Hardingfele
Æresmedlem
Og gjerne grønne einebær, slik de er på buskene det første året. (De blir mørke år to).
De gjør seg meget godt i surkål også. Både i den norske "jukse"versjonen og i skikkelig surnet kål.Og gjerne grønne einebær, slik de er på buskene det første året. (De blir mørke år to).
Whatever rocks your boat reslutatet er viktig og skarp må kniven være.slartibartfast, du har rett, kjøtt utbeining og slaktdeling generelt har jeg lite erfaring med.
Jeg kjøpte meg en stor Viktorinox kokkekniv for 16-17 år siden. Ved siden av dampkokeren er den det beste kjøkkekredskapet mitt...Viktorinox kniver er helt greie arbeidskniver med relativt myk stål som er grei å vedlikeholde.
Ser bra ut det der - tips for ekstra sprø skorpe: Sleng i ca 1dl med kokende vann i bunnen av ovnen og smell igjen døra umiddelbart. Dampen gjør underverker.Forøvrig er jeg så lei av alle drittbrødene som tilbys i butikkene. Skal man ha godt brød nå tildags må man på disse trendy cafe-bakeriene og betale nesten 50-lappen for et skikkelig brød. Gjør et forsøk med å bake selv. Håper frokosten blir bra i morgen.
Lager lignende ting selv til husets 7-åring av og til når oppfinnsomhet stagnerer. Utrolig hva gratinert ost kan gjøre, selv med de simpleste råvarer.En småbarnsklassiker:
Kokt pasta
En halv boks mutti tomatsaus
4 gilde wienerpølser trekt ferdig skjert opp i biter
Alt blandes i en ildfast form
Revet jarlsberg over
Gratineres til osten er smeltet og svakt gyllen.
Gikk ned på høykant. Uforståelig for meg, men når barna først skal få bestemme så må man ta konsekvensene av det...
Men med selveste djevelens eliksir til? Jeg skal innrømme at jeg har et nærmest patologisk forhold til Heineken. Om den første drikke tilbudt etter å ha krabbet fem dager gjennom Sahara hadde vært Heneken hadde svaret vært nei. Ikke bare fordi Heineken knapt fortjener å bli kalt øl gitt alle kjemikaliene tilsatt, men fordi de har ødelagt mer ølkultur i Europa enn hva den samlede internasjonale franchise-hurtigmatindustrien har gjort for vår europeiske matkultur. Nevnte jeg patologisk? Ja, med 150 reisedøgn i året så boykotter jeg alle hotellkjeder hvor jeg vet jeg bare finner Heineken eller ditto eide øl i (mini) baren.Vinger marinert i fiskesaus og deretter fritert i olje.
Med ris og agurk til. Det er bare sååååååå digg.
Vis vedlegget 351941
Det finnes kanskje enda dårligere øl der ute, skal ikke se bort fra det. Bortsett fra at det fortoner seg som komplett ubegripelig at noen med kjærlighet for mat og gode råvarer kan finne på å skylle det hele ned med Heineken så er mitt anliggende av mer kulturpolitisk natur. Heineken brukte sin formidable lobbykapasitet i Brussel til å få tillatt at man kan reklamere med at ølet oppfyller kravene til den tyske renhetsloven selv om de tilsetter kjemikalier som gjør at ølet holder seg klart og overlever et halvår i direkte sollys. Kjenner en som jobbet i den internasjonale delen av selskapet på 90-tallet, blant annet med ekspansjonen i Sentral og Øst-Europa. En ting er at de skviset ut, eller kjøpte for å legge ned lokale bryggerier. En annen er at de i de fleste land kjøpte opp ett av de største bryggeriene og så gradvis Heinikenifiserte ølet slik at det smakte mer og mer som Heineken. Ta polske Zywietz for eksempel. Det var en gang et utmerket øl. På de fleste utesteder i Warszawa kan man nå tilsynelatende velge mellom det "nasjonale" ølet og Heineken. I realiteten er det samme dritten og man har ikke lenger noe reelt valg.Ja, Heineken er ikke det beste jeg vet. Men er den virkelig så ille da?
Av og til vil kona ha et lite glass, og hun liker kun Heineken.
Selv foretrekker jeg en Pale Ale eller annet litt mørkere øl til både mat og kosedrikk.
B
For all del, den såkalte renhetsloven er ingen rettesnor for godt øl, like lite som det at Stabburet rent frossenpizzateknisk selvsagt holder en mye høyere kvalitetskonsistens på Grandisen enn den lokale pizzabakeren i Napolis bakgater noensinne skulle ønske å drømme om.Heineken er ikke akkurat på noen av mine topplister over øl, men "Reinheitsgebot" er stort sett noe tull uansett. Det er ikke en kvalitetsgaranti eller et kvalitetskrav. I den opprinnelige versjonen var det heller ikke lov å bruke gjær (for det hadde man ikke oppdaget ennå). Den ble innført først og fremst for å hindre konkurranse om hvete og rug mellom bakere og bryggerier for å sikre at det var mulig å lage brød for en betalbar penge. Bygg er som kjent lite brukt i baking.
Svært mye strålende øl som brygges følger ikke renhestloven, og spesielt ikke den opprinnelige, puritanske versjonen av den. Det er helt vanlig å bruke andre kornsorter om dagen (Nøgne Ø bruker eksempelvis en god dæsj hvete i mange av ølene sine) og ganske mange belgiske stiler har aldri vært i nærheten av å følge noen versjon av renhetsloven. Det er også ganske vanlig i småskalebrygging å bruke gelatin for å få ølet klarere og det brukes også små mengder silikon eller hva det nå er for å hindre at vørteren koker over (den skummer noe helt forjævlig når den koker opp).
Generisk pilsnerøl smaker stort sett ganske lite og konsumenter har et lettere komisk forhold til "sin" øl, noe som typisk følger av hvor man har vokst opp eller hvor man bodde da man begynte å drikke øl. I Oslo er det Ringnes, I Bergen er det Hansa og i Trondheim er det Dahls osv osv osv. Ingrediensene til pils er enkle og oppskriftene er svært enkle også. Pilsbrygging er først og fremst en konkurranse i å treffe smaken til massene og så er det bryggeteknisk perfeksjon på toppen av det. Rent teknisk er det ingen bryggerier som er i nærheten av de store pilsbryggeriene på konsistens i kvalitet. Spennede er det dog på ingen måte.
Det er også en del stilistiske forskjeller på amerikansk pils, tjekkisk pils og tysk pils, men det dreier seg stort sett om alkoholstyrke og mengde bitter- og aromahumle som brukes. Når en øl i stilen "light american lager" er tilnærmet smakløs og svært lettdrikkelig er det ikke fordi bryggeriet ikke kan å brygge øl, men fordi det er slik den stilen faktisk er. Tjekkisk Budweiser er ikke bedre enn amerikansk budweiser fordi de er dårlige å brygge i USA, men fordi det er to ulike stiler. Amerikansk Budweiser er i stilen "American Lager", mens den typisk øl i stilen "Czech lager" har høyere alkoholinnhold og betydlige mer bitter- og aromahumle.
Industribryggerier lager ikke dårlig øl, de lager øl folk vil kjøpe i store mengder.
Godt det ikke staves Pooh... Det er godt ja, særlig hvis den er laget på skikkelig god oksekraft. Mye jobb å gjøre dette hjemme.Kona hadde fri dag.
Phoo er en av mine absolutte livretter.
Dæven så godt, klarer ikke stoppe.
Jeg sprekker...
Ja, dette tar 2 dager å lage.Godt det ikke staves Pooh... Det er godt ja, særlig hvis den er laget på skikkelig god oksekraft. Mye jobb å gjøre dette hjemme.Kona hadde fri dag.
Phoo er en av mine absolutte livretter.
Dæven så godt, klarer ikke stoppe.
Jeg sprekker...