The Wall

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • woodrand

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    22.06.2015
    Innlegg
    611
    Antall liker
    2.000
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    2
    Eh, nesten 30 år Woodrand.. Men Celestion i kjelleren glemmer jeg ikke.. ;). Driver forresten å leser litt om isobarisk prinsipp mens jeg film her... :). Husket du å få noe av spillelista til Final?
    Huffameg som tiden går... Celestion/Kenwood-anlegget til fattern spiller fortsatt, og i særdeleshet i jula ;) Fikk ikke meg med spillelista. Supert om du kan dele den, Final!
     
    • Liker
    Reaksjoner: HCS

    Final

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2013
    Innlegg
    3.125
    Antall liker
    5.070
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    4
    Takk for alle hyggelige meldinger. Er i 80 års dag ikveld - kommer tilbake litt senere med svar og fyldesygjørende kommentarer.;D
     

    Final

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2013
    Innlegg
    3.125
    Antall liker
    5.070
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    4
    Først, takk for at jeg fikk komme Final. Til en meget vakker leilighet på en grei del av Oslo. Da jeg påpekte interiørets høye kvalitet for fruen i huset svarte hun kjapt: " det er min skyld"..:). Men jeg tror nok du og Final har en elevert smak ifht mange jeg har besøkt og hørt anlegg hos. Mitt første møte ble uansett med herremannen over , dvs en liten italiensk mynde som visstnok, iflg rase-standard , ikke bjeffer. Men det gjorde den på meg, til gangs..Kan det være lukten av ulven hjemme som gjorde den skeptisk ? Eller var det bare min egen svette fremtoning som skremte den ? :cool:. Uansett, stille ble det etterhvert... I sofaen satt de vyrde herrer TrompetN og Woodrand. Og med verten Final mildt tilstede kunne vi starte med litt lytting.

    Vis vedlegget 504486

    Det er så godt å komme hjem til noen som ikke pusher på deg ideer om remedier, snakeoil og oldmors underbukser pent kveilet i et hjørne..Nei, musikken i fokus med mantraet det som går inn skal ut..Og her fungerte "fordøyelsen" ypperlig etter min smak. Jeg kan røpe at dette du har Final var lett å like når det gjaldt reproduksjon av musikk.

    Vis vedlegget 504487

    Her er lytterommet, med bøker som nok dempet behagelig i toppen vil jeg anta. En liten sub var det og, men den trenger du ikke Final...De to 11 tommerene dine går dypt nok! :). Skal du ha sub så er det uansett ikke lett å få det sømløst til. Slik jeg hørte Nordstoga/Brattland melodien du spilte kunne jeg retnings-bestemme sub litt, men den melodien var unntaket..:)

    Vis vedlegget 504493

    Final har hele tiden fremholdt at nøytralitet er noe som betyr mye for han. I går kveld ble "pulveret" distribuert via to nydelige DP trinn med specs som var helt rå. I mine ører var det intet negativt å si om dette skulle kalles "nøytralt. Det hele var nesten mer over på det litt varme, uten å plage øregangene i det hele tatt. Rett og slett deilig lyd :)

    Vis vedlegget 504499

    Antagelig, jeg tror dette, skal og mye av æren ha er Final's Briscati . Utseende vil sikkert det være flere meninger om, men jeg synes den er uber-rå. Med ulike funksjoner, gode ytelser og eksklusivitet. Så måtte tørke litt sikkel når jeg kikket på den...Ja, jeg tørket det bort Final...:cool:. Final bruker hansker når den skal berøres, større ømhet for Briscati enn sin kjære hund ? :)..Nei, tror vel egentlig ikke det.... ;)

    Vis vedlegget 504501


    Litt mer oversikt over tingene under her. Litt Accuphase , brukt til pre, Stax, Well Tempered The player Vinyl spiller, dedikert laptop med JRiver . Var det ikke en søt liten sak fra Berkely audio der og Final? Du kan jo si noe om hvordan du syr det hele sammen så jeg ikke røper meg helt ?:rolleyes:

    Vis vedlegget 504502


    Gjentar igjen, dette var særs trivelig. Woodrand var så heldig å få vin-kvota til meg og TrompetN,men klager ikke :). I disse tider hvor en ikke skal bruke ord som "neger" eller svart" på en fra et større kontinent var det med et skjevt smil jeg kunne konstatere navnet på vinen som ble servert. Tipper det er en hvis vinbonde i Sør-Afrika som har litt humor isåmåte..

    Vis vedlegget 504503


    Final sin pizza var uovertruffen . Vel hadde jeg sovet en time på ca 24 timer, men ganen var ikke bedøvet. Og det smakte sømløst godt det hele. Og så klart, når enkelte ikke dukker opp, så blir det mer pizza på oss andre..:). Noe som alle fire så ut til å benytte seg av til fulle... At det hele ble toppet med deilig gulerot kake, god kaffe og litt Ararat for de heldige, gjorde det komplett.

    Vis vedlegget 504504



    Som TrompetN sier så ble det mye snakk, men kanskje vi trengte det, alle mann. Praten gikk løst i alle retninger. Alt ifra islam, lyd, folk vi kjenner til reklame-mannen Woodrand's ide om skjønnhetskonsept som enda ikke hadde fått noen suksess. Nemlig penis-forminsking...:rolleyes:. Markedet er vel marginalt, enda...


    Takk igjen Final, for mat, drikke , ypperlig lyd og den gode verten du er. Tre ord sitter igjen ifht anlegget ditt, homogent , kontrollert og behagelig! Takk for at jeg fikk komme, så sees vi hos Woodrand om ikke lenge :)




    ps beklager bildene..Mobil er og blir mobil...
    Takker så meget for godt selskap, hyggelig og konstruktiv tilbakemelding, og ikke å forglemme Ararat’n. Den var noe helt for seg selv.
    For egen del liker jeg å legge på SUB helt nederst. Når du mener du hørte plasseringen av suben i rommet tenkte jeg at det nok skyldtes at bassen var mikset litt til høyre på det spesifikke veldig bassrike sporet.

    En sjekk i etterkant viser at du hadde rett. Har justert ned delefrekvensen bittelitt og tatt ned nivået et knepp:).

    Når det gjelder hvordan anlegget er sydd sammen så fungerer det slik:

    På analogsiden:
    Well Tempered record Player med Clearaudio Veritas S står for avspillingen. MIT shotgun kabel mellom spiller og RIAA. (Et minne fra den tiden jeg var ivrig kabeltroende). Bruker RIAA AD 50 innstikk kort inn i Accuphasen. Fungerer helt ok, men gir ikke grunnlag for voldsomt med eksperimentering naturligvis.

    På digitalsiden:
    En dedikert laptop med SSD disk som inneholder rippede CD’er i Flac er starten på det hele. På PC’en har jeg Jriver og den er konfigurert slik at alle spor lastes inn i RAM før avspilling. Fra PC’en går det digitalet signalet ut fra USB til Berkeley Alpha USB konverteren. Berkeleyen skiller strømmen som alltid ligger i en USB port fra signalet slik at strømmen ikke skal forurense det digitale signalet.
    Ut fra Berkeleyen går, det fortsatt digitale signalet, inn i AES inngangen på Bricasti DAC’en. Berkeleyen fungerer også som masterklokke for DAC’en. PC’en og Berkeleyen fyller således rollen som et tradisjonelt CD drivverk. (For eventuelt spesielt interesserte anbefales testen og målingen av Berkeley Alpha USB som finnes på nerdestedet ”Audioscience review”).

    Berkeley.jpg


    Bricasti DAC’en er min Guilty Bling pleasure. DAC'enhar 15 forskjellige digitale filtre å velge i mellom fordelt på henholdsvis lineære og minimumfase filtre. Jeg bruker minimumfasefilter. De skiller seg fra lineære filtre ved at de ikke har preringing. Det gir IMO subjektivt raskere stopp og start på transientene og bedre dynamikk enn lineær fase.

    Accuphase E-370 blir brukt som integrert forsterker alene eller som Pre sammen med DP effekttrinnene. Veldig hyggelig at du likte dem. De er litt kilne og vil fort oppleves skarpe hvis det er noe rusk i kjeden. Berkeley Alpha USB gjorde, med en tidligere DAC, en voldsom forskjell i forhold til et jitterbefengt CD drivverk jeg nå har pensjonert. Hvordan den virker i forhold til USB implementeringen i Bricastien har jeg ikke forsket på. Funker det så funker det. Var uansett fort gjort å gi DP’n skylden når feilen lå et annet sted!

    PÅ den visuelle siden er det Haavard Vikhagens bilde ”Figur” som setter rammen for oppsettet.
    Jeg har naturligvis viderebrakt alle hyggelige ord til husets frue. Føler meg veldig heldig der og veldig glad for at vi endelig fikk til en så hyggelig seanse og at så vel lyd som servering falt i smak.

    Ser frem til neste møte og til å høre ditt nye oppsett:cool:.
     
    Sist redigert:

    Final

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2013
    Innlegg
    3.125
    Antall liker
    5.070
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    4
    Takk for en kjempetrivelig fredagskveld, Final. Leiligheten er en av de hyggeligste jeg har vært inne i, og sannelig tror jeg at et slikt stilig lytterom/bibliotek betyr noe for lyden også. Respons-høyttalerne har gjennomgått noen oppgraderinger siden 80-tallet, men bassene er de originale, og de holder virkelig mål ennå. Jeg ble fascinert av Finals higen etter nøytral lyd. Sjelden man møter folk som har en så til de grader gjennomtenkt holdning til anlegget de har bygd opp. Det låt veldig bra. Full kontroll med monoblokkene, og Bricasti-dacen er jo i den absolutte toppklassen. Mellomtone og diskant hadde mye mindre luft rundt seg enn det jeg er vant til, men dette er altså et helt bevisst valg fra vertens side.
    Vis vedlegget 504539
    Når det hele ble toppet med hjemmelaget italiensk pizza med blåmuggost og deilig rødvin, så var det hele komplett. Final er også oppsatt med en særdeles hyggelig kone. Jeg pekte på monoblokkene og spurte henne om hun overlevde med noe slikt i heimen. Jada, hun er både teknisk interessert og jobber i et mannsdominert miljø, så det var helt ok. Med andre ord: Hold godt på henne, Final! Veldig hyggelig å treffe HCS igjen, oppvokst på samme sted som vi er. Det må vel være minst 25 år siden vi traff hverandre sist HC..? Også svært hyggelig å treffe TrompetN for første gang. Alltid stas å møte en profesjonell musiker, spesielt en som er gjennomført trivelig i tillegg. Det kommer selvsagt ikke som noen stor overraskelse at karer som HCS og TrompetN er oppsatt med egne automobiler. Dette førte imidlertid til at det ble minst dobbelt rødvinskvote på meg. Ja, ja - takk for skyssen hjem, TrompetN. Oppsummert en helt strålende kveld.
    Vis vedlegget 504540
    Vis vedlegget 504541
    Takk for en hyggelig kveld. Føler vi fant en god modell for å dele byrdene. HCS og TrompetN tok ansvar for transporten.Du og jeg tok ansvar for konsumet av rødvin og spiritus. En modell som absolutt kan videreføres og foredles;D. Det hele ble et meget livlig herreselskap med mye morsomme, eleverte og ikke fullt så eleverte diskusjoner. Enige om alt var selskapet ikke,men i vår diskusjon om diverse nødvendige og unødvendige kosmetiske inngrep var vi alle enige om at det blant bryst -forstørrelser og reduksjoner, fettsuging og restylan var forunderlig lite oppmerksomhet og annerkjennelse rundt inngrepet penisreduksjon.

    At du som svoren vinyltilhenger med en ekstrem vinylrigg og som fremstående inkvisjonsmedlem fant kvaliteter i min heldigitale løsning er betryggende. Mitt analoge oppsett ble ikke spilt på. Det er ikke i samme klasse som ditt. Ikke misfornøyd med det, men homogeniteten og oppløsningen jeg hørte i din vinylrigg er det langt frem til.

    Jeg ser frem til neste seanse:).
    Takk for en spennende og tilårskommen RIOJA som nok har kort tid igjen før en anledning til å trekke korken finnes:)
     
    Sist redigert:

    Final

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2013
    Innlegg
    3.125
    Antall liker
    5.070
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    4
    Før inkvisisjonens ankomst

    Før inkvisisjonen ved HCS og Woodrand kom på besøk så det naturligvis ikke slik ut som på dette bildet:
    DP.jpg


    Det så slik ut:
    2DP3.jpg

    Sluttrinnene kan ikke stå permanent på gulvet. Det er tre grunner til det. En er estetikk, to er risikoen en firbent skøyer innebærer og tre er hensynet til min bedre halvdel. Jeg mangler lang nok kabel mellom for og sluttrinn. Først når det er anskaffet blir de brokoblede DP'ene satt i daglig tjeneste.

    Nicket Final henspeiler på at jeg ønsker mest mulig musikk og minst mulig nerding. Likevel er det lite jeg synes er mer morsomt enn å skru lyd med min gode venn TrompetN. Han justerer frekvenser eller DSP, jeg vurderer hva jeg synes. I tillegg må jeg gjette hvilke endringer han har foretatt. En vanskelig men meget lærerik og interessant øvelse.

    I forkant av inkvisisjonens besøk hadde vi denne gang bestemt oss for å sammenlikne Accuphase effekttrinnet i E-370, med to stk brokoblede DP'er. Ville det bli noe bedre, eller annerledes? Jeg synes Accuphasen gjør en god jobb med Responsene. Var det noe poeng å spille på DP'ene når vi hadde Accuphasen der allerede?
    Vi spilte først diverse spor på Accuphase. Deretter inn med DP.

    Hvordan opplevde så jeg forskjellen? Med DP opplevde jeg at dynamikken var på et annet nivå. Med DP låter det mer nyansert over hele frekvensspennet. Detaljer innover i lydbildet hadde en annen ro og ble levert med en helt annen selvfølgelighet. Desto mer komplisert musikken var desto større var forskjellen.

    Visuelt så det imidlertid ikke så pent ut med sluttrinnene, så jeg spurte TrompetN, skal vi ikke bare spille på Accuphasen når inkivisjisjonen kommer? Svaret fra en uvanlig kontant TrompetN var: NEI
     
    Sist redigert:

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011
    He he, du må hilse samboeren din og unnskylde. Det skal jo litt til, men det var neste så jeg fikk litt dårlig samvittighet for å ha totalt ødelagt interiørarkitektens intensjoner når hun kom inn der.

    Min tanke var helt enkelt at når man får besøk av menn som er godt vant ville det vært litt feil å ha to monoblokker av edelt Erntsenarbeid stående ubrukt knappe to meter unna. :D

    Selv hvis vi ser bort ifra historien og samarbeidet mellom Respons og DP, det faktum at Erntsen selv spiller på Respons. Samt at Responsene dine nylig er oppgradert med berylium, så innehar anlegget ditt i mine ører noen kvaliteter på nyanseplan som er sjeldne. Å spille med effektdelen i Accuphasen la i mine øyne et deilig slør over alt dette som nedskalerer det fra topptrimmet fullblods til ordinært. :)
     

    Final

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2013
    Innlegg
    3.125
    Antall liker
    5.070
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    4
    fin rapport!
    synd jeg ikke kunne komme, men er man hjemme alene med barn mens kona er på vift, så er man hjemme alene med barn mens kona er på vift.
    Sånt skjer, men det byr seg jo andre muligheter:rolleyes:
     

    Final

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2013
    Innlegg
    3.125
    Antall liker
    5.070
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    4
    Eh, nesten 30 år Woodrand.. Men Celestion i kjelleren glemmer jeg ikke.. ;). Driver forresten å leser litt om isobarisk prinsipp mens jeg film her... :). Husket du å få noe av spillelista til Final?
    Her er spillelisten:
    - Stimela, Hugh Masekela fra Live at the Market Theathre
    - Etableringsfasen, Stein Torleif Bjella fra Det gode liv
    -Somewhere down the crazy River, Robbie Robertson
    - The Peacemaker, Albert Hammond, fra the best of
    - Factory, Bruce Springsteen, Darkness on the edge of Town
    -Neil Young, Live at Massey Hall
    - Farvel farvel Bratland og Nordstoga fra Heimafrå
    - Jazz at he Pawnshop High Live og I'm Confessin
    - Stan Getz, The gorl from Ipanema
    - Chairman of the board Count Basie
    - Warm your heart, Aron Neville
    - 5 JJ Cale
     

    The Shy

    Æresmedlem
    Ble medlem
    10.04.2017
    Innlegg
    10.506
    Antall liker
    14.209
    Sted
    Langesund
    Hei! og takk for et par meget hyggelige timer.


    Ble vel servert noe fra den spillelisten jeg også:)

    Så med en gang jeg parkerte bilen at jeg nå var kommet til et sted i Oslo, der nok er rangert litt over middels på visse lister;)
    Boligen og rommene bar preg av storhet og herskapelighet, og med akkurat passe takhøyde. Flott og riktig innredet også... bortsett fra de elektronikk bitene som lå stødd over alt;)

    Skal si veldig lite om lyden siden det er av minimal interesse for andre hva jeg synser om der. Flott lyd, flott atmosfære, et avslappende sted å være. Koste meg masse

    Mvh-
    Tor
     

    Final

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2013
    Innlegg
    3.125
    Antall liker
    5.070
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    4
    Takk for veldig hyggelig besøk og tilbakemelding. Vi fikk jo spilt en hel del faktisk, ila de to timene. Til og med platespilleren fikk prøvd seg denne gangen med en heftig Direct to Disc innspilling med stort brassband.

    Lykke til med ny musikk PC, nå blir det vel full orden på alle digitale album:rolleyes:
     
    Sist redigert:

    Final

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2013
    Innlegg
    3.125
    Antall liker
    5.070
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    4
    I en tilværelse blottet for kabel bekymring nytes et glass Ararat Brandy. Er mer bekymret for hvor fort flasken tømmes. Jackie Levens vakre Poorton strømmer ut av høyttalerne mens det kokkeleres på kjøkkenet.

    D70B198D-955B-4D9C-BF31-F8BB7E2CE8E8.jpg
     

    Bergfinn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.07.2013
    Innlegg
    8.964
    Antall liker
    12.827
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    6
    Skål Final :)
    Nøyer med kun denne i kveld:

    beer-2617082_a01ef_hd.jpeg


    ...og sitter i kjelleren å koser meg til toner fra
    Stan Getz.
     

    Final

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2013
    Innlegg
    3.125
    Antall liker
    5.070
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    4
    Digital eller Analog - Shootout

    Det er komplisert å sammenlikne samme album i digital og analog utgave. Er det ikke samme mastringblir det lett meningsløst. Prøvde CCRs Cosmo’s Factory her om dagen. Vinylkvaliteten var såpass dårlig at det ga lite mening. Hva så med albumet the Maze - I det analoge hjørnet The Well tempered record player med Clearaudio Veritas . I det digitale Bricasti M1 LE.

    F253CD84-DBC7-436C-A9F4-D4CD8293FA58.jpg

    A19C45C7-F44F-4553-950A-2D24F0C70B84.jpg


    Hvordan opplevde jeg dette?
    Analogt gir et større lydbilde, med større avstand i høyden og bredden instrumenter i mellom. Digitalt er dybden og nyanseringen betydelig større. Instrumenter låter mer realistisk. Digitalt mer dynamisk mer oppløst og mindre øretrettende. My 2 Cents.

    Final
     
    Sist redigert:

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.719
    Antall liker
    32.598
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Godt du likte Ararat. Ikke er den lett å få tak i heller.. Intr betraktninger mellom de to formatene. Må få i gang snurra her så kan jeg teste det samme. Artig med slike små utprøvinger. God helg :)
     

    Final

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2013
    Innlegg
    3.125
    Antall liker
    5.070
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    4
    Jeg må si jeg fascineres av hvilken kvalitetslyd det er mulig å få ut av en nål som settes ned i vinylriller. Det er også noe eget ved å sette på plater, tørke støv av plate og stift og sitte ned med et stort cover foran seg. At de innerste sporene låter litt dårligere enn de ytre er litt av sjarmen. Stor lyd med en bitteliten ekstra dash krydder i toppen skaper litt forførende ekstra pinpointing slik jeg opplever det.

    Ekstra krydder i toppen på digitale kilder (Jitter) har langt fra samme positive effekt. Låter som knust glass og ikke musikalsk IMO.
    Jeg har prøvd mange digitale varianter før jeg endte der jeg er i dag. Opplever nå at digitalt faktisk låter hakket mer analogt enn platespilleren. Det betyr ikke at jeg ikke trives med platespilleren. Tvert imot, begge kildene er godt innenfor som musikkformidlere.

    Innspillingskvalitet betyr mye mer enn digitalt eller analogt slik jeg ser det.

    God helg til deg også HCS - Araraten er så god at den ikke overlever helgen.
     
    Sist redigert:

    ahe

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.05.2002
    Innlegg
    1.475
    Antall liker
    482
    Torget vurderinger
    4
    Det er komplisert å sammenlikne samme album i digital og analog utgave. Er det ikke samme mastringblir det lett meningsløst. Prøvde CCRs Cosmo’s Factory her om dagen. Vinylkvaliteten var såpass dårlig at det ga lite mening. Hva så med albumet the Maze - I det analoge hjørnet The Well tempered record player med Clearaudio Veritas . I det digitale Bricasti M1 LE.

    Vis vedlegget 507052
    Vis vedlegget 507053

    Hvordan opplevde jeg dette?
    Analogt gir et større lydbilde, med større avstand i høyden og bredden instrumenter i mellom. Digitalt er dybden og nyanseringen betydelig større. Instrumenter låter mer realistisk. Digitalt mer dynamisk mer oppløst og mindre øretrettende. My 2 Cents.

    Final
    Interessant! Dette trigget meg til samme øvelse.
    The Maze er et meget vellykket prosjekt, både musikalsk og med henhold til produksjon.
    Men jeg kommer til motsatt konklusjon...
    På mitt oppsett, og iht mine ører, så blir CD gruset av vinyl på alle parameter. Det høres kort og greit mer ut som man er tilstede i rommet.
    Men dette kan jo selvsagt komme av at vi sitter med helt ulike oppsett, så jeg betviler overhode ikke dine observasjoner.
     

    Final

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2013
    Innlegg
    3.125
    Antall liker
    5.070
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    4
    Morsomt at du har prøvd det samme, men med motsatt resultat. Sammenlikningen er naturligvis ikke vitenskaplig men subjektiv. Confirmation Bias kan komme tungt inn hos oss begge.

    Jeg har brukt betydelig mer cash på den digitale siden og det kan påvirke. Samtidig byttet jeg i sin tid fra en betydelig dyrere platespillerløsning til den jeg har i dag uten å ha sett meg tilbake, så jeg har en personlig illusjon av at jeg klarer å holde meg relativt nøytral.

    The Maze tror jeg er en god kandidat, uten å kjenne detaljene så tenker jeg at når CD og plate slippes samtidig og er av høy kvalitet så er det ikke usannsynlig at mastringen er sammenlignbar:rolleyes:

    Når det er sagt, kan det tenkes at du hadde likt platespiller mest hos meg og vice versa. Det er jo hobbyens subjektive element.
    Min platespiller combo har slik jeg oppfatter det ørlite grann mer nivå i toppen, en bitteliten ekstra touch forvrengning og ikke fullt så kjellerdyp bass. At det subjektivt kan foretrekkes tror jeg gjerne.

    Når det gjelder digitaloppdettet mitt er min erfaring likevel at det har et fravær av digitalis som er et stykke foran tidligere varianter og kanskje litt utenom det vanlige.
     
    Sist redigert:

    Final

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2013
    Innlegg
    3.125
    Antall liker
    5.070
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    4
    Direct to Disc

    Av alle innspillingene jeg har er denne om ikke den aller beste så ihvertfall topp 3. Ingen mastertape, ingen miksing og fiksing i etterkant. Platen er gravert på direkten uten mellomledd. Ingen mulighet til å endre noe om musikerne spiller feil.

    En plateside spilles inn uten stopp - Direct To Disc. Et lite brukt konsept. Noen mener konseptet gjorde at musikerne ble bundet og redde forbi gjøre feil. Det er mulig, men på denne dobbelt LP med storbandet til trombonisten Rob MCConnell fungerer det over all forventning synes jeg. Det er spilleglede og trykk av en annen verden. Dynamikk som dette er sjeldent som hønsetenner.

    At vinylen er dønn tyst er heller ingen ulempe. Trykket opp i kun noen tusen eksemplarer. Likefullt er den mulig å kjøpe på Discogs for småpenger.

    94BC3ED7-325D-4097-A576-22334D8B5F66.jpg
     

    crosswind

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.11.2012
    Innlegg
    5.319
    Antall liker
    13.384
    Sted
    Svartskog
    Torget vurderinger
    13
    ^
    Den fick jag köpt för 20,- på gjenbruksbutiken på Ski i somras. Har inte fått spelat den än då annlegget står nedpackat i förbindelse med flytt, men jag glädjer mig till speltid. Spännande!
     

    Final

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2013
    Innlegg
    3.125
    Antall liker
    5.070
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    4
    Det var et lite kupp - bare å glede seg:rolleyes:
     

    mediakjendis

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.11.2010
    Innlegg
    1.867
    Antall liker
    645
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    1
    Jeg er særs heldig på den fronten, får lov til å ha en skikkelig guttekrok i stua uten innvendinger, har dog gitt fra meg styrerett på andre mindre viktige områder :)
    Har kjellerstue som er mitt domene, der kan jeg styre akkurat som det passer. meg.
     

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011
    Av alle innspillingene jeg har er denne om ikke den aller beste så ihvertfall topp 3. Ingen mastertape, ingen miksing og fiksing i etterkant. Platen er gravert på direkten uten mellomledd. Ingen mulighet til å endre noe om musikerne spiller feil.

    En plateside spilles inn uten stopp - Direct To Disc. Et lite brukt konsept. Noen mener konseptet gjorde at musikerne ble bundet og redde forbi gjøre feil. Det er mulig, men på denne dobbelt LP med storbandet til trombonisten Rob MCConnell fungerer det over all forventning synes jeg. Det er spilleglede og trykk av en annen verden. Dynamikk som dette er sjeldent som hønsetenner.

    At vinylen er dønn tyst er heller ingen ulempe. Trykket opp i kun noen tusen eksemplarer. Likefullt er den mulig å kjøpe på Discogs for småpenger.

    Vis vedlegget 510413
    Kult! Digger Rob McConnels storbandarr og låter. Spilte et par prosjekter med han på 90 tallet og det er noe av det morsomste jeg har gjort. Duverden som tiden flyr. Må høre plata hos deg en gang.
     

    Final

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2013
    Innlegg
    3.125
    Antall liker
    5.070
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    4
    Morsomt at du kjenner Rob McConnel. Vi spiller plata ved neste korsvei.;D
     

    Final

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2013
    Innlegg
    3.125
    Antall liker
    5.070
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    4
    Vina Ardanza fra 2001 og tommestokk for å sikre at avstanden til bakvegg og lytteposisjon er innenfor et akseptabelt avvik på 1 mm. En perfekt audiofil aften. Vinen er blant de helt store Rioja’ene. Tusen takk til Woodrand for en utsøkt opplevelse.

    2B9F0996-9D81-4E07-B375-7F4EAAFCBB80.jpg
     

    Karmana

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.06.2008
    Innlegg
    24.204
    Antall liker
    62.217
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    42
    Takk for sist :) Ser ut som om alt ligger til rette for en strålende kveld!
     

    Final

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2013
    Innlegg
    3.125
    Antall liker
    5.070
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    4
    :rolleyes: Takk det samme - veldig hyggelig å møtes «in person». Godt å komme hjem til eget oppsett med «fløyels DAC». Regner med det var en lett slitsom tur over fjellet for din del.
     

    Karmana

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.06.2008
    Innlegg
    24.204
    Antall liker
    62.217
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    42
    :rolleyes: Takk det samme - veldig hyggelig å møtes «in person». Godt å komme hjem til eget oppsett med «fløyels DAC». Regner med det var en lett slitsom tur over fjellet for din del.
    Foruten en litt sliten kropp, var turen som den pleier å være. Sol og sommer frem til Sogn og Fjordane grensen. Deretter startet pissregnet, og det har vel strengt tatt ikke gitt seg helt enda :mad:;)
     

    The Gunner

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.05.2010
    Innlegg
    9.915
    Antall liker
    17.104
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    7
    Godt å komme hjem til eget oppsett med «fløyels DAC»
    Det tviler jeg ikke et sekund på, Final. Du virker å være en som vet hva han vil ha, og har satt sammen et godt anlegg som han har kjælt med over tid. Slikt borger for et godt resultat. Det var interessant å høre din tilnærming og vurdering av forsterkerarsenalet ditt.
     

    Final

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2013
    Innlegg
    3.125
    Antall liker
    5.070
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    4
    Godt å komme hjem til eget oppsett med «fløyels DAC»
    Det tviler jeg ikke et sekund på, Final. Du virker å være en som vet hva han vil ha, og har satt sammen et godt anlegg som han har kjælt med over tid. Slikt borger for et godt resultat. Det var interessant å høre din tilnærming og vurdering av forsterkerarsenalet ditt.
    Subjektiv sammenlikning av komponenter er morsomt. Nytt er ikke alltid best. At forsterkere i klasse D lydmessig har gjort kvantesprang de siste årene, det er jeg likevel trygg på.

    For meg troner likefullt denne ubestridt på toppen:

    IMG_2165.jpg


    Varmer godt opp i stuen i høstmørket gjør den også8)
     
    Sist redigert:

    Final

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2013
    Innlegg
    3.125
    Antall liker
    5.070
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    4
    Over på Kurt Nilsens julemusikk nå:rolleyes:
     

    Final

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2013
    Innlegg
    3.125
    Antall liker
    5.070
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    4
    Etter Bjøro Haalands versjon av « I love You because» måtte jeg rett og slett åpne å sjekke at alt var iorden.

    4CBCD3D2-41BC-4716-A48C-AD0D6B2961BB.jpg
     

    Karmana

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.06.2008
    Innlegg
    24.204
    Antall liker
    62.217
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    42
    Hvis du bruker iPhone eller iPad. Trykk på bildet - trykk rediger - roter bildet - trykk på tryllestaven - voila :)
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn