Kan finne på å ta en isbit i en ikke så skikkelig whisky, f.eks. whiskey fra landet på den andre siden av Atlanteren.
FILISTER!!!!!!!JO!!!
Å jo da. Om sommeren kan det absolutt være på sin plass med èn isbit i glasset i stedet for vann. Dette går utmerket i f.eks. Glenfarclas 105 som må sies å være en skikkelig whisky. Det interessante her er også hvordan smaken endres etterhvert som isen smelter. Jeg tror ikke så mye på fundamentalister som hevder at whisky skal drikkes på den eller den måten. Prøv selv.Det er vel ingen som bruker isbiter i en skikkelig Whisky... Er det vel ?
Og da må jeg bare spørre, noen som har smakt de øvrige og kan sammenligne dem med A’bunadh? Man burde vel prøve et par av dem, av ren akademisk interesse.
Jeg er stor tilhenger av folks valgfrihet, at folk er forskjellige og alt det der, men poenget mitt var et litt annet. Det snakkes om noen dråper vann som en slags nødvendighet. Jeg opplever selv at det ikke alltid er lett å nullstille seg, og man opplever derfor gjerne ikke whisky som lik fra gang til gang. Derfor tror jeg man skal være kritisk nok til slike løsninger til at man faktisk tester det skikkelig før man fester seg ved slike ting. Faktisk organiserte jeg ført en blindtest for en kompis, og det var den som ble en vekker for oss begge.Ikke så sikker på at vann i whisky er så hett tema, det virker som det er rimelig enighet om at litt vann åpner opp whiskyen for bedre lukt og smak.
Blendere vanner angivelig ut ned mot 20% når de jobber.
Men det fine er jo at enhver eier egen fasit, og man gjør akkurat som man selv ønsker. Om man foretrekker bar, med is eller vann eller cola får bli opp til hver enkelt.
I kveld står Aberlour A’bunadh på menyen. Ikke noe høydepunkt bar med sine 59.2%. Sláinte.
Tenker at du egentlig bare understreker poenget - du og kompisen er velkomne til å mene hva som helst, selv om "alle" som driver med det mener noe annet. Det forandrer ikke din opplevelse, men det forandrer heller ikke det de fleste andre mener.Jeg er stor tilhenger av folks valgfrihet, at folk er forskjellige og alt det der, men poenget mitt var et litt annet. Det snakkes om noen dråper vann som en slags nødvendighet. Jeg opplever selv at det ikke alltid er lett å nullstille seg, og man opplever derfor gjerne ikke whisky som lik fra gang til gang. Derfor tror jeg man skal være kritisk nok til slike løsninger til at man faktisk tester det skikkelig før man fester seg ved slike ting. Faktisk organiserte jeg ført en blindtest for en kompis, og det var den som ble en vekker for oss begge.
25 faktisk, det får'n si. Skål!Jeg har knekt en 25 års Bønnaharbein.... elixir dù fløte
Rett og slett fantastisk, med stort smakspekter.
1 vanlig liten dram til bursdag, jul og påske til flaska var tom....
Undrer litt på hvordan noen vet hvordan "Creosote tar oil" faktisk smaker? Det er så vidt jeg vet veldig giftig!Tastingnotes for the Ardbeg Wee Beastie
In the nose: Very shiny, fresh and herbal, with a hint of vanilla, pear, black pepper, freshly ground, and glazed ham. Strong Turkish coffee, juicy pine resin. With a little water, more herbal notes such as vetiver grass, fennel and anise, green apple and leather.
On the palate: Powerful, explosively filling with lots of chocolate, tar, creosote tar oil and smoked bacon, followed by an eruption of antiseptic lozenges, eucalyptus and more anise.
Finish: A long, salty and palatable finish with notes of cocoa, fudge butter caramel and hearty meat.
A'bunadh er nok mere kompleks enn de andre. Vanskelig å sammenligne disse for meg for dette er destilleriet i mitt hjerte!Og da må jeg bare spørre, noen som har smakt de øvrige og kan sammenligne dem med A’bunadh? Man burde vel prøve et par av dem, av ren akademisk interesse.
Invitere meg og få sjølvaste på besøk, er vel den rette anledningen ?A'bunadh er nok mere kompleks enn de andre. Vanskelig å sammenligne disse for meg for dette er destilleriet i mitt hjerte!
Har smakt alle sammen bortsett fra en, og ingen er dårlige for å si det slik og de har et visst "Aberlourpreg" alle sammen, men imho så er A'bunadh klart toppen av kransekaka.
Men som sagt tidligere så er dette veldig individuellt avhengig av personlig smak.
Den ene jeg ikke har smakt på er den flasken jeg selv tappet fra fatet og under stor høytid førte inn i protokollen! Den rette anledningen har ennå ikke kommet!
Creosote tar oil smaker shit!Brukes til impregnering av kraftstolper,og er noe herk å få på huden.Forsterker solen mange ganger,smurte oss med faktor 25 for ikke å bli svidd.Ikke noe jeg vil smake in en whisky!Undrer litt på hvordan noen vet hvordan "Creosote tar oil" faktisk smaker? Det er så vidt jeg vet veldig giftig!
Å slikke på en gammel jernbanesvill?Undrer litt på hvordan noen vet hvordan "Creosote tar oil" faktisk smaker? Det er så vidt jeg vet veldig giftig!
Nå synes jeg du har satt deg helt fast i din egen tolkning. Dette handler ikke om hva jeg og andre synes. Det handler om at enkelte har oppdaget at vann i realiteten ikke ga det de trodde det ga, og oppdaget at de får vel så mye ut av å kutte ut vannet.Tenker at du egentlig bare understreker poenget - du og kompisen er velkomne til å mene hva som helst, selv om "alle" som driver med det mener noe annet. Det forandrer ikke din opplevelse, men det forandrer heller ikke det de fleste andre mener.
Det er helt fint å undersøke, og det er helt fint å konkludere som du gjør. Men på det grunnlaget å påstå at vann i whisky er et hett tema blir å dra det langt.Nå synes jeg du har satt deg helt fast i din egen tolkning. Dette handler ikke om hva jeg og andre synes. Det handler om at enkelte har oppdaget at vann i realiteten ikke ga det de trodde det ga, og oppdaget at de får vel så mye ut av å kutte ut vannet.
Jeg har altså endret oppfatning som følge av at jeg undersøkte saken litt grundigere. Jeg trenger ikke at andre endrer sin oppfatning, men tenkte det var greit å fortelle om denne opplevelsen i tilfellet det er andre som kan ha utbytte av å teste det samme.
Høres godt ut!Tastingnotes for the Ardbeg Wee Beastie
In the nose: Very shiny, fresh and herbal, with a hint of vanilla, pear, black pepper, freshly ground, and glazed ham. Strong Turkish coffee, juicy pine resin. With a little water, more herbal notes such as vetiver grass, fennel and anise, green apple and leather.
On the palate: Powerful, explosively filling with lots of chocolate, tar, creosote tar oil and smoked bacon, followed by an eruption of antiseptic lozenges, eucalyptus and more anise.
Finish: A long, salty and palatable finish with notes of cocoa, fudge butter caramel and hearty meat.