Nei da, men det smaker ikke som filterkaffe.Det smaker vel gymsokkvann som all annen kaffe vel?![]()
Nei da, men det smaker ikke som filterkaffe.Det smaker vel gymsokkvann som all annen kaffe vel?![]()
Det er en grunn til at slikt kalles en "americano".Det er bare i bruke litt mer vann / kjøre maskinen til koppen er full....Du fikk med deg at det var snakk om svart kaffe og ikke espresso?Du kommer til å angre. Ingen ting som måler seg med en god manuell maskin og en kvern som kan male virkelig fint (Wilfa - må le. Har prøvd). Elsker min Isomac og ditto kvern selv om den brukes bare 1-2 ganger om dagen...
Vel, har fungert strålende hos meg i 7 år nå. Americano er vel rette betegnelsen og banker alt annet jeg har prøvde inkl. Siemens maskin, Mokkamaster, kaffekjele ++. Gir en herlig krema på toppen selv med billige bønner fra Europris:En espressomaskin skal aldri kjøre mer enn 30sek. Skal en ha americano så må en har litt varmt vann i kruset først
Litt morsomt at du nevner kremaen. Har du smakt på den? Anbefaller å fjerne den med 2 skjeer da den absolutt ikke smaker godt (men ser pent ut).Vel, har fungert strålende hos meg i 7 år nå. Americano er vel rette betegnelsen og banker alt annet jeg har prøvde inkl. Siemens maskin, Mokkamaster, kaffekjele ++. Gir en herlig krema på toppen selv med billige bønner fra Europris:En espressomaskin skal aldri kjøre mer enn 30sek. Skal en ha americano så må en har litt varmt vann i kruset først
Vis vedlegget 565759
Ikke noe problem å kjøre kverna uten kaffe i. Wilfaen det snakkes om her har uansett en 'timer' innbygd, så trenger ikke tenke på å stoppe denfrage; har kverna godt av å gå uten kaffe i?
Finner ingen usmak på kremaen, og kunne ikke finne på å skumme den av, den skal helt klart med. Forøvrig er jeg ikke så opptatt av hva det heter så lenge jeg liker kaffenVel, har fungert strålende hos meg i 7 år nå. Americano er vel rette betegnelsen og banker alt annet jeg har prøvde inkl. Siemens maskin, Mokkamaster, kaffekjele ++. Gir en herlig krema på toppen selv med billige bønner fra Europris:En espressomaskin skal aldri kjøre mer enn 30sek. Skal en ha americano så må en har litt varmt vann i kruset først
Litt morsomt at du nevner kremaen. Har du smakt på den? Anbefaller å fjerne den med 2 skjeer da den absolutt ikke smaker godt (men ser pent ut).
Men absolutt, noen liker den litt bitre italienske stilen på kafffen. Ganske så forskjellig fra kaffenormen her til lands dog.
Og ja, har ofte bestilt americano og endt opp med lungoMange som synder der.
![]()
Kremaen skal helt klart være med når det gjelder espresso laget på en manuell espressomaskin. Kremaen forteller mye om kvaliteten på kaffebønnene.Finner ingen usmak på kremaen, og kunne ikke finne på å skumme den av, den skal helt klart med. Forøvrig er jeg ikke så opptatt av hva det heter så lenge jeg liker kaffenVel, har fungert strålende hos meg i 7 år nå. Americano er vel rette betegnelsen og banker alt annet jeg har prøvde inkl. Siemens maskin, Mokkamaster, kaffekjele ++. Gir en herlig krema på toppen selv med billige bønner fra Europris:En espressomaskin skal aldri kjøre mer enn 30sek. Skal en ha americano så må en har litt varmt vann i kruset først
Litt morsomt at du nevner kremaen. Har du smakt på den? Anbefaller å fjerne den med 2 skjeer da den absolutt ikke smaker godt (men ser pent ut).
Men absolutt, noen liker den litt bitre italienske stilen på kafffen. Ganske så forskjellig fra kaffenormen her til lands dog.
Og ja, har ofte bestilt americano og endt opp med lungoMange som synder der.
![]()
Gjestene får drikke det jeg har å servere, eller la vær.Hvis det utrolige skulle skje at noen av dere kommer på besøk til meg så er det ikke så veldig mange som kommer til å bli tilbudt kaffe. Slike ganer kan nok ikke min kaffe tilfredsstille.
![]()
Da er vi 2....Til Ingeniøren:
Ser du har E61 gruppe, kan sterkt anbefale et digitaltermometer montert på gruppa for å finne idealtemperatur på vannet/gruppa når du lager espresso. Her er det mye og hente på smak!
Det er ikke pga kaffen vi går på besøk, ikke vi hellerGjestene får drikke det jeg har å servere, eller la vær.Hvis det utrolige skulle skje at noen av dere kommer på besøk til meg så er det ikke så veldig mange som kommer til å bli tilbudt kaffe. Slike ganer kan nok ikke min kaffe tilfredsstille.
![]()
Johan-Kr
Jeg kjøpte termometer i fra : https://coffee-sensor.com/product/digital-coffee-sensor-thermometer-and-adapter-for-e61-groupheads-pro-version/Da er vi 2....Til Ingeniøren:
Ser du har E61 gruppe, kan sterkt anbefale et digitaltermometer montert på gruppa for å finne idealtemperatur på vannet/gruppa når du lager espresso. Her er det mye og hente på smak!
Ja temperaturen har mye å si. Kjøpte maskinen brukt av en lege i Bærum for en spottpris av 3000 kr for 7 år siden. Måtte ta en overhaling av den først da bl.a termostaten var stilt nesten på kokepunkter slik at kaffen ble brent. Stilte den vel ned til et sted mellom 80 og 90 grader, men husker ikke helt. Ikke rart han solgte maskinen men tror han hadde vært inne å mekket selv, så trolig selvforskyldt.
Ser jeg har en umbrako skrue på fronten og antar det er der termometeret går inn. Har du flere detaljer om dette, hvor det skaffes mm ?
Dette stemmer på en prikk.Får jeg anbefale en Aeropress?Hei!
Solgte min håndlagde italiener idag etter snart 9års eie.
Blir for mye styr med en manuell espressomaskin.
Er jo bare meg som drikker kaffe også,så deler ikke denne lidenskapen med noen her i huset.
Vurderer sterkt en moccamaster one cup.
Ser for meg at en slik maskin kan lage en god kopp kaffe uten for mye styr
Den er så perfekt til én kopp, og med en god kvern så trenger man ikke flere maskiner.
Minimalt styr.
Har en sånn helautomatisk Melitta til et par lapper, funker fint når man finner gode bønner med den smaken man liker. Går stort sett i Coop sin blå java.Hva med en slik helautomatisk kaffemaskin, som kverner og lager til espresso, vanlig kaffe osv?
Johan-Kr
Hvor lang tid bruker du?18-20g kaffe og 259g vann.. aka smekk fullt ;D
Ja de anbefaler 80 grader til mørbrent og 85 vil lys kaffe. Men prøv med forskjellige temperaturer og se hva du liker best. Om man bruker en vannkoker så kan man jo koke opp vannet, og så tilsette noen cl med kaldt vann før man bruket det. Om man finner mengdene her en gang så er det lettere enn å bruke termometer hver gang man skal lage en kopp.Ser det står at vannet skal være 80grader til aeropress. Jeg bruker vanlig vannkoker. Gir den for varmt vann?
Jeg synes ikke det virker som om temperaturen er så veldig viktig så lenge den er over 80 og under tja, 92. Jeg pleier å la vannet koke opp i vannkoker og så vente et minutt ca. Min har temperaturmåler, men kokingen går mye fortere enn målingen. Det blir for stor forsinkelse.Skal stoppe den før det koker neste gang.har tempmåler i ei eller annen skuff på kjøkkenet