en må jo gjerne bortforklare jazzpresidentens manglende maktpolitikk med husholdningsøvelser.Tror du glemmer hva han hadde å håndtere de første årene i WH.
En aldri så liten ryddejobb...
Obama var en elendig president. Elendig > katastrofal.
The concept of being anti-fascist has today applied for funding and training assistance from the CIA, after President Trump officially designated it a “terrorist organisation”.
When asked whether it made any sense for a leaderless movement that is essentially a world-view rather than a coherent organisation to apply for funding, a spokesperson for the concept said, “It makes about as much sense as labeling it a terrorist organisation.”
Du har nevnt "maktpolitikk" og "maktanalyse" et antall ganger nå. Så hva mener du Obama, evt alle andre, egentlig burde gjort? Å defenestrere the Donald fra Trump Tower i 2015 ville sikkert vært et effektivt maktmiddel, men man støter på et grunnleggende problem med hvordan man kan forsvare demokratiet mot noen som undergraver det innenfra - "the politics of bad faith".en må jo gjerne bortforklare jazzpresidentens manglende maktpolitikk med husholdningsøvelser.
Trodde det var Hillary de ikke ville ha jeg ? dvs hun fikk vel 3 mill flere stemmer enn Trump ogsåen må jo gjerne bortforklare jazzpresidentens manglende maktpolitikk med husholdningsøvelser.
tillegg:
jazzpresidentfrua sa visstnok: when they go low (aka pur maktpolitikk), we go high (aka seminarøvelser). det høres så fint ut, men det er å strekke arma i været. og obama brukte 8 år på å berede trump. han kan ikke springe fra det han etterlot seg. et usa som ville trump.
Makt: evnen til å sette sine interesser igjennom (grovt regnet).Du har nevnt "maktpolitikk" og "maktanalyse" et antall ganger nå. Så hva mener du Obama, evt alle andre, egentlig burde gjort? Å defenestrere the Donald fra Trump Tower i 2015 ville sikkert vært et effektivt maktmiddel, men man støter på et grunnleggende problem med hvordan man kan forsvare demokratiet mot noen som undergraver det innenfra - "the politics of bad faith".
nei det var ikke hillary de ikke ville ha. det var politikken til hillary de ikke ville ha, og det var stafettpinnen fra jazzpresidenten. de tre millionene er bare bortforklaringer, om aldri så korrekt rent tallmessig.Trodde det var Hillary de ikke ville ha jeg ? dvs hun fikk vel 3 mill flere stemmer enn Trump også
men det er ikke, og har aldri vært min analyse. jeg har bare vært veldig uenig i idiotforklaringen av mannen. de henger i løse luften.Men jeg syns at Dr. Dongs Trump-analyse svikter på et punkt: det er ikke Trump som leder omkalfatringene av USAs juridiske og regulative systemer, det gjør krefter i det republikanske partiet, som utnytter hva Trump representerer: et røykteppe for agendaen de ivrer for å gjennomføre.
og han gav oss trump!Obama var vel ikke helt udugelig sett ifra manges øyne
What President Obama Achieved in Eight Years
His record is bigger and more substantial than he allowed himself to say.time.com
28 Of Barack Obama’s Greatest Achievements As President Of The United States - Good
What would you add or remove from this list?www.good.is
At Obama førte til Trump tror jeg man kan argumentere for på flere plan.og han gav oss trump!
Sikkert, men nå spurte jeg hva du mener Obama, Pelosi, etc burde gjort i stedet. Jeg har sett at du snakker om "manglende maktanalyse", men man kan analysere seg forlengs og baklengs uten at det skjer så veldig mye mer enn om man erklærer at trumpetassen er splitter pine. Ulik analyse (kanskje), definitivt pakket inn i ulike ord, men så da? Det er fortsatt bare ord. Hva, helt konkret, mener du man burde gjort annerledes, og hva mener du man bør gjøre nå?Makt: evnen til å sette sine interesser igjennom (grovt regnet).
eksempel på manglende maktanalyse; gjenta et mantra om at trumpen er gal, forskudd, ville ikke ha jobben og burtetter. det har intet med maktanalyse å gjøre. eller når en stadig vekk ser seg forundret over at trump avviker fra en eller annen norm og god oppførsel. eksempel, som sikkert er interessant og god analyse, men noen maktanalyse er det ikke. den er i det hele tatt ikke på høyden med hva som foregår…: https://www.hifisentralen.no/forume...ld-j-trump-quo-vadis-del-2.97925/post-3092461
eksempel på mangelende maktpolitikk er at jazzpresidenten ga slipp på den populistiske bølge som bar ham frem til seier, og i stedet koste seg med finansen, ville finne kompromiss med motparten når det bare svekket hans egen agenda (om det nå var noe slikt i hodet hans) eller pelosi og schumer som ikke greier å foreta seg annet enn å komme med uttalelser der de sitter med makta i det lovgivende kammer. https://www.speaker.gov/newsroom/6120-1
men det er klart: det et godt mulig at slik manglende maktpolitikk ikke er annet enn uttrykk for at de ikke deler de interesser de gjerne omtaler.
men gop kan maktpolitikk! og trump er fullendelsen.
Pengene er ikke ute av politikken i Norge heller, langt derifra faktisk, organisasjoner støtter sine, som f.eks. LO, NAF, privatpersoner donerer også ofte penger ti partiene her hjemme. Hagen f.eks. som ett eksempel og store mengder "vanlige" mennesker med mindre beløp. Jeg ser ikke noe galt i det. Tvert i mot er det viktig for demokratiet at folk, bedrifter og organisasjoner kan støtte partier og kandidater de er enige med. Demokrati er mye mer enn bare valg hvert 4. år. Det som er viktig er at det er åpenhet om hvem som støtter partier og kandidater.Jeg ser du har lagt de progressive for hat nå, men de to fremste fanesakene for progressive er:
1. Pengene ut av politikken (slik vi har det i Norge)
2. Medicare for all (slik vi har det i Norge)
Dette er du motstander av?
Og ja da, jeg vet du kan hyle og skrike om en eller annen ting AOC sa, men sakene over er altså de sentrale store sakene de progressive kjemper for, saker som Biden og de moderate IKKE kommer til å gjøre noe med.
Maktanalysen kan gjøres ganske enkel: Det behøves 270 stemmer i valgmannskollegiet for å utpeke presidenten. Det behøves 218 stemmer for å få flertall i Representantenes hus og 51 stemmer i Senatet. Har man begge de i ryggen kan man vedta ting, og hvis man har to tredjedels flertall kan man dessuten overprøve presidentens veto, avsette presidenten i "impeachment", etc. Det har man imidlertid ikke. Nå har Demokratene 233 i Huset og 45 i Senatet. Dessuten er disse stemmetallene litt diffuse ting, siden enkeltrepresentanter og senatorer i stor grad kan velge å stemme med eller mot partiet. De er ultimat ansvarlige ovenfor sin egen valgkrets, ikke det nasjonale partiet. Et altfor radikalt program vil ikke bli vedtatt på grunn av "defections". Du må gjerne forlange "maktanalyse", men i praktisk politikk er det et spørsmål om du har flertall eller ikke.helt konkret?
analyser er ord! hva en maktanalyse er og ikke er gav jeg eksempel på. da må du ikke bare si at det er ord, som om det sier noe som helst… det er forskjell på en analyse av hvordan interesser setter seg igjennom, og det å snakke om en gal mann. men bevare, vi bruker ord! helt konkret. handling er det ikke, og blir det aldri.
hva som ble gjort feil gav jeg eksempler på. harding utbroderte. det var alt eksempler på hva en kunne ha gjort, men ikke gjorde. og en kunne gjort alt en kunne for å bryte opp den økonomiske makten som har overtatt politikken der borte. men det blir ikke gjort. warren kommer ikke til å få lov. det er i området for matpolitikk. det er handling eller uteblivelse av slik.
jeg trenger ikke være rådgiveren til pelosi for å hevde at det bedrives for lite maktanalyse i det vi leser og maktpolitikk blant noen av de involverte. men gud skal vite at mange trodde store ting skjedde da hun demonstrativt klappet bak trumps rygg og rev i stykker litt papir. bare teater. men mer overvåkning er godt. fordeling av penger til de som allerede har, er også godt; det er jo rent ran disse hjelpepakkene. barr som gav ordre til å rydde vei for fotosession må gå upåaktet. det er liksom intet huset kan gjøre. der er satt på sidelinjen; det er det du mener.
Måten politikere og partiene finansieres på i USA er totalt forskjellig fra Norge. Du får lese deg opp på finansiering av amerikansk politikk og hva det har ført til, så kan du komme tilbake og fortelle meg hvor bra det er at bedrifter kan betale politikere.Pengene er ikke ute av politikken i Norge heller, langt derifra faktisk, organisasjoner støtter sine, som f.eks. LO, NAF, privatpersoner donerer også ofte penger ti partiene her hjemme. Hagen f.eks. som ett eksempel og store mengder "vanlige" mennesker med mindre beløp. Jeg ser ikke noe galt i det. Tvert i mot er det viktig for demokratiet at folk, bedrifter og organisasjoner kan støtte partier og kandidater de er enige med. Demokrati er mye mer enn bare valg hvert 4. år. Det som er viktig er at det er åpenhet om hvem som støtter partier og kandidater.
Du har ikke særlig dyp forståelse av hva "Medicare for all who want it" er eller hvordan det vil fungere i praksis. Det er et politisk triks og vil ikke avstedkomme en modell som er i nærheten av hva alle andre utviklede land har. Det vil bli business as usual for forsikringsselskapene og helseindustrien mens millioner fremdeles vil stå uten reell beskyttelse.Jeg støtter som Biden også gjør, medicare for all who want it. Alle skal få tilbud om medicare, men for de som heller ønsker andre løsninger så skal de ha lov til å velge det. Her er det stor forskjell selv om begge deler er alternativer for demokratiske partiet. De fleste støtter sistnevnte, selv om Sanders-fløyen ville ha det første. Bidens modell er mye bedre fordi den ikke innebærer tvang og umyndiggjøring.
Tull og tøys. Du fremstår useriøs med de karikerte stereotypiene dine. Amerikanske progressive politikere og samfunnsdebattanter har spesifikke politiske mål, og det er ikke wokeness eller no-platforming. Hvis du er interessert kan du finne det ut og argumentere saklig mot progressiv politikk, men den remsen over er ikke grunnlag for noen diskusjon.Men det viktigste for de progressive ser nok ut til å være wokeness, interseksjonalitet, identitetspolitikk, rasepolitikk, kvotering/diskriningering, språkpoliti, no-platforming og en hel rekke slike ting. Det er tross alt slike ting som skiller de progressive fra tradisjonelle politikere på venstresiden .. de være seg marxister eller moderate demokrater.
– Donald Trump er den første presidenten i min levetid som ikke forsøker å forene det amerikanske folk – og ikke later han som om han forsøker. I stedet prøver han å splitte oss, skriver Mattis.
Han gir sin støtte til demonstrantene som de siste ni dagene har demonstrert i amerikanske storbyer. Afroamerikaneren George Floyd døde under en pågripelse i Minneapolis, hvor videoer viser at minst en politimann plasserte et kne mot nakken, noe som førte til kvelning.
– «Lik rettferdighet etter loven» er skåret inn foran amerikansk høyesterett. Det er nettopp dette hva demonstrantene med rette forlanger. Det er et riktig og samlende krav, og noe alle kan samle seg bak, skriver den tidligere forsvarsministeren.
Han trekker sammenligninger med nazistenes forsøk på å ødelegge den allierte alliansen under annen verdenskrig med «splitt og hersk»-taktikk.
– Vårt amerikanske tilsvar er at det er styrke i fellesskapet. Vi må finne den styrken for å overvinne denne krigen, og være sterke i troen om at vi er bedre enn politikken, skriver Mattis.
I have watched this week’s unfolding events, angry and appalled. The words “Equal Justice Under Law” are carved in the pediment of the United States Supreme Court. This is precisely what protesters are rightly demanding. It is a wholesome and unifying demand—one that all of us should be able to get behind. We must not be distracted by a small number of lawbreakers. The protests are defined by tens of thousands of people of conscience who are insisting that we live up to our values—our values as people and our values as a nation.
When I joined the military, some 50 years ago, I swore an oath to support and defend the Constitution. Never did I dream that troops taking that same oath would be ordered under any circumstance to violate the Constitutional rights of their fellow citizens—much less to provide a bizarre photo op for the elected commander-in-chief, with military leadership standing alongside.
But law enforcement officials using tear gas on protesters outside the White House to clear a path for Trump to visit a church nearby — for what seemed to amount to a photo-op of him holding a Bible — was arguably one of most significant moments of his breaking with such values during his presidency.
It was essentially a three-part violation. In being generally unsupportive of the protests against the killing of George Floyd by Minneapolis police officers, Trump is in tension with a core democratic value — America taking additional steps to ensure people are treated equally, no matter their race. Trump’s decision to break up the protest then subverted one of America’s core democratic values, the right to peacefully protest. Finally, by involving the National Guard and senior military officials in the action against the protesters, Trump also disregarded the democratic value that the military and police not be used for political purposes.
jeg har ikke gått det humpty dumpty seminaret (aka maktanalyse kan gjøres ganske enkel, og er hva jeg (hd) bestemmer at den er), og ikke har jeg noen forutsetninger (gjort noen «maktanalyse») til å løse elevoppgaven på slutten.Maktanalysen kan gjøres ganske enkel: Det behøves 270 stemmer i valgmannskollegiet for å utpeke presidenten. Det behøves 218 stemmer for å få flertall i Representantenes hus og 51 stemmer i Senatet. Har man begge de i ryggen kan man vedta ting, og hvis man har to tredjedels flertall kan man dessuten overprøve presidentens veto, avsette presidenten i "impeachment", etc. Det har man imidlertid ikke. Nå har Demokratene 233 i Huset og 45 i Senatet. Dessuten er disse stemmetallene litt diffuse ting, siden enkeltrepresentanter og senatorer i stor grad kan velge å stemme med eller mot partiet. De er ultimat ansvarlige ovenfor sin egen valgkrets, ikke det nasjonale partiet. Et altfor radikalt program vil ikke bli vedtatt på grunn av "defections". Du må gjerne forlange "maktanalyse", men i praktisk politikk er det et spørsmål om du har flertall eller ikke.
Men, et hypotetisk og nokså realistisk scenarie: Biden vinner presidentvalget til høsten med Kamala Harris som visepresident, etter å ha fått ca 15 % fler stemmer enn Trump og ca 400 stemmer i valgmannskollegiet. Samtidig vippet flertallet i Senatet, slik at Demokratene nå har 52 representanter der (+2 uavhengige), og flertallet i Huset er litt styrket til 235. Klart flertall, men et godt stykke fra to tredjedels flertall. Høyesterett er slik som nå, fem mer eller mindre konservative dommere, fire mer eller mindre liberale.
Hva tilsier "maktanalysen" din at man gjør fra 21 januar 2021? Rent konkret?
Nja, nå er det du som etterlyser "maktanalyse" og "maktpolitikk", og avviser andres vurdering av situasjonen som "møl" fordi du mener dette mangler. OK, flott, men for meg blir det litt lettvint. Det lukter SV-fakultet og seminarvirksomhet av ordet "maktanalyse". Og da vil jeg gjerne utfordre deg til å si mer konkret hva du mener burde vært gjort annerledes, og hva president Biden bør gjøre annerledes enn president Obama hvis "maktanalysen" tilsier det. Fenomenet Trump må ikke få lov til å gjenta seg.jeg har ikke gått det humpty dumpty seminaret (aka maktanalyse kan gjøres ganske enkel, og er hva jeg (hd) bestemmer at den er), og ikke har jeg noen forutsetninger (gjort noen «maktanalyse») til å løse elevoppgaven på slutten.
Joda, så alt og alle har skylden, og du kan lese det samme stykkevis i kommentarspaltene i WP, NYT, og Guardian også, men hva må gjøres?The last 50 years has seen a quantum shift away from basic democratic principles, not only in the US, but in peer democracies around the world. A myriad of factors are responsible and there are plenty of heady books that chip away at some aspect, source or agent, but Dr. Kendzior's book, along with her previous one, 'The View from Flyover Country' represent the most visceral of accounts. It is beautifully written, weaving in both the social scientist in her as well as the mother, wife and citizen, and while looking at macro events, she never loses sight of the real effects on average citizens. The two books, which I would call companions, ultimately wind up asking the basic question, 'what kind of society do you want?' and they do so by showing you plainly the very kind of society you are in and how it went all so very wrong. The nefarious protagonist may be Donald Trump, but blame is cast wide and includes all for allowing institutional rot and storied institutions to crumble.
Candace Owens er definitivt ikke Demokrat, men derimot en Republikaner,Angående Floyd og det som nå skjer i USA: en annerledes kommentar fra en demokrat.
Er ikke enig i alt hun mener, men jammen har hun en del gode poenger. Verdt å se.
til siste: hvilken type analyse trengs da? neppe det du snakket om når det dreier seg om «å gjøre maktanalyse enkelt» i ditt innlegg. fenomenet trump kom ikke som en blue bolt from heaven. han har vært i tilblivelse. hvilke interesser har vært på ferde for å muliggjøre ham? det er da intet enkelt svar på en slikt fenomen; der er aspekter og tråder som må nøstes opp. hva har skjedd med gop; hvilke interesser var det som bemektiget seg det partiet og som i dag har gjort det mulig at de unisont slutter rekkene bak trump (som altså ikke må få gjenta seg). sikt tilhører maktanalyser, men ikke den type som du vil ha i seminaret ditt. og ikke kan jeg se at du tidligere mente at slike spørsmål var noe som luktet sv-fakultet. (det bør selvfølgelig gjøres slik analyser også på sv-fakultet.)Nja, nå er det du som etterlyser "maktanalyse" og "maktpolitikk", og avviser andres vurdering av situasjonen som "møl" fordi du mener dette mangler. OK, flott, men for meg blir det litt lettvint. Det lukter SV-fakultet og seminarvirksomhet av ordet "maktanalyse". Og da vil jeg gjerne utfordre deg til å si mer konkret hva du mener burde vært gjort annerledes, og hva president Biden bør gjøre annerledes enn president Obama hvis "maktanalysen" tilsier det. Fenomenet Trump må ikke få lov til å gjenta seg.
Her er et annet bilde av Cancace:Candace Owens er definitivt ikke Demokrat, men derimot en Republikaner,
lederen for "the blexit movement" og en ivrig tilhenger av Donald Trump.
Så du må nok revurdere din enighet med henne og fjerne innlegget før det
er for sent. Ellers kommer lemenhæren å tar deg...
humpty er bare en omskiving av at du i ditt innlegg elegant overser alt som er blitt sagt, og kommer med «maktanalyse er det jeg bestemmer at det er». det er ikke det; i det minste ikke bare det!Du synes "humpty dumpty" er et mer diplomatisk uttrykk for å karakterisere folk som er kritiske mot Trumps fremtreden og adferd, men som ikke tar seg tiden til å skrive 500 sider om erosjonen av det amerikanske samfunnet hver fordømte gang noe nytt skjer?
Selv her inne har vi jo diskutert det fenomenet i årevis. Se tråden "American revolution" for eksempler.
Nja...Angående Floyd og det som nå skjer i USA: en annerledes kommentar fra en demokrat. Er ikke enig i alt hun mener, men jammen har hun en del gode poenger. Verdt å se.
Du har helt rett, jeg skrev feil der gitt.Candace Owens er definitivt ikke Demokrat, men derimot en Republikaner,
lederen for "the blexit movement" og en ivrig tilhenger av Donald Trump.
Så du må nok revurdere din enighet med henne og fjerne innlegget før det
er for sent. Ellers kommer lemenhæren å tar deg...
Candace Owens lever meget godt av å kritisere svarte i konservative kanaler.Du har helt rett, jeg skrev feil der gitt.
Candace Amber Owens Farmer (born April 29, 1989) is an American conservative commentator and political activist.[2][3][4][5] She is known for her pro-Trump activism, and her criticism of Black Lives Matter and of the Democratic Party.[6][7][8] She worked for the conservative advocacy group Turning Point USA between 2017 and 2019 as their communications director.[9]
Resten av innlegget ditt sier vel mye av hva som foregår inne i hodet ditt. Du ser fiender overalt. Jeg tipper lemenhæren inne her godtar noen feil jeg...