Hehe, de har litt for en hver smak!Ser de har pølser oppkalt etter meg!! Dette må være en framifrå bedrift..
Hehe, de har litt for en hver smak!Ser de har pølser oppkalt etter meg!! Dette må være en framifrå bedrift..
Var den jeg regnet med du gjenkjente deg i, men i frykt for å høres frekk og usaklig ut holdt jeg meg for god til å konstantere detBælstærk stutt-tjukk er alt du trenger! Utsolgt dessverre.
Og der var eine garden på Kjeåsen seld,holdt med knappe 4mill.Sjå her Sluket:Kjeåsen - ikonisk eiendom med stort jaktterreng -
Vis vedlegget 338762
Her treng du ei børse,ein sluk og god kaffi,thats it+7.5mill
Stereo er unødvendig,åpne ett glas,så er det fuglekvitter nok.
Å, nødvendigheten er der fortsatt. Men at vi har fått det betydelig bedre enn for få år siden er det ikke tvil om. Kanskje litt som resultat av at utenlandsk ost ble mindre økonomisk konkurransedyktige vs norske småprodusenter etter at importavgiften på ost gikk opp? Det har i alle fall vært en eksplosjon siden da. Ikke at jeg synes en slik avgift er riktig, men kan den hatt sin effekt slik at de små produsentene endelig har råd til å selge utover sine lokale utsalg?Det er vederkvegende å se så mye spennende innen norsk mat for tiden.
Så mange gode produkter fra småprodusenter, og selv kjedene begynner å skille lag og innføre egne linjer.
Dette året har fått meg til å bli optimistisk angående norsk mat, og dermed døyvet min hang til nødvendigheten av import av basisivarer.
Strålende!
Kraftkar ble servert på Hurtigruta også. De snakket også om de lokale produsentene - kanskje mest i betydningen små og gode norske.Edit: Når jeg skriver eksplosjon så mener jeg ikke at produsentene nødvendigvis er nye, men at de har nådd ut i kjedene og delikatessedisker over hele landet etterhvert, slik som Kraftkar.
Typisk å plassere et slikt arr. der hvor det er et helvete å komme til med bil....
Det er mange frittstående leverandører på Matstreif, flere av dem har vært innom butikken med varer i går og i dag. Støtt dem og gi blaffen i Nortura.Hadde ikke Nortura vært med så kunne dette ha vært fristende. Jeg har lite til overs for dem fordi de i alle år har undertrykt alle forsøk på å få i gang alternativer innen matproduksjon i Norge.
Hva med å ta turen opp til Bærums Verk og den nye matbutikken der? De sliter på hverdager og burde lagt butikken til Sandvika. Og du kan vel trøste deg på Fiskeriet? Alternativt få matkasseabo fra Duggurd?Jeg støtter frittstående leverandører så godt jeg kan hele året. Jeg spiser f. eks. utelukkende kylling fra Holte Gård fordi den er bedre. I vår var vi så heldige å få en avlegger av Bondens Butikk i kjelleren her jeg bor. Dessverre ga de opp driften etter 4 måneder så nå har jeg et problem igjen. Kan noen få ut fingeren og starte opp en matbutikk med skikkelige varer i Sandvika? Kundegrunnlaget burde være til stede.
Norske epler er de eneste jeg spiser. Discovery er gode.Det er mange frittstående leverandører på Matstreif, flere av dem har vært innom butikken med varer i går og i dag. Støtt dem og gi blaffen i Nortura.Hadde ikke Nortura vært med så kunne dette ha vært fristende. Jeg har lite til overs for dem fordi de i alle år har undertrykt alle forsøk på å få i gang alternativer innen matproduksjon i Norge.
Forøvrig første ladning Discovery fra Dyre Gård på Rygge, på plass i butikken nå. Utrolige epler. I fjor kom kunder og banket på vinduet på søndager, når butikken er stengt, og tryglet om å få kjøpe mer. "Det var slik epler luktet og smakte da jeg var liten."
Har man tygget i seg nitrogenpakkede epler fra New Zealand, Chile eller andre steder, som har vært lagret i opp til 18 måneder, blir det et sjokk å smake nyhøstede epler som er økologisk dyrket.
Vis vedlegget 397297
Ganske omfattende sprøyteprogram i konvensjonell dyrking, men hva som gjøres avhenger av hvilke sykdommer og skadedyr man ønsker å verne mot eller bekjempe. Her har du en grei guide:Noken som veit kor masse norske epler sprøytes kontra utenlandske,og ka sprøytemiddel?
Ein lokal epleprodusent her i hardanger nevnte at han hadde sprøyta 3ganger i år,det var litt mindre enn vanlig(typisk 4-6ganger)
Det er meir epler langs veiene her i år enn eg kan huske frå før,heilt ned i 12kr/kg,det er så billig at eg spander litt på hjorten også.
Nei det er ikke så langt, men det er ikke alle som er like bevegelige. Jeg er klar over at jeg kan virke sutrete, men jeg er litt oppgitt over at det ikke er mulig å få til et godt mattilbud på et av skandinavias største kjøpesentre.Er jo ikke spesielt lange veien fra Sandvika til øst for elva der Hardingfele holder hus.
Nå er vel ikke kvaliteten på råvarene vurdert i den rapporten. Det er et greit supermarked å ha i kjelleren, men et supermarked er og blir et supermarked. Og Norgesgruppen er ikke veldig flinke til å slippe til små uavhengige produsenter.
Du får ganske mye av det på Jacobs når du måtte ønske - bare slik til opplysning. Det er egentlig min stærste beef med Mathallen, Matsreif og lignende - jeg kan faktisk i stor grad kjøpe akkurat det samme hver dag på butikk i Oslo om jeg vil. Det fremstår - til en viss grad - som en happening for folk som ikke vet hva finnes til salgs i Oslo resten av året.
Vet ikke om sikre tall på det foreligger, men Mattilsynet har i alle fall formidlet at 75% av frukt og bær i norske butikker inneholder sprøyterester. Mener å ha lest at norske epler fra det konvensjonelle jordbruket i gjennomsnitt sprøytes 8 ganger i året. En utfordring er at mengden 'gift' et eple tilføres er avhengig av hvor eplet henger. Forskere fra UK har f.eks funnet opptil 90 % mer sprøytemiddelrester i enkeltfrukter enn i samleprøver. Så ståa til akkurat det eplet du holder i hånden kan ingen gå god for. Det finnes på andre siden 23 godkjente naturpreparater for økologisk produksjon, og blant disse finnes f.eks pyretrin som er litt ugreit. Men i praksis påstås dette sjeldent å benyttes i økologisk matproduksjon, men snarere av økologiske hageentusiaster etc. Jeg mener også at det i visse tilfeller har blitt gitt dispensasjon for kobbersulfat (med støtte i at det er godkjent i øko-produksjon i EU), nok et preparat jeg personlig vil ha ut av listen. Men at det kan finnes problematiske elementer i økologisk jordbruk betyr jo ikke at man like så gjerne kan velge mat fra konvensjonell produksjon.Takk for linker,litt masse å lese gjennom.
Tenkte mest på kor masse det sprøytes på frukt her i norge kontra utlandet,sånn generellt.
Smaken på norske epler er uansett lang bedre enn utenlandske.