Nei, men ville kanskje vurdert de to trelampene (pendlene) som ligger på senga Er litt malplassert og kan neppe få anvendelse i et platespillerprosjekt. Men hva vet jeg, jeg bare streamer.
Er ikke dette hentet fra Holberg i «Et hjem går dukken» fra scenen hvor Carl Fredrik ønsker å få reparert synthesizeren? Eller kanskje Ibsen «Et dukkehjem»? Samtidig, så var vel kanskje Ibsen norsk, mener jeg å huske.Skyter litt fra hofta her…
Så over til noe helt annet. Jeg synes disse tresponlampene er virkelig flotte. De gir et fantastisk varmt lys, dog ikke egnet som vaskelys. Kler et retrorælhjem.
Nå er det bare å sparke liv i to pendler så er huset tilstrekkelig sponbefengt. Morsomt å fikle med trelim til en forandring. Lampene trengte litt TLC for de kunne brukes.
Tilbake til el-returen. Elektronikkabinett til SP-10 i emning. Må bare bli kvitt gammel moro. Her er det god plass til både strømforsyning og resten av elektronikken. Takk til @Twsts for donorvraket!
Mer enn godt nok lys, selv for middelaldrende menn.
Nå bærer det tilbake til kjelleren der helga har blitt tilbrakt. Murphy var selskapssyk og det var på overtid med en omorganisering av rotet. Nå er alt flyttet på og jeg vet ikke hvor noenting er. En liten forsmak på omorganiseringen av mitt mobile verksted altså.
Murphy har vært på besøk og kludert til Roon.
Jeg oppdaget plutselig at jeg hadde urovekkende få album i Roonbiblioteket.
Det manglet alt av lokalt innhold viste det seg. Paranoiaen tok meg umiddelbart, tenk om disken hadde sluppet ut blå, magisk røyk? Med ca 184 i puls ble disken plugget i en annen PC og heldigvis friskmeldt. Så hva kunne da være problemet? Alle knapper av alle nasjonaliteter ble prøvd, og porter byttet hulter til bulter, men disken dukket ikke opp. Til slutt måtte jeg bite i det sure eplet og be om hjelp på Rooms forum. Etter litt dårlig engelsk fikk jeg en lys idé; kanskje en BIOS-oppdatering var tingen? En datamaskins veier er uransakelige og ofte nytter helt ulogiske tiltak. Som tenkt, så gjennomført, med korrupt partisjonstabell på operativsystemdisken som resultat. Hvordan en BIOS-oppdatering kan vræke partisjonstabellen på en tilkoblet SSD vites ei, men all erfaring tilsier at ulogiske tiltak får ulogiske følger. Pulsen steg til ca 186 da jeg prøvde å gjenopprette Roon og fikk beskjed om at en fatal feil hadde oppstått og gjenopprettingsprogrammet ikke kunne partisjonere disken. Da var det bare å bite i det enda surere eplet og formatere disken fra Ubuntu kjørt på minnepinne. Da den biffen var fikset ble Roon installert igjen og backupen fra litt over en uke siden ble gjenopprettet, med dette som resultat.
Da steg til og med blodtrykket en smule. Er det noe jeg elsker, så er det uleselige feilmeldinger som forsvinner utenfor skjermen. Det nærmet det seg kveldsvakt med stormskritt, så jeg fikk heldigvis ikke fullført prosjektet Litt surfing på jobb har gjort meg mye klokere, og konklusjonen er som følger:
USB-disker formatet som NTFS er ikke Roon glad i. Det er visst et viden kjent problem at ROCK nekter å forholde seg til dem hvis det skulle lukte at det har vært en utilsiktet frakobling av disken ved et tidspunkt. Noe slikt kan har skjedd hos meg når Roon restartet etter en oppgradering. Neste lærdom:
Roon har det øyensynlig svært travelt for tiden, og prioriterer derfor ikke å oppdatere programvaren de har til nedlasting. Det fører til at brukere ofte har backuper for nyere versjoner av programvaren. Det beste med det hele er at Roon ikke har tatt seg tid til å implementere en versjonskontroll av backup vs installert programvare, men bare lar brukeren installere en backup som ikke fungerer med ovenstående uleselige feilmelding som resultat.
Heldigvis var det strålende sol og påskestemning ute i dag, så jeg ble kokt i solsteiken der jeg satt inne og prøvde å tyde ting gjennom refleksjonene fra sola på diverse skjermer. Murphy har dog kost seg verre, og sannsynligvis ledd på seg et ikke ubetydelig brokk i løpet av formiddagen. Godt det ikke var fullstendig bortkastet tid.
Huff! Kondolerer. Godt at musikkfilene tilsynelatande er trygge.
Og, i avdelinga for gode råd: Det er ein av grunnane til at eg ikkje har skifta til Roon. Dersom min MinimServer skulle knøla seg fullstendig til, er det nokre sure timar med indeksering, men all metadata ligg trygt lagra i sjøve flac-filene (i det ufullkomne, men ganske robuste tagg-systemet).
Eg er sikkert på at Roon er temmeleg fantastisk, men at han ikkje skriv data tilbake til flac-filene er ein dealbreaker for meg. Upnp er ikkje særleg fantastisk, berre så det er sagt. Men ganske robust.
Huff! Kondolerer. Godt at musikkfilene tilsynelatande er trygge.
Og, i avdelinga for gode råd: Det er ein av grunnane til at eg ikkje har skifta til Roon. Dersom min MinimServer skulle knøla seg fullstendig til, er det nokre sure timar med indeksering, men all metadata ligg trygt lagra i sjøve flac-filene (i det ufullkomne, men ganske robuste tagg-systemet).
Eg er sikkert på at Roon er temmeleg fantastisk, men at han ikkje skriv data tilbake til flac-filene er ein dealbreaker for meg. Upnp er ikkje særleg fantastisk, berre så det er sagt. Men ganske robust.
Tror jeg slipper unna med skrekken denne gangen også, men en påminnelse om at jeg skal dobbeltkontrollere at databasen daglig blir lastet opp i Jottas sky. Musikken ligger uansett der et sted hvis Murphy virkelig skulle være i storform. Det går an å eksportere metadataene til flacfilene rippet av Roon, ved eksport av filene. Er ikke mange albumene jeg har rippet med Roon, 99% er rippet med EAC for lenge siden og har metadata lagret i filene.
Aha! Eg er openbert ingen ekspert, men meinte den koblinga Roon gjer mellom filsett og plateutgjeving i databasen, slik at Roon-basen kan gjenopprettast utan anna tap enn av tid (det hadde vore kjekt om Roon kunne dytta sine metadata på EAC-rip også). Kanskje det òg går.