Høsten er muligens min favoritt årstid når det kommer til mat. Mye spenende som har dukka opp og som også vil komme etterhvert.
For meg er det lam som gjør det så spesiellt. Dette kjøttet som har så utrolig mange måter å tilberede. Både norske tradisjoner men også internasjonale. Og norsk lam er det høy kvalitet på.
Sånn som idag
Gigantisk kjele.
Kål
Lammekjøtt,
Vann
Salt og pepper
Hiv oppi kål i bunnen og øverst. Fyll opp med vann til det dekker. Kok opp og la det småkoke i 4-5 timer.
Vis vedlegget 746988
Poteter må man ha ved siden av.
Da er middagen sikret resten av uken.
Videre så pleier jeg å fryse inn kraften det som blir igjen. Denne kan brukes i veldig mange type retter. Kjøttsuppe, kjøtt i mørket og andre gryteretter. Men jeg bruker også den til lam curry, gjerne med spinat, som kaaaaanskje er min indiske favoritt.
Så dere som lager får i kål fremover. Ikke slå ut kraften. Bruk den videre!!
Søren nå ble jeg sulten.. Lukten og alt digg. Er igrunnen bra man er sulten for her er det 4kg kjøtt og nesten 7kg kål.
Og det er kun jeg som spiser slikt her