Takk for hyggelige ord!
Siste dagen vår i Lom for denne gang, vi kjørte et lite stykke bort i Liavegen, ca 3 km fra hytta, der ligger et av landets beste mikro - nei, det blir feil, de er et «småbryggeri» nå; Lom Bryggeri.
Vi ble ønsket velkommen av han Olav som driver bryggeriet sammen med sine to sønner. Overtrykket bobler fra tanken.
Her modnes noen av de forskjellige sortene, 1100 liter i hver tank.
Bryggeriet har investert i et nytt tappingsanlegg, som gjør de i stand til å tappe 3000 liter i uka (om jeg husker riktig)
Her er det Raudt, en av mine favoritter, som godgjør seg.
Olav byr på en smak av Bjørk, som var tappeklar i dag, en helt ny variant som ikke er å få i butikkene ennå.
Bryggeriet åpner sin splitternye pub denne helga, og vi som skal hjem!
Men en titt fikk vi, lekker bardisk med hjemmesveisede glasstativ. Logoen, «taket» går igjen overalt, stilig.
Gjennom flere vinduer kan man sitte i puben og kikke inn i bryggeriet.
Jeg ble fascinert av denne låvedøra, det er døra til WC...
- med en solid lås på innsiden.
Må bare takke Olav for en knallbra omvisning på Lom Bryggeri. Det var full arbeidsdag der, men dette tok han lett på sparket.
Etter endt besøk dro vi inn til sentrum. Gio trengte en tur, så vi tok en runde i bygdemuseet.
Det er lagt opp en fin runde, hvor mange historiske bygninger har blitt reddet og blitt gjenoppbygget på området.
Stilig, og solid, trapp opp til stabburet.
En liten fjellgard som er bevart for ettertiden.
Mange fine bygg, men avslutter runden med storstabburet fra 1613, som de første tiårene ble brukt til å samle korn til kirkeskatten. Det er det største Stabburet i landet og står der det ble bygget. I dag brukes det til utstillinger.
Sulten tok oss, så vi slo oss til på bakeriets uteservering, og bestilte
Pizza!
Fin tynn bunn slik vi foretrekker de og meget velsmakende, ikke vanskelig å kjenne at bakeriet bruker topp råvarer også her, snadder!
Siste kveld på hytta, bobler såklart, men vi tester også noen morsomheter vi har
plukket opp underveis.
/Morten