Og det handler ikke bare om Backstop.And the idea, common among Brexiteers, that Ireland is economically dependent on the U.K.—that it would be lost without the British—is less and less true. As David McWilliams noted, in an opinion piece in the Financial Times, “In 1953, when Winston Churchill was prime minister for the last time, 91 per cent of Irish exports went to the UK. Today, that figure is 11 per cent and falling.” Churchill is Boris Johnson’s idol; Churchill had oomph. And now so does Ireland. What do the Brexiteers have left? Just a no-deal flop.
https://www.newyorker.com/news/our-...dishonesty-of-boris-johnsons-brexit-proposals
Toryene innser ikke at de er blitt pub-fylliken som innbiller seg at de andre savner ham, når han er for full til å komme seg til puben, og som insisterer på at de andre skal spandere det han drikker, fordi han tror han er så underholdende.Boris Johnson har ikke mye å trykke på med i forhandlingene.....
https://www.independent.co.uk/voices/macron-boris-johnson-brexit-talks-merkel-eu-a9074626.html
Bl.a.
Emmanuel Macron now wants to force Britain out of the EU – and fast
The French cannot build the Europe they desire with Britain in the club. The president thinks that if Britain remained it would always be a moaning, reluctant drag on his ambition for ‘more Europe’
https://en.wikipedia.org/wiki/State_Opening_of_Parliament#Delivery_of_Parliamentary_hostageBefore the monarch departs from Buckingham Palace the Treasurer, Comptroller and Vice-Chamberlain of the Queen's Household (all of whom are Government whips) deliver ceremonial white staves to her.[1] The Lord Chamberlain, on behalf of the monarch, keeps the hostage MP (usually the Vice-Chamberlain) "prisoner" for the duration of the state opening, by tradition as a surety for the safe return of the monarch. The hostage MP is well entertained until the successful conclusion of the ceremony, when he or she is released upon the safe return of the Queen.[1][2][3] The Vice-Chamberlain's imprisonment is now purely ceremonial, though he does remain under guard; originally, it guaranteed the safety of the Sovereign as he or she entered a possibly hostile Parliament. The tradition stems from the time of Charles I, who had a contentious relationship with Parliament and was eventually beheaded in 1649 during the Civil War between the monarchy and Parliament. A copy of Charles I's death warrant is displayed in the robing room used by the monarch as a ceremonial reminder of what can happen to a monarch who attempts to interfere with Parliament.
Det er stor forskjell mellom en plan og en tanke og noe som har blitt avgjort gjennom et demokratisk valg. Folkeavstemning i et helt land der alle stemmeberettigede har hatt muligheten til å påvirke utfallet, titalls millioner av borgere. Bordet fanger. Man kan gjerne angre seg i ettertid over hva man stemte, slik vi også kan når det gjelder EU-valg her i landet. Men det skal gå lagt tid mellom hver avstemning. 20-30 år har vi lagt oss på her i Norge. Så om 20-30 kan sikkert britene stemme om de vil bli medlemmer igjen.Se for deg en familie som blir enige om å selge huset og kjøpe et nytt. For de er lei av huset de bor i. De har diskutert saken og blitt enige om at ideen er god. Men så oppdager de at det ikke finnes andre hus til salgs i området. Skal man da alikevel iverksette planen med å selge huset? Selv om det er åpenbart at det ikke er et andre hus å få kjøpt? Bare fordi de var enige om å gjøre det?
Det var det i Norge også.Hvordan man skulle forlate EU var ikke en del av folkeavstemningen.. i noens verden er alt bare svart hvitt.. eller mest svart egentlig, ironisk nok.
Medlem eller ikke må ethvert europeisk land ha en avtale med EU omkring handel og samkvem. Om det ikke var EØS ville det vært noe annet tilsvarende. UK vil selvfølgelig også komme til en avtale med EU-landene om handel, arbeid og generelt samarbeid.Du bør jo i prinsippet være mot EØS avtalen etter som vi har sagt nei til EU, hvertfall om du skal være nogenlunde konsekvent i argumentasjonen.
UK har fremforhandlet en avtale, men flere ganger har parlamentet stemt nei til avtalen Så da kan man ikke syte over at ikke det ble en avtale når det er de selv som har sørget for det utfallet.ja derfor Exit med avtale og ikke hard exit uten
I 1994 stemte nordmenn ja eller nei til en ferdig fremforhandlet avtale i en rådgivende folkeavstemning. Man visste hva man stemte om.Det er ikke så vanskelig.
Mandatet var ja eller nei. Denne gangen ble det nei akkurat på samme måte som vi her i Norge har sagt nei to ganger på rad.
Da blir det nei. Samme hva slags nei, og de som syter om en no deal er som påpekt dem som har stemt i mot en deal. Uk har faktisk fremforhaldlet en avtale/deal med EU. Men den har blitt nedstemt... enten av de som foretrekker no-deal eller de som bare prøver å drite i valgutfallet. Samme fane, så her står de i dag.
Mandatet er å melde UK ut av EU så alt annet må vike.
Man kan ikke annullere resultatet av en folkeavstemning fordi man påstår st folk var for dumme til å forstå hva de stemte over. Sikkert en og annen som stemte mer i affekt eller på følelser enn med saklig begrunnelse, men slik er det i alle demokratiske valg som ikke siler for egnethet og IQ blant deltakerne.I 1994 stemte nordmenn ja eller nei til en ferdig fremforhandlet avtale i en rådgivende folkeavstemning. Man visste hva man stemte om.Det er ikke så vanskelig.
Mandatet var ja eller nei. Denne gangen ble det nei akkurat på samme måte som vi her i Norge har sagt nei to ganger på rad.
Da blir det nei. Samme hva slags nei, og de som syter om en no deal er som påpekt dem som har stemt i mot en deal. Uk har faktisk fremforhaldlet en avtale/deal med EU. Men den har blitt nedstemt... enten av de som foretrekker no-deal eller de som bare prøver å drite i valgutfallet. Samme fane, så her står de i dag.
Mandatet er å melde UK ut av EU så alt annet må vike.
I 2016 ble britene bedt om å stemme ja eller nei uten overgodet å få vite hvordan det skulle gjøres eller hva konsekvensene var.
«Should the United Kingdom remain a member of the European Union or leave the European Union?»
Man hadde null anelse om hva man stemte om i hva som må kunne kalles et demokratisk makkverk av en folkeavstemning. Man har ikke engang nå klart å diskutere en noen lunde faktabasert konsekvensanalyse av en no deal brexit. Det har også etterhvert gått opp for britene. De har aldri stemt for no deal brexit fordi ingen hverken i 2016 eller nå har en forståelse av hva no deal brexit betyr, (utover rent politisk demagogisk agitasjon).
Å sammenligne den norske og den britiske folkeavstemningen om EU-medlemskap er vrøvl og du vet bedre.
Tviler sterkt på at Skottland vil få en ny folkeavstemning etter at de stemte nei forrige gang. Vi så det samme i Canada/Quebec i 1994, og separatistene har forgjeves prøvd å løsrive seg siden de tapte valget den gang.Skottland går ut, selvsagt. Bra å ha på Johnsons ettermæle.
Blir spennede å følge debattene i dagene som kommer.
På en måte ble vi fortsatt medlem likevel, gjennom innføringen av EFTA. Slik jeg ser det valgte Stortinget å omgå folkeavstemningen på denne måten...Jeg stemte ja til EU i 1994, men det ble nei. Jeg ville likevel blitt litt opprørt hvis partiene på Stortinget bare avfeide resultatet som korkede landsbyidioter som ikke forsto sitt eget beste så vi melder oss inn likevel.
Slikt er ikke akseptabelt, ikke i Norge og ikke i UK. Man skal respektere valgresultater i demokratiske og frie valg.
Jeg er ikke enig i at Stortinget omgikk nei til EU. Vi er jo ikke medlem av Eu som var hva vår (og britenes) avstemning handlet om. Men vi må jo ha en eller annen slags avtale med våre naboland og handelspartnere.Vi er på en måte annenrangs EU-medlemmer i praksis men uten EFTA og EØS-avtalen ville vi vært 3. eller 4. rangs medlemmer. Vi kan ikke ignorere at Norge er et Europeisk land og brorparten av vår handel er med EU-land. Nord Korea-strategien som SP, SV og Rødt legger opp til vil skade landet enormt.På en måte ble vi fortsatt medlem likevel, gjennom innføringen av EFTA. Slik jeg ser det valgte Stortinget å omgå folkeavstemningen på denne måten...Jeg stemte ja til EU i 1994, men det ble nei. Jeg ville likevel blitt litt opprørt hvis partiene på Stortinget bare avfeide resultatet som korkede landsbyidioter som ikke forsto sitt eget beste så vi melder oss inn likevel.
Slikt er ikke akseptabelt, ikke i Norge og ikke i UK. Man skal respektere valgresultater i demokratiske og frie valg.
Er forøvrig helt enig i det du skriver. Det er ikke akseptabelt at Parlamentet aktivt motarbeider resultatet av en legitim folkeavstemning. Det er et demokratisk problem, og enda jeg ikke liker det Johnson nå gjør, så virker det til å være et av ytterst få alternative løsninger.
Nei, det kan man ikke.Man kan ikke annullere resultatet av en folkeavstemning fordi man påstår st folk var for dumme til å forstå hva de stemte over.
Spørsmålet var såre enkelt. Skal landet fortsatt være medlem i EU eller ikke. resultatet ble nei. Det ble deretter fremforhandlet en alternativ avtale med EU. Påstår man at folk ikke har kunnskap eller myndighet til å foreta demokratiske valg kan man like gjerne skrote hele demokratiet til fordel for et mer teknokratisk system.Nei, det kan man ikke.Man kan ikke annullere resultatet av en folkeavstemning fordi man påstår st folk var for dumme til å forstå hva de stemte over.
Men situasjonen nå i UK er at folk ikke fikk en realistisk beskrivelse av hva alternativene innebar.
Det største problemet slik jeg ser det nå er at hardlinebrexitere hos toryene og Labour har stemt ned avtalen med EU slik at landet må forlate unionen uten en avtale. Corbyn og hans lakeier er vel hovedårsaken til at det nå ser ut til å bli en no-deal, siden de gamblet på at om de stemte med avtalen så ville man kunne drite i folkeviljen og overstyre valgresultatet ved å vise til at en no-deal er et dårlig utfall. May prøvde flere ganger å få gjennom en deal, men Corbyn ødela for den muligheten hver gang. Egne politiske ambisjoner veiet tyngre enn hensikten til landet og befolkningen. Han trodde tydeligvis at han kunne bruke denne muligheten til å albue seg opp på tronen.Dessuten: De som sitter som'folkevalgte' har forpliktet seg til å sørge for en politikk som er til det beste for befolkningen de representerer.
De er (godt) betalt for i) å vite bedre og ii) handle deretter.
Dessverre viser det seg at personlig gjenvalg er viktigere enn nasjonal velferd.
Men - så lenge representantene er valgt fra et valgområde - 'med forpliktelse til å jobbe for et som er best for valgområdet' -
så kan de vel stemme som de føler for?
Det er fremdels god nok tid etter pausen til at parlamentet får sagt sitt. Men når så mange medlemmer vil sabotere valgresultatet til fordel for sitt eget syn, så kan man godt gjøre det litt vanskelig for dem.Å be dronningen om å stenge ned nasjonalforsamlingen for å få gjennomført en avtale som flertallet av forsamlingen er motstandere av.....
Å avfeie valgresultatet med at kun var "rådgivende" henger ikke på greit. Både UK og Norge har en form for parlamentarisme hvor det ikke finnes lovgrunnlag for bindende folkeavstemninger om noe som helst, så den formelle avstemningen må skje i parlamentet. Det betyr ikke at man man avholde en folkeavstemning og så drite i resultatet hvis utfallet ble noe annet enn det man selv stemte ved å kalle det "rådgivende".Det var en rådgivende folkeavstemning.
Når flertallet av representantene innser at folket tok en feil beslutning - vel; det er derfor de er der: de skal se til at de rette beslutningene blir tatt.
Dette er på ingen måte udemokratisk - det er rett og slett at de folkevalgte gjør sin jobb!
Prinsipielt er dette selvsagt riktig. Men: Velgerne ble forelagt alternativene 'EU' eller 'ikke EU', uten at det ble klarlagt hva 'ikke EU' innebar,Spørsmålet var såre enkelt. Skal landet fortsatt være medlem i EU eller ikke. resultatet ble nei. Det ble deretter fremforhandlet en alternativ avtale med EU. Påstår man at folk ikke har kunnskap eller myndighet til å foreta demokratiske valg kan man like gjerne skrote hele demokratiet til fordel for et mer teknokratisk system.
Hvis de folkevalgte bestemmer at folket skal avgjøre en sak og så viser fingen og umyndiggjør dem og stemmer etter eget forgodtbefinnende i stedet så er det så absolutt udemokratisk. Da håner man sin egen befolkning.