Politikk, religion og samfunn !

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.709
    Antall liker
    13.197
    Jeg rotet meg bort i Wikipedia-artikkelen om Mike Oldfield her om dagen. Dette må være en slags rekord. Trur eg:


    Oldfield has played over forty distinct and different instruments on record, including:

     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Bra om hvordan såkalte "naturverner" har bidratt vesentlig til alle de voldsomme skogbrannene i California.

    https://spectator.us/how-environmentalists-destroyed-californias-forests/

    I believe it was John Fremont who once exclaimed in astonishment and pride that one could ride his horse at full gallop in the Forests of the Sierras. One will be able to do that once again but it will now not be among the towering conifers but on the ashes.

    Right now I’m seeing the mountains I grew up in, where I went to school, where I hung out, camped, backpacked, boated, cheated death, and generally formed the foundation of my character on fire, I’ve gotta say something.

    This didn’t have to happen. Once upon a time, forests in California were logged, grazed, and competently managed. It wasn’t always perfect, but generally it worked.

    Fires, which are a natural part of that ecosystem, were generally small, and not just benign, but beneficial. Management focused on keeping the forest healthy for all involved, whether they were loggers, ranchers, fishermen, hunters, homeowners, or backpackers.

    But then things started to change. Groups like the Sierra Club and National Resources Defense Council began to drive a myopic agenda of protecting environmental interests at all costs. Logging shut down. Grazing was banned. Controlled burning or undergrowth clearance was challenged and subjected to draconian regulation. Fires were put out as quickly and efficiently as possible.

    So the trees grew closer and closer together. Undergrowth, unchecked by grazing, cutting, or burning, grew thick and tall enough to reach the branches of mature trees.

    The forests became thick and overgrown, but man, they sure looked nice and green from a scenic overlook.

    Sawmills shut down, and the cattle business went elsewhere. Thriving towns dried up and nearly went under. We started importing lumber and beef from Brazil and other places with objectively horrible environmental track records. And the vegetation kept growing.


    About ten years ago it seemed we started hitting a critical mass. Forests that once had less than a hundred healthy trees per acre now have over a thousand. Manzanita, dry grass, and other plants cover the forest floor so densely you can’t walk through it without cutting a trail. All of this vegetation is fighting over a water table that is stressed on an average year, let alone a drought year, and not a lot of the trees are healthy enough to be resilient. Bark beetles and other pests came in, and you began to see entire mountainsides covered in dead and dying trees.

    ..
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.549
    Antall liker
    7.057
    God analyse av den regionale storpolitikken rundt konflikten over Nagorno-Karabakh. Den 25 år gamle frosne konflikten hvor det aldri var spørsmål om men når det ville bli krig igjen.

    Har både armenske og aserbajdsjanske venner. Fine folk, men jeg inviterer de aldri til samme grillfest, til det går konflikten for dypt i blodårene hos begge.

     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Dynamitt og gull!

    Iversen:

    Rødt-politikeren og dramaturgen Mariken Lavstad har et fantastisk essay i siste nummer av Samtiden som jeg håper mange kommer til å lese. Overskriften er “Venstresidas selvbedrag”, og i teksten går Lavstad med kirurgisk presisjon til rette med den identitetspolitiske blindveien så mange venstreredikale har gitt seg ut på.
    I essayet skriver Lavstad bla:

    “Med jevne mellomrom gir memer med banale feministiske, antirasistiske og klimarelaterte slagord oss muligheten til å demonstrere vår progressivitet og plassere oss på «rett side av historien». Samtidig har det blitt risikabelt å stille kritiske spørsmål til metode og framgangsmåte i brennbare politiske saker hvor det eksisterer en konsensus om at målet er positivt, som Black Lives Matter og transseksuelles rettigheter. Facebook blir et panoptikon, der vi, brukerne, overvåker, og overvåkes av, hverandre. Veien fra iscenesettelse til sensur både av oss selv og hverandre, kan være kort.
    Dette bør bekymre oss: en poseringskultur som snarere lærer oss hvordan vi framstår som gode enn å kultivere vår empati, og som bidrar til å skape en stadig mer splittet offentlighet. Vi tildeler hverandre roller som protagonister og antagonister, helter og skurker, gode og onde. Vi heier. Vi buer. Vi roper på mere blod.

    Krenkede følelser og raseri er blitt en valuta på oppmerksomhetsøkonomiens børs, som blant annet gir mulighet til å definere språk og begreper. Mennesker som ønsker å delta i debatter om ladede temaer som innvandring eller kjønn, er ofte redde for å bruke feil ord.

    Selv om ord og definisjoner ganske riktig er spesielt viktige i omgang med politisk brennbare temaer, kan journalistikken bli overforsiktig i møte med identitetspolitiske krav. Ikke sjelden involverer slike saker sterke personlige erfaringer. Når disse vitnemålene også utgår fra et tydelig ideologisk ståsted, blir de viktige brikker i politisk maktkamp, og venstresida vinner på offerhistorienes salgbarhet fordi disse fortellingene umiddelbart taler til følelsene og derfor genererer oppmerksomhet: Vi reflekterer ikke, vi reagerer, deler og skifter til et midlertidig profilbilde i solidaritet. Vi poserer.
    For hvem vil vel ikke være god? Det er her jeg kommer til selve smertepunktet: Den radikale venstresida tjener langt mer på den identitetspolitiske dreiningen, og på en inndeling i godt og ondt, enn hva de mer moralsk pragmatiske sentrumspartiene gjør.

    Det kanskje tydeligste sykdomstegnet på venstresidas utvikling akkurat nå er den tilsynelatende berøringsangsten overfor ytringsfrihetsproblematikk, en samfunnsutfordring som har blitt så alvorlig at varsellampene burde blinke over hele den politiske aksen.

    I stedet er det få motstemmer til venstresidas nye refreng: De fra sentrum og høyre som uttrykker bekymring for ytringsfriheten, er visst egentlig først og fremst bekymra fordi de frykter å miste definisjonsmakt og privilegier. Slik argumentasjon drar offentlig debatt i en destruktiv retning.
    Faren er at vi nølende legger ytringsfriheten til side, en av bærebjelkene i det vestlige demokratiet som har vært verdsatt og beskyttet fra venstre til høyre i flere hundre år. Er den radikale venstresida nå villige til å kaste viktige prinsipper over bord for å vinne kampen om godhetsfortellingen?

    Det er avgjørende at vi på den radikale venstresida nå tar inn over oss identitetspolitikkens utfordringer og det reelle presset på ytringsfriheten, fordi valgene vi tar i kjølvannet av denne problematikken, vil skape et politisk veiskille: Enten blir den identitetspolitiske bølgen så kraftig at den river oss med seg i en retning hvor diskreditering av bestemte gruppers intensjoner, taleståsted, teorigrunnlag og begrepsdefinisjoner blir den nye normen. I så fall får høyrepopulistene spille rollen som ytringsfrihetens frimodige beskyttere, mens venstresida framstår som totalitær og intolerant.”
    - Mariken Lavstad
     
    Sist redigert av en moderator:
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    En aktuell problemstilling i USA nå er faren for court-packing. Noen plukket det opp fra visepresidentdebatten, men hva er det egentlig? Kort sagt handler det om planer om å utvide høyesterett slik at man kan stjele seg et flertall man ellers ikke ville hatt. I dag er det 9 medlemmer. Alle er utpekt for livstid så de kan ikke avsettes. (de kan men det krever en tung rettssak.) Sittende president nominerer en ny kandidat når det blir et ledig sete, og senatet godkjenner eller vraker kandidaten.

    Det er litt tilfeldig hvem som få utpeke, for de fleste sitter til de dør og klamrer seg til setet og makten. De skal jo være uavhengige, politisk, og det er de nok alle. Men de har jo sine mål og meninger og er valgt eller utpekt for sine posisjoner og påvirkning på rettsavgjørelser.

    Men politikere er politikere og det går mye politikk i dette. Dommerne tar avgjørelser som får ringvirkinger selv om det ikke alltid er like klart hvorfor.

    Roe vs. Vade, til dømes, handlet ikke om abortrettigheter men om delstaters rett til selvstyre.

    Så hva handler court-packing om?

    Vel.. for å få en avgjørelse gjennom må man ha et flertall. I dag er de ni så 5 er nok. 5-4 var stillingen før gamlemor la på røret, så om GOP får gjennom sin foretrukne kandidat mens de ennå er sikret et flertall i senatet så blir det 6-3... det vil være et slag for demokratene og de har høylydt protestert mot at Trump skal kunne utpeke en nye kandidat i sitt siste år... mens de var totalt for det når Obama prøvde på nøyaktig det samme men ikke lykkes med å få flertall og det hele ble utsatt.

    Enter court-packing. Det står ingenting i grunnloven om hvor mange medlemmer det skal være. Kongressen har dermed anledning til å fastsette dette. Så si vi har en 6-3, 9 medlemmer. Hva om kongressen hvis den og senatet er under demokratenes kontroll. Hva hvis de finner ut at 13 er et bedre tall og så utpeker 4 nye fra sin side. ... eller flere for å ha litt å gå på... Høres usannsynlig ut?

    Trumfkortet deres er identitetspolitikk og kvotering. Still et krav om at det skal være så og så mange kvinner, fargede, kjønnsforvirrede, .. etc. ect. Så er det en åpning for å kuppe høyesterett, rettstaten og innføre et obligatorisk lydighetssamfunn som har sine røtter i MAO's kulturrevolusjon.

    Biden gikk så langt som å uttale at han ikke ville si noe som helst om court packing før valget siden det sannsynligvis ville bli snakket om i pressen og få for mye oppmerksomhet fra hva han ønsker. Not kidding...

    Men nå hva du vil om Tucker men .. se klippene og opptakene og døm selv...


    Drit i det meste annet men se hva Biden sier om court-packing planene....


    ...

    Litt bakgrunnsstoff:

     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.709
    Antall liker
    13.197
    Alt er som kjent større i USA og aller størst er det i Texas. Det gjelder også walk-in-garderobene:


    I cannot believe what I’m seeing. The closet is three thousand square feet and three stories high, with the floors connected by a white spiral staircase. On the first floor, the walls are lined with bright white shelves to hold Theresa’s finest Chanel sunglasses, her 150 handbags (including 60 Hermès Birkins), and her collection of jewelry (at least 100 pieces). On the second floor are more white shelves to hold her 300 pairs of shoes (including 75 pairs of Louboutins, the famously expensive high heels with red-lacquered soles); other shelves to hold her belts, made by Hermès, Chanel, and Gucci; and a rack draped with Louis Vuitton and Chanel scarves. Hanging from one wall are dozens upon dozens of dresses and gowns, including a $6,000 Pucci and a $6,000 Badgley Mischka. On the third floor is her collection of furs: lynx, mink, chinchilla, beaver, white fox, raccoon, and rabbit.


    The closet is adorned with a champagne bar, a salon area for hair and makeup, a sitting area with a banquette sofa, and a mannequin wearing a $10,000 Oscar de la Renta gown. On one wall is a photo of Theresa dressed in silk lingerie, staring steamily into the camera—a photo she presented to her husband on her fiftieth birthday. On another wall is a photo of Theresa wrapped in a terry-cloth robe.

    “You realize, I assume, that this closet is bigger than most people’s homes,” I finally say to Theresa.

    “Can I be honest with you?” she says. “I wish it was bigger.”

     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.507
    Antall liker
    7.839
    Torget vurderinger
    0
    Ja visse ting skal man IKKE vise husvaranen! Nå vil hun også ha garderobe over treetasjer!
    Og vi har et hus med kun to etasjer, - og ingen kjeller!! Hva pokker gjør jeg nå?? :oops:
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.002
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Sentralens røde brigade hater jo selvsagt Mitch, men han har i alle fall mer integritet og ryggrad enn husfanatikerne noensinne kan drømme om.

     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.002
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Thanks to this worldwide pattern of falling fertility levels, the UN now believes that we will see an end to population growth within decades – before the slide begins in earnest.

     

    alipax

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.03.2003
    Innlegg
    1.235
    Antall liker
    285
    Sted
    Herja
    Torget vurderinger
    2
    Thanks to this worldwide pattern of falling fertility levels, the UN now believes that we will see an end to population growth within decades – before the slide begins in earnest.

    Det er jo ikke en fordel for samfunnene totalt sett at nyfødte går ned. Hvem skal i framtida ta seg av de eldre da ?
     

    alipax

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.03.2003
    Innlegg
    1.235
    Antall liker
    285
    Sted
    Herja
    Torget vurderinger
    2
    Med tanke på dette, sitat fra din link ovenfor`: Falling birthrates, noted the authors, were likely to have significant “economic, social, environmental, and geopolitical consequences” around the world.
     

    Voff

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.11.2006
    Innlegg
    11.015
    Antall liker
    8.201
    Torget vurderinger
    1
    Det er en nødvendighet. 7 milliarder mennesker er ikke bærekraftig.....
     

    alipax

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.03.2003
    Innlegg
    1.235
    Antall liker
    285
    Sted
    Herja
    Torget vurderinger
    2
    Det er en nødvendighet. 7 milliarder mennesker er ikke bærekraftig.....
    ....det er ikke antall mennesker som er problemet. Det er ikke nok til alles grådighet - det er problemet.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Når Staten/Partiet/Store Leder får for mye makt kan det fort gå slik.


    Idéene er ikke nye, vi har en mørk historie i Norge også som ligner litt, dog i en mindre skala.
     

    Voff

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.11.2006
    Innlegg
    11.015
    Antall liker
    8.201
    Torget vurderinger
    1
    Når Staten/Partiet/Store Leder får for mye makt kan det fort gå slik.


    Idéene er ikke nye, vi har en mørk historie i Norge også som ligner litt, dog i en mindre skala.

    Det verste er at vi i vesten handler med dem.....
     

    Voff

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.11.2006
    Innlegg
    11.015
    Antall liker
    8.201
    Torget vurderinger
    1

     

    realist

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.01.2005
    Innlegg
    3.230
    Antall liker
    277
    Gjestemedlem:

    "En aktuell problemstilling i USA nå er faren for court-packing. Noen plukket det opp fra visepresidentdebatten, men hva er det egentlig? Kort sagt handler det om planer om å utvide høyesterett slik at man kan stjele seg et flertall man ellers ikke ville hatt. I dag er det 9 medlemmer. Alle er