Kolonialisme lenge leve.Hele den siviliserte verden altså....
I denne sammenhengen, åpenbart.Kolonialisme lenge leve.
Usiviliserte barbarer der nede i Afrika, India, Kina, Indonesia, for ikke å nevne hele latinamerika og sør-amerika.
Kanskje du skulle spørre folket i Donetsk ha de mener om saken?Folkerepublikken Donetsk, anerkjent av Putler og Khanate.
Resten av verden, not so much.
Takk for at du nok en gang bekrefter hvor du står.Kanskje du skulle spørre folket i Donetsk ha de mener om saken?
Resten er stort sett fattige, korrupte land som enten er i lomma på Putler eller Kina. De velger å sitte stille i båten når konflikten er langt, langt borte.
Du har et enkelt verdenssyn.Resten er stort sett fattige, korrupte land som enten er i lomma på Putler eller Kina. De velger å sitte stille i båten når konflikten er langt, langt borte.
Du mener det burde vært demokrati i området?Kanskje du skulle spørre folket i Donetsk ha de mener om saken?
Enkelt verdenssyn ? Sleng på naiv også da så er du i mål.Du har et enkelt verdenssyn.
Hvordan ble de fattige? Hva gjorde dem korrupte? Hvem er de mest sinte på? Hvem kan det være at de heier på?
Kikk på de grønne nasjonene en gang til.
Eg trur vi skal vera litt varsame med å bruka historia baklengs her (og der): Altså å konkludera med at fordi 2014/2022 i Ukraina minner oss om Sentral-Europa 1938/1939, så er Putin = "Putler" og vil ha Lebensraum over alt der det er tilgjengeleg, og fordi Russland og Kina er allierte, så er Xi same ulla. Dei russiske ambisjonane om sterk kontroll (i siste instans direkte) er trass alt begrensa. Eller, dei har vore det. Kva dei er no, er vanskeleg å seia.Men hvis kineserne forsyner seg med en skje av det samme hybris som russerne hargjort, så kan det fort skje at man har en tilsvarende reisning i Asia.
Og begge har en god blanding av diktatur og kleptokrat?Misforstå meg rett. Alle mine betraktninger rundt Kina og Russland handler om de nåværende regimene, intet annet. Men jeg synes begge regimene bygger på revansjisme. Begge landene startet med å bygge seg opp økonomisk, begge vil ha «den plass de fortjener» i det internasjonale samfunn, begge har en offer retorikk til å legitimere sin maktbruk, ingen av de vil «la seg kue av amerikansk imperialisme», begge utviser manglende respekt for etablerte spilleregler, og begge har en nyere historikk med økt bruk av makt og trusler.
Det internasjonale samfunn burde hatt en form for immunforsvar som kan stå opp mot dette, men enn så lenge er jeg takknemlig for at amerikanerne har egeninteresse i å stå opp mot dette.
Det der ser ut til å være en T-55 og da snakker vi veteranMon tro om russerne har litt større tap enn de vil innrømme.
Fra Wikipedia:
T-62 er en sovjetisk stridsvogn. Den er en videreutvikling av T-55. T-62 ble produsert mellom 1961 og 1975 og erstattet T-55 som hovedstridsvogn i den sovjetiske hæren. Sammen med T-55 utgjør den 85% av Russlands stridsvognsarsenal. De er nå kun i bruk hos reserveenheter og har blitt erstattet av T-64 og av et mindre antall T-80 og T-90.
T-62 hadde verdens første glattborede stridsvognskanon. Dette gav den et solid fortrinn mot de vestlige 90- og 105 mm kanonene.
Da bør vi kanskje la være å sende vestlige 90- og 105 mm kanoner til Ukraina...
T-62 hadde verdens første glattborede stridsvognskanon. Dette gav den et solid fortrinn mot de vestlige 90- og 105 mm kanonene.
Eg er usikker på om eg er samd i det med spelereglar. Kina har (post-Deng) insistert på ein regel, "indre anliggande", og etter det eg har fått med meg også vore pinleg nøyaktig med det utetter også. De har verdsett stabilitet og kome særs langt med å følgja regelboka. Unnataket er områda eg nemnde: Taiwan, Tibet og Hongkong; det moderne Kina har alltid betrakta desse som delar av Kina.Misforstå meg rett. Alle mine betraktninger rundt Kina og Russland handler om de nåværende regimene, intet annet. Men jeg synes begge regimene bygger på revansjisme. Begge landene startet med å bygge seg opp økonomisk, begge vil ha «den plass de fortjener» i det internasjonale samfunn, begge har en offer retorikk til å legitimere sin maktbruk, ingen av de vil «la seg kue av amerikansk imperialisme», begge utviser manglende respekt for etablerte spilleregler, og begge har en nyere historikk med økt bruk av makt og trusler.
Tyrkia vil være nøkkelen her, de har kontroll på Bosporosstredet og har stor slagkraft i SvartehavetKan bli spennende hvis det skjer
Storbritannia vil sende krigsskip inn i Svartehavet
Skal beskytte ukrainske kornleveranser og bryte den russiske blokaden.www.abcnyheter.no
Dersom britene gjør alvor av planene kan dette bli oppfattet som en provokasjon av Russland som i dag kontrollerer det meste av skipstrafikken i Svartehavet.
Ifølge avisen The Times er Storbritannia i dialog med allierte om å sende krigsskip til Svartehavet for å beskytte lasteskip lastet med ukrainsk korn.
Det blir også antatt at Egypt, som allerede er hardt hardt rammet av hvetemangelen, kan være villig til å delta i alliansen.
Eg er usikker på om eg er samd i det med spelereglar. Kina har (post-Deng) insistert på ein regel, "indre anliggande", og etter det eg har fått med meg også vore pinleg nøyaktig med det utetter også. De har verdsett stabilitet og kome særs langt med å følgja regelboka. Unnataket er områda eg nemnde: Taiwan, Tibet og Hongkong; det moderne Kina har alltid betrakta desse som delar av Kina.
Det er akkurat et eksempel på hvordan NATO kan bli involvert i krigen. Varer krigen lenge nok, så vil det komme til en konfrontasjon mellom Nato og Russland, utilsiktet eller ikke.Kan bli spennende hvis det skjer
Storbritannia vil sende krigsskip inn i Svartehavet
Skal beskytte ukrainske kornleveranser og bryte den russiske blokaden.www.abcnyheter.no
Dersom britene gjør alvor av planene kan dette bli oppfattet som en provokasjon av Russland som i dag kontrollerer det meste av skipstrafikken i Svartehavet.
Ifølge avisen The Times er Storbritannia i dialog med allierte om å sende krigsskip til Svartehavet for å beskytte lasteskip lastet med ukrainsk korn.
Det blir også antatt at Egypt, som allerede er hardt hardt rammet av hvetemangelen, kan være villig til å delta i alliansen.
Det kan virke som de valgte å ikke implementere den norske modellen i eget land.Riktig dette. Kineserne har aldri vært spesielt glad i ideen om nasjonal selvbestemmelse for andre enn statsmakten selv.
Fun fact. På tidlig 90-tall var kineserne opptatt med å studere europeiske former og erfaringer med politisk organisering.
Hørte de var særlig fortjust i den norske modellen med politisk nærmest symbolsk makt i fylkesstyrene, kommuner med hovedansvar for tjenesteyting til borgerne men økonomisk avhengig av staten gjennom skatte og finanspolitikk.
Et godt spørsmål er hvorfor USA og europa så aktivt har vært med på å støtte opp om Kinas økonomiske vekst, en økonomisk vekst som er grunnlaget for å bryte opp den eksisterende verdensorden, som f.eks starter med å annektere Taiwan, hvis dette er direkte ugunstig/farlig for oss på lengre sikt?For øvrig interessant program på NRK2 vedrørende Kinas oppførsel i havet omkring
Vi har en stor utfordring og d e lett å se hvor samkjørt oppførselen til Xi og Putin er
De skal helt åpenbart bryte opp den eksisterende verdensordenen
Skremmende og d e som å se Hitler før W2
Det er naivitet og dumskap, pluss en god dose ideologi. Ideologien om det (totalt) frie marked og globalisering...Et godt spørsmål er hvorfor USA og europa så aktivt har vært med på å støtte opp om Kinas økonomiske vekst, en økonomisk vekst som er grunnlaget for å bryte opp den eksisterende verdensorden, som f.eks starter med å annektere Taiwan, hvis dette er direkte ugunstig/farlig for oss på lengre sikt?
Er det naivitet? Dumskap?
Du har et poeng når det gjelder områder lenger unna, men du burde beholdt havområdene i det såkalte kinahavet på lista di. Spesielt i sør-kina havet (som burde hatt et annet navn) så virker de nokså løssluppen. Og i områdene som japanerne i vonde gamle dager kalte de nordlige ressursområdene (sibir), tar de seg mer og mer til rette.Eg er usikker på om eg er samd i det med spelereglar. Kina har (post-Deng) insistert på ein regel, "indre anliggande", og etter det eg har fått med meg også vore pinleg nøyaktig med det utetter også. De har verdsett stabilitet og kome særs langt med å følgja regelboka. Unnataket er områda eg nemnde: Taiwan, Tibet og Hongkong; det moderne Kina har alltid betrakta desse som delar av Kina.
En naiv økonomisk ideologi som ser rasjonell og billig produksjon som det overordnete (dog ikke eneste) mål for all politikk.Et godt spørsmål er hvorfor USA og europa så aktivt har vært med på å støtte opp om Kinas økonomiske vekst, en økonomisk vekst som er grunnlaget for å bryte opp den eksisterende verdensorden, som f.eks starter med å annektere Taiwan, hvis dette er direkte ugunstig/farlig for oss på lengre sikt?
Er det naivitet? Dumskap?