Mat, drikke og røyk De gode norske råvarer

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Trane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.09.2003
    Innlegg
    8.283
    Antall liker
    7.348
    Torget vurderinger
    4
    Asparges på min lokale REMA i går. Kun kr. 42,90 !

    Norsk kvalitet my ass!

    Jeg vet jo at det finnes mye bra, men det spiller liten rolle dersom dette er hva man finner i de vanlige butikkhyllene. Man kan ikke gå på Bondens Marked hver dag. Slikt som dette bygger opp under oppfattelsen om at frukt & grønt er dyrt og ikke minst dårlig.

    AspargesRema.jpg
     

    Andy

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.07.2003
    Innlegg
    2.816
    Antall liker
    5.519
    Sted
    Nøtterøy
    Leste i en artikkel at italienerne er blant værstingene når det gjelder sprøyting av frukt og grønt. :p
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.489
    Antall liker
    110.390
    Torget vurderinger
    23
    Asparges på min lokale REMA i går. Kun kr. 42,90 !

    Norsk kvalitet my ass!

    Jeg vet jo at det finnes mye bra, men det spiller liten rolle dersom dette er hva man finner i de vanlige butikkhyllene. Man kan ikke gå på Bondens Marked hver dag. Slikt som dette bygger opp under oppfattelsen om at frukt & grønt er dyrt og ikke minst dårlig.

    Vis vedlegget 389973
    Fytterakkern - de så visne og jævlige ut! Når en fjerner det som er dårlig nederst så er halvparten ighen, vektmessig! Skammelig.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.113
    Antall liker
    18.394
    Torget vurderinger
    2
    Vi har et stykke igjen. Dette er hva som møter turister på mange norske overnattingssteder, når de kommer ned til frokost.

    _MG_9125.jpg
     

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.777
    Antall liker
    2.403
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    5
    De reiser jo til Norge for bl. a. å oppleve norsk matkultur, og det du viser bilde av her er jo norsk matkultur for folk flest her i landet. Det vi skriver om i denne tråden er dessverre veldig fjernt fra det de fleste spiser.
     

    Håkon_Rognlien

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    6.885
    Antall liker
    11.854
    Torget vurderinger
    2
    Vi har et stykke igjen. Dette er hva som møter turister på mange norske overnattingssteder, når de kommer ned til frokost.

    Vis vedlegget 390107
    Undertegnede har alt for mange hotellnetter i løpet av et år, nasjonalt og internasjonalt. De desidert verste forsøk på frokost finner du stort sett på amerikanske hoteller. Vanlige, norske kjeder som Scandic og Choice holder meget høy standard på sine frokostbuffeter, og står ikke tilbake for noen normalprisede hoteller verden over.
    Det skrammelet som vises på bildet her over, finnes også, men det er stort sett på vandrerhjem og tilsvarende.
    Mvh
    Håkon Rognlien
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.113
    Antall liker
    18.394
    Torget vurderinger
    2
    Det var ikke et vandrerhjem som tilbød dette -- men snarere et velansett hotell på et at landets mer idylliske steder. Turistene, derimot, vandret forvirret omkring og undret hva dette var.

    Det er varierende kvalitet rundt omkring. Jeg pleier anbefale steder som gjør en innsats når mine utenlandske kontakter skal en tur i Norge. Det har alle igjen for. Heldigvis er det i ferd med å gå opp for driverne av hoteller at lokalmat og matkvalitet kan sikre høyere rompris og større etterspørsel. Det går rett vei.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Rema 1000 har prestert å lage en herlig ketchup! (heter Real ketchup med mye smak) eller noe deromkring.

    Den er i grillserien deres, og er en liten flaske på 275 ml.

    Smaker skikkelig godt og hjemmelaget, men mye krydder og godsmaker. Mye kanel i den slik at man får litt nordafrikavibber på den. Kvalitetsprodukt!

    Ekstra god når den varmes av det man hiver den på.

    Bedre og mer hjemmelaget i smaken enn f.eks. Stokes.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.489
    Antall liker
    110.390
    Torget vurderinger
    23
    Akkurat satt til livs et glimrende godt heilnorsk måltid - lokal kryddersildfilet, store velsmakende norske poteter, norsk løk og rødbeter - samt kviteseidsmør og hjemmebakt flatbrød! Anført av iskald Q-melk. Smakte utrolig bra - og til nada penger! Godt under femtilappen faktisk. Tror jeg kjører ønskereprisen i morgen!
     

    Pink_Panther

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.03.2006
    Innlegg
    19.976
    Antall liker
    10.483
    Rema 1000 har prestert å lage en herlig ketchup! (heter Real ketchup med mye smak) eller noe deromkring.

    Den er i grillserien deres, og er en liten flaske på 275 ml.

    Smaker skikkelig godt og hjemmelaget, men mye krydder og godsmaker. Mye kanel i den slik at man får litt nordafrikavibber på den. Kvalitetsprodukt!

    Ekstra god når den varmes av det man hiver den på.

    Bedre og mer hjemmelaget i smaken enn f.eks. Stokes.
    Er den i klasse med Heinz?
     

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.777
    Antall liker
    2.403
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    5
    De få gangene jeg bruker ketchup og da utelukkende på hamburgere så bruker jeg Mutti, den smaker tomat. De engelsk/amerikanske som Heinz er jo bare sukker.
     

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.777
    Antall liker
    2.403
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    5
    Akkurat satt til livs et glimrende godt heilnorsk måltid - lokal kryddersildfilet, store velsmakende norske poteter, norsk løk og rødbeter - samt kviteseidsmør og hjemmebakt flatbrød! Anført av iskald Q-melk. Smakte utrolig bra - og til nada penger! Godt under femtilappen faktisk. Tror jeg kjører ønskereprisen i morgen!
    Sild er godt, men dessverre er den en underkjent råvare nå for tiden. Jeg tror jeg skal forsøke noe lignende selv i morgen, det var fristende.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.113
    Antall liker
    18.394
    Torget vurderinger
    2
    Martin Fjeld, medforfatter på boken Surdeig, skal åpne bakeriet Ille Brød utpå høsten. I mellomtiden har han levert brød til oss og jeg har virkelig ikke smakt maken. Noe å glede seg til når det bakeriet åpner.


    _MG_9195.jpeg
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.113
    Antall liker
    18.394
    Torget vurderinger
    2
    Verdt å kikke etter, for den som vil ha skikkelig kortreist mat i Oslo. Mikromeieriet på Bygdø Kongsgård har total kontroll på produksjonen, og lager rømme og yoghurt m.m. som er utrolig god. Yoghurten syrnes i begeret for optimal konsistens, og det har de fått til.

    13934734_1096755050415217_920828578625530929_n.jpg
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Kortreis jaja ...

    Litt stas med lokslprodusert mat, ja det er det.

    Men norsk geografi betyr også da at mat fra Lofoten er like langreist som mat fra Italia, Tyskland, Frankrike etc.

    Kortreist er egentlig et svært dårlig argument hvis man ønsker å fremme norsk mat.

    Jeg liker å fremme norsk matkultur, men jippoen "kortreist" er dårlig egnet i et land som er formet som en forstrekt gaffel.
     
    C

    cruiser.tmp

    Gjest
    Man bruker ikke kortreist for å fremme norsk mat heller, man bruker det til å fremme mat produsert i nærheten av der du bor.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.113
    Antall liker
    18.394
    Torget vurderinger
    2
    Kortreis jaja ...

    Litt stas med lokslprodusert mat, ja det er det.

    Men norsk geografi betyr også da at mat fra Lofoten er like langreist som mat fra Italia, Tyskland, Frankrike etc.

    Kortreist er egentlig et svært dårlig argument hvis man ønsker å fremme norsk mat.

    Jeg liker å fremme norsk matkultur, men jippoen "kortreist" er dårlig egnet i et land som er formet som en forstrekt gaffel.
    Toskete måte å lese på. I løpet av de seneste årene er det dukket opp mengder av bønder og videreforedlere som produserer for lokalmiljøet eller regionen de befinner seg i. På Røros er dette blitt et særpreg som trekker turister og gir lokale restauranter flotte råvarer å arbeide med.

    Som sagt - toskete måte å lese på. Her er bisetningen en gang til, så du kan begå nærstudier: for den som vil ha skikkelig kortreist mat i Oslo.


     

    samlanes

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.02.2008
    Innlegg
    2.463
    Antall liker
    551
    Sted
    Hordaland
    Torget vurderinger
    1
    Kjøpte ei helvetes god pølse på Tysnesfest,den var ikkje norsk desverre men frå Italia.
    Smakte på eindel oster,og pølser,men det var litt sterkt/utprega kryddersmak for meg som liker typisk norsk mat.(svakt krydra)
    Men denne pølsa var knallbra,slik ser ho ut.
    IMG_0920.jpg
    Tips til sjappe som sender lignende pølse,mottas med takk.
     
    Sist redigert:

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.113
    Antall liker
    18.394
    Torget vurderinger
    2
    Da er tiden kommet for fjellgrisene som har spist seg glade i Valdres. Fikk dette nyhetsbrevet i dag.

    Stølsvidda AS - levering av kjøtt på døren Stølsvidda


    I morgen er det 14 dager til vi begynner slakting av noen av årets fjellgriser. Nå i 2016 er det blitt enda flere, og i år er det 900 gris på 1000 meter. Dette hadde vi aldri kunnet tenke oss da vi fikk en gris i bryllupsgave i 2006. Men når produktet blir bra og vi synes det er moro å drive så er det jo bare å fortsette videre. Mye går riktig nå, og vi ser frem til høsten 2016 J

    Grisene passe runde
    Grisene ser veldig bra ut, vi har to puljer i år; En pulje som vi startet med i midten av mai, og pulje nummer to som vi har hatt siden begynnelsen av juli. Alle går på fjellet og vokser seg store og sterke. Foringa er som før, med ut- og innmarksbeite, vårt eget grisefor basert på norskproduserte råvarer og poteter. Vi har likevel endret litt på foringsopplegget slik at det ferdigproduserte griseforet inneholder noe mindre protein i sluttforinga. Fjellgrisen skal være godt satt med både kjøtt og fett, men det er viktig å unngå at de blir alt for runde. De største grisene vil vi også slakte direkte fra fjellbeite, mens de minste skal få gå ned igjen til høstbeitet slik som vi har gjort de siste årene.

    Bufar 2016
    Bufarshelga blir lørdag 8 oktober fra klokka 10.00 til vi er ferdige J. I fjor gikk vi med 452 griser i en pulje. Det ble krevende, noe ca 70 tobeinte deltakere kan bekrefte. Årsaken var at grisene spredte seg i et langt felt, ca 500 meter langt. De fremste la seg for å sove, og dermed bremset de opp resten av flokken. Dagen gikk mye ut på å vekke griser, og det viste seg å bli slitsomt. Vi går derfor ned på antallet i puljen og tar ca 200 gris på vandring. Det er ikke få det heller, men det går langt raskere. I 2014 gikk vi med 250 griser, det tok 7 timer, mot fjorårets 11 timer. Vi lover ingenting, men tror i alle fall at det blir litt enklere med halvparten så mange.

    Mange har meldt at de ønsker å være med, og alle er selvsagt velkommen. En kan parkere ved heimebeitet, halvvegs til fjellet eller oppe hos grisene. I fjor samarbeidet vi om å skysse hverandre opp for å hente biler, det fungerte fint. Det blir matstasjon halvvegs ned, samt at de som blir med hele vegen kan avslutte dagen med majel & flatbrød – tradisjonell matrett med salta kjøtt og grønnsaker. Dersom dere ønsker å være med så send oss gjerne en melding

    Grisekjøring og resultater av dette
    Fjoråret var et stort steg for oss, der vi både endret navn, design og mye mer. I tillegg til at vi kjørte ut varer selv, var opplegget vårt at vi skulle bruke Bring til å levere en god del av våre varer. En del av dere erfarte at varer var tint ved levering, og vi var ikke alltid fornøyde med kvaliteten på leveringene fra nevnte selskap. Samtidig drev Knut, som er den ene halvparten av Stølsvidda, med utkjøring med fjellgrisbilen. Under en leveringstur til Oslo der det i dobbel forstand ble grisekjørt, møtte han selvsagt på «purken». 15 minutter senere var han befridd for førerkort for de neste 6 mnd, og med fortsatt ca 1000 kasser igjen å levere. Tap av førerett ble likevel vår mulighet, for midt i misæren dukket det opp et lokal lite transportselskap som hadde fulldistribusjon på hele Østlandet m.m. De kjørte ut alle varer for oss, og jula ble reddet både for kunder og oss selv.

    I ettertid ser vi at ingenting kunne vært bedre, og skal vel i grunnen takke onkel politi for tjenesten de gjorde oss og samfunnet. Knut er en bedre sjåfør i dag, og vi har et sikkert opplegg for transport av varer på plass. Enden på visa ble at transportselskapet flyttet inn i våre lokaler, og vi lever i dag side om side i stadig utvikling. Denne sesongen kjører vi alt ut med «våre» biler, så sant du ikke bor i de tre nordligste fylkene. I nord må fortsatt bruke Bring. Resten av landet vil få levering etter ruteplan angitt lenger ned i nyhetsbrevet.

    Bestilling av julemat, hverdagsmat, hele og halv griser, lam, rein osv..
    Når du legger inn en bestilling i nettbutikken vår, oppgi ønsket ukenummer for levering og så legger vi det inn i transportplanen. Vi vil kjøre ut alle varer med egne biler. Da har vi full kontroll med temperatur og leveringer. Utkjøring av varer starter ordinært fra uke 40, første uka i oktober, men det går selvsagt an å få levert før også. Hvis du har noen spesielle ønsker om levering eller annet, skriv dette i kommentarfeltet i bestillingen så tar vi kontakt.

    Vi har også fått et bestillingssystem som vi mener skal fungere bra. Fra fjorårets lapper og ark med bestillinger nå alt på data, og dersom de fleste bestiller i nettbutikken blir det enda enklere for oss. De som ikke liker nettbutikken kan fortsatt sende oss en epost eller ringe, vi ordner selvsagt dette også. Utvalget av varer finner dere på www.stolsvidda.com . Vi er også blitt litt raskere til å sende ut faktura, og de som som velger faktura fremfor å betale i nettbutikken får tilsendt denne på epost i god tid før levering. Unntakene her er hele og halve griser, eller andre produkt uten forhåndsdefinert vekt.

    Utvalg og bestillingstider
    Mht julemat og kassene med ribbe så regner vi med å ha julemat til godt inn i november. I år vil vi også ha en del pinnekjøtt og lam, men regner med at dette blir bortbestilt ganske tidlig. Vil dere lage eget pinnekjøtt så har vi klare hele sider til formålet. Ellers har vi mye forskjellig på lager, og dersom det er noe du ikke finner i nettbutikken så send oss en epost.

    Mht bestilling så setter vi veldig pris på at dere som vet hva dere vil ha allerede nå sender bestilling tidlig. Erfaringsvis blir det ganske stort trykk på dette utover og jo mer vi kan forberede dess bedre er det.

    Skinkehotell:
    Vi omtalte skinkehotellet i vårt forrige nyhetsbrev i mai. Her har vi fått ganske mange påmeldinger, og vi kjører nå i gang skinkehotellet vårt i høst. Har du ikke allerede meldt din interesse så, kan du gjøre det her. De som ikke har fått med seg hva dette går ut på:

    Fra i år begynner vi å produsere skinker og spekemat selv, og bygger et eget spekehus på stølen nær 1000 m.o.h, ikke langt fra grisene. Her kan de som ønsker sin egen spekeskinke få saltet og hengt opp skinkene sine - et skinkehotell. Og så sjekker skinkene ut når kunden vil ha dem – etter ett, to, tre eller flere år. Årsaken til at det skal ligge så høyt til fjells er for å sikre god speking i tørr og kald luft. Ettersom vintrene er blitt varmere er det et større sjansespill å henge skinkene nede i dalføret. Det samme ser vi på de tradisjonelle spekepølsene, som de senere år kan bli veldig arbeidsomme å produsere. I varmt og rått vær kan det bli oppblomstring av mugg før spekepølsene har tørket tilstrekkelig. Da må hver enkelt pølse vaskes og skrubbes ren dersom ikke pølsene skal bli ødelagt.
    Noen speker i spesialbygde klimarom og henger skinker og spekemat i disse. Da er det full kontroll på fuktighet og temperatur. Vi vil likevel fortsette med speking i friluft fordi ren fjelluft og variasjon gjennom fire årstider er med å gi karakter til spekeproduktet. Hvert år vil ha sine særmerker som vil gi skinkene sin egen historie.

    «Rått levert»
    Abonnementsordningen Rått Levert blir trolig en realitet over jul. Det begynte med at noen kunder har spurt om det går an å få til et kjøttabonnement. Og det går selvsagt an. Etter at vi luftet interessen for dette fikk vi tilbakemeldinger fra ca 30 personer. Vi trenger ikke mange abonnenter for å starte opp, vi har jo både varene, distribusjonssystemet og kassene klare.
    Ordningen vi tenker oss er at vi sammen med andre produsenter i Valdres lager en kasse som i utgangspunktet er kjøtt i porsjonspakninger. Her vil det være kjøtt fra Fjellgris, lam og gressfora storfe (bla. Urfe), rein fra Filefjell reinlag, og filet av sik og abbor, eller hel ørret. Stykningsdetaljer vil variere fra måned til måned. Kassen kan kunden velge å motta en gang pr måned eller annenhver måned, og den inneholder ca 6-7 kg kjøtt. Vi lurer også på å lage en kasse for enkeltpersoner, dvs med pakninger tilpasset en person. Prisen er ikke fastsatt enda, men vil ligge mellom 1300 og 1500 kroner levert hos kunden. En kan evt også velge å få flere/andre varer levert (Valdreskassen med bearbeidede produkt som kurv, smør, rømme, ost, pålegg, lefser, spekemat og andre varer en ikke finner i butikkene). Vi satser på oppstart over jul. Er du interessert i dette så send oss en epost

    Distribusjon: Leveringsruter
    Året 2016 vil bli ganske likt som 2015. Pr i dag har vi følgende faste leveringsruter med egen kjøl/frysebil:

    Ukentlig:
    Onsdager: Oslo/Akershus + Hedmark langs E6.
    Mandager: Valdres, Hallingdal, Gudbrandsdal, Gjøvik, Toten, E6 til Oppdal og over til Sunndal, Elverum, Flisa, Kongsvinger- Våler

    Månedlig:
    Hedmark/Østfold/Vestfold/Buskerud samt Telemarkskysten og Agder til Kristiansand langs E18.

    Sesong
    Midt i oktober (uke 42) og i slutten av november (uke 47) vil vi også kjøre Indre Telemark, Sørlandet, Vestlandet, Nordvestlandet og Trøndelagsfylkene. Levering utenom disse ukene må gjøres v.hja Bring.

    Festivaler:
    Vi skal i år delta på flere festivaler. Dersom noen ønsker å møte oss, gjøre en storhandel, eller hente bestillingene sine på vår stand, treffes vi på:

    Matstreif Oslo 2-4 september,
    Dyrskun Seljord 9-11 september
    Rakfiskfestivalen: 3-5 november

    God høst,


    Mvh

    Knut Ødegaard og Ragnhild Mobæk.
     

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.777
    Antall liker
    2.403
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    5
    Det er bra med flere lokale produsenter og denne grisen ser både glad og god ut. Jeg tror nok jeg lar meg friste i løpet av høsten.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.489
    Antall liker
    110.390
    Torget vurderinger
    23
    Anbefales - jeg smakte noen av de produktene i fjor, svinaktig gode var de!

    BTW, hadde bryllupsdag på fredag og slo til med KUN norske ferske varer av ypperlig kvalitet; nykokt kreps (samme leverandøren leverer til Slottet), nykokt Hitra krabbe, nydelig - og så ferske reker fra sørvestlandet. Av naturlige årsaker var ikke vinen norsk (Tysk Riesling fra Pfalz) men eplejuicen var det!
     

    baluba

    Æresmedlem
    Ble medlem
    18.02.2009
    Innlegg
    24.587
    Antall liker
    15.156
    Sted
    Kopervik og Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Ferske reker rett fra båten på sørvestlandet hadde jeg også i forgårs. Er litt små for tiden, ikke helt rett sesong. Men så mye bedre enn frossen islandsreke. :) Gratulere med overstått dag til herr og fru Sluk!
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.113
    Antall liker
    18.394
    Torget vurderinger
    2
    Har jo hatt det ganske hyggelig med å finne frem til leverandører. Spesielt innen ysting er det utrolig hva som er skjedd i Norge på bare noen få år. Her er link til en oversikt over noen av de "glade bøndene" som leverer til oss:

    Glade bønder hos Mølleren Sylvia
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.006
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Har jo hatt det ganske hyggelig med å finne frem til leverandører. Spesielt innen ysting er det utrolig hva som er skjedd i Norge på bare noen få år. Her er link til en oversikt over noen av de "glade bøndene" som leverer til oss:

    Glade bønder hos Mølleren Sylvia
    Herlig!

    Så nå forhandler dere kjøtt også, om jeg forstår rett.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.113
    Antall liker
    18.394
    Torget vurderinger
    2
    Har jo hatt det ganske hyggelig med å finne frem til leverandører. Spesielt innen ysting er det utrolig hva som er skjedd i Norge på bare noen få år. Her er link til en oversikt over noen av de "glade bøndene" som leverer til oss:

    Glade bønder hos Mølleren Sylvia
    Herlig!

    Så nå forhandler dere kjøtt også, om jeg forstår rett.
    Ja, grasfôra Angus i ulike cuts fra Horgens, samt en kjøttdeig som folk ringer for å sikre seg, og kalvekjøtt fra Skålid i Telemark. Og de kyllingene til Homlagarden er hinsides.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.489
    Antall liker
    110.390
    Torget vurderinger
    23
    Ferske reker rett fra båten på sørvestlandet hadde jeg også i forgårs. Er litt små for tiden, ikke helt rett sesong. Men så mye bedre enn frossen islandsreke. :) Gratulere med overstått dag til herr og fru Sluk!
    Takk for det - 23 år og forvaringen er enda ikke opphevet! Og ferske reker eruendelig mye bedre enn selv de flotteste frosne, men på den annen side er de mye mer anvendelige. Dessverre så har rekebåten her i Oslo en tendens til å ha alt for mye salt i kokevannet, derfor prøver vi åfå tak i enten de fra sørvestlandet eller fra Nord-Norge.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.113
    Antall liker
    18.394
    Torget vurderinger
    2
    Ferske reker rett fra båten på sørvestlandet hadde jeg også i forgårs. Er litt små for tiden, ikke helt rett sesong. Men så mye bedre enn frossen islandsreke. :) Gratulere med overstått dag til herr og fru Sluk!
    Takk for det - 23 år og forvaringen er enda ikke opphevet! Og ferske reker eruendelig mye bedre enn selv de flotteste frosne, men på den annen side er de mye mer anvendelige. Dessverre så har rekebåten her i Oslo en tendens til å ha alt for mye salt i kokevannet, derfor prøver vi åfå tak i enten de fra sørvestlandet eller fra Nord-Norge.
    Og de får en masse klager på de salte rekene, men like forjævlig. Mysterium.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.489
    Antall liker
    110.390
    Torget vurderinger
    23
    Selger vel alt uansett.
     

    baluba

    Æresmedlem
    Ble medlem
    18.02.2009
    Innlegg
    24.587
    Antall liker
    15.156
    Sted
    Kopervik og Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Ferske reker rett fra båten på sørvestlandet hadde jeg også i forgårs. Er litt små for tiden, ikke helt rett sesong. Men så mye bedre enn frossen islandsreke. :) Gratulere med overstått dag til herr og fru Sluk!
    Takk for det - 23 år og forvaringen er enda ikke opphevet! Og ferske reker eruendelig mye bedre enn selv de flotteste frosne, men på den annen side er de mye mer anvendelige. Dessverre så har rekebåten her i Oslo en tendens til å ha alt for mye salt i kokevannet, derfor prøver vi åfå tak i enten de fra sørvestlandet eller fra Nord-Norge.
    Og de får en masse klager på de salte rekene, men like forjævlig. Mysterium.
    Det er jo bare en kort tur over fjellet og lære litt av de som fisker og koker reke på båt her på Karmøy. Når båtene legger til kai annonseres det på Facebook, og som både Sluket og Hardingfele påpeker, med riktig salta vann som rekene kokes i. Det er selvfølgelig variasjon fra båt til båt, jeg vet om mange som har en bestemt som sin favoritt, men ingen av dem salter for mye.
     

    leifen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.05.2006
    Innlegg
    2.397
    Antall liker
    1.914
    Litt ekstra salt må til. Ca dobbelt saltinnhold av sjøvann syns jeg huske ble brukt på reker som ble singelfryst i tunnel. (De en får kjøpe i esker i butikken.)
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Anbefales - jeg smakte noen av de produktene i fjor, svinaktig gode var de!

    BTW, hadde bryllupsdag på fredag og slo til med KUN norske ferske varer av ypperlig kvalitet; nykokt kreps (samme leverandøren leverer til Slottet), nykokt Hitra krabbe, nydelig - og så ferske reker fra sørvestlandet. Av naturlige årsaker var ikke vinen norsk (Tysk Riesling fra Pfalz) men eplejuicen var det!
    Kjærlighet eller Stockholmsyndromet. Det er ikke nøye så lenge man spiser godt.

    386166d1465824967-ovk-sommerfest-11-juni-2016-20160611-dsc_4577.jpg

    Fortjener et av Grumpens herlige bilder. Gratulerer med overlevd til dere begge! :D
     

    Xtrike

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    15.01.2015
    Innlegg
    91
    Antall liker
    30
    Sted
    Mjøndalen
    Kjøpte ei helvetes god pølse på Tysnesfest,den var ikkje norsk desverre men frå Italia.
    Smakte på eindel oster,og pølser,men det var litt sterkt/utprega kryddersmak for meg som liker typisk norsk mat.(svakt krydra)
    Men denne pølsa var knallbra,slik ser ho ut.
    Vis vedlegget 393981
    Tips til sjappe som sender lignende pølse,mottas med takk.
    Du bør prøve spekepølsene og skinkene fra ASK gård som ligger rett i utkanten av Jevnaker. De har spennende utvalg og røffe gode smaker! Vi bruker selv produkter fra disse på jobben og det er vel noe av de bedre produktene jeg har smakt. Alt av produksjon gjøres for hånd.

    Ask Gård - Produkter
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.489
    Antall liker
    110.390
    Torget vurderinger
    23
    :D Ser de har pølser oppkalt etter meg!! Dette må være en framifrå bedrift..
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn