Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • ottone

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.04.2008
    Innlegg
    14.409
    Antall liker
    11.519
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    3
    Jeg har ikke laget middag idag, men har noen planer.
    Kjøpte en hel and, litt grønnsaker, løk, fenikkel, persillerot, sitron, hvitløk. Den skal stappes med svisker og eple, tenkte. Legger alt i en langpanne og satser på at steikeskyen blir nok og godt nok til saus. Sånn helt enkelt.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    21.363
    Antall liker
    13.879
    Trenger ikke stuffe en hel and. Det tar ganske lang tid å steke en av sorten så om du ikke er i gang så blir det sen middag på dere...

    Stekeskyen bli nok fin, men veldig fet.

    Vil du ha en bra saus med minimalt med innsats gjør du som følger (Eyvind Hellstrøm - sak).

    smelt 2 ss honning og varm opp til det blir til lys karamell
    tilsett 2 ss soyasaus, 3ss worchestershire-saus og 1 ss ketchup. (røres sammen i et glass før du har det i gryta)
    Ta skallet av 2 lime med et zestjern og klem saften i sausen.
    Ha i 2ss hakkede sorte oliven
    Kok til det tykner, ca 10-15 minutter.

    Ha i limeskallet og monter med ca 50g usaltet smør.
     
    Sist redigert:

    ottone

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.04.2008
    Innlegg
    14.409
    Antall liker
    11.519
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    3
    Trenger ikke stuffe en hel and. Det tar ganske lang tid å steke en av sorten så om du ikke er i gang så blir det sen middag på dere...
    ........
    Tenker vi sier søndagsmiddag denne gangen. Den ligger klar for steiking i langpanna nå.
    Takk for tips om saus, den skal prøves neste gang.
    Har en ambisjon om å lære mer om tilberedning av fjærkre, og et sted må jeg begynne.
    Denne gangen ble det en frossen Gårdsand. Det sies at det er store kvalitetsforskjeller på and, og det er noe av det jeg vil finne ut av, så neste gang velges en annen leverandør.
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Atter en gang, en slags sushi. Halv Salma ryggfilet i skiver, og noen greier fra kjøkkenskapene som kunne tenkes å passe til. Denne gangen ble det tre vårløk, en dæsj ingefær- og hvitløkspaste som sto der etter et tidligere eksperiment, en skvett sesamolje, en skvett soyasaus. Så ble det i nysjerrighetens navn blandet vasabi av nyinnkjøpt pulver, og litt finhakket fersk koriander innkjøpt for anledningen. Denne gangen hadde jeg også litt sukker og sånn sushieddik i risen, noe jeg vanligvis glemmer/ignorerer.

    Alt for mye sånn til:

    NV_TWIN_ISLANDS_SAUV_BLANC.png

    Til forrett/lunsj (usikker på hvor lenge det kan gå mellom rettene før det blir to måltider) laget jeg blomkålsuppe. Så enkelt at man undres over hva som er greia med poser, som strengt tatt krever mer jobb enn å lage på ordentlig.

    Godt alt.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    56.911
    Antall liker
    107.949
    Torget vurderinger
    23
    Noe må du jo bruke den fine nye komfyren til, Zomb :cool:
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    56.911
    Antall liker
    107.949
    Torget vurderinger
    23
    Ja, og til og med hatt tid til et sosialt liv... kremt :rolleyes: BTW, har du testet pizzasteinen i den nye? Får du skikkelig høy temp -det er viktig.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Til forrett/lunsj (usikker på hvor lenge det kan gå mellom rettene før det blir to måltider) laget jeg blomkålsuppe. Så enkelt at man undres over hva som er greia med poser, som strengt tatt krever mer jobb enn å lage på ordentlig.

    Godt alt.
    Ja suppeposer er rare ting.

    Tomatsuppe er vel den jeg undrer meg mest over. Smaker stort sett hoppetau også.

    Heller:

    Litt kraft eller buljong, noen skjeer tomatpure, krydder eller urter etter smak og det er det hele. Ha i litt fløte eller rømme på toppen om man vil, og kanskje litt hakket jalapeno. Laget på et blunk og seriøst mye bedre enn tørrforet. Vi man ha litt konsistens hiver man i en boks med hakkede tomater.

    Så mye bedre enn den mursteisrosa barnegrøten fra Toro.
     

    Pommeroy

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    17.05.2012
    Innlegg
    789
    Antall liker
    353
    Noen dager forsinket, (utgått på dato med god margin).

    7350038761088.jpg
     
    • Liker
    Reaksjoner: TT.

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    21.363
    Antall liker
    13.879
    Har litt utrendy trendmat putrende. Lager pulled pork på svineknoke. Koster ingen penger og kjøttet er både saftigere og blir mørere enn det meste annet på grisen med litt langsom varmebehandlig. Tregger det i kraft med litt ymse relevante smakstilsetninger (løk, chili, pepper, spisskumin, hvitløk, tomat, gulrot, lauberblad, stangselleri, sellerirot og sikkert noe annet jeg puttet oppi. Lar de bli litt avkjølte, flerrer de opp med gaffel og hiver de i en BBQ-saus. Serveres på nystekte burgerbrød med coleslaw og eventuelt pommes frites.
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Ja, og til og med hatt tid til et sosialt liv... kremt :rolleyes: BTW, har du testet pizzasteinen i den nye? Får du skikkelig høy temp -det er viktig.
    Ikke testet. Termostaten i den nye går til 300, har jeg lagt merke til. Men jeg har ikke kommet lenger med ovnen enn til å brenne ut 'ny' lukt. Det kommer når det kommer. Tok forresten vare på den gamle langpanna. Akkurat passe stor til foccacia av en kg mel. Den nye ser litt grunn ut, tror ikke den treffer 100%.
     

    TT.

    The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
    Ble medlem
    15.11.2007
    Innlegg
    42.873
    Antall liker
    94.807
    Sted
    Nedre Tonsåsen
    Torget vurderinger
    99
    Når kokka er syk, kjøttkaker med poteter og ertestuing. Takk til kokka fra Fjordland

    image.jpg
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    21.363
    Antall liker
    13.879
    Fun fact: Frank Baer som klekker ut rettene til Fjordland var kjøkkensjef på Bagatelle mens Hellstrøm drev stedet.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Fjordland gjør endel bra. Kveiten er god! (men gulrøttene smaker hoppetau) kjøttkakene også, svinesteiken er fin, potetene er så der, gulrøttene er fæle, biffsnadder m chips er helt for jævlig, grytene er ... mat hvis man legger godviljen til, raspeballer er helt greie, stroganof er spiselig men ikke mer, curryene er litt vonde, kjøtbullar er ... på boksmatnivå (guilty pleasure), fiskeburger er rar...,

    Alt i alt.. småspiselige måltider, men ikke så mye mer.
     

    TT.

    The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
    Ble medlem
    15.11.2007
    Innlegg
    42.873
    Antall liker
    94.807
    Sted
    Nedre Tonsåsen
    Torget vurderinger
    99
    Fjordland gjør endel bra. Kveiten er god! (men gulrøttene smaker hoppetau) kjøttkakene også, svinesteiken er fin, potetene er så der, gulrøttene er fæle, biffsnadder m chips er helt for jævlig, grytene er ... mat hvis man legger godviljen til, raspeballer er helt greie, stroganof er spiselig men ikke mer, curryene er litt vonde, kjøtbullar er ... på boksmatnivå (guilty pleasure), fiskeburger er rar...,

    Alt i alt.. småspiselige måltider, men ikke så mye mer.
    Svart belte i Fjordland?
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Fjordland gjør endel bra. Kveiten er god! (men gulrøttene smaker hoppetau) kjøttkakene også, svinesteiken er fin, potetene er så der, gulrøttene er fæle, biffsnadder m chips er helt for jævlig, grytene er ... mat hvis man legger godviljen til, raspeballer er helt greie, stroganof er spiselig men ikke mer, curryene er litt vonde, kjøtbullar er ... på boksmatnivå (guilty pleasure), fiskeburger er rar...,

    Alt i alt.. småspiselige måltider, men ikke så mye mer.
    Svart belte i Fjordland?
    Ja snart. Liker konseptet. Hjem fra jobb og 4 mins i en mikro og middagen er ferdig.

