Hifisentralen har besøkt PM Audio

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Vi har tatt turen til Nodeland for å hilse på en gammel ringrev i hi-fi bransjen, og PM Audio er nok velkjent for mange oss. Firmaet ble opprettet i 1997, og Paul Mortensen har årevis med erfaring fra denne bransjen, og mange har nok fått med seg eller testet hans egenproduserte Black Magic kabler på et eller annet tidspunkt. Paul er fortsatt en hardcore entusiast, og ved hans side står hans kone Marion som er en del stor del av driften.

    Firmaet drives fra privatboligen, men kunne like gjerne vært en fullblods forretning. Her vil jeg heller si at boligen ligger i forretningen, og ikke godt å si hvor privatlivet finner sted :)

    Nedenfor ser du sjefen selv, og dette rommet er det første du møter når døra blir åpnet.

    pmaudio-besok1.jpg



    Paul har satset stort på Furutech, og i nedre etasje i huset vil du finne plugger, kabler, hodetelefoner og masse tilbehør fra firmaet som fikk sitt navn satt på kartet pga. kryobehandling av sine kabler og andre produkter. PM Audio driver også med import av LP- og cd-plater med god lydkvalitet. I første etasje vil du finne rad på rad med cd og sacd plater, og alt kan kjøpes via firmaets nettside.

    pmaudio-besok2.jpg




    Furutech har opparbeidet seg et solid navn i bransjen, og de leverer alle mulig slags plugger, kontakter og kabler, og disse brukes også av en rekke andre fabrikanter. Paul har mye på lager, og bildene gir en liten smakebit, men det finnes mye mer på "bakrommet".

    pmaudio-besok2-1.jpg




    Her ser du et lite utvalg med hodetelefoner og forsterkere, og du vil også finne riaa trinn fra bl.a. Lehmann Audio. Er du på utkikk etter tilbehør så har du kommet til rett plass, og dette er på mange måter det samme som å komme inn i en godtebutikk på Svinesund for en 5-åring. Her vil du garantert finne noe du trenger, og det er så mye i hyllene at det er vanskelig å få med seg alt.

    pmaudio-besok3.jpg




    Vi tar turen opp i 2 etasje, og det første som møter deg er en gang fylt med diverse lp-plater og ennå flere cd-plater. Mange av disse platene har svært god lydkvalitet, og Paul har store ambisjoner om å bli større innen dette segmentet. For de fleste hi-fi entusiaster er god lyd nokså vesentlig, og da er det viktig at innspillingene er så gode som overhodet mulig.

    pmaudio-besok4.jpg



    pmaudio-besok5.jpg



    Harry Belafonte - Live at Carnegie Hall er en fantastisk skive, og dette er en plate som bør være i alles samling.

    pmaudio-besok6.jpg




    Elvis er død, Elvis lever - hvem vet? Musikken hans vil ihvertfall leve for alltid, og ønsker du gode versjoner av hans utgivelser så finnes de her :)

    pmaudio-besok7.jpg




    Her ser vi bildet fra Pauls private samling, og her fant jeg noen virkelige godsaker. De sier at alt er tilsalgs for rett pris, men det virket for meg som mange av disse platene vil forbli i hylla si. Førsteutgaven til Beatles og flere andre sjeldne utgivelser er ikke noe du finner hvorsomhelst, og her var det mange plater jeg gjerne skulle tatt med meg. I bakgrunnen ser du en rekke høyttalere, og dette er et hus med hi-fi produkter plassert overalt.

    pmaudio-besok8.jpg




    Det har blitt veldig brukervennlig og enkelt å avspille musikk fra Tidal og Spotify, men det er noe eget med å ta og føle på et ekte platecover, og hvem husker ikke tiden hvor vi lå utenfor platebutikken i både dager og timer for å vente på lansering. Det er rett og slett noe helt annet å ha et fysisk medium, og mange LP-plater kommer med info om artisten, spesielle versjoner og ting en ikke får noe følelse av ved å browse musikk på nettet. De som har store musikksamlinger skjønner nok godt hva jeg sikter til, og "utvikling" er ikke alltid til det bedre. I dagens samfunn tar vi livet av mange av de tingene som vi en gang satte stor pris på, og et besøk hos PM Audio får frem mange følelser og minner fra fortiden som absolutt er verdt å ta vare på.

    pmaudio-besok9.jpg



    PM Audio har rom på rom med plater, og du vil garantert finne mange skiver som du har lyst til å ta med deg. Jeg ble selv stående å bla i eske etter eske :)

    pmaudio-besok11.jpg


    pmaudio-besok12.jpg



    Her fant jeg jammen meg et platecover som passer perfekt i "Liv Lagga" tråden, men jeg fikk nok mest lyst på Sara K som her kommer i en svært god innspilling.

    pmaudio-besok13.jpg




    Du er ikke en ekte norsk hi-fi entusiast hvis du ikke har minst to Kari Bremnes plater i samlingen din, og jeg regner med at hun ikke trenger noen nærmere introduksjon. Musikken hennes har blitt brukt av oss hi-fi nerder i alle år, og med god grunn - de låter utrolig bra på gode anlegg. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har hørt på "Gåte ved Gåte" eller "En elsker i Berlin", og jeg mistenker at jeg ikke er alene om det :)

    pmaudio-besok14.jpg




    Jeg kunne tatt langt flere bilder av alle platene som finnes hos PM Audio, men la oss se litt nærmere på hva som finnes av utstyr også. Nedenfor ser du et komplett Gold Note oppsett, og elektronikken står plassert i et Solid Tech møbel. Det er nok mange som har kjøpt møbler av Paul, og Solid Tech kommer i en rekke ulike konfigurasjoner.

    pmaudio-besok15.jpg



    I samme rom på kortveggen var det satt opp Krix høyttalere, Gold Note, Metronome og Sutherland. Paul har en stor forkjærlighet for "mindre" Krix høyttalere, og det med god grunn. De leverer kort og greit en svært god musikkopplevelse, og koster ikke all verden.

    pmaudio-besok16.jpg



    Gold Note platespiller

    pmaudio-besok16-1.jpg



    Vi tar deretter turen inn til enden av huset hvor hovedrommet er plassert, og dette rommet har flere oppsett. Nedenfor ser du hovedanlegget, og her var det komponenter fra Kalista, Metronome, Scheu, Sutherland, Coda, Black Magic kabler og sist men ikke minst - de beryktede Alsyvox Botticelli høyttalerne. Sistnevnte har en prislapp på rundt en million kroner, og dette er tøff satsning av PM Audio. Høyttalerne er fullfrekvente båndhøyttalere, og disse leverer en fantastisk lydopplevelse.

    pmaudio-besok17-1.jpg


    pmaudio-besok19.jpg



    Nedenfor ser du en Sutherland Timeline som bl.a. måler hastigheten på spilleren din ved bruk av laser som gir million-nøyaktighet.

    pmaudio-besok19-1.jpg


    pmaudio-besok18.jpg



    Kalista Dreamplay drivverk med ekstern strømforsyning til nærmere en halv million kroner.

    pmaudio-besok20.jpg



    Metronome d/a konverter til CD og SACD til ca kr. 240.000.

    pmaudio-besok21.jpg



    PM Audio er kjent for deres Black Magic kabler, og her montert med diverse løftere og holdere fra Furutech. Uansett hva en måtte mene om kabler, så kan en vel ikke si at dette ikke ser nokså imponerende ut, og til prisen av anlegget som her benyttes, så er det vel ingen som vil benytte lakris-kabler fra Elkjøp :)

    pmaudio-besok22.jpg



    Her ser du rommet i vidvinkel tatt fra baksiden av Alsyvox oppsettet.

    pmaudio-besok24.jpg



    Anlegget på motsatt side består av Metronome, Scheu, Sutherland, Coda og Krix.

    pmaudio-besok26.jpg



    En kan ikke selge LP-plater uten gode avspillere, og PM Audio har mange av dem, og her ser du Scheu Premier MKIII.

    pmaudio-besok27.jpg



    Her ser du en Scheu Premier MKII.

    pmaudio-besok28.jpg


    I midten av rommet finner du Metaxas & Sins platespiller. Dette er vel egentlig det første blikkfanget når du kommer inn i rommet, men en sparer alltid det beste til slutt.

    pmaudio-besok25.jpg


    Paul Mortensen er en veldig pratsom og hyggelig kar, og dette var et svært så trivelig besøk. Hvis du tar deg turen innom så bør du sette av litt tid, for det er så mye å se på, og du vil også få en god demonstrasjon på ulike oppsett. Bildene gir et inntrykk, men de viser ikke alt, og hvis du klarer å forlate denne "butikken" uten å ha med deg noe i handleposen, mmm, da er du kanskje ingen ekte hi-fi entusiast :ROFLMAO:


    Jeg avslutter med et bilde av Asylvox Botticelli, og dette er en høyttaler jeg gjerne skulle blitt bedre kjent med. Asylvox var et hett tema blant veldig mange på hi-fi messa i Munchen 2019, og veldig mange som ble fryktelig imponert over den utrolige gjennomsiktige og dynamiske lyden som disse kan presentere. Uten tvil verdt en lytt :)

    pmaudio-besok23.jpg



    Jeg takker Paul for en hyggelig ettermiddag, og ser frem til et nytt besøk. Jeg hadde selv behov for nye kabler til mine private hodetelefoner pga. ødelagte plugger, og som jeg sa ovenfor - du kommer deg ikke ut herifra uten å ha med deg noe :)

    Ønsker du mer info om produktene så finner du alt her: www.pmaudio.no

    Mvh
    Høvdingen (Thomas)
     

    Vedlegg

    Kommentarer

    Powerpoint

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.04.2003
    Innlegg
    7.407
    Antall liker
    12.891
    Dette var et hyggelig gjensyn med "gottebutikken" jeg besøkte en fin juli dag i sommer :)
    Alsyvox har vært et hett tema siden konstruktør Daniel Coen presenterte sine Leonardo kreasjoner for 6 år siden under messa i Munchen Høvdingen. jamakr, RES og undertegnede var helt skjelvne etter å ha tilbragt timer i Daniel Coens selskap. Jamakr og jeg ble sågar invitert til Italia for å kjøpe hvert vårt par til en favorabel pris, Nåværende Alsyvox Botticelli formidler lyd så oppløst, luftig og naturlig at i hvert fall jeg blir "slått i bakken". Og fullrange Alsyvox oppsettet med bassmoduler på Hotell Mariott i 2019 var positivt rystende med en detaljrikdom og dynamikk hinsides lommeboka. Jeg sover fremdeles urolig vel vitende om deres eksistens :cry:
     

    Audiomix

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    05.07.2004
    Innlegg
    13.100
    Antall liker
    4.944
    Sted
    Kongsberg
    Torget vurderinger
    28
    Lenge siden vi spiste jordbær med fløde på hos deg nå Paul.
    Alt er til salgs, men......
    Send meg gjerne pris på disse. PM hvis du ikke vil ha noen kø :)
    1602593178043.png
     
    Sist redigert:

    Fluefiskeren

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    02.11.2004
    Innlegg
    1.101
    Antall liker
    962
    Sted
    Kristiansand
    Fin besøksartikkel! Har hatt opptil flere svært trivelige besøk her opp gjennom, og det ser jo ut til at Paul har mer snadder enn noensinne... Noe av det jeg setter veldig pris på, er at han virkelig jobber med oppsettene så de yter sitt beste, og skaper flotte lytteopplevelser for kundene som kommer på besøk!
     

    OKA

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    21.03.2002
    Innlegg
    1.272
    Antall liker
    418
    Mest imponert over konen som godtar alt dette i huset! Men leste at hun var involvert i driften så da så :)
     

    pelsjeger

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    27.04.2004
    Innlegg
    878
    Antall liker
    903
    Torget vurderinger
    4
    Paul er en kjernekar og entusiasmen kan ikke unngås smitte over når han åpner hjemmet for besøk! Det er jo en livsstil for Paul og kona - dette!

    Jeg var så heldig at jeg fikk en ettermiddag der i fjor, like etter Asylvox kom i hus. Kan ikke annet å si at dette var en mektig opplevelse!
    Sabeltann gjorde at krigskasse var slunken, så jeg kom tomhendt ut da -
    men at det blir handel hos Paul en gang i framtiden, er helt sikkert!

    Mange kanonprodukter, der jeg vil løfte fram Gradient, med sine funksjon-følger-form kreasjoner, som jeg virkelig har sansen for. Ikke for å glemme de glimrende rombehandlingsproduktene PM og har i porteføljen.

    Det var og en utvidelse av huset på gang, som jeg er spent på å høre hvordan det går med? Kan tenke at starten på året har vært trå, og det kanskje har hatt innvirkning på planlagt framdrift.

    Håper at nå som høsten er her og hifi er i fokus at vi kjenner vår besøkelsestid, og tar opp handlingen av hifi. 🙂
    Horten, som jeg ser for meg må være et kjempeviktig utstillingsvindu for litt mer usentrale entusiastforselgere, utgår.
    På messerapportene så løftes jo PM Audio ofte fram som en av de bedre utstillere, år etter år.
    Håper dermed at Paul finner en alternativ måte å nå kundemassen sin på - for PM Audio er vi privilegerte å ha, og en flott aktør i den skandinaviske hifi-faunaen!
     

    pmaudio

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    29.06.2007
    Innlegg
    613
    Antall liker
    253
    Dette var et hyggelig gjensyn med "gottebutikken" jeg besøkte en fin juli dag i sommer :)
    Alsyvox har vært et hett tema siden konstruktør Daniel Coen presenterte sine Leonardo kreasjoner for 6 år siden under messa i Munchen Høvdingen. jamakr, RES og undertegnede var helt skjelvne etter å ha tilbragt timer i Daniel Coens selskap. Jamakr og jeg ble sågar invitert til Italia for å kjøpe hvert vårt par til en favorabel pris, Nåværende Alsyvox Botticelli formidler lyd så oppløst, luftig og naturlig at i hvert fall jeg blir "slått i bakken". Og fullrange Alsyvox oppsettet med bassmoduler på Hotell Mariott i 2019 var positivt rystende med en detaljrikdom og dynamikk hinsides lommeboka. Jeg sover fremdeles urolig vel vitende om deres eksistens :cry:
    Hei på deg mr. Power - og takk for sist og noen megahyggelige timer i sol og skinn. Vedr. AlsyVox, du kan jo sove deg til èn høyttaler nå og så kan du sove deg til èn til om et par år. Det er godt betalt for å sove i dag. Men kom snart igjen du!!
     

    pmaudio

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    29.06.2007
    Innlegg
    613
    Antall liker
    253
    Lenge siden vi spiste jordbær med fløde på hos deg nå Paul.
    Alt er til salgs, men......
    Send meg gjerne pris på disse. PM hvis du ikke vil ha noen kø :)
    Vis vedlegget 668252
    Hei min venn!! Du - akkurat disse er ikke til salgs - ikke for noen pris faktisk. De har aldri vært åpnet eller spilt og skal forbli sånn til noen arver meg, og så får vi se hva neste eier gjør med de. Kan jo si det sånn at de ville ikke gått for småpenger - om jeg ville ha solgt. Men - butikken har en del andre Elvisplater mvh
    Paul
     

    pmaudio

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    29.06.2007
    Innlegg
    613
    Antall liker
    253
    Mest imponert over konen som godtar alt dette i huset! Men leste at hun var involvert i driften så da så :)
    Meget involvert kan vi nok si. Uten Marion så hadde jeg ikke greid dette i dag. Og etter at vi er blitt en reell platebutikk også så er hun viktigere enn noen gang. Hun produserer kabler, jobber med platene på nettbutikken og gjør regnskap. Men fortsetter butikken å utvide seg, spesielt dette med plateavdelingen så må vi snart ha HJELP!!!
     

    Audiomix

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    05.07.2004
    Innlegg
    13.100
    Antall liker
    4.944
    Sted
    Kongsberg
    Torget vurderinger
    28
    Hei min venn!! Du - akkurat disse er ikke til salgs - ikke for noen pris faktisk. De har aldri vært åpnet eller spilt og skal forbli sånn til noen arver meg, og så får vi se hva neste eier gjør med de. Kan jo si det sånn at de ville ikke gått for småpenger - om jeg ville ha solgt. Men - butikken har en del andre Elvisplater mvh
    Paul
    Tenkte meg det Paul.
    Jeg har noen meter. Ikke alle er åpnet.
    Tid er mangelvare ved du.
     

    haraldo

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.06.2012
    Innlegg
    2.447
    Antall liker
    2.293
    Sted
    Endor
    Den skal være god den som får en dame inn i de lokalene der :unsure:
     

    yasman

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.10.2006
    Innlegg
    1.703
    Antall liker
    296
    Sted
    Grenland
    Torget vurderinger
    13
    Heisann,

    Var innom og hentet Coda 16.0 igår kveld, og jammen ble det noen lp er også!
    Tusen takk for service, tid, servering; jeg kunne sittet der ennå og lyttet og bladd i plater....

    Paul har funnet hemmeligheten til godlyd; imponerende med Krix, integrert Coda og Metronome, (nærhet og stort lydbilde som sjelden oppleves på så små høyttalere) og helt slående vakkers med Asylvox, coda 16.0, 07 x fet og Metronome Kallista! Det er noe rolig, naturlig, forførende som gjør at du ikke tenker på at du lytter til et anlegg, men bare musikk, herlig! som på privatkonsert

    I kveld skal godsakene pakkes opp og monteres og til helgen blir det mye spilling!

    Tusen takk for meg navnebror, kommer nok plutselig igjen for noe mer snadder!

    Hilsen Paul
     

    sandecker

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    28.11.2009
    Innlegg
    610
    Antall liker
    709
    Sted
    Oslo / Viksfjord
    Torget vurderinger
    5
    Var på Sørlandet i høstferien og benyttet muligheten til å besøke PM Audio for å handle noen vinylplater. Fikk en omvisning i alle rom hvor det var musikk og utstyr, det er et godt utvalg de har. Det ble også mulighet til en lytt på Asylvox høyttalerene. Åpent, detaljert og stort lydbilde.

    Takk for hyggelig prat og et trivelig besøk på Nodeland.

    227EF43B-777C-41FD-B9A9-66BA8AD89060.jpeg
     

    Godalive

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    16.02.2007
    Innlegg
    569
    Antall liker
    334
    Torget vurderinger
    0
    Så ikke denne før nå.... Var ordentlig imponert over hvor bra de hadde fått Equinox til å låte i oppsettet sitt. Kostbar elektronikk og tilbehør, men åpenbart en høyttaler som vokser med oppgavene! Takker for god service, god musikk på vinyl i handleposen, og for custom digitalkabel tidligere... Metronome transport er en drøm 😄
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…

Informasjon om bruker

Høvdingen
The big chief
Administrator
Medlem siden
Antall liker
5.689
Link til alle artikler
48
Høvdingen sine annonser
Bransjenyheter
Eversolo streamere på Oslo HiFi Show

Eversolo streamere på Oslo HiFi Show

  • 0
Velkommen til Hifisentralen på Oslo HiFi Show 16-17 mars 2024. Vi håper du tar en tur innom Rom 102 :) Vi vil vise frem produkter fra Eversolo, Topping og Krix (høyttalere). Mvh Hifisentralen...
Fortsett
Bransjenyheter
Black Friday i Hifisentralen Nettbutikk

Black Friday i Hifisentralen Nettbutikk

  • 0
I dag er den store dagen, og sjekk våre tilbud i nettbutikken. Se også våre nyheter angående Eversolo streamere :) Har du spørsmål eller ønsker, så er det bare å ta kontakt: Email...
Fortsett
Bransjenyheter
Reportasje fra Hi-Fi Messen i Munchen 2022 - Dag 3

Reportasje fra Hi-Fi Messen i Munchen 2022 - Dag 3

  • 13
Da er tredje dag over i Tyskland, og dette var første dag hvor det var åpent for vanlig publikum. Jeg skal slå sammen reportasje-trådene når jeg kommer tilbake til Norge, men har valgt holdt å...
Fortsett
Bransjenyheter
Reportasje fra Hi-Fi Messen i Munchen 2022 - Dag 2

Reportasje fra Hi-Fi Messen i Munchen 2022 - Dag 2

  • 1
Det har vært en lang fredag i Tyskland, og mellom diverse møter og samtaler med ulike fabrikanter, så fikk jeg tatt en ny dose med bilder. Jeg skal redigere og tilføre litt tekst til diverse...
Fortsett
Bransjenyheter
Reportasje fra Hi-Fi Messen i Munchen 2022 - Dag 1

Reportasje fra Hi-Fi Messen i Munchen 2022 - Dag 1

  • 2
Da er dag 1 overstått i Munchen, og det ble en lang dag. Første rapport består kun av bilder, og tekst vil bli lagt inn når jeg er tilbake. De fleste av bildene er fra første etasje i Atrium 4...
Fortsett
Bransjenyheter
Reportasje fra Hi-Fi Messen i Munchen 2022 - før messeåpning

Reportasje fra Hi-Fi Messen i Munchen 2022 - før messeåpning

  • 1
Da er det endelig duket for en ny High End Hi-Fi messe i Munchen, og pga. en lang periode med Covid, så er det nok mange hi-fi entusiaster og bransjeaktører som gleder seg til årets begivenhet...
Fortsett
Topp Bunn