Ja det passive filteret er en del av preset filteret fra JBL, og fjerner du det må du modifisere selv. Med så heftig forsterkeri tror jeg du heller bør restaurere det og finne årsaken hvorfor det brantSlik det er nå bruker jeg Crown cdi 4/1200 med de originale M2-innstillingene via dens dsp. Jeg har forstått det slik at dette passive filteret er en del av delefilteret, stemmer det? Og vil jeg risikere helsen til både meg og D2 ved å fjerne det?
Crown bråker nok med det filteret på plass
Regner med det er motstanden i serie som er blitt varm (R1 / 13 Ohm). Jeg gjetter at diskantelementet har fått seg en trøkk og har kanskje også mindre resistans og dermed drar mer strøm. Det ville forundre meg stort om det er motstanden som er årsaken til forvrengningen her.Hva er potensielle feilkilder til varmgang? Er @Armand våken, kanskje?
Dempeleddet er lagt inn fordi M2 selges som en kombo med store og støyende (på en kompresjonsdriver) crown itech forsterkere med innebygd dsp og preset EQRegner med det er motstanden i serie som er blitt varm (R1 / 13 Ohm). Jeg gjetter at diskantelementet har fått seg en trøkk og har kanskje også mindre resistans og dermed drar mer strøm. Det ville forundre meg stort om det er motstanden som er årsaken til forvrengningen her.
Du kan jo prøve å bypasse motsandene, det eneste som skjer er at elementet spiller høyere. Synes det er snodig at de har lagt inn et dempeledd når du har aktiv drift
At jeg ikke tenkte så langt på egen hånd! Ser ut til at alt er i orden bak kulissene, så tror det er noe som har gått gærnt i diskanten.Oisann, ikke kult!
Jeg ser at det er parallellmotstand som er blitt varm, merkelig. En tanke som slo meg er at lasken mellom spolene på D2 kan ha falt ut når høyttaler ble lagt på ryggen for å måle. Det kan være verdt å sjekke.
Stusser på at det er såpass med krefter i sving at en får varmgang i 20W motstand. Jeg ville ha gått gjennom eventuelle endringer som er gjort i senere tid, om det kan ha noen sammenheng.
Nja, som vist tidligere skyter den vrængen i taket på venstre side når jeg skrur høyt opp. Det er ekstremt hørbart når jeg sveiper, låter som metall-rangling. Høyre side har ikke det.Nei, jeg ser ikke noe galt i det hele tatt. Det ende ved 500hz er nok ikke noe å bry seg om. Hadde det vært noe galt med filter eller driver hadde du sett grove utslag i FR og/eller vreng. Jeg stusser over at det ser litt slik ut i filterboksen, dem motstandene skal omtrent ikke bli lunkne en gang selv om du spiller skikkelig høyt.
DLCP definitivt! Jeg endret tweeter fra kanal 1 til kanal 3 og se hva som skjedde!Har du forsøkt å bytte om kanalene og se om feilen følger med? Første bud er å finne ut hva som skaper varmgang og vreng. Enig med oks, denne motstanden skal ikke bli det minste varm ved vanlig stuebruk.
Ja, det tror jeg ikke er en dårlig ting for DIY isåfall. Ifølge Charles Sprinkle brukte de uhorvelig mye tid i anekoisk kammer ang avstivning, demping og tuning under utvikling da stivere og/eller mer demping ikke betyr at det blir bedre.Ang kassekonstruksjonen fokuserte jeg på å lage dem mest mulig lik originalene, det er ikke mye stuffing i de. Jeg er helt sikker på at det går an å lage kassene bedre, men da fjerner du deg lenger unna original konseptet iallefall.
SeriekoblerDLCP definitivt! Jeg endret tweeter fra kanal 1 til kanal 3 og se hva som skjedde!
Vis vedlegget 693672
Ellers oppdaget jeg en annen ting, den gule ledningene som serie(parallell?) kobler membranene i D2 sammen er hypersensitiv for bevegelse. Dette er alle fra samme tweeter;
Vis vedlegget 693673 Vis vedlegget 693674 Vis vedlegget 693675 Vis vedlegget 693676
Ja, det tror jeg ikke er en dårlig ting for DIY isåfall. Ifølge Charles Sprinkle brukte de uhorvelig mye tid i anekoisk kammer ang avstivning, demping og tuning under utvikling da stivere og/eller mer demping ikke betyr at det blir bedre.
Med andre materialer og annerledes konstruksjon blir det litt bingo om man kommer i nærheten av den originale.
Ved nærmere ettertanke var ikke dette noe godt tips Spolene er jo seriekoblet, så om lasken hadde falt ut ville det ikke vært lyd overhodet..At jeg ikke tenkte så langt på egen hånd!
Jeg må nok legge skylden på mine egne loddeferdigheter er jeg redd.Der har du for å kjøpe nederlandsk hifi, patentert av et selskap som overlever på fønere og nuppefjernere.
Er redd for at venstre tweet har fått juling siden jeg klart og tydelig hører forvrengningen under sveip selv etter å ha fjernet problem-kanalen.Veldig godt om alle drivere er hele!
Jeg tror ikke du skal ta disse forvrengningstallene for nøyaktig forskning, dette er tross alt målt i en bolig med mange støyende apparater.
Jeg tar det hele med knusende ro, believe it or notPust med magen og tenk sagte og fornuftig.
Jeg hadde en liten periode en tilsvarende "ringing" som du har ved 500hz, på en av mine 2446 drivere, men det var ved 400hz.
Det var hørbart når kjørte sveip, ikke hørbart når spilte musikk og delte vel ca 600hz.
Hadde ut membran, rengjøring av spolegap, tilteiting på alle mulige måter for å røve finne ut av dette, men ga til slutt opp og bare spilte.
Da skulle måle noe senere var det vekk.....
Enten er det noe gæli, eller det kan være et lite rusk i forgasseren.
Sett opp på best mulig vis, kast målemikken, spill musikk Kompromisser er det uansett og alltid noe å henge seg opp i.
Jeg skal gi det et forsøk. Men det er et tidkrevende prosjekt da all dsp-settings må gjøres manuelt i Crown når jeg fjerner den innebygde M2-preseten som er der. Foreløpig har jeg slått meg til ro med å forsøke å PEQ'e meg ut av de største problemene ved å dra ned tweeteren med 10 dB @450 hz og litt kompensering med wooferen i området 500-800;Ville nok ikke delt lavere enn dem 800 som vel er oppgitt standard på M2.
Men du kan sikkert prøve 900-1k om du gidder.
Takk for tips! Jeg har lest at samtlige som har testet 245xx har foretrukket dem over D2, men er det stor forskjell på vanlig og SL? Jeg tenker 2451 (har flens til både 84 og 114mm) med eller uten sl er et sted å begynne, men drømmer selvsagt om beryllium..Kast ut filteret kjøp et par 2450-SL. De er enda mer uanstrengt i 500-1500hz området. De mangler litt sprut og klarhet i toppen som D2 har, men det kan du bedre med BE en gang i fremtiden, eventuelt leve uten om man ikke er nevrotisk. Viktigere at du kan dele lavt nok til at 2216 ikke beamer.
2435 BE er også veldig gode i M2, men ruller av mye i toppen. Også disse har mer ro og fylde enn D2430. Byggekvalitet på D2 er et langt steg tilbake i forhold til standarden JBL hadde før i tiden.
Takk for enkel innføring! Skjønner det vel dithen at Aquaplas coating er påført smørje ment for å hindre oppbrytninger høyt i frekvens? Regner ikke med det er en gratis lunsj, så interessant at du foretrekker uten Aquaplas.2451 og 2450SL er i prinsippet helt identiske, bare forskjellig boltsirkel for montering og 2450SL var vel levert standard med Aquaplas coatede titan membraner.
2451 er standard med ribbede titan membraner.
SL står for SnoutLess. 2450 er driver med 2"exit, mens 2450SL er da uten "snute" eller overgang så den har 1,5" exit.
Beryllium er svindyrt, man må ikke ha det for å ha det morro!
Testet for ikke lenge siden med 2446, standard ribbede titan membraner, i 2350 horn og helt opp uten diskant.
Det låt ikke verst når fikk korrigert skikkelig.
Jeg foretrekker selv dem ribbede titan membranene over Aquaplas.
Dette var nesten svaret after all! Det viste seg å være den gule ledningen som seriekobler membranene som hadde for dårlig kontakt.Jeg hadde tilsvarende problem med rakling ved noen hundre Hz (husker ikke eksakt) på min ene Cabasse Pacific 3. Dette om opp som forvrengning på REW som hos deg. Det viste seg å være en ledning som skranglet mot kabinettveggen på innsiden. Merket i samme slengen også at elementene ikke satt skikkelig fast heller. Etter at jeg fikset dette var problemet borte.