Politikk, religion og samfunn President Donald J. Trump - Quo vadis? (Del 2)

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.277
    Antall liker
    34.813
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    At han ikke har lov har ingenting å si.
    Han kan ta seg lov.
    Og han har støttespillere som vil kunne gjøre jobben for han.
    Enig i at det er et mulig scenarie, og at Trump ikke vil nøle med å fyre opp under det hvis han tror det er i hans interesse. Men det er forskjell på et scenarie hvor assorterte Trump-tilhengere og hvit makt-militser går bananas etter at Trump har tapt valget, og et scenarie hvor de militære griper inn for å sette demokratiske prosesser ut av spill. Det første er ikke usannsynlig, men kommer til å bli slått ned av politi og nasjonalgarde under lovlig kommando og som har avlagt personlig ed på å forsvare grunnloven. De er også villige til å skyte og har demonstrert det nokså ofte. Det vil bli bråk, men utfallet er nokså opplagt.

    Det andre scenariet anser jeg som usannsynlig. Det forutsetter en grad av kaos som gjør at seniore militære ledere konkluderer med at demokrati og rettsstat har feilet, og at det er nødvendig at de griper inn. Ikke bare det, men at de griper inn til fordel for Trump, som har demonstrert igjen og igjen at han er et korrupt og inkompetent fjols som ikke forstår bæret av USAs forsvars- og sikkerhetspolitikk. Hvem skulle liksom anse Biden som en så stor trussel mot samfunnet at de gjør noe slikt?

    Jeg er mindre bekymret for slike scenarier etter Trumps bibelvifting enn jeg var før. Joda, han greide å få nasjonalgarden ut i gatene, men han utløste også en diskusjon og avklaring om de militæres konstitusjonelles rolle. Resultatet er at når Trump ville «demonstrere makt» neste gang, i Portland, måtte han bruke et par dusin sammenraskede goons fra grensevakten og vaktmestre fra føderale bygninger utkledd i militære uniformer. Dette er folk under kommando av Barr og «acting» Wolf, ikke nasjonalgarde eller regulære tropper. For meg demonstrerte det mest hvor svak Trump har blitt. Så dette er alt hva han greier å oppdrive, liksom.
     
    Sist redigert:

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.277
    Antall liker
    34.813
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Hvor mange faktafeil er det egentlig mulig å få med i en enkelt setning?
    Tja, var det Columbus eller grunnlovsfedrene du stusset over? La gå at Columbus ikke kom til fastlandet av det som nå er USA i 1492, men sekulariteten i grunnloven vedtatt i september 1787 bør være ganske tydelig. Det ble enda tydeligere med første grunnlovstillegg fra 1791: «Congress shall make no law respecting an establishment of religion». Noen statskirke ville ikke grunnlovsfedrene ha.

    Teksten «In God we trust» kom ikke inn på pengesedler før i 1957, og linjen «under God» ble først tatt inn i the pledge of allegiance i 1954. Denne påfallende bibelviftingen er av nokså ny dato, egentlig, og kan forstås som grunnlovsstridig. Identitetspolitikk.
     
    Sist redigert:

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.063
    Antall liker
    3.738
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Solide synspunkter her Asbjørn, men et par ting du ikke ser ut til å ta hensyn til: "Sammenraskede goons" vil kunne være mer enn nok. Og så lenge de ikke truer presidenten eller maktapparatet (siden de jobber på oppdrag fra dem), så vil jo ikke det militære settes inn for å stanse de. Hvem skulle ha gjort det liksom? og hvorfor?

    Så har du neste punkt ; militsene. De vil heller ikke bli slått ned på av det militære. En ting er at de er "very fine people", men samtidig om de sørger for å holde seg litt i skinnet så vil de kunne utføre det som kan bortforklares med en legitim protestaksjon ved å "slå ring rundt det hvite hus"
    Presidenten vil selvsagt si at "oi, så leit, dere får visst ikke avsatt meg fordi det er noen fredelige demonstranter som står i veien" og hevde at han ikke har noe med dette å gjøre, men at han ikke kan gjøre noe med det heller, det er jo trossalt deres grunnlovsfestede rett å demonstrere.
    Og så lenge han ikke har et problem med det, vil ikke secret service gjøre noe med det heller. Eller noen av de andre gruppene som vanligvis lystrer presidenten. Og så lenge ingen skyter hverandre, vil heller ingen politistyrker gå inn for å fjerne demonstrantene. Naturlig nok. Det ble helt tydelig demonstrert under den væpnede "I wanna go to the hairdresser" demonstrasjonen/okkupasjonen/blokkaden både utenfor og inne i offentlige bygninger tidligere i år. Man bruker mer enn gjerne fysisk vold mot ubevæpnede demonstranter som bare er "litt i veien" , men ingen rører de væpnede militsene som demonstrerer. Helt logisk forsåvidt, for da har man plutselig ikke overtaket, og man utsetter seg selv for risiko. Det er ikke bare å klubbe løs for å knekke armene deres da, slik de gjør ellers.

    Men det behøver ikke engang gå så langt som at Trump taper valget.
    For det jeg anser som det mest sannsynlige, er at Trump ønsker valget utsatt, men får tommel ned. Så går militsene til aksjon og sperrer valglokaler (som det allerede er få av grunnet Koronaen) i områder hvor man anser det som naturlig å få demokratisk flertall, i det de selv vil påstå er en helt lovlig demonstrasjon. Trump lar være å gjøre noe, og gir instruks til andre om å ikke fremprovosere noe, for det kan fort bli stygt.
    Hva gjør man da? Skal man akseptere utfallet dersom man vet at muligens millioner av stemmegivere ikke fikk, eller ikke turte å avgi sin stemme?
    Joda, det står noen regler om at da tar Pelosi over. Lykke til med det.

    Enda enklere er at man bare lar Koronaen slippe løs så man kan si at man må ha full shutdown med totalt portforbud i hele landet omtrent på tida hvor valget skal foregå.

    Liv og helse, må skjønne.

    Dersom ting hadde vært så enkelt som mange av dere til stadighet tror at det er, så ville Tump både vært avsatt og fengslet for lenge siden. Og faktisk ikke blitt valgt som president i det hele tatt.
    Dere har en påfallende tillit til menneskers rasjonalitet, og at ingen ønsker å bryte loven, selv om det er til deres fordel.

    Det forunderer meg, for dere har jo fått bevist dette gang på gang nå.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.277
    Antall liker
    34.813
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Solide synspunkter her Asbjørn, men et par ting du ikke ser ut til å ta hensyn til: "Sammenraskede goons" vil kunne være mer enn nok. Og så lenge de ikke truer presidenten eller maktapparatet (siden de jobber på oppdrag fra dem), så vil jo ikke det militære settes inn for å stanse de. Hvem skulle ha gjort det liksom? og hvorfor?
    Igjen, du må skille mellom scenariet hvor Trump har tapt valget og et kaos-scenarie uten klart valgresultat. I det første tilfellet vil han sikkert bestride resultatet, rope på «basen» sin og det ene med det andre, men 20 januar 2021 er han ikke president lenger. Da vil maktapparatet adlyde ordre fra president Biden. Eller Pelosi. De vil være ganske tydelige på straffeansvaret som følger med «armed insurrection against the United States». På det tidspunktet kan demokratene også ha overtatt flertallet i Senatet. Det er forholdsvis få som vil sette eget liv på spill for å forsvare D J Trump, loser in chief.

    Det er derimot helt opplagt at man må regne med forsøk på å hindre gjennomføringen av valget. I områder hvor republikanerne har kontroll tipper jeg ganske mange valglokaler i bykjerner etc «dessverre» må holde stengt på grunn av smitteverntiltak, slik at køene ved de få åpne valglokalene blir så lange at de færreste får avlagt stemme. Det vil ikke være like lett å gjennomføre aksjoner i områder med demokratisk kontroll. Disse militsene har liksom ikke veldig stor troverdighet hvis de plutselig oppnevner seg selv til smittevern heller.

    Scenariet som ikke kan utelukkes helt er det som ble beskrevet i Vox-artikkelen Dr Dong linket til, hvor Trump leder i opptellingen etter at de fysiske stemmelokalene har stengt, poststemmene ikke er talt opp ennå, Trump erklærer seg selv som vinner, og deretter hevder at alle endringer i resultatet etter hvert som poststemmene telles opp er svindel iscenesatt av kineserne. Han kommer ganske sikkert til å forsøke, men det blir først kaos hvis noen få stater med republikansk guvernør er på vippen, disse statene blokkerer valgmannskollegiet, og hele valget går til Kongressen i stedet. Det er en oppskrift på deadlock og kaos. I den situasjonen kan nesten hva som helst skje, inkludert Rifleringe av den unge Slægt rundt det hvite hus for å «forsvare» husokkupanten der inne.

    Men alle GOP’s forsøk på velgerundertrykkelse i 2018 hadde ikke spesielt stor effekt, og det er et krystallklart argument ovenfor moderate republikanere om å stemme både på Biden og på demokratiske representanter til kongressen. Selve demokratiet og rettsstaten avhenger av at Trump taper stort, ikke bare litt. Det er heller ingen grunn til å «split the ticket» og stemme på Biden som president og GOP’s kandidater til Kongressen. De har vist at de ikke er til å stole på og ikke vil utøve noen kontroll.
     
    Sist redigert:

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.063
    Antall liker
    3.738
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Vi får nå se. Er ikke mye annet å gjøre uansett.
    Men optimistisk er jeg ikke.

    Selve demokratiet og rettsstaten avhenger av at Trump taper stort, ikke bare litt.
    Akkurat dette er det eneste jeg er helt sikker på er riktig. Dersom det blir gjennomført et valg som ikke virker alt for suspekt, og går på et nådeløst tap, så kan det gjøre det litt enklere. Men så lenge Fox/Sinclair kjører lügenpressepropaganda til samtlige lettpåvirkelige i nasjonen, så kan selv det ikke være nok,
     

    Aurora

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    14.794
    Antall liker
    11.191
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    På godt og ondt ( mest ondt) ser det vel ut til at mengden hill-billies og mountain men er økende der borte.... kan fort bli mer spennende enn resten av verden setter pris på....
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.277
    Antall liker
    34.813
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    De mest lettpåvirkelige finnes det ikke håp for.

    Men forestill deg at du er oberst i Nasjonalgarden, og det kommer en åpenbart grunnlovsstridig ordre fra Trump om å blokkere valglokaler eller å hindre innsettelsen av nyvalgte president Biden. Den tanken vedkommende bør tenke da er: Hva skjer med meg hvis kuppet mislykkes?

    Og hvis det lykkes i første omgang, hva skjer i rettsoppgjøret når Trump en gang bukker under for Alzheimer og hjerteinfarkt? Trump har jo ikke akkurat samlet et vinnerlag, men en gjeng korrupte spyttslikkere som mer enn gjerne stikker kniven i hverandre hvis sjefen ser en annen vei.

    Tror du virkelig den obersten vil jatte med Trump, sende inn soldatene, og håpe på det beste?

    Selv en militærdiktator behøver en stabil koalisjon av eliter som ser seg mer tjent med å støtte diktatoren enn med alternativet. Når wannabe-diktatoren blir tatt av gapskratten faller korthuset. Om noen få år blir det like vanskelig å finne noen som vil innrømme at de noensinne støttet Trump som det er å finne noen som innrømmer at de støttet «Tricky Dick» Nixon eller Joe McCarthy.
     
    Sist redigert:

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.063
    Antall liker
    3.738
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Igjen, du tenker naivt og unyansert. Nasjonalgarden vil ikke få ordre om å blokkere valglokaler.
    De kan derimot få ordre om å opprettholde et portforbud. Dette har de jo allerede takket ja til tidligere med stor glede. Hvor var obersten som skulle tenke seg om et par ganger da? Den ordren var vel uansett grunnlovsstridig, da ordren kom fra en "midlertidig ansatt" som hadde vært lengre i stillingen enn hva grunnloven tillot, så sånn sett var det også en ulovlig ordre.

    Men det hindret ikke nasjonalgarden i å gå i krig med sin egen befolkning.

    Samtidig, om det "ved et uhell" samler seg militsmedlemmer ved en mengde sentrale valglokaler, så trenger ikke Trump gjøre noe som helst. Nasjonalgarden går ikke til angrep på disse uten oppfordring.
    Så det er ingen som trenger å være redd for å gjøre noe de ikke burde, for det de trenger å gjøre er å gjøre ingenting.
    og DERSOM det skulle bli voldelige sammenstøt mellom ulike militsgrupper for eksempel, så er det jo ihvertfall grunn til å erklære unntakstilstand og jage alle hjem.

    Og det vil jo garantert bli gjort om det oppstår en slik situasjon.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.277
    Antall liker
    34.813
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Vel, kanskje, men det jeg ser er en maktbase som er i ferd med å smuldre opp mellom fingrene på Trump. Her er enda en erkekonservativ republikaner som hopper av Trump-skuta:

    Oppstyret etter at nasjonalgarden ble kalt ut i DC viste at det ikke var noen god idé. Både forsvarsminister og forsvarssjef har tatt offentlig selvkritikk, til Trumps store irritasjon. Neste gang var det bare oppsop i kvasi-militære uniformer å sette inn. Ordren fra en «midlertidig ansatt» gjaldt disse, ikke nasjonalgarden. Det var heller ingen god idé. Kanskje det holder å gjøre ingen ting, men det ser faktisk ikke ut til at folk har tenkt å se den andre veien og la et statskupp få utspille seg i langsom kino. Hvert autoritære fremstøt fra Trump fører ham bare ett skritt lengre fra å bli gjenvalgt.

    Som kronikken fra NYT viser er det ikke lenger slik at en republikaner som ikke støtter Trump er noenslags forræder og «republican in name only». Tvert imot, når innflytelsesrike stemmer sier at det er OK å stemme på Biden for å slippe mer Trump vil oppslutningen om Trump snevres inn til det knallharde grunnfjellet. Det er ikke nok til å bli gjenvalgt, og heller ikke nok til å hevde at utfallet er uklart.

    For all del, dette er ikke avklart på lenge ennå, og det er fortsatt noen riktig ubehagelige scenarier som ikke kan utelukkes, men trendene går ikke Trumps vei hverken på kort eller lang sikt.
     
    Sist redigert:

    Drossel

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.05.2012
    Innlegg
    9.890
    Antall liker
    3.221
    The perfect storm. Men vent til debatterne starter. Biden er senil og det kommer til at blive afsløret under debatterne.
     

    HC

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2002
    Innlegg
    4.110
    Antall liker
    2.594
    Torget vurderinger
    16
    The perfect storm. Men vent til debatterne starter. Biden er senil og det kommer til at blive afsløret under debatterne.
    Biden gjorde det helt greit mot Sanders og Trump er dessuten elendig i debatter. Trump gidder og/eller evner ikke å forberede seg, så jeg tror det er lite å hente for Trump i disse debattene.
     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.063
    Antall liker
    3.738
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Asbjørn, jeg håper du har rett. Men idiotien og inkompetansen ser ut til å finne en vei uansett ser det ut til.

    Og som DrDongs link påpeker, så skal det ikke mer enn EN hjernevaska tulling til for å stikke enorme kjepper i hjulene på demokratiet. Da hjelper det dessverre lite at ting sakte smuldrer opp i støttegruppa til Trump, når den fra før av er så stor.
     

    Trane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.09.2003
    Innlegg
    8.150
    Antall liker
    6.725
    Torget vurderinger
    4
    Scenariet som ikke kan utelukkes helt er det som ble beskrevet i Vox-artikkelen Dr Dong linket til, hvor Trump leder i opptellingen etter at de fysiske stemmelokalene har stengt, poststemmene ikke er talt opp ennå, Trump erklærer seg selv som vinner, og deretter hevder at alle endringer i resultatet etter hvert som poststemmene telles opp er svindel iscenesatt av kineserne. Han kommer ganske sikkert til å forsøke, men det blir først kaos hvis noen få stater med republikansk guvernør er på vippen, disse statene blokkerer valgmannskollegiet, og hele valget går til Kongressen i stedet. Det er en oppskrift på deadlock og kaos. I den situasjonen kan nesten hva som helst skje, inkludert Rifleringe av den unge Slægt rundt det hvite hus for å «forsvare» husokkupanten der inne.
    Mer enn borgerkriglignende tilstander er det vel sannsynlig at alt i god amerikansk ånd skal løses i rettsapparatet.

    Med Bush jr. sin "seier" i Florida friskt i minne er det god grunn til å tro at noen nyvalgte republikanske dommere vil bli minnet om hvem de har å takke.
     

    Drossel

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.05.2012
    Innlegg
    9.890
    Antall liker
    3.221
    Biden gjorde det helt greit mot Sanders og Trump er dessuten elendig i debatter. Trump gidder og/eller evner ikke å forberede seg, så jeg tror det er lite å hente for Trump i disse debattene.
    Hvilken debat hvornår?
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.561
    Antall liker
    13.022
    Med Bush jr. sin "seier" i Florida friskt i minne er det god grunn til å tro at noen nyvalgte republikanske dommere vil bli minnet om hvem de har å takke.
    Tja, de sitter uansett på livstid.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.277
    Antall liker
    34.813
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Mer enn borgerkriglignende tilstander er det vel sannsynlig at alt i god amerikansk ånd skal løses i rettsapparatet.

    Med Bush jr. sin "seier" i Florida friskt i minne er det god grunn til å tro at noen nyvalgte republikanske dommere vil bli minnet om hvem de har å takke.
    Absolutt, men først må det være et tvilstilfelle å diskutere. Et krystallklart Trump-nederlag er ikke så mye å akkedere om, men scenarier hvor Trump leder på valgdagen, poststemmene ikke kommer frem i tide, og Trump går til retten for å få avbrutt tellingen mens han ennå leder i vippestatene blir juristmat i lange baner. Det er et altfor sannsynlig scenario.

    Så langt har selv Trump-utnevnte dommere sagt blankt nei til å utrope ham til monark hevet over loven, så det er ikke så mye grunn til å tro at rettsvesenet vil se bort fra alt som heter grunnlovsparagrafer i en slik sak heller. Men grunnloven gir ikke retten myndighet til å avgjøre valget, bare enkelte prosedyrespørsmål.

    Kaos-scenariet er om det ikke blir et klart resultat i valgmannskollegiet og at presidentvalget oversendes til Kongressen, eksempelvis fordi enkelte stater ikke sender valgmenn i tide. Da sier grunnloven at Kongressen skal vedta en lov om hvem som blir president. Med dagens sammensetning av Kongressen, med demokratisk flertall i Huset og republikansk i Senatet, vil det ikke være mulig å løse det der heller. Da er helvete løs.

    Det vil imidlertid løse seg hvis demokratene også overtar flertallet i Senatet. Den nye Kongressen trer i funksjon 3 januar, og det er først hvis valgmannskollegiet ikke har truffet en beslutning innen den nye presidentperioden starter 20 januar at saken går til Kongressen. Med demokratisk flertall i begge hus vil en slik lov bli vedtatt på rekordtid, og president Biden tiltrer en dag forsinket. Hvoretter avtroppende husokkupant eskorteres ut av det hvite hus av uniformert personell. Muligens hvite uniformer.

     
    Sist redigert:

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.495
    Antall liker
    9.222
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    I nord har vi Svalbard som et fristende sukkertøy for Putin, i Sør Kina havet har vi Taiwan som Kina oppfatter som en utbryterrepublikk som skal tilbake til Kina. Kina har jo akkurat oppnådd full kontroll over Hong-Kong. Ser Xi Jinping på Trump og USAs nedsmeltning som en mulighet for å prøve seg på et eventyr? Vil det være en gavepakke til Trump ? Vil det gå bra for Kina? Har kineserne for mye å tape ?





    Tønnesson er bekymret over at Kina har varslet en militærøvelse i august, hvor det skal øves på landgang på øygruppa Pratas i Sør-Kina-havet, som er okkupert og styrt av Taiwan.

    - Heldigvis er det bare en øvelse, en måte å forsøke å vise Taiwan at Kina mener alvor, sier Tønnesson og fortsetter:

    - Men øvelser kan brukes som skalkeskjul for virkelige angrep. Hvis Kina angriper en taiwansk-okkupert øy, vil USA måtte reagere. Hvis reaksjonen blir militær, har vi plutselig en direkte konfrontasjon mellom de to stormaktene.

    Tønnesson understreker at Kina har svært lite erfaring med direkte konflikt, og at hær, marine og flyvåpen mangler kamperfaring.
    - Hvis de havner i en militær konflikt med USA, blir det en farlig ilddåp for Kina. Xi Jinping vil nok vike tilbake hvis han tror at USA reagerer militært, men jeg grøsser på ryggen når jeg tenker at Xi kan la seg friste til å teste Trumps handlekraft.

    Susan Shirk, ekspert på kinesisk politikk og tidligere assisterende utenriksminister under Clinton-administrasjonen, framstår mer bekymret over situasjonen. Hun peker på Xi har spunnet på nasjonalisme og skapt et bilde av seg selv som en redningsmann under den økonomiske trøblete tida under coronapandemien.

    - Bare i løpet av de siste ukene har han plukket krangler med nær sagt alle. Vi har en ukontrollert og ekstrem oppførsel hos begge lederne. Det er veldig farlig, uttaler hun til LA Times.
     

    Drossel

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.05.2012
    Innlegg
    9.890
    Antall liker
    3.221
    Demokratenes primærvalg:

    Jeg har lukket mit fjernsyn signal ned indtil December. Men følger flittigt med på Facebook. Synes det er meget mere orienterede. TV kanalerne får ordrer om hvad de ikke må tage op i udsendelserne. Det er totalt topstyret.
     

    Drossel

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.05.2012
    Innlegg
    9.890
    Antall liker
    3.221
    Prøv lige å se, hvor ofte Biden mister overblikket og stammer og blinker fraværende med øjnene. Dette er pænt længe siden. Bernie er ude og Biden bliver dårligere og dårligere mentalt.
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Egentlig ikke så merkelig at folk syns Trump er en kjernekar og/eller hamstrer aksjer Norwegian
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.495
    Antall liker
    9.222
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Men Trump er høyst oppegående o_O Skryter av å ha greid å kjenne igjen en elefant og kunne svaret på 100 -7 ;)
    EdSv0yYXgAIjV8_.png
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.277
    Antall liker
    34.813
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Det morsomste er at han påsto at spørsmålene ble vanskeligere etterhvert, og at de fem siste var veeeeeldig vanskelige. Vel, de fem siste er å vite hvilken måned det er, hvilket år det er, hvilken ukedag det er, hvor man befinner seg, og i hvilken by.

    Min far ble testet på denne måten for en del år tilbake. Etter det fikk han plass på sykehjemmet.
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.495
    Antall liker
    9.222
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Kalle Moene har en kommentar i DN. Ligger dessverre bak en betalingsmur. (Fint om noen har tilgang og bruker copy and paste ;) )

    Økonomien – ikke Joe Biden – er Trumps motstander
    En moderat vekst i private inntekter på én prosent tilsier at Trump vinner valget med 50,7 prosent av stemmene.
     

    HC

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2002
    Innlegg
    4.110
    Antall liker
    2.594
    Torget vurderinger
    16
    Prøv lige å se, hvor ofte Biden mister overblikket og stammer og blinker fraværende med øjnene. Dette er pænt længe siden. Bernie er ude og Biden bliver dårligere og dårligere mentalt.
    Han klarte seg helt greit, og igjen, det er Trump han skal debattere, ikke Sam Harris. Debatten var forøvrig i mars i år og jeg tviler på om du har noe særlig greie på hvor mye Bidens mentale tilstand eventuelt har forverret seg siden den tid.
     

    Drossel

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.05.2012
    Innlegg
    9.890
    Antall liker
    3.221
    Han klarte seg helt greit, og igjen, det er Trump han skal debattere, ikke Sam Harris. Debatten var forøvrig i mars i år og jeg tviler på om du har noe særlig greie på hvor mye Bidens mentale tilstand eventuelt har forverret seg siden den tid.
    Meget at dømme efter de klip jeg har set, hvor han går helt i stå og begynder at vrøvle.
     

    Drossel

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.05.2012
    Innlegg
    9.890
    Antall liker
    3.221
    Kalle Moene har en kommentar i DN. Ligger dessverre bak en betalingsmur. (Fint om noen har tilgang og bruker copy and paste ;) )

    Økonomien – ikke Joe Biden – er Trumps motstander
    En moderat vekst i private inntekter på én prosent tilsier at Trump vinner valget med 50,7 prosent av stemmene.
    Desværre går jo økonomien helt ad helvede til. Så det bliver muligvis en antifa Præsident.
     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.063
    Antall liker
    3.738
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Meget at dømme efter de klip jeg har set[...]
    Mulig på tide å åpne øynene litt og prøve å se litt mer enn nedklipte småkutt som skal passe inn i eventyrhistorien om at Trump er gud og alle andre er dumme smådjevler.
    Se mer uredigerte opptak. Både av Trump og av Biden. Og andre som du har kraftige meninger om.
    Det hjelper sikkert ikke, men da har du ihvertfall muligheten til å kunne uttale deg om hva du har sett.
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Her har man jo fullstendig dratt ned rullegardinet å forholder seg bare til tullebukker på Facebook..
     
    Sist redigert av en moderator:

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.063
    Antall liker
    3.738
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Jeg føler at jeg akkurat har tatt en for laget. Jeg hentet opp nyhetsspeilet, og søkte etter saker på Trump.
    Her er det påfallende: Det er INGENTING om han fra etter 2016, basert på hva jeg klarte å finne. Dog, søkemotoren ser ut til å være ganske shitty, så jeg må ta forbehold om at jeg kan ha gått glipp av noe.

    Nå fikk jeg en følelse av at jeg holdt på å druke i galskap mens jeg var der inne, men at de ikke engang rører ved Trump, det i seg selv er ganske interessant.

    Puh.
    Aldri mer inn der. Fyttirakkern.
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    3.785
    Antall liker
    2.768
    Torget vurderinger
    1
    Det at presidenten alltid stiller opp som eneste kandidat for en andre periode - er dette kun en godt inngrodd sedvane eller nedfelt konstitusjonelt? En kan se for seg en situasjon der eget parti er misfornøyd med presidentens fire første år og/eller har mer tro på at en annen kandidat kan vinne valget.
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Man har jo ikke noe særlig "parti" som kan være misfornøyd. Men det er fullt mulig å utfordre Trump i primærvalg
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.561
    Antall liker
    13.022
    Det at presidenten alltid stiller opp som eneste kandidat for en andre periode - er dette kun en godt inngrodd sedvane eller nedfelt konstitusjonelt? En kan se for seg en situasjon der eget parti er misfornøyd med presidentens fire første år og/eller har mer tro på at en annen kandidat kan vinne valget.
    Det er er nominasjonsvalg men det er stort sett en ren formalitet når man har den sittende presidenten.
     

    Trane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.09.2003
    Innlegg
    8.150
    Antall liker
    6.725
    Torget vurderinger
    4
    Desværre går jo økonomien helt ad helvede til. Så det bliver muligvis en antifa Præsident.
    Det er selvsagt mulig at jeg leser deg med djevelens briller, men sier du også at dessverre blir det muligens en antifascistisk president ?
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn