Politikk, religion og samfunn President Donald J. Trump - Quo vadis? (Del 2)

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Dr_BASS

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.12.2013
    Innlegg
    5.539
    Antall liker
    2.304
    Sted
    Rælingen
    Torget vurderinger
    4
    Walz har faktisk en meget god "track record" i Minnesota. Med et knapt flertall har han fått igjennom overraskende mye. Det er godt mulig at han er den beste guvernøren i USA. Hva han og Harris kan klare for USA er mer usikkert, men i Minnesota har han fått gjennom en rekke meget populære tiltak som virkelig har kommet folk flest til gode. Han har fått til reell "change" om du vil.
    Jeg kjenner ikke til fyren så skal ikke mene noe om han
    men om man tror at det kommer noe som helst forandring så tror man på eventyr
    hvor mange ganger har vi ikke hørt dette?
    Alle lover gull og grønne skoger men innfrir aldri

    Skulle ønske det kom noen som fortalte sannheten
    "Stem på meg, jeg kan ikke love noe, men jeg skal love jeg skal gjøre mitt ytterste for å innfri. Dessverre er systemet bygd opp med masse hinder og særinteresser, store selskaper med mye makt som gjør alt de kan for å stoppe prosessen i tillegg til religiøse gærninger som hindrer fornuftig tankegang, det blir ikke lett men jeg har et håp om at jeg skal klare det. Stem på meg "
     

    defacto

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.05.2016
    Innlegg
    5.644
    Antall liker
    3.085
    Sted
    Liten by
    hvordan skal man forene et land som er så polarisert og som har et politisk system som er lagt opp til "us vs them" ?
    med mindre det betyr forenes mot en felles fiende som da kan bety krig (Iran eller Kina?) , eller evt avskaffe dagens politiske system?

    Videre syns jeg det er fascinerende at med en gang man påpeker noe på den ene eller andre siden så er man automatisk på lag med den motsatte side. Det er mulig å se det fra sidelinjen uten å være enig i noen av de.
    Se bare her inne, veldig polarisert og vi er ikke en gang amerikanere og har stemmerett i det landet.
    Stråmann.
    Jeg har ikke sagt at det kommer til å bli lett og jeg har heller ikke nevnt noe om polarisering. Jeg bare kommenterte din påstand om begge sider egentlig var like, når de er så forskjellige som det går ann å bli!
     

    Dr_BASS

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.12.2013
    Innlegg
    5.539
    Antall liker
    2.304
    Sted
    Rælingen
    Torget vurderinger
    4
    Det jeg synes er enda mer utrolig, er at du ikke gjenkjenner en drittsekk, selv når det lekker møkk ut fra alle sømmer.

    Det å skape endringer krever mer enn å ha en visjon. Slett ikke sikkert Harris/Walz klarer å endre USA, og årsaken er at de vil følge de demokratiske prinsipper, samt statens apparat for gjennomføring. Trump, på den annen side, han vil skape endringer. Og da nettopp fordi han ikke kommer til å følge de demokratiske prinsipper, samt underlegge seg statsapparatet, så det forholder seg lojalt til ham. En gærning, som beundrer Hannibal Lecter, av litt uforklarlige årsaker, må jeg tilstå.
    Systemet er lagt opp slik at alle har et håp og tro på at dersom "min" kandidat vinner så blir alt så bra, og dersom hen ikke vinner så er det bare fire år til det blir forandringer.
    Bare tull alt sammen og de virkelig rike og innflytelsesrike i verden bare ler av det mens de møtes over dyre middager etter å ha flydd inn med privatfly.
     

    Dr_BASS

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.12.2013
    Innlegg
    5.539
    Antall liker
    2.304
    Sted
    Rælingen
    Torget vurderinger
    4
    Stråmann.
    Jeg har ikke sagt at det kommer til å bli lett og jeg har heller ikke nevnt noe om polarisering. Jeg bare kommenterte din påstand om begge sider egentlig var like, når de er så forskjellige som det går ann å bli!
    Jeg sier ikke at de er like, jeg bare sier det er samme bullshitten fra begge sider. Stem på meg så blir alt så bra...
    Den ene siden pakker det inn i fine ord, den andre siden pakker det inn i oppgulp fra en sinnsyk skuespiller
    alt sammen er spill for galleriet
    det første trump gjorde når han var president var å si hvor mye han beundret hilary
    de går på de samme festene alle sammen og menger seg med den samme eliten og ler av oss alle sammen..
     

    Disqutabel

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.09.2016
    Innlegg
    11.549
    Antall liker
    11.517
    Systemet er lagt opp slik at alle har et håp og tro på at dersom "min" kandidat vinner så blir alt så bra, og dersom hen ikke vinner så er det bare fire år til det blir forandringer.
    Bare tull alt sammen og de virkelig rike og innflytelsesrike i verden bare ler av det mens de møtes over dyre middager etter å ha flydd inn med privatfly.
    Jada, hele verden er en konspirasjon.
     

    Aurora

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    16.011
    Antall liker
    12.650
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Når man tydelig advokerer og ønsker et samfunn uten noen som helst kontroll og styring med noe som helst, blir det selvagt "same shit-new wrapping" uansett hvem som styrer....( litt som her i landet med H og AP... :cool: )
     
    Sist redigert:

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.012
    Antall liker
    18.264
    Torget vurderinger
    2
    Jeg tror vi er på vei inn i et nytt, stort rykk i demokratienes tidslinje. De ble etablert for å forsøke å unngå revolusjoner, noe det er lett å glemme. Europas utbytterklasser hadde oppført seg så brutalt mot resten av folket at det fikk nok, med fryktelige konsekvenser. Å gi borgerklassen innflytelse var første steg, deretter en gradvis utvidelse av stemmeretten, til den ble allmenn. (Sveitserne lå skikkelig bakpå i så måte, kvinner fikk stemmerett i 1971).
    Den allmenne stemmeretten åpnet for at arbeiderne fikk politisk innflytelse, og brytningen begynte mellom kapitalismen og kommunismen. Etter Andre store slagsmål kom menneskerettighetene (med stiftelsen av FN), og velferdsstaten ble sementert og finansiert, gjennom utjevning av både inntekter og formuer ved store inngrep i den private råderetten.
    Motreaksjonen har jeg vokst opp i og opplevd. En gradvis og effektiv kamp mot "statisme" og "konfiskasjon av det jeg har skapt", innledet med stor effekt av Reagan og Thatcher:

    I think we have gone through a period when too many children and people have been given to understand ‘I have a problem, it is the Government’s job to cope with it!’ or ‘I have a problem, I will go and get a grant to cope with it!’ ‘I am homeless, the Government must house me!’ and so they are casting their problems on society and who is society? There is no such thing! There are individual men and women and there are families and no government can do anything except through people and people look to themselves first.

    Thatcher var tydelig på at "nå er det opp til hver enkelt, staten kan ikke sy puter under armene dine". Og hun var realistisk - om skatter og avgifter skulle reduseres slik hun og Reagan ønsket, kunne ikke staten fylle alle oppgavene som den påtok seg i tiårene etter Andre verdenskrig. Vi har levd i konsekvensene, fra 1980-tallet til nå. Reagans Trickle Down har ikke fungert, det man har klart er å skape et fåtall veldig rike, og en horv med langt dårligere livsbetingelser enn foreldrenes. Dette skaper uro og instabilitet, og legger press på politikken.
    Trump har utnyttet uroen, det har også Boris Johnson gjort, men begge på et vis som har fått flere og flere i "horven" til å forstå at de ble løyet til av sine konservative partier, når disse påstod at samfunnstjenestene ikke ville lide, om skatter og avgifter ble skåret ned til beinet.

    There is no such thing (as society), sa Thatcher. Grover Norquist fikk amerikanske kongressrepresentanter til å underskrive på at de ville fjerne så mange skatter som mulig (og de skrev under på hans Tax Pledge, de visste at om de ikke så gjorde ville han sette inn skytset mot dem ved neste valg):

    I don't want to abolish government. I simply want to reduce it to the size where I can drag it into the bathroom and drown it in the bathtub.

    Sa Grover Norquist.

    Det påstås at "begge sider er like ille". De har vært like ille. Venstresiden lot seg kapre av Trickle Down, globalisering, innstramminger, Private Public Partnerships, og nå ligger det som skulle vært godt finansierte fellesoppgaver i ruiner, i land etter land, fordi de ble krympet og strupt, til forfall.

    Så nå kommer en brytningstid. Toryene ble sparket ut på gaten av britiske velgere, Sosialdemokratene får rundbank i Frankrike og Tyskland, Republikanerne truer med borgerkrig om de ikke får all makt i landet, osv.

    USA og Storbritannia innledet Laffer-kurve Trickle Down Drown the Government, og nå ser det ut til at disse landene er kjernen for en hard rekyl. Folk har fått nok og løgnene er gjennomskuet. Eller - sagt på en annen måte - de "konservative" har fått prøve ut sine økonomiske teorier nærmest uhindret, og de har ikke levert som forventet eller som lovet.

    "We've had enough of experts," sa Michael Gove da han ivret for Brexit. https://www.chathamhouse.org/2017/03/michael-gove-trouble-experts

    Starmer har lansert "Government Of All Talents" - tenk gjerne ekspertvelde. Det viste seg at Storbritannia burde lyttet mer til ekspertene som Gove avviser i linken over.

    I USA begynner det å demre for folk at Trump ikke er ekspert på noe som helst, selv om han påstår at han vet mer enn samtlige eksperter han møter, uavhengig av om de er generaler, nobelprisvinnere eller verdens ledende epidemiologer.

    Med litt flaks, og god medvind, kan det være at tenketankenes tid er forbi - altså, tenketanker der det ikke tenkes, men ideologiseres utfra andre motiver enn det som påstås.

    Orwells Ministry of Truth var fiksjon da han skrev 1984, men vi har levd i kryssilden fra "kommunikasjonseksperter med skjulte agendaer", som har klart å spinne sannheter til løgner og løgner til visdomsord.

    Jeg aner ikke om Starmer eller Harris kommer til å levere, men jeg er skråsikker på at Trump ikke er i stand til det, og at Boris Johnson er ferdig som politiker.

    Spennende tider.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    38.479
    Antall liker
    39.580
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Ja, om ikke annet kan det se ut til at Trump greier å teleportere det politiske USA tilbake til ca 1956. Der det faktisk var, nokså egalitært, ikke den autoritære fantasien hans på bestilling fra oligarker og tech bros. Han selv vil nok være opptatt på annet hold, men jeg er fortsatt ikke sikker på om vi snakker orange kjeledress eller hvite frakker.

    1723027498932.jpeg
     

    HC

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2002
    Innlegg
    4.291
    Antall liker
    2.919
    Torget vurderinger
    16
    USA og Storbritannia innledet Laffer-kurve Trickle Down Drown the Government, og nå ser det ut til at disse landene er kjernen for en hard rekyl. Folk har fått nok og løgnene er gjennomskuet. Eller - sagt på en annen måte - de "konservative" har fått prøve ut sine økonomiske teorier nærmest uhindret, og de har ikke levert som forventet eller som lovet.
    Laffer fikk jo testet teoriene i ganske stor skala med "The Great Kansas Tax Cut Experiment". Resultatene var vel ikke helt som forventet, eller kanskje de var akkurat det?
     

    Disqutabel

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.09.2016
    Innlegg
    11.549
    Antall liker
    11.517
    Jeg håper virkelig @Hardingfele har rett i sine antakelser, men enn så lenge ser jeg mye tydeligere trender der veldig mange roper på den sterke mann, enn de som roper på et sosialdemokrati. Vitenskapen blir avskrevet som korrupte, backet av en presse som er i lomma på de mystiske krefter som egentlig styrer verden, vi blir løyet til hele tiden, og det er et tungt press mot demokratier verden over.
    Ja, vi kan drømme om en rekyl, jeg på min side er nok redd for at det må bli en del verre før det blir bedre....
     
    Sist redigert:

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    38.479
    Antall liker
    39.580
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Jeg tror Fela har et poeng, selv om vi formodentlig ikke er helt enige om hvor rett likevektspunkt bør være. Det GOP og toryene har holdt på med de siste årene har ingen ting med min forståelse av konservatisme å gjøre. Jeg er ikke helt sikker på hva det bør kalles, men det er en vanhellig kombinasjon av løgner, nihilisme, autoritær politikk, påtatt kristenfundamentalisme, korrupsjon og berikelse av oligarker, enslags putin light. Det er mer enn nok av det for lenge siden.

    Vi behøver likevel ikke gå helt tilbake til de 102 % inntektsskatt som i sin tid fikk Astrid Lindgren til å velte en svensk regjering. Det er mulig å gå for langt den veien også. 1980-tallets liberalisme oppsto ikke fra intet, men som en reaksjon på en sosialistisk/sosialdemokratisk statisme med tilhørende maktarroganse og formyndermentalitet som hadde gått altfor langt. Jeg var der. «Flå de rike» har ikke fungert så bra for dagens AP heller.

    I mellomtiden, et annet lovende tegn:

    1723029126166.png
    Kanskje første gang AOC og Joe Manchin er enige om noe som helst.
     
    Sist redigert:

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.953
    Antall liker
    20.710
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Jeg håper virkelig @Hardingfele har rett i sine antakelser, men enn så lenge ser jeg mye tydeligere trender der veldig mange roper på den sterke mann, enn de som roper på et sosialdemokrati. Vitenskapen blir avskrevet som korrupte, backet av en presse som er i lomma på de mystiske krefter som egentlig styrer verden, vi blir lyet til hele tiden, og det er et tungt press mot demokratier verden over.
    Ja, vi kan drømme om en rekyl, jeg på min side er nok redd for at det må bli en del verre før det blir bedre....
    Her har du mye rett. Ønsketenkning tar oss ingen steder. Vi har sett akkurat samme utvikling tidligere, på 1920 og 30-tallet. Når avstand mellom fattig og rik blir for stor, samles alt for mange rundt "den sterke mann". Her har sosialdemokratiet feilet stort, som har aktivt bidratt til en slik utvikling. Det er grunnen til at demokratiet sliter stadig flere steder. "Hva er vitsen med demokrati, når vi likevel får det verre?"

    Støre fikk passet sitt påkrevet av en 17-åring fra AUF forrige uke; "det der er ikke sosialdemokratisk politikk." Temaet var unge menns problemer i dagens skole, hvor Støre mente det bare var å stå på selv.
     
    Sist redigert:

    defacto

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.05.2016
    Innlegg
    5.644
    Antall liker
    3.085
    Sted
    Liten by
    Her har du mye rett. Ønsketenkning tar oss ingen steder. Vi har sett akkurat samme utvikling tidligere, på 1920 og 30-tallet. Når avstand mellom fattig og rik blir for stor, samles alt for mange rundt "den sterke mann". Her har sosialdemokratiet feilet stort, som har aktivt bidratt til en slik utvikling. Det er grunnen til at demokratiet sliter stadig flere steder. "Hva er vitsen med demokrati, når vi likevel får det verre?"

    Støre fikk passet sitt påkrevet av en 17-åring fra AUF forrige uke; "det der er ikke sosialdemokratisk politikk."
    Når man har nærmere 140 mill. i formue, klarer man egentlig å sette seg inn i andres hverdag i det hele tatt?
     

    Disqutabel

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.09.2016
    Innlegg
    11.549
    Antall liker
    11.517
    Det har vært et konstant kjør der økonomiske lover beskrives som den sterkeste av alle naturlover, der penger flyter fritt, og stiger mot toppen. Alt som gjøres i et samfunn for å begrense eller snu en slik "naturlig flyt", anses som tyveri eller det som verre er. Det interessante er at "den sterk mann" stort sett alltid fullfører oppdraget med å fasttømre teorien, og besørge at alle pengene samles hos venner og bekjente. Dit vil Trump også!

    Det finnes ingen vellykkede samfunn som lever etter en slik modell, og det vil aldri komme til å skje, heller.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    38.479
    Antall liker
    39.580
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Laffer fikk jo testet teoriene i ganske stor skala med "The Great Kansas Tax Cut Experiment". Resultatene var vel ikke helt som forventet, eller kanskje de var akkurat det?
    Laffer-kurven har jo noe for seg, i den forstand at skatteinntektene blir null ved 0 % skattesats og sannsynligvis null også ved 100 % skattesats (for hvorfor gidde?), og derfor vil nå et maksimum et sted mellom. Spørsmålet er bare hvor maksimum ligger. Det er ingen ting som tyder på at man vil øke skatteinntektene ved å kutte skattesatsene fra f eks 20 til 25 %. Det er etterhvert en del empiri for at staten vil maksimere skatteinngangen et sted rundt 70 %, hvis det er målet. Derimot kan det være andre grunner til å velge et annet punkt enn det som maksimerer skatteinngangen, eksempelvis at Norge favoriserer egen bolig som skatteobjekt fordi det er en politisk målsetting at flest mulig skal kunne eie egen bolig, selv om stat og kommune drar inn mindre skatt på den måten.

     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.953
    Antall liker
    20.710
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Når man har nærmere 140 mill. i formue, klarer man egentlig å sette seg inn i andres hverdag i det hele tatt?
    Nettopp. Så må vi her også huske at Norge fortsatt er et av landene med minst forskjell. Likevel florerer det av private helseforsikringer, stadig større andel av fattigdom, utenforskap. I USA er dette selvsagt langt verre, og der ligger hele årsaken til "Trump". Derfor har kommentarer om sofaen til Vance kun umiddelbar effekt. Varig effekt mot "Trump" er å bedre de fattiges og middelklassens levekår og økonomiske sikkerhet. Der stoppes framtidige Trumper.
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.953
    Antall liker
    20.710
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Farlig å overforenkle for mye, men synes denne oppsummerer temmelig bra.

    Vis vedlegget 1045485
    Det er slik høyresiden opererer; gir smuler, og får oss til å samles om en felles fiende- "de andre", de som vil ta smulene de rike gir oss. Oftest folk fra andre kulturer, men også, som i USA, "det andre partiet". En felles ytre fiende innenfor en gruppe mennesker, gjør veien for den sterke mann langt enklere å gå. Da er det ikke lengre det at de rike kun deler ut smuler som er årsaken til vår elendighet, men at de "andre" vil stjele smulene.
     
    Sist redigert:

    defacto

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.05.2016
    Innlegg
    5.644
    Antall liker
    3.085
    Sted
    Liten by
    Det er slik høyresiden opererer; gir smuler, og får oss til å samles om en felles fiende- "de andre", de som vil ta smulene de rike gir oss. Oftest folk fra andre kulturer, men også, som i USA, "det andre partiet". En felles ytre fiende innenfor en gruppe mennesker, gjør veien for den sterke mann langt enklere å gå.
    Og jeg fatter ikke med min beste vilje hvordan de som stemmer på og sympatiserer med disse , ikke klarer å se nettopp det. All histore viser eksakt det samme!
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.953
    Antall liker
    20.710
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Og jeg fatter ikke med min beste vilje hvordan de som stemmer på og sympatiserer med disse , ikke klarer å se nettopp det. All histore viser eksakt det samme!
    Håpløshet, som fører til at den sterke mann gir oss akkurat de ordene vi trenger; "de andre".
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    38.479
    Antall liker
    39.580
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Jeg håper virkelig @Hardingfele har rett i sine antakelser, men enn så lenge ser jeg mye tydeligere trender der veldig mange roper på den sterke mann, enn de som roper på et sosialdemokrati. Vitenskapen blir avskrevet som korrupte, backet av en presse som er i lomma på de mystiske krefter som egentlig styrer verden, vi blir løyet til hele tiden, og det er et tungt press mot demokratier verden over.
    Ja, vi kan drømme om en rekyl, jeg på min side er nok redd for at det må bli en del verre før det blir bedre....
    Det er stort sett nada som tyder på at den autoritære oligark-dystopien i Project 2025 er noen vinnersak. Kanskje amerikanske velgere ikke etterspør et sosialdemokrati (et ord de ikke vet hva betyr, på samme måte som liberalkonservatisme), men det der vil de ihvertfall ikke ha, aller minst i regi av straffedømte forbrytere og andre weirdos.


    1723031281705.png

    1723031703901.png
    1723031799644.png
     
    Sist redigert:

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.953
    Antall liker
    20.710
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    De valgte Trump i 2016, han tapte med knapp margin i 2020, han kan utmerket godt vinne i 24. Så ganske mange vil ha ham, den sterke mann.

    Ønsketenkning og vår moral kodeks hjelper uhyre lite. Mindre forskjeller mellom fattig og rik, økonomisk sikkerhet er det eneste som på sikt vil demme opp for "den sterke mann".
     

    Aurora

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    16.011
    Antall liker
    12.650
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Man kan jo fort mistenke den jevne amerikaner for å ikke vite sitt eget beste, men når nesten en hel nasjon går av skaftet bare ordet "social" blir nevnt, når kunskap og enkel forståelse av andre lands styresett stort sett er ikke-eksisterende utover at "communism" er et av de verste kallenavn og fyord i språket, så blir det vel sånn.. Ikke er de interessert i kunnskapen heller, så lenge den ikke serveres på TV eller SoMe, men det og media forøvrig kan man jo slett ikke stole på... For ikke å snakke om å betale penger til et fellesskap som naboen, og enda verre - svarte, hispanics etc kan dra nytte av....så da så...
     

    otare

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.04.2007
    Innlegg
    14.480
    Antall liker
    10.641
    Sted
    Trondheim
    Men Trump er jo ingen sterk mann. Hvis det er en sterk mann de vil bør de i hvert fall ikke stemme på Trump. Men han er vel ganske flink til å late som. Det er kanskje grunnen til at GOP har stilt seg bak Trump, for da får de em de kan manipulere som de vil.
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.953
    Antall liker
    20.710
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Men Trump er jo ingen sterk mann. Hvis det er en sterk mann de vil bør de i hvert fall ikke stemme på Trump. Men han er vel ganske flink til å late som. Det er kanskje grunnen til at GOP har stilt seg bak Trump, for da får de em de kan manipulere som de vil.
    Ingen "sterke menn" er egentlig sterke, men de sier og gjør hva svært mange ønsker å høre. Som oftest dreier det seg alltid om "de andre", som da blir en felles fiende og årsak til hvordan de selv har det. I Norge klarte lakselobbyen å få tusenvis med seg på en "sannhet" om at oppdrettere ble flådd av den nye 'lakseskatten'. Mens sannheten jo er at det vitterlig skulle bare mangle at de ga mer tilbake til samfunnet, med de enorme profittmuligheter de har. "Oss mot de". Og folk hopper på, gang på gang.
     

    4-string

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2011
    Innlegg
    6.690
    Antall liker
    12.308
    Sted
    Interiore Simplicitate
    Men Trump er jo ingen sterk mann. Hvis det er en sterk mann de vil bør de i hvert fall ikke stemme på Trump. Men han er vel ganske flink til å late som. Det er kanskje grunnen til at GOP har stilt seg bak Trump, for da får de em de kan manipulere som de vil.
    Men imaget har jo vært sterk mann. Mange ville ha en handlingskraftig, sterk president som kunne "run this country like he runs his businesses" (konkurs altså....:sneaky:).

    Smoke and mirrors alt sammen, og det er forhåpentligvis i ferd med å bli tydelig for stadig flere.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    38.479
    Antall liker
    39.580
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Men imaget har jo vært sterk mann. Mange ville ha en handlingskraftig, sterk president som kunne "run this country like he runs his businesses" (konkurs altså....:sneaky:).

    Smoke and mirrors alt sammen, og det er forhåpentligvis i ferd med å bli tydelig for stadig flere.
    Cadet «bone spurs» Trump vs Command Sgt Major Walz med 24 års tjeneste som NCO…
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.953
    Antall liker
    20.710
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Før valget i 2016 trodde de færreste at Trump kunne bli valgt. Argumentene var til forveksling de samme som nå; "han blir gjennomskuet, flere og flere vil..." Etter valget i 2020, mente flere at Trump var ferdig, og at tråden burde stenges.

    Problemet med en slik tankegang, er jo at det betinger at de som har satt sitt håp til ham må innrømme til seg selv at de tok feil. Den sitter uhyre langt inne, særlig dersom politikken til "de andre" ikke har forandret deres livssituasjon.

    Jeg regnet med at Trump ville vinne i 2016, og jeg frykter sterkt det samme vil skje i 24. Harris har heldigvis langt mer energi og vitalitet enn Biden, så håpet er ikke dødt.
     

    Dr_BASS

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.12.2013
    Innlegg
    5.539
    Antall liker
    2.304
    Sted
    Rælingen
    Torget vurderinger
    4
    USA ville vært konkurs for lenge siden hadde det ikke vært for muligheten til å uendelig trykke opp penger (påta seg gjeld) som påvirker hele verden (da dollaren er "verdens valutaen") allikevel stuper den norske krona mot dollaren. Hvis man går vekk ifra dollaren som oppgjørsvaluta (feks innenfor olje) så tror jeg vi alle vil vært bedre tjent med det.
    At noen kjøper obligasjoner i det hele tatt tyder vel bare på at man har troa på at man klarer å sparke ballen lenger en stund til. En dag må oppgjørets time komme og da blir det stygt samme hvilken puppet som sitter som president
     

    Dr_BASS

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.12.2013
    Innlegg
    5.539
    Antall liker
    2.304
    Sted
    Rælingen
    Torget vurderinger
    4
    Før valget i 2016 trodde de færreste at Trump kunne bli valgt. Argumentene var til forveksling de samme som nå; "han blir gjennomskuet, flere og flere vil..." Etter valget i 2020, mente flere at Trump var ferdig, og at tråden burde stenges.

    Problemet med en slik tankegang, er jo at det betinger at de som har satt sitt håp til ham må innrømme til seg selv at de tok feil. Den sitter uhyre langt inne, særlig dersom politikken til "de andre" ikke har forandret deres livssituasjon.

    Jeg regnet med at Trump ville vinne i 2016, og jeg frykter sterkt det samme vil skje i 24. Harris har heldigvis langt mer energi og vitalitet enn Biden, så håpet er ikke dødt.
    dette virker også til forveksling likt som da som nå

    Noen som klarer å se noen tegn på at han lyktes med det?
    Same shit new puppet...
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.953
    Antall liker
    20.710
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    dette virker også til forveksling likt som da som nå

    Noen som klarer å se noen tegn på at han lyktes med det?
    Same shit new puppet...
    Ord, der også. Hva med 'handling'?
     

    Dr_BASS

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.12.2013
    Innlegg
    5.539
    Antall liker
    2.304
    Sted
    Rælingen
    Torget vurderinger
    4
    Ord, der også. Hva med 'handling'?
    aldri noe handling, bare store ord og løgner gang på gang. Det store maskineriet lar seg ikke stoppe samme hvem som er president og hvilket parti.
    derfor jeg syns det er merkelig at folk frykter den farlige trump med mindre de virkelig tror at det har noe å si hvem som "styrer" landet.
    samme her i Norge også, aldri noen store endringer foruten en tusen lapp her eller der, eller om man skal kalle det rødt eller blått
    eller grønt

    kan anbefale denne filmen som gir et godt bilde på hvordan det egentlig fungerer in the land of the great
     

    4-string

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2011
    Innlegg
    6.690
    Antall liker
    12.308
    Sted
    Interiore Simplicitate
    Dumb and dumber.

    Dette er kanskje ikke det beste argumentet de kunne velge mot Walz:
    Vis vedlegget 1045437

    Å la dømte forbrytere få tilbake stemmeretten etter noen år er uhørt radikalisme, å slippe dem inn i det ovale kontor med adgang til atomkodene og garantert straffrihet for hva de enn måtte finne på er …
    De glemmer visst at Trump selv er en convicted felon.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.012
    Antall liker
    18.264
    Torget vurderinger
    2
    Er nok ikke sosialdemokrati vi er på vei tilbake til, @Asbjørn - det finnes det ikke tilstrekkelig med ressurser til, uansett skattemodell. Og ingen forestiller seg 102% marginalskatt, selv om du viste til et bilde fra Young Republicans på Eisenhowers tid, da den var over 90% i USA.
    Reagan og Thatcher legitimerte rå selvtekt i kapitalismen, og ga dette konservative partiers godkjentstempel - noe som har avsporet konservatismens idé til piratvirksomhet på samfunns bekostning. Og det er her jeg ser en rekyl, siden dette ikke har levert som lovet. Store deler av befolkningene i land som ble utsatt for denne politikken føler seg parkerte og med elendige fremtidsutsikter, mens de kan oppleve de ultrarikes liv, formidlet i medier og sosiale medier, som en konstant forulempning.
    Seltzers programserie fra USA forklarte misnøyen, velgernes stemme for Trump er nihilistisk: om jeg må leve i elendighet kan det være det samme, "brenn det ned".

    Og vi må gjerne vise til at Project 2025-planene ikke er populære, men populistisk og popularitet behøver ikke henge sammen, så lenge man klarer å kapre maktapparatet, og er villig til å sabotere valgordningene for å få det til.

    Det blir et skjebnevalg og jeg våger håpe på et utfall som virket usannsynlig for noen uker siden.

    Skjermbilde 2024-07-31 kl. 08.25.07.png
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.953
    Antall liker
    20.710
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Ja, som nevnt har han vært flink å spille rollen som sterk mann, men det er jo ingen substans i ham. Han er bare "meg, meg, meg" hele tiden. At de ikke gjennomskuer ham!
    Hva om problemet slett ikke er Trump? Hva om problemet er forskjellen mellom fattig og rik, noe som også Demokratene er medskyldige i? Da hjelper det lite å hakke på Trump, som da er et symptom, uten å bedre de fattiges og middelklassens levekår.
     

    otare

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.04.2007
    Innlegg
    14.480
    Antall liker
    10.641
    Sted
    Trondheim
    Presidenten i USA har begrenset makt. Han må ha Representantenes hus og Senatet med seg. Det har ikke Biden hatt. Det er jo håp om at Harris (hvis hun blir valgt) vil ha det.

    ^Problemet er vel nettopp det jeg skriver over - man får ikke gjort noe hvis man motarbeides av Senatet/Representantenes hus. Trump er åpenbart et symptom på et system som ikke fungerer, og at problemet er den ekstreme skjevfordelingen av rikdom i USA, noe som Trump og hans tilhengere vil gjøre enda skjevere. Utraderingen av middelklassen er vel det egentlig problemet.
     

    4-string

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2011
    Innlegg
    6.690
    Antall liker
    12.308
    Sted
    Interiore Simplicitate
    Hva om problemet slett ikke er Trump? Hva om problemet er forskjellen mellom fattig og rik, noe som også Demokratene er medskyldige i? Da hjelper det lite å hakke på Trump, som da er et symptom, uten å bedre de fattiges og middelklassens levekår.
    Det som baner vei for Trump er selvsagt hovedproblemet, men det hjelper jo ikke akkurat på med en narsissistisk serieforbryter i det Hvite Hus.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn