Noen gjør det riktig. Se om du finner et interiørbilde fra en Manley Steelhead. De har gjort det som kan gjøres.
Ellers er det nok umulig å fikse slikt via et forum.
Hep. Det har jeg ikke, men som sagt støyer riaa uavhengig av om spilleren er tilkoblet eller ikke ..1: Finn ut hva som forstyrrer.
2: Når du vet hvem synderen er kan du tenke på løsninger.
Hvis du fortsatt har støy med RIAA inngangene kortsluttet har du trolig innstrålt støy. Regner med at du allerede har skjermet signalkabel fra PU / spiller.
Håper aldri RIIA'ene får inn stemmer fra den andre siden.......Jepp min radio fanget opp tastetrykk på kalkulatoren(modell 1978) 10cm unnaNuvel, jeg skal ikke konkludere for kjapt. Skal prøve litt av disse andre tingene. Men vil en radiosender altså mer sannsynlig slå inn på et riaa-trinn enn en forsterker, altså? Det er ingen støy fra forsterkeren aleine .. bare riaa-trinnet ..
RIAA forsterker jo opp 40-70dB så det som ellers ikke hørs vil kunne høres
Vel, jeg har lånt et annet riaa-trinn og det støyet også ... Støyen kommer altså uavhengig av at platespiller er tilkoblet, og hvilken inngang på forsterkeren riaa-trinnet er tilkoblet. I tillegg støyer det null og niks når blurayspiller er tilkoblet forsterker ...Var borti noe av samme problem hos en kompis.
Han hadde ingen støy fra forsterker uten riaa tilkoblet. Med riaa tilkoblet fant vi at den beste jordingen ble hvis jeg holdt i en ledning koblet til riaa og tok i et jordingspunkt på forsterkeren.
Både riaa og platespiller hos han var ok, og det kan ha vært noe med jording i forsterker som lagde problemet.
Han endte vel opp med å bytte forsterker før problemet forsvant.
Er støyen den samme om du kobler til andre innganger på forsterker ?
Sjekk at jording til riaa er iorden. Bruk en ledning for å teste om jording fra riaa forandrer seg ved å putte ledningsenden på de forskjellige apparatenes chassisskruer. Endrer støyen seg på et av stedene kan det hende du er på sporet av noe.
Uansett kan det være lurt å prøve å få lånt en forsterker fra noen for å avkrefte at problemet er forsterkeren.
Du husket å kortslutte pinne og skjerm på disse pluggene du koblet i inngang på RIAA?I dag har jeg kjøpt ferritter og koblet til alle ledninger. Ingen endring i støy. Kjøpte også rca-plugger og koblet i inngangen der tonearmskabelen går inn. Heller ingen endring.
Kortslutningen gjøres veldig enkelt slik. Klipp pluggene av en billig phonokabel, men la det sitte igjen noen cm. med ledning i pluggen. Avisoler et par cm. av ledningen og tvinne sammen de to lederene (skjerm og innerleder) som dukker opp. Sett så pluggene i inngangen på RIAA, og inngangen er kortsluttet. Akkurat slik som på bildet i ymir sitt innlegg tidligere i tråden.Du husket å kortslutte pinne og skjerm på disse pluggene du koblet i inngang på RIAA?I dag har jeg kjøpt ferritter og koblet til alle ledninger. Ingen endring i støy. Kjøpte også rca-plugger og koblet i inngangen der tonearmskabelen går inn. Heller ingen endring.
Dette er bare "duste caps".
Kjøpte dustecaps på OHC. Skal være riktig ...Jeg tror ikke det der er bare dust caps. Den senterpinnen vil vel kortslutte?
Takk, Britfi, det håper jeg og. Om det er luftbåren eller i selve strømnettet er jeg foreløpig usikker på ... tror neste test må bli å få prøvd å få målt stråling fra de antennene på nabohuset ... Har forsøkt diverse padder og trafo og kabler, uten hell. Mulig skjermede kabler hele veien kan hjelpe.Mulig det allerede har kommet forslag om dette, men har du prøvd både jordet og ujordet veggkontakt til utstyret ditt?
Lurt også å teste teste på ujordet og jordet padde, uansett hva slag veggstøpsel du henter strømmen fra.
Dette samt fjerne utstyr som på en eller annen måte har vært i forbindelse med antennekabel har løst de 2 problemsakene mine.
Håper du finner ut av saken
Hør hør. Vel, gain er flat 58db på PH6. Hvis du mener stille inngangsimpedanse, så har ikke det noe å si ...Hva skjer når du skrur ned gain på RIAA? Annet en at lyden blir noe lavere ved musikkavspilling. Jeg har jaget støyspøkelser siden jeg gikk til innkjøp av platespiller og har testet 5 forskjellige riaatrinn, diverse kabler, diverse plasseringer og diverse strømrensere men fikk først bukt med støy når jeg gikk til innkjøp av en MC pickup med høyere utgangseffekt slik at jeg kunne senke gain på riaa trinnet. Det ble min work-around.
-BB-
Hahah! Jeg kjenner dem ikke, men kunne jo gått systematisk til verks i alle 40 leilighetene her i bygget ..Er du godt kjent med naboene? Du vil jo selvsagt virke som tidenes raring, men det hadde jo vært interessant å koble opp RIAA, forsterker og f.eks. en høyttaler hos en nabo.
Hvis naboen på andre siden av veggen har en uggen plasma-tv, så kan den slå inn på Riaa.
Hvis du prøver på natta, når naboen presumtivt sover, eller på dagtid når de er på arbeid?
Johan-Kr
Jeg fikk som sagt låne en Holfi-riaa, som er transistor, og den bråkte nesten mer. PH6 er forøvrig et hybridtrinn: JFETs inn og Rør 6H30 ut ...Tipper det ikke er forsterker som er foreslått.
Jeg hadde samme problem med rør-pre.
Flere stk. Alle pre sjekket og ok.
Trodde også det var effekt. Men nei.
80 prosent av støy forsvant ved å skifte strømpadde fra Chlas Ohlson til en vanlig hvit padde.
Resten skyldes noe i huset. Kan være dimmebrytere eller noe annet som er dårlig som du ikke vet om.
Min desperate løsning var å skifte til transistor pre.
Nå er det helt støyfritt selv om jeg legg øret til diskanten på fult volum på pre
Hvorfor i all verden skulle en støvhette kortslutte noe som helst?Kjøpte dustecaps på OHC. Skal være riktig ...Jeg tror ikke det der er bare dust caps. Den senterpinnen vil vel kortslutte?
Bra innspill, men jeg bor lenger ned. Ett kvartal fra Advokat Dehlis Plass ...En tanke: Du bor ikke i nærheten av den store trafostasjonen på Voldsløkka?
Transformatorstasjoner
Transformatorstasjoner benyttes til å transformere spenningen opp eller ned, slik at energioverføringen fra produksjon til forbruk blir mest mulig effektiv. De fleste store transformatorstasjoner er egne bygninger eller er plassert i avgrensede områder. Feltet avtar raskt med avstanden fra kilden. Nettstasjonen er siste leddet i energioverføringskjeden, og her reguleres spenningen ned til forbrukernivå (230 V eller 400 V). Disse stasjonene kan være plassert i frittstående kiosker, i en mast, innendørs i avlåste rom eller under bakkenivå. Magnetfeltet rundt disse kan bli forholdsvis høyt, og dette kommer av en kombinasjon av høye strømstyrker og korte avstander til feltkilden. For en større nettstasjon av denne typen i bynære strøk, kan magnetfeltet være nede på rundt 100 nT ved ca. ti meters avstand fra stasjonens yttervegg. For en mindre nettstasjon i utkanstrøk, kan tilsvarende avstand være fem meter. Verdiene avhenger av mange parametre, og måling er nødvendig for å få vite verdiene. Det vil alltid være høye felt rundt selve høyspentkabelen inn til trafoen.
På grunn av de altfor høye grenseverdiene vi har, tillates nettstasjoner i hus der mennesker bor og arbeider. Dette kan være et stort problem da de fleste er uvitende om de elektromagnetiske feltene de utsettes for. I Sverige har myndighetene bestemt at de ikke vil leie kontorer eller leiligheter i hus med innebygde nettstasjoner, noe som har ført til at man ikke bygger nettstasjonene innomhus. Det er på den siden der lavspentkabelen kommer ut fra nettstasjonen det er høyest elektromagnetisk felt. Det er som oftest vanskelig å gjette hvor denne kommer, så det anbefales å få målt de elektromagnetiske feltene hvis det er en nettstasjon i nærheten av bolig eller arbeidsplass. Dette er også viktig ved kjøp av ny bolig. Det er i dag mange boliger og arbeidsplasser som har transformatorer innomhus. Mange mennesker vil derfor oppleve langt høyere magnetfeltverdier enn den anbefalte grenseverdien på 400 nT som arbeidsgruppen fra juni 2005 (se under «Høyspentlinjer») anbefalte for nyanlegg.
Folkets Strålevern mener arbeidstakere må kunne nekte å ha kontor i nærheten av innendørs trafoer.
-BB-
Har varmekabler på badet, men prøvde å skru av sikringen der inne. Fortsatt ingen effekt. :'''(Varmekabler
Feltene helt nede på gulvet ved en én-lederkabel kan komme opp i 30 000 nT. Feltene avtar med avstand fra gulvet, og gjennomsnittsverdier målt 0,5 meter over gulvet er henholdsvis ca. 1 500 nT for én-lederkabler og ca. 50 nT for to-lederkabler. Feltene fra én-lederkabel kan måles i flere etasjer over gulvet med kablene i. Magnetfeltene forsvinner når varmekablene er slått av eller når termostaten slår ut. Feltstyrken fra varmefolier ligger som regel mellom feltet fra én-lederkabler og to-lederkabler. Til sammenligning er normalt nivå for magnetfeltet i norske boliger uten varmekabler, og som samtidig er langt unna kraftledninger, 10-100 nT.
hjemme låter det best når varmekablene er avskruddHar varmekabler på badet, men prøvde å skru av sikringen der inne. Fortsatt ingen effekt. :'''(Varmekabler
Feltene helt nede på gulvet ved en én-lederkabel kan komme opp i 30 000 nT. Feltene avtar med avstand fra gulvet, og gjennomsnittsverdier målt 0,5 meter over gulvet er henholdsvis ca. 1 500 nT for én-lederkabler og ca. 50 nT for to-lederkabler. Feltene fra én-lederkabel kan måles i flere etasjer over gulvet med kablene i. Magnetfeltene forsvinner når varmekablene er slått av eller når termostaten slår ut. Feltstyrken fra varmefolier ligger som regel mellom feltet fra én-lederkabler og to-lederkabler. Til sammenligning er normalt nivå for magnetfeltet i norske boliger uten varmekabler, og som samtidig er langt unna kraftledninger, 10-100 nT.
Har ikke sjekka så nøye ennå, men støyen er uansett det samme. Så får vi se hvor bra ting kan låte når den er bortehjemme låter det best når varmekablene er avskruddHar varmekabler på badet, men prøvde å skru av sikringen der inne. Fortsatt ingen effekt. :'''(Varmekabler
Feltene helt nede på gulvet ved en én-lederkabel kan komme opp i 30 000 nT. Feltene avtar med avstand fra gulvet, og gjennomsnittsverdier målt 0,5 meter over gulvet er henholdsvis ca. 1 500 nT for én-lederkabler og ca. 50 nT for to-lederkabler. Feltene fra én-lederkabel kan måles i flere etasjer over gulvet med kablene i. Magnetfeltene forsvinner når varmekablene er slått av eller når termostaten slår ut. Feltstyrken fra varmefolier ligger som regel mellom feltet fra én-lederkabler og to-lederkabler. Til sammenligning er normalt nivå for magnetfeltet i norske boliger uten varmekabler, og som samtidig er langt unna kraftledninger, 10-100 nT.