G
Gjestemedlem
Gjest
Så bra. Da må jeg dit når jeg reiser til Oslo en gang. Er ikke så ofte der så jeg har aldri besøkt mathallen.
Har vel vært i Oslo 3-4 ganger de siste 10 årene. Ikke sikker på om den var åpnet en gang sist jeg var der.Aldri besøkt Mathallen? Gud bedre... Nå sank du mange hakk i min aktelse. Jeg er alltid innom Colonialen og Fisketorget og yter min skjerv til Norges beste by!
Hvorfor skal jeg dra til Mathallen når det er kortere vei til Marschmanns og kvaliteten er minst like bra? Dessuten har vi Fiskeriet i Sandvika hvor vi i forrige uke fikk tak i fersk makrellstørje eller bluefin tuna som den også kalles. (Se bilder av tilsvarende fisk tidligere i tråden.) En rask runde i grillpanna og århundrets hittil beste fiskemiddag var et faktum.Aldri besøkt Mathallen? Gud bedre... Nå sank du mange hakk i min aktelse. Jeg er alltid innom Colonialen og Fisketorget og yter min skjerv til Norges beste by!
Hvitløk i fårikålen løfter sauen klar av bakken Prøv også lit hel Szechuan pepper i gryta....Langtidssteking er en fryd.
Har selv fårikålet i det siste. Liker å bruke forskjellig som ikke inngår i den klassiske. En lammekrydderblanding jeg har fra Spania, hvitløk, og godt med tid. Bruker ikke mel. Norsk lam er det kvalitet over.
Da er det genialt med sous vide. Med litt planlegging kan du spise spareribs på en ukedag. Og kan bruke det billigste, seigeste og mest smakfulle kjøttet som er tilgjengelig. Jeg baserer meg ganske mye på det til daglig. Null stress og utvider mulighetene enormt.
Om du ikke har det så løp og kjøp. Og kjøp endelig ikke en av disse små tullemaskinene som finnes. Sirkulator er greia - da tilpasser du bare størrelsen på vannbadet etter mengden mat som skal tilberedes så 10 stk spareribs eller et fjell av kjøtt går helt fint. Den jeg har (kjøp hos Sous vide norge) kan betjene 40 liter vannbad.
Nystekt brød med olivenolje og havsalt fra øya her - trenger ikke mer...
Vis vedlegget 341208 [/QUOTE
Du har helt rett. Godt, hjemmelaget brød med en god rødvin og en klatt med Kviteseidsmør gjør susen. Den baksten din ser himmelsk ut. Bon appetit !!!!
De beste oppskrifter begynner med: "Du tar en halv flaske vin og heller den i kokken..."[/QUOTE
Min bedre halvdel er helt enig med en halv flaske vin til kokken. Hun er også en mer enn normalt flink med baking. Hun luer på om det er mulig å få oppskriften ? Hvis de smaker like godt som de ser ut, er hun i himmelen. Vin og brød er en fantastisk kombinasjon.
Bergen, Bergen, BergenAldri besøkt Mathallen? Gud bedre... Nå sank du mange hakk i min aktelse. Jeg er alltid innom Colonialen og Fisketorget og yter min skjerv til Norges beste by!
De beste oppskrifter begynner med: "Du tar en halv flaske vin og heller den i kokken..."[/QUOTE
Min bedre halvdel er helt enig med en halv flaske vin til kokken. Hun er også en mer enn normalt flink med baking. Hun luer på om det er mulig å få oppskriften ? Hvis de smaker like godt som de ser ut, er hun i himmelen. Vin og brød er en fantastisk kombinasjon.
Du har pm
Tusen takk for oppskriften ! Dette skal prøves neste helgDe beste oppskrifter begynner med: "Du tar en halv flaske vin og heller den i kokken..."[/QUOTE
Min bedre halvdel er helt enig med en halv flaske vin til kokken. Hun er også en mer enn normalt flink med baking. Hun luer på om det er mulig å få oppskriften ? Hvis de smaker like godt som de ser ut, er hun i himmelen. Vin og brød er en fantastisk kombinasjon.
Du har pm
Ottone; utbenings kniv.
Kanskje litt høyt knivblad for lammebog, men de fåes i flere størrelser.
Takk for tipset,skal prøvesPrøv å erstatt noe av helpepperen med eionerbær neste gang dere lager fårikål. Anbefales!