    Ikke hver dag, men ofte er det et helt greit valg hvis jeg i det hele tatt vil ha en varm middag mer komplisert enn et speilegg.
     
    • Liker
    Reaksjoner: TT.

    Espen R

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    10.509
    Antall liker
    3.056
    Jeg har gjenoppdaget en helt plain tradisjonell norsk hverdagsmiddag:
    Fiskepudding stekt på panna m/stekt løk, poteter og råkost (revet gulrot med eddikk/sitron/sukker/vann-lake).
    Serveres med Mills remulade.

    At noe så enkelt kan være så godt! :)
     

    tomerik

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    31.12.2006
    Innlegg
    798
    Antall liker
    253
    Sted
    Arendal
    Torget vurderinger
    1
    I går ble det langtidsstekt indrefilet, stekt 4 timer med kjernetemperatur på 52 grader. Kjøttstykket brennes først med gassbrenner, gnis så inn med salt og pepper. Stekes i ovnen på 75 grader. Servert med fløtegratinerte poteter og asparges. Saus ble en enkel, men knallgod peppersaus. Knuste pepper i pannen, på med Backe Cognac som flaberes. Fyll på med fløte og en god kraft, kok til det tykner. Nam :)
    Og hjemmelaget IPA øl til drikke.
    Dessert ble en hjemmelaget champagne sorbet (200g sukker, vann, sitronskall og en halv flaske champagne)
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    21.363
    Antall liker
    13.879
    Høyrygg gnidd inn med røkt paprika, salt, pepper, spisskumin og hvitløkspulver. Sous vide på 56 grader i ca 40 timer. Brunet på grillen ute og servert med påmmfri, coleslaw og BBQ-saus.

    Kjøttet ble komisk bra. Mørere enn den mørste indrefilet, mye mer smakfullt og kiloprisen var hele 50 svenske kroner.

    Skal gjentas.

    Det geniale med sous vide er at man med litt planlegging kan spise hvasomhelst nårsomhest. Ingen problemer med slikt kjøtt på en onsdag etter jobb så lenge det ble satt i gang et par døgn i forveien.
     

    BurntIsland

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.02.2006
    Innlegg
    8.822
    Antall liker
    12.581
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    2
    I går var det tid for torsketunger igjen. Prøvde å fritere denne gang, og lagde en saus av smør sjalottløk og nypresset appelsin. Ravioli med ricotta og urter er et tilbehør som har vært med noen år nå.

    Tror forresten jeg skal gi meg med fritering, så lenge det skjer i kasserolle på komfyren. Det er for mye stress å finne/holde riktig temperatur.
     

    Espen R

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    10.509
    Antall liker
    3.056
    I går var det tid for torsketunger igjen. Prøvde å fritere denne gang, og lagde en saus av smør sjalottløk og nypresset appelsin. Ravioli med ricotta og urter er et tilbehør som har vært med noen år nå.

    Tror forresten jeg skal gi meg med fritering, så lenge det skjer i kasserolle på komfyren. Det er for mye stress å finne/holde riktig temperatur.
    Senjastua i Troms serverer torsketunger med sin hjemmelagde dill-creme fraiche*…mmm, nydelig! Den andre fiskespesialiteten på menyen er grilla tørrfesk. Må prøves hvis dere ferdes forbi!

    * Det skal sies at jeg er veldig glad i dill da :)
     

    Tand

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.12.2002
    Innlegg
    1.236
    Antall liker
    1.414
    Høyrygg gnidd inn med røkt paprika, salt, pepper, spisskumin og hvitløkspulver. Sous vide på 56 grader i ca 40 timer. Brunet på grillen ute og servert med påmmfri, coleslaw og BBQ-saus.

    Kjøttet ble komisk bra. Mørere enn den mørste indrefilet, mye mer smakfullt og kiloprisen var hele 50 svenske kroner.

    Skal gjentas.

    Det geniale med sous vide er at man med litt planlegging kan spise hvasomhelst nårsomhest. Ingen problemer med slikt kjøtt på en onsdag etter jobb så lenge det ble satt i gang et par døgn i forveien.

    Helt enig. Sous vide er helt konge! Årets pinnekjøtt ble lagt i 80 grader/ 20 timer og det var utsøkt, supermørt og saftig. Ønsker meg en bedre vakumpakkemaskin nå, sikler på en med kammer for enkel vakumering. Blir fort litt klin når man skal bruker de enkle typene hvis du har marinade eller fuktige kjøttstykker.
     

    TT.

    The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
    Ble medlem
    15.11.2007
    Innlegg
    42.873
    Antall liker
    94.807
    Sted
    Nedre Tonsåsen
    Torget vurderinger
    99
    Siden det er den store vaffeldagen i dag, onsdag, skal det bli wienerpølse i vaffel til middag senere i dag. Slurp, gleder meg allerede!
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.640
    Antall liker
    20.487
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Siden det er den store vaffeldagen i dag, onsdag, skal det bli wienerpølse i vaffel til middag senere i dag. Slurp, gleder meg allerede!
    Barbarisk; intet mindre enn barbarisk! Her ødelegges både vaffelen og pølsa :mad:
     

    TT.

    The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
    Ble medlem
    15.11.2007
    Innlegg
    42.873
    Antall liker
    94.807
    Sted
    Nedre Tonsåsen
    Torget vurderinger
    99
    Siden det er den store vaffeldagen i dag, onsdag, skal det bli wienerpølse i vaffel til middag senere i dag. Slurp, gleder meg allerede!
    Barbarisk; intet mindre enn barbarisk! Her ødelegges både vaffelen og pølsa :mad:
    sludder, dette er i beste Østfoldtradisjon! Ille bra med andre ord!
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.640
    Antall liker
    20.487
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Siden det er den store vaffeldagen i dag, onsdag, skal det bli wienerpølse i vaffel til middag senere i dag. Slurp, gleder meg allerede!
    Barbarisk; intet mindre enn barbarisk! Her ødelegges både vaffelen og pølsa :mad:
    sludder, dette er i beste Østfoldtradisjon! Ille bra med andre ord!
    Nettopp.

    Barbarer, med barbariske tradisjoner. Vaffel skal spises med geitost, salami og majones, kaviar og majones; alt annet enn pølser. Jeg er rimelig sikker på at det finnes lover mot slikt helligbrøde.
     

    berxter

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.01.2007
    Innlegg
    5.851
    Antall liker
    4.157
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Hva behager? Vafler og bringebærsyltetøy eller brunost er det eneste saligjørende! Ikke engang rømme skal besudle den hellige Vaffel!

    B
     

    Pommeroy

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    17.05.2012
    Innlegg
    789
    Antall liker
    353
    Alle vet at vaffel skal serveres med egg og kaviar,
    alternativt makrell i tomat.


    vaffel.jpg
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    21.363
    Antall liker
    13.879
    Salami? Kaviar? Majones? Pølse?

    Her var det mye vaffelrøre.
     

    TT.

    The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
    Ble medlem
    15.11.2007
    Innlegg
    42.873
    Antall liker
    94.807
    Sted
    Nedre Tonsåsen
    Torget vurderinger
    99
    ^pølse i vaffel er helt vanlig her i Østfold. Det får du i enhver kiosk og bensinstasjon med respekt for seg selv. Gjerne med rekesalat og stekt løk. Det er kjempegodt og bør prøves!

    Pølse i vaffel - Wikipedia
     

    ottone

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.04.2008
    Innlegg
    14.409
    Antall liker
    11.519
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    3
    Skvallerkålsuppe. Med litt brokkoli og litt spinat kanskje.
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.644
    Antall liker
    8.004
    Torget vurderinger
    0
    Hva behager? Vafler og bringebærsyltetøy eller brunost er det eneste saligjørende! Ikke engang rømme skal besudle den hellige Vaffel!

    B
    Sådan taler en mann som vet hva han taler om!:D
     

    ottone

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.04.2008
    Innlegg
    14.409
    Antall liker
    11.519
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    3
    Noe må vi vel kunne få til når enkle råvarer kommer uforvarende dettende inn.
    Ikke idag kanskje, men vi må jo komme igang

    DSC_3201.jpg

    DSC_3206.jpg

    DSC_3207.jpg
     

    ottone

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.04.2008
    Innlegg
    14.409
    Antall liker
    11.519
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    3
    Helstekt gås ble suksess, over all forventning. Grågås. Den ble fylt med epler og løk, og dekket med bacon.
    Det kan lønne seg å holde et vennskapelig forhold til naboer med gevær.
     

    emokid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2004
    Innlegg
    5.292
    Antall liker
    6.635
    Slik lager du Smalhans’ vegetarburger - DN.no

    Laget denne med litt andre krydder for annet tilbehør. Droppet seff det ekle egget og erstattet med en dl havregryn og litt ekstra maizena. Panerte med meljevning og strøbrød. Ble crispy og fine.

    Dama ønsket seg fløtegratinerte poteter, så det ble det. Kokte poteter i oatly havrefløte blandet med litt soyamelk, en dæsj timian, sterk sennep, løk og hvitløk. Toppet med litt gjærflak og wilmersburger revet. Resten av tiden i ovnen. Serverte med brød og stekt sopp og løk.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    21.363
    Antall liker
    13.879
    Legendarisk bra spareribs.

    To sider fra Coop i Strömstad. Fjenet membranen på baksiden og gnidde inn med en enkel dry rub bestående av ulike typer chili, røkt paprikapulver, timian, hvitløkspulver, løkpulver, sennepsfrø, spisskumin, muscadavosukker, salt og pepper.

    Vakumerte og lot ligge i vannbad på 75 grader i ca 24 timer. Pga endrede planer ble de liggende i kjøleskapet en dag.

    Varmet opp på grillen med litt hickory-røkeflis og penslet med en selvmekket BBQ-glace før tempen ble kjørt opp på slutten.

    Servert med coleslaw og friterte potetflak.

    Seriøst godt og kjøttet så mørt at det fallt fra hverandre. Sous vide er genialt til sitt bruk.
     
    Sist redigert:
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    1 røkt svineknoke, 500g gule erter som har ligget i vann et døgn. 3 gulrøtter hakket i biter, 1 l vann. 10 timer i en slowcooker. Litt pepper på toppen før servering.

    Helsikke så godt.

    Kjøpte en ny knoke i dag for å lage en runde til. Tror jeg hiver i litt rosmarin og hvitløk neste gang. Men det er sikkert ikke nødvendig, for det er mye smak på knoken i seg selv og den behøver ikke noe mer krydder eller smaker.
     

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.750
    Antall liker
    2.378
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    5
    1 røkt svineknoke, 500g gule erter som har ligget i vann et døgn. 3 gulrøtter hakket i biter, 1 l vann. 10 timer i en slowcooker. Litt pepper på toppen før servering.

    Helsikke så godt.

    Kjøpte en ny knoke i dag for å lage en runde til. Tror jeg hiver i litt rosmarin og hvitløk neste gang. Men det er sikkert ikke nødvendig, for det er mye smak på knoken i seg selv og den behøver ikke noe mer krydder eller smaker.
    Ta med to store løk og noe timian så har du min favoritt.:)
    I dag ble det en kg nyplukket asparges og et par kurver jordbær fra kjøpmannen på hjørnet. Det er høysesong for slikt snadder her i Italia for tiden. Med litt Bassiano-skinke og parmeggiano så ble dette et bra måltid.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn