Daniel62
Hi-Fi freak
- Ble medlem
- 09.04.2014
- Innlegg
- 2.548
- Antall liker
- 788
Jeg tror ikke kokken vår, cruiser, har skjønt helt poenget med ferdig kokt avkjølt ris
jeg kan tenke på flere forslag:Joda, jeg har bare ikke skjønt hvorfor jeg må betale noen andre til å gjøre det
Om man ser prinsipielt på det så er stort sett all "innovasjon" innen dagligvarehandel forsøk på å ta ut merverdi fra kundene ved å ta over en del av jobben fra råvare til en rett / noe spiselig. Det utnyttes at folk mener å ikke ha tid til / ikke kan / ikke vil lage sin egen mat. Det er også derfor det finnes 10-15.000 varelinjer i store butikker. Om man faktisk lager maten sin forholder man seg til en liten brøkdel av disse.1. Man har ikke kjøkken tilgjengelig der man skal spise.
2. Personen som skal spise har dårlig helse, hvor det å koke ris faktisk er for mye for vedkommende på dette tidspunktet.
3. Personen er så i tidsklemma at de 20-30 minuttene med riskoking ikke går.
(4.) Alternativet å koke ris om morgenen, gå på jobb, og komme tilbake til lunken ris er helsefarlig.
Men enda har de ikke klart å lage produktet jeg vil ha: tørr vaffelrøre på melkekartong hvor man bare tilsetter vann og rister og stekerOm man ser prinsipielt på det så er stort sett all "innovasjon" innen dagligvarehandel forsøk på å ta ut merverdi fra kundene ved å ta over en del av jobben fra råvare til en rett / noe spiselig. Det utnyttes at folk mener å ikke ha tid til / ikke kan / ikke vil lage sin egen mat. Det er også derfor det finnes 10-15.000 varelinjer i store butikker. Om man faktisk lager maten sin forholder man seg til en liten brøkdel av disse.1. Man har ikke kjøkken tilgjengelig der man skal spise.
2. Personen som skal spise har dårlig helse, hvor det å koke ris faktisk er for mye for vedkommende på dette tidspunktet.
3. Personen er så i tidsklemma at de 20-30 minuttene med riskoking ikke går.
(4.) Alternativet å koke ris om morgenen, gå på jobb, og komme tilbake til lunken ris er helsefarlig.
Det er derfor matvareindustrien og dagligvarebransjen kan knekke og piske eggene for deg, lage pannekakerøre for deg, lage pannekaker og steke de for deg om det ikke holder med ferdig røre, koke risen for deg, skrelle løken og evt skjære den for deg, tilby deg ferdigretter (her tipper jeg mye av motivasjonen også er å redusere svinn), bake brødet for deg osvosvosv.
Ja, for Ropstad hadde jo rett, hadde han ikke?Som Ropstad ville sagt det.. Klarer man å dra på meny klarer man å koke ris
https://www.luckyvitamin.com/p-736094-birch-benders-organic-pancake-and-waffle-mix-original-14-ozMen enda har de ikke klart å lage produktet jeg vil ha: tørr vaffelrøre på melkekartong hvor man bare tilsetter vann og rister og stekerOm man ser prinsipielt på det så er stort sett all "innovasjon" innen dagligvarehandel forsøk på å ta ut merverdi fra kundene ved å ta over en del av jobben fra råvare til en rett / noe spiselig. Det utnyttes at folk mener å ikke ha tid til / ikke kan / ikke vil lage sin egen mat. Det er også derfor det finnes 10-15.000 varelinjer i store butikker. Om man faktisk lager maten sin forholder man seg til en liten brøkdel av disse.1. Man har ikke kjøkken tilgjengelig der man skal spise.
2. Personen som skal spise har dårlig helse, hvor det å koke ris faktisk er for mye for vedkommende på dette tidspunktet.
3. Personen er så i tidsklemma at de 20-30 minuttene med riskoking ikke går.
(4.) Alternativet å koke ris om morgenen, gå på jobb, og komme tilbake til lunken ris er helsefarlig.
Det er derfor matvareindustrien og dagligvarebransjen kan knekke og piske eggene for deg, lage pannekakerøre for deg, lage pannekaker og steke de for deg om det ikke holder med ferdig røre, koke risen for deg, skrelle løken og evt skjære den for deg, tilby deg ferdigretter (her tipper jeg mye av motivasjonen også er å redusere svinn), bake brødet for deg osvosvosv.
Det er tydeligvis marked for forbedringer. Her er det rom for forretningsideIkke vet jeg, de er ofte ikke engang bakt innenfor den siste måneden engang, men et fryst bakeoff produkt som bare er stekt i nærheten av kjøpstidspunkt. At noen betaler en 50lapp for et slikt produkt er for meg en gåte. Ikke nok med det, man skjærer det opp i butikken og legger skivene i en lufttett plastpose. Grøss..
De fleste jeg har observert hvertfall knytter igjen denne posen.. Det var den skorpa..Så fryktelig tett er vel ikke posen, akkurat. Det er ikke snakk om vakuumering
Frosne rundstykker ala Hatting er vel heller ikke akkurat bakt innenfor siste mnd........
Eller hjemmebakte som man velger å fryse ned........
Kjære venn, Slubbert.Ferdigmat er jo gunstig mtp matsvinn, ikke minst for husholdninger med bare én person. En rapport fra Østfoldforskning viste feks at ferdig skivet ost er mer miljøvennlig enn hel ost på grunn av langt mindre svinn, selv om det er mer emballasje per vektenhet.
Der jeg bodde før hadde jeg ikke fryser, da var konsekvensen av å lage noe fra bunnen av at jeg måtte spise det samme fire dager på rad. Eller kaste en betydelig andel av maten. Ferdigmat derimot kommer i porsjonspakker.
Jeg tenkte på avsnitt 1, ikke 2^ Les innlegget du siterte én gang til.
De fleste husholdninger i Norge spiser svært mye brød. På butikken koster de en 30-40 kroner for et brød på 750 gram som ser stort ut men i all hobedsak består av luft (det selger visstnok bedre). Holdbarheten er svært dårlig. Prouksjonskostnaden ved å bake selv med samme næringsinnhold (dvs like mye mel brukt) ligger på ca 5 kroner i råvarer. Baker man selv er tre brød om gangen en typisk hjemmebatch. Arbeidet består i å helle alt i en bolle og slå på maskinen. Så kan man gjøre noe annet de minuttene det tar. Så dekker man til og hever. Dette kan gjøres om morgnen før man går på jobb eller hva man nå driver med.problemet med skorpe er at den skorpa så altfor ofte er for hard. Man nærmest ødelegger gommen med den. Da er det bedre med ingen skorpe.
Blasfemi roper cruiser.
Vi har brukt brødbakemaskin sidan 2001, og er no i ferd med å slite ut vår tredje. Eit brød kostar alt frå 9 (kneipp) til 50 kr, med brødbakemaskina kostar det ca 4 kr. Går vi får to brød i veka (vi er to i hushaldninga for tida), har vi vel spart inn eit godt stereoanlegg. Og då har brødbakemaskina også produsert rundstykke, pizzadeig og anna bakst svært rimeleg.De fleste husholdninger i Norge spiser svært mye brød. På butikken koster de en 30-40 kroner for et brød på 750 gram som ser stort ut men i all hobedsak består av luft (det selger visstnok bedre). Holdbarheten er svært dårlig. Prouksjonskostnaden ved å bake selv med samme næringsinnhold (dvs like mye mel brukt) ligger på ca 5 kroner i råvarer. Baker man selv er tre brød om gangen en typisk hjemmebatch. Arbeidet består i å helle alt i en bolle og slå på maskinen. Så kan man gjøre noe annet de minuttene det tar. Så dekker man til og hever. Dette kan gjøres om morgnen før man går på jobb eller hva man nå driver med.problemet med skorpe er at den skorpa så altfor ofte er for hard. Man nærmest ødelegger gommen med den. Da er det bedre med ingen skorpe.
Blasfemi roper cruiser.
Når man kommer hjem er første heving ferdig, så er det å slå opp eller legge i former. Tar fem minutter. Så er det å vente på ny på heving så steke til de er ferdige.
Total aktiv innsats kanskje 15 minutter, så timelønnen er ganske bra på å gjøre dette selv. Er man ekstra lat eller mener ekstra inneklemt i tidsklemma kan man lage eltrefrie brød. Eller kjøpe en brødbakemaskin.
Jeg liker brødbakemaskiner og har ikke en som automatisk bretter ned eltekroken.Tja de fleste lager vel brød nok til frokost og matpakke til en familie på 4. Med de fjongere variantene slipper man også hull i brødet ettersom de har krok som legger seg ned etter elting. Må man spise brød til to måltider om dagen og ønsker en lettvint og bedre løsning enn butikkbrød, så er det jo helt kurant.
Denne. Man må kanskje bruke andre bønner og pølse, men det er en fin beskrivelse av hvordan man lager den.Tenkte å prøve meg på en cassoulet til helgen, med andeconfit.
Noen som har noen versjoner å anbefale?