Men det galvaniske skillet som du bruker, filtrerer vel vekk noe av detaljene også?
Jeg har lyst til å kommentere litt angående "galvanisk skille". Det er enkelte som har opplevd støy via USB fra PC, og en USB isolator vil i disse tilfellene løse problemet. En slik isolator vil ikke endre noe som helst på selve signalet, men det vil forhindre jordstrømmer, loops etc. som kan skape ulike støyformer.
Det averteres både her og der med USB isolatorer som både fjerner støy og samtidig forbedrer lyden. Dette er en sannhet med en liten dose løgn. Hvis du ikke opplever støy så vil ikke isolatoren høres på noen måte, men hvis en isolator fjerner hørbar støy, så vil jo det forbedre lyden ettersom lyden nå blir støyfri. Poenget er at forbedringen kun skjer pga. fjerning av støyfenomener, og selve signalet blir ikke berørt. En kan noen ganger få inntrykk av at isolatoren i tillegg til å fjerne støy, også magisk endrer signalet på en måte som gjør musikken bedre, og dette er kort og greit ikke tilfelle.
Det finnes ikke så mange produsenter som lager USB isolatorer, men Analog Devices har en brikke som heter Adum3160, og den vil gi isolasjon med USB-hastighet opptil 12Mbps. Japanske Advanced Photonics har utviklet noen brikker som støtter High-speed USB (opptil 480Msps), og det kan tenkes at det er en håndfull andre produsenter som også kan levere slike brikker.
Uansett hvilken brikke som benyttes, så bør en USB isolator koste maks kr. 1000, og aller helst i området kr. 400-600. Det er ingen hi-fi produsent som er i stand til å produsere slike brikker, men det vil garantert florere med "High-end isolatorer" som koster flere tusen, men hvis en åpner en av disse boksene så vil en finne en av de ovennevnte databrikker på innsiden, og disse brikkene koster kun noen få dollar pr. stk, og det er ikke spesielt komplisert å implementere en slik brikke i en liten dongle som kobles til USB utgangen - og det vil gjøre jobben!
Så kommer spørsmålet mange vil stille -> Trenger jeg en slik isolator?
Jeg vil påstå at de fleste hi-fi entusiaster bør vurdere en USB isolator. Hvis en f.eks. benytter Geforce skjermkort i pc'en, så er det mange som opplever at det oppstår støy i lyden når en starter et spill på pc'en. Det skyldes at Geforce aktiverer en rekke funksjoner på kortet når spillet startes, og i noen tilfeller forplantes støy mot USB utgangen, og en kan høre en tydelig bakgrunnsstøy, men denne støyen forsvinner når en hopper fra spillet og over til f.eks. Youtube.
Med andre ord - støy fra USB trenger ikke å være konstant, og det kan oppstå ved aktivering av diverse kort i pc'en, tilleggsutstyr tilkoblet pc, endringer på strømnettet m.m., og en isolater vil hindre all slik støy hvis det skulle oppstå.
Hvis en kjøper en USB isolator til f.eks. kr. 500 så er det en veldig grei forsikring, og en kan slå seg til ro med at støy og loops ikke vil bli et problem. For en del der ute vil nok lyden forbedres en smule ettersom det sannsynligvis kommer noe støy på USB-utgangen fra de fleste pc'er. Dette kan variere veldig fra PC til PC, og det kan også ha stor betydning hvilke andre komponenter som er koblet til pc'en.
USB2, USB3, full-speed, high-speed????
Det som kan være litt forvirrende med USB isolatorer er å velge riktig isolator.
De fleste USB isolatorer kommer med støtte for
USB2 full-speed (12Mbps) og noen få merker kommer med støtte for
USB2 high-speed (480Mbps), og det finnes også de som har støtte for USB3, men sistnevnte har du ikke noe behov for til avspilling av musikk.
Musikk krever ikke mer enn 1-5Mbps overføring, så rent teknisk vil en USB isolator som støtter 12Mbps være nok. Det er derimot slik at enkelte produkter kommer med sin egen driver (gjerne ASIO), og noen ganger kan en få problemer med å detektere selve produktet hvis isolatoren ikke støtter high-speed (480Mbps). Selve isolatoren vil detekteres av pc'en som en USB HUB, og hvis driveren forventer å se en USB utgang som støtter 480Mbps, så kan dette skape problemer når isolatoren oppfattes som en 12Mbps USB HUB.
Kommer Topping med en USB isolator?
Det er mange som har spurt om dette, og svaret er ja. Jeg har ingen ytterligere info pr. nå, men et slikt produkt er forventet i oktober. Prisen er forløbig ukjent, men forventer ikke at den blir spesielt høy.