagt så har sef Bache og Braastad mye spennende også... Spesialutgavene deres, standar XO deres synes jeg er litt for nedsukret sånn at man ikke smaker alderen.
Man får jo gjerne det man betaler for.hveldigvis er ikke avgiften til staten høyere når den blir mer eksklusive. Leste en andmeldelse nå nylig om la famillie.Han hadde Test smakt denne og Cognacer til mellom 15 og 60 Frogner tiere.Den var på høyde med disse etter hanns meninger.Får se om jeg opner den oppe på hytta.Steinar.
Delamain Pale & Dry, AE Dor Albane og Prunier XO tres vielle reserve er for min del de beste kjöpene på polet nå...
Jeg holder en liten knapp på Delamain og Prunier, men Albane er slett ikke dårlig heller. Dersom Braastad XO er referansen for deg, så bör du også pröve en av disse jeg nevner for de er sååå mye bedre enn Braastad og Bache og de koster omtrent det samme.
Det sagt så har sef Bache og Braastad mye spennende også... Spesialutgavene deres, standar XO deres synes jeg er litt for nedsukret sånn at man ikke smaker alderen.
Delamain Pale and dry finner du de fleste steder. Prunier Tres vielle Xo og AE Dor finnes noen steder her østpå men er lett å bestille. Delamain finnes også på Småflasker, men Prunier på Småflaske er en yngre 16? Årig fins bois sak, også grei men ikke like god som Tres vielle Prunier. Alle jeg har nevnt har TYDELIG Rancio smak, dette er en smak som for meg betyr kvalitet. Slik olje som sitter lenge i ettersmaken er tyding på laaaang lagringstid på gode fat.
slik Rancio er ikke merkbar i feks Bache og Braastad Xo fordi disse inneholder mye sukkersøl og yngre varer.
Alle de jeg har nevnt er kupp på polet iforhold til Sverige Danmark og resten av verden. Prunier Tres vielle Xo koster ca 540kr på polet og i Sverige ligger den på ca950 svkr i USA går den for ca 1100- 1200kr i dollar.
Att denne ikke er nevnt er en skam
Vis vedlegget 270401Vis vedlegget 270402
Er jo ikke flust av denne på polet, men det er en hjemme hos meg.
Dette gleder jeg meg til.
Alt i denne flaska er fra før Hitler marsjerte igjennom Europa.
Da er den testet,10 av 6 vil jeg gi denne.
Jeg og svigerfar prøvesmakte den på hytta ettårsmarkeringen var noe av det lengste jeg har smakt fra noen Cognac.
Den dyreste jeg har smakt uten om denne hadde en pris på 1500,-
Bache Gabrielsen Thomas XO Prestige. Jeg vet ikke om denne er nevnt tidligere i tråden, men denne cognacen kommer jeg alltid tilbake til. Den selges dessverre ikke over disk i Norge, men kan kjøpes på tax-free hos colorline bla. En godt sammensatt cognac med særegne kryddertoner som gjør den unik på smak.
Selv liker jeg ikke de "runde" karamelliserte cognacene som det finnes en del av, både dyre som rimelige.
Bache Gabrielsen Thomas XO Prestige. Jeg vet ikke om denne er nevnt tidligere i tråden, men denne cognacen kommer jeg alltid tilbake til. Den selges dessverre ikke over disk i Norge, men kan kjøpes på tax-free hos colorline bla. En godt sammensatt cognac med særegne kryddertoner som gjør den unik på smak. Vis vedlegget 272118
Selv liker jeg ikke de "runde" karamelliserte cognacene som det finnes en del av, både dyre som rimelige.
Hei
Jeg er på ferie i utlandet og ser den lokale "liquor store" har mye spennende brun brennevin på hyllene. De to jeg umiddelbart er mest interresert i er Davidoff extra selection cognac og Metaxa private reserve (brandy). Begge står til 66 euro og er så langt jeg kan se av info på nettet en fin pris. Er det noe å satse på?
Takker for innspill og evt. hjelp til mitt valg.
P.S. Det tåler vel en tur hjem i bagasjen uten å gå i stykker pga. kulde, trykk etc.?
Mvh
Gasolin
Ok har du smakt den? Hvorfor blir den dårligere med alderen/ antall stjerner? Det er også en Camus xo superior 50cl til 55 euro. Kunne det være noe å satse på? Har bare smakt div. Braastad, Martell, Otard vsop og Bache xo så jeg har ikke mye å sammenligne med.
Mvh
Gasolin
Man får jo gjerne det man betaler for.hveldigvis er ikke avgiften til staten høyere når den blir mer eksklusive. Leste en andmeldelse nå nylig om la famillie.Han hadde Test smakt denne og Cognacer til mellom 15 og 60 Frogner tiere.Den var på høyde med disse etter hanns meninger.Får se om jeg opner den oppe på hytta.Steinar.
Ligger en på hylla og venter på meg også. Flaske nr 12 fra samme casksom deg. Den er fremdeles et meget godt kjøp. I særs i Norge siden man må minst legge på en tusenlapp i utlandet. Hvor leste du den testen??
Metaxa er ikke Cognac. Det er knapt nok en Brandy. Derimot er det en blanding av druebrennevin og forskjellig vinskvetter samt krydret med roseblader og diverse krydder. Nokså søt på grensen til likør. At den er lagret lenger betyr ingenting
Men gode på markedsføring, det skal Metaxa ha. De tjente penger så det suste etter på 90-tallet i Sentral og Øst-Europa. Syvstjerners Metaxa var jo over dobbelt så bra som en simpel trestjerners fransk cognac, må vite.
Armenerne lager forøvrig brandy som kan måle seg med det meste av det som lages av brandy i Cognac.
Man får jo gjerne det man betaler for.hveldigvis er ikke avgiften til staten høyere når den blir mer eksklusive. Leste en andmeldelse nå nylig om la famillie.Han hadde Test smakt denne og Cognacer til mellom 15 og 60 Frogner tiere.Den var på høyde med disse etter hanns meninger.Får se om jeg opner den oppe på hytta.Steinar.
Ligger en på hylla og venter på meg også. Flaske nr 12 fra samme casksom deg. Den er fremdeles et meget godt kjøp. I særs i Norge siden man må minst legge på en tusenlapp i utlandet. Hvor leste du den testen??
Finner den ikke igjen
Men det var en Norsk test etter hva jeg kan huske.
Skal rote litt til oppe i hode mitt, men husk at du trenger ingen spesiel anledning for å opne den.
Den anledningen blir spesiel når den blir åpnet.
Tenkte jeg skulle unne meg en flaske cognac i kveld , og lytte til god musikk. Jeg er veldig glad i denne bache gabrielsen xo.
Men det finnes jo mange andre på polet når det kommer til cognac , noen som har løst til og komme med noen forslag.