Kassett-spillernes venner

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Craylock

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    15.06.2020
    Innlegg
    192
    Antall liker
    74
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    2
    Jeg har blitt overrasket over lyden fra min Nak LX5 på en god kassett når jeg hører på Audeze LCD 2 eller AKG K340 eller en annen av de krafthungrige klokkene jeg har. Ekstra bra å sitte mellom, og ha høytalerne som backer opp phonene i tillegg :)
     

    BirgerG

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.10.2012
    Innlegg
    650
    Antall liker
    1.005
    Torget vurderinger
    1
    Gratulerer med godfølelsen. Mye av det samme her, jeg blir i godt humør av å spille kassetter på min gode gamle Pioneer. Det må jo ha en sammenheng med hvordan vi husker VU meterne og lyden fra 40 år tilbake, det blir som en tidsmaskin, kombiner dette med en øl eller to så er det god stemning i stua. :)
    Vis vedlegget 697287
    Den spilleren vant en lytte test blant ca 5 andre topp spillere (husker ikke antall, men var en ganske seriøs lytte test av brukt utstyr) Har sikla litt 🤫
     

    torstej

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    24.10.2018
    Innlegg
    627
    Antall liker
    1.007
    Den originale engelske CassetteComback legger ned nettbutikken. 25% avslag på det han har igjen. Vemodig, men måtte vel skje før eller siden.
     

    torstej

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    24.10.2018
    Innlegg
    627
    Antall liker
    1.007
    25 for en Dragon i den tilstand, burde være noe for enhver, som ønsker en av de totalt beste kassettspillere, som noen gang ble laget.
    Den ble satt ned til 22500 kr, og lå til salgs en god stund for det også før den nå har blir merket som solgt. Markedet for high-end kassettspillere i Norge er åpenbart ganske minimalt når det gikk så treigt å få solgt et så ryddig eksemplar.
     

    Auditor

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.02.2006
    Innlegg
    12.091
    Antall liker
    4.345
    Torget vurderinger
    1
    Torstej: Skal Tony legge ned? Hmmm..det er triste greier. Men positivt for prisene på de lagre som er igjen. Den går da OPP. Får håpe YT-kanalen hans fortsatt er i live etter pandemien..
     

    torstej

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    24.10.2018
    Innlegg
    627
    Antall liker
    1.007
    1614168779626.png

    Er det egentlig bra at prisene på forseglede kassetter fortsetter å gå opp hvis man tenker på fremtiden til kassett-mediet? Det er jo definitivt en fordel at det finnes et levende entusiast-miljø med tilførsel av nye medlemmer, og jeg vil tro at terskelen for å gå inn i denne hobbyen blir høyere, jo dyrere inngangsprisen er. Men for de som har investert i forseglede kassetter så er det jo selvfølgelig bra.
     

    Auditor

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.02.2006
    Innlegg
    12.091
    Antall liker
    4.345
    Torget vurderinger
    1
    Torstej: Det er bra, ja. Fordi lagrene allerede ER små. Og det vil bestandig finnes innstegsmodeller som passer for "spirene" også. Samt mer eller mindre gode kjøp i de høyere klasser. Poenget er å være SELEKTIV mht hva man går etter selv. Og så være villig til å betale det det koster- fordi det er det det er..Sonyfolket betaler mer FOR Sony..som jeg også gjør for riktig Denon..Men det betyr også at jeg ikke RØRER Sony selv. Fordi jeg ikke får ønskede resultater ut av dem. Som et eksempel..Noen av oss kan da oppleve båndtørke, men det fører med seg en større dose tankevirksomhet om HVA SLAGS MATERIALE vi legger på tape. Samt hvorfor, Da blir samlingen mer logisk "pakka" for eieren sin, og kun de som virkelig VIL holde på med tape GJØR det.Kassetten mister da sitt stempel som merkelig kuriositet, for å istedet bli verdsatt som den historiske gullbillett det reelt er.
     
    Sist redigert:

    torstej

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    24.10.2018
    Innlegg
    627
    Antall liker
    1.007
    Men hvis vi løfter blikket fra oss som enkeltpersoner og ser på levedyktigheten på sikt for kassetten og kassettspillere: Det jeg ser for meg som et mulig framtidsscenario er at i takt med at tilgangen på forseglede kassetter blir mindre og mindre, og prisene stiger, så vil interessen for mediet i form av antall som bruker det, minske. Man vil sikkert alltid ha et entusiast-miljø, men det blir mindre. Og faren er at det til slutt blir så lite at man når et "breaking point" der det lenger ikke er noe penger å tjene på å lage nye type 1 kassetter som f.eks. RTM Fox holder på med (som i utgangspunktet er ganske kostbare). Og at det heller ikke vil være noe penger i å reprodusere reservedeler eller kvalitets-belter til kassettspillere. Da er det fare på ferde, for ingen kassettspillere er vedlikeholdsfrie. Og lagrene med NOS forseglede kassetter til rimelig pris vil til slutt gå tomme tror jeg, til og med for TDK D :p
     

    Rune.U

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    15.10.2006
    Innlegg
    1.054
    Antall liker
    15
    Om flere er interesserte i å gå for kassetter, også framover, så kan jeg sterkt anbefale Technics RS AZ-7. Den lager opptak nesten helt oppunder de aller beste, men det er som avspiller av ferdiginnspilte den virkelig glitrer. Den er faktisk den aller beste jeg har hatt, og jeg har og har hatt mange spillere i alle prisklasser. Ingen spillere jeg har hørt har vært bedre på dynamisk gjengivelse enn AZ-7. Prismessig virker den å ha gått litt "under radaren", uvisst av hvilken grunn, så den er fortsatt mulig å finne til overkommelige priser.
     

    Auditor

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.02.2006
    Innlegg
    12.091
    Antall liker
    4.345
    Torget vurderinger
    1
    Torstej: Ser du hvor mange artister som tar inn kassetter i formatpakka de bruker på fysiske utgivelser? Det kommer til å vokse i antall, det. Og med det, også antallet nyprodusert. Som med LPene nå. Det tar bare tid.

    Dette er vel litt som debatten på TV igår: Anders Grønneberg måtte forsvare seg og sin generasjons oppfattelse av hva musikk faktisk er- inklusive hva som trigger- mot Norges fremste popstjerne i Generasjon Z..Som på sin måte har opplevd verden fra et verre perspektiv. Litt som jeg også har, grunnet min CP.. Bruk av fysisk format kontra strømmetjenester. Klassisk platebutikk og anmeldere med et noe FOR fargerikt språk vs. det å skulle isolere seg hjemme, ta info fra plateselskapet for god fisk regardless og basere hele sin musikalske verden på antall ganger relativt lite sofistikerte delvis datagenererte enkeltspor blir streamet. Har man da valgfrihet? Ja. Men til hvilken lidenskapens pris??? Det er iallefall IKKE via streaming at artistene våre tjener penger. De penga går direkte i lomma på TJENESTEN, de. Som i sin tur bestemmer HVA du har tilgang til, hvor lenge du har tilgangen og med hvilken kvalitet du får det du betaler for. Det er dog ikke MIN definisjon av å ha full kontroll på eget innhold. Det har du kun hvis du i tillegg bruker fysisk. Som kassetter, CD, LP...

    Gjør du det, unngår du også den "nedsløvinga" mht. lytteevne tjenestene legger opp til hos kundene. Hvordan gjør de det? Den som KUN streamer musikken sin blir så vant til de begrensninger tjenestene legger opp til, samt så avhengig av grensesnittet deres at noen av dem faktisk GLEMMER å holde øra skjerpa samtidig..Er lik prima materiale for å ende som medlem av målemafiaen- for eksempel her.

    Enkelte av oss ønsker UTFORDRINGER og OVERRASKELSER i ALT det vi skal høre på. Kombinert på genialt vis med det vi kjenner fra før. Blir låtene for kjedelige, forsvinner de i mengden. Nå skal jeg ikke stille spørsmål ved grunnleggende INSTRUMENTKOMPETANSE her, men det å ha utviklet en FORSTÅELSE av sitt valgte instrument er også MED på å bygge den kompetansen. Artistene MÅ utvikle seg. Og har derfor av og til forskjellig fokus ift. det fansen forventer. Det har tidligere generasjoners musikere og musikkonsumenter skjønt for lengst. Finner vi en artist vi virkelig liker, hva gjør vi? Lytter inngående til HELE katalogen. HELE skiva. Med superutgaver og Limited Editions som reine gullgruver av informasjon. Den sammenhengen finner du IKKE i filbasert, digital audio...Det jeg kaller en kontorutgave eller databaseeksemplar. Lidenskapen er mao. langt mer tydelig hos den som vil gjøre dypdykk i materialet det er snakk om. Og den informasjonen disse ofte kostbare utgavene bærer i seg er like viktig som presentasjonen av den angjeldende utgivelse. Så får pris være pris..Det er nemlig ofte snakk om ubetalelige musikalske verdier også..Og de varierer fra menneske til annet..Men det er også de iboende verdiene- framelsket over tid, forstått og satt pris på av publikum- som er selve definisjonen på ei klassisk- eller ikonisk plate. Publikum hører altså "ett eller annet" I den skiva som bare....ER ;) Som går direkte til deres egen sjel. Og som BLIR der. For noen skal også enkelte skiver være på spesifikt format for å "være riktige". Autentisitet er nøkkelordet da. Hvordan hørte du skiva første gang? Når? Hvem spilte den FOR deg? Hvilken musikk- fra hvilket tiår - er det? Sånne ting...Det er lidenskap, det..


    Virkeligheten er dog NOGET forskjellig for dagens nye artister, men det er også vanskeligere å OPPDAGE nye ting der, nettopp fordi infomengden er så hinsides stor. For at nye artister skal oppnå den altoppslukende troverdigheten en karriere er avhengig av, bør de se seg GODT om, unngå feil prioritering, feile valg og ta med ALL MULIG lærdom fra dem som har gått før og vært med lenge. Slik for eksempel Elton John også har argusøyne for hva som foregår blant yngre musikere enn ham selv..Det gjelder i formatvalg også..
     
    Sist redigert:

    slemmo

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.02.2021
    Innlegg
    266
    Antall liker
    559
    Sted
    Eidsvoll Verk
    Om flere er interesserte i å gå for kassetter, også framover, så kan jeg sterkt anbefale Technics RS AZ-7.
    Ser det er flere slike til salgs rundt i europa til decent priser, hvor godt tåler generelt et kassettdeck posthåndtering? Jeg har nylig startet med kassetter igjen, og er ute etter et ok 3hoders deck. Hadde en DRM-710 på 90tallet som jeg var veldig fornøyd med.
     

    torstej

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    24.10.2018
    Innlegg
    627
    Antall liker
    1.007
    Ser det er flere slike til salgs rundt i europa til decent priser, hvor godt tåler generelt et kassettdeck posthåndtering?
    Min erfaring er at det går bra, men det er enkelte mekanismer som er skjørere enn andre. Kommer jo også veldig an på hvor godt selger pakker spilleren. Den siste spilleren jeg kjøpte ble pakket "box-in-box". Først pakket i sin originalemballasje, og så ble den igjen pakket i en ny litt større eske med padding.
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.513
    Antall liker
    9.270
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Jeg har hatt Technics RS-AZ7 og kan underskrive på at den har en veldig god lyd. Men husk på at den har et helt spesielt hode som ikke skal demagnetiseres. Den veier bare litt over 4 kilo så pakkes den godt bør en forsendelse gå bra.
    Lykke til.

    Interesserte har kanskje funnet denne informasjonen tidligere men jeg poster dette likevel, :)



     
    Sist redigert:

    torstej

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    24.10.2018
    Innlegg
    627
    Antall liker
    1.007
    Ser det er flere slike til salgs rundt i europa til decent priser, hvor godt tåler generelt et kassettdeck posthåndtering? Jeg har nylig startet med kassetter igjen, og er ute etter et ok 3hoders deck. Hadde en DRM-710 på 90tallet som jeg var veldig fornøyd med.
    Nå er det faktisk en DRM-710 til salgs på finn.no til rimelig pris:
    drm_710.jpg

    Ønsker 1500 for forsterkeren, så det betyr vel at man kan sikre seg kassettspilleren for 500 kr? :) Noe som er et kupp hvis det viser seg at den er i god stand.
     
    Sist redigert av en moderator:

    Auditor

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.02.2006
    Innlegg
    12.091
    Antall liker
    4.345
    Torget vurderinger
    1
    Slemmo: Håper du får den! Litt generelt vedlikehold det, så holder den lenge!
     
    Sist redigert:

    slemmo

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.02.2021
    Innlegg
    266
    Antall liker
    559
    Sted
    Eidsvoll Verk
    Da er den trygt plassert i lekerommet i kjelleren! Jeg fikk den for 400 kroner siden den skurrer på hodetelefonutgangen, spesielt når man skrur på output level, men på phonoutgangene spiller den helt strøkent bortsett fra akkurat når jeg skrur på output så jeg er superhappy.

    IMG_20210226_192820.jpg
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.513
    Antall liker
    9.270
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Da er den trygt plassert i lekerommet i kjelleren! Jeg fikk den for 400 kroner siden den skurrer på hodetelefonutgangen, spesielt når man skrur på output level, men på phonoutgangene spiller den helt strøkent bortsett fra akkurat når jeg skrur på output så jeg er superhappy.

    Vis vedlegget 700619
    Lekerommet, er det er norskt ord for mancave :unsure: :D
     

    Auditor

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.02.2006
    Innlegg
    12.091
    Antall liker
    4.345
    Torget vurderinger
    1
    Slemmo: Rens potmetrene og HP-inngangen, så slipper du skurr og skraping.
     

    slemmo

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.02.2021
    Innlegg
    266
    Antall liker
    559
    Sted
    Eidsvoll Verk
    Takk for tips, har også oppdaget en sinnsyk skrikelyd i mekanismen som kommer litt av og på etter å ha spilt en stund, den blir borte om jeg stopper og starter avspilling, så det er noe mekanisk som må sees på også. Har testet avspilling og opptak og det fungerer som det skal i alle fall. Har google litt og det ser ut som litt olje på strategiske plasser kan løse saken.
     
    Sist redigert:

    Auditor

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.02.2006
    Innlegg
    12.091
    Antall liker
    4.345
    Torget vurderinger
    1
    Slemmo: Sjekka capstans? rensa gummirollers og huer? Funnet ny reim?
     

    slemmo

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.02.2021
    Innlegg
    266
    Antall liker
    559
    Sted
    Eidsvoll Verk
    Har ikke sjekket noen ting enda, men har noen fridager fremover, så jeg skal åpne den opp og ta litt service.
     

    Auditor

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.02.2006
    Innlegg
    12.091
    Antall liker
    4.345
    Torget vurderinger
    1
    Slemmo: Pass da på å få tiktig remedie på riktig sted- og BARE der...
     

    slemmo

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.02.2021
    Innlegg
    266
    Antall liker
    559
    Sted
    Eidsvoll Verk
    Tenkte å olje hodene for at den skal spille litt smudere og sprite motorene for å få bort smuss og guff :ROFLMAO:

    edit: her er ulyden, den kommer når man har spilt en liten stund og begynner litt pent før det kulminerer i en helt øredøvende høy ulyd: (21) DRM-710 ulyd - YouTube
     
    Sist redigert:

    slemmo

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.02.2021
    Innlegg
    266
    Antall liker
    559
    Sted
    Eidsvoll Verk
    Det er fra mekanismen, og det hyler så høyt at det gjør vondt i ørene og er umulig å retningsbestemme. Har faktisk aldri hørt en sånn høy lyd fra noen mekanisk innretning i hele mitt liv.
     

    torstej

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    24.10.2018
    Innlegg
    627
    Antall liker
    1.007
    Det er fra mekanismen, og det hyler så høyt at det gjør vondt i ørene og er umulig å retningsbestemme. Har faktisk aldri hørt en sånn høy lyd fra noen mekanisk innretning i hele mitt liv.
    Capstan-motoren spinner fort rundt, så det kan være et sted å feilsøke. Hvis capstan-motoren er en tradisjonell DC-motor, så er et standard tips å gi akslingen/lageret et par dråper god olje.

    På de fleste dual capstan spillerne jeg har sett så går capstan-motoren konstant så lenge strømmen er på. Men ikke på DRM-710 ser jeg, der starter capstan-motoren når man trykker play.

    Jeg bare nevner det allerede nå jeg, klok av (andres) skade. Hvis du gir opp spilleren, ikke kjør den på dynga, det kan være andre her som er interessert i å ta den over.
     

    torstej

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    24.10.2018
    Innlegg
    627
    Antall liker
    1.007
    Flere tips: Kan man kjøre DRM-710 i play-modus uten en kassett i spilleren? Og hvis ja, får du reprodusert lyden da også? Får du lyden uavhengig av hvilken kassett du prøver med, eller har du bare prøvd med den ene? Isåfall, prøv med flere ulike kassetter og se om lyden alltid dukker opp.
     

    FroBe

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    18.08.2014
    Innlegg
    89
    Antall liker
    146
    Sted
    Ryfylke
    Gamle metalldeler er mekanisk nokså stabile, mens plast og gummi kan krympe eller utvide seg slik at de gnisser mot andre deler.
    Det kan være en kunst å smøre opp mekanikk, noen plasser er det bra med smøremiddel, andre plasser skal ikke ha noe smurning.
     

    slemmo

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.02.2021
    Innlegg
    266
    Antall liker
    559
    Sted
    Eidsvoll Verk
    Da er problemet lokalisert i alle fall, når ulyden kommer, så dytter jeg såvidt borti den gullfargede trinsa som beltet ligger på, så blir lyden borte umiddelbart, men den kommer og går litt alikevel, men ikke så konstant og ille som i går.

    IMG_20210227_195058.jpg
     

    Steinar.Sv

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.01.2019
    Innlegg
    1.986
    Antall liker
    4.730
    Torget vurderinger
    1
    Ser mye ekspertise her inne.... Denne vil ikke dra fram båndet. Noe som lønner seg å reparere ?

    20210227_200515.jpg
     

    Svullo

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.11.2017
    Innlegg
    3.462
    Antall liker
    2.429
    Sted
    vest
    Ser ut såm en semiprof marskin. Sikert vært å restaurere om du får bælter å reservedeler til denn. Kul marskin
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.513
    Antall liker
    9.270
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Ser mye ekspertise her inne.... Denne vil ikke dra fram båndet. Noe som lønner seg å reparere ?

    Vis vedlegget 700942
    Det er en god maskin med dyre hoder? som det er verdt å ta vare på. :)
    Les mer her:

     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn