Som om noen som kjøper noe fra Orkla fordi det står "hjemmelaget" på emballasjen ellers ville ha kjøpt småskalaprodukter til tredobbel pris...Det er ikke poenget, poenget er at er at småprodusentene må ha en mulighet til å skille seg ut i forhold til industrimaten.
Jeg er nok enig at det ikke løser stort. Er vel kanskje opphengt i prinsippet om å fortelle folk hva de faktisk kjøperSom om noen som kjøper noe fra Orkla fordi det står "hjemmelaget" på emballasjen ellers ville ha kjøpt småskalaprodukter til tredobbel pris...Det er ikke poenget, poenget er at er at småprodusentene må ha en mulighet til å skille seg ut i forhold til industrimaten.
Kunder som er kvalitetsbevisste klarer nok å se forskjell uansett hva som måtte stå på pakken.
Jeg ser poenget ditt, det er ikke det. Men som vi har vært inne på er problemet egentlig at forbukere flest kun er opptatt av pris og fint lite annet, så jeg ser ikke helt hva det løser. Dersom man ikke på egen hånd klarer å se forskjell på "Nora hjemmelaget" og "Indre Hobbødal gårdsmat" eller whatever så er man neppe en kunde uansett.
Jeg er nok enig at det ikke løser stort. Er vel kanskje opphengt i prinsippet om å fortelle folk hva de faktisk kjøperSom om noen som kjøper noe fra Orkla fordi det står "hjemmelaget" på emballasjen ellers ville ha kjøpt småskalaprodukter til tredobbel pris...Det er ikke poenget, poenget er at er at småprodusentene må ha en mulighet til å skille seg ut i forhold til industrimaten.
Kunder som er kvalitetsbevisste klarer nok å se forskjell uansett hva som måtte stå på pakken.
Jeg ser poenget ditt, det er ikke det. Men som vi har vært inne på er problemet egentlig at forbukere flest kun er opptatt av pris og fint lite annet, så jeg ser ikke helt hva det løser. Dersom man ikke på egen hånd klarer å se forskjell på "Nora hjemmelaget" og "Indre Hobbødal gårdsmat" eller whatever så er man neppe en kunde uansett.
Q syns jeg ikke skal sammenlignes med SynnøveF. Q lanserte kortreist melk, med gårder som måtte ligge mindre en femti kilometer fra meieriet, og lager H-melk med korrekt fettandel, i stedet for den reduserte til Tine. Tine har forsøkt å slutte med å kjøre melk landet rundt, som konsekvens.Tullebransje. Skjønner ikke at Synnøve finden og q gidder å konkurere først å fremst på pris i et marked som er så til de grader gjennomregulert. Synnøve og q har vel knapt kommet opp med egne produkter, kun klipp og lim fra andre produsenter.. nå sist med kongsgård
Det har nok mest med å gjøre hvordan mange folk drikker vin. De fleste drikker ikke vinen til noe, så det handler ikke om at den skal passe sammen med andre smaker og mat. Man drikker for kos, og man vil kunne nyte vinen i seg selv.Neppe, til og med rødvinen Ola nordmann kjøper skal inneholde mest mulig sukker
Ja det kan vel ikke være så mange som drikker de boksene der fordi de smaker så fabelaktig.Fra artikkelen..
Det foretrukne for en stor og viktig målgruppe med tanke på volum har en god stund nå beveget seg vekk fra vin og mer i retning leskedrikk.
Det der er utrolig merkbart på reinkjøtt. Rein som sendes med bil til slaketriet har en helt klar urinsmak sammenlignet med rein som er "skutt i gjerdet".Har du noen gang stått og hørt kveg som rauter og stamper i panikk i slaktebilen, skjønner man fort at det er uheldig for kvaliteten på kjøttet.
Øst Trøndelag heter det vel egentlig!!Jämtland var norsk - DNs matskribenter mener vi bør gjenerobre:
Anmeldelse av restaurant Fäviken Magasinet - DN.no
https://sv.wikipedia.org/wiki/Svensk-norska_unionenJämtland og Härjedalen er den østlige delen av Republikken Trøndelag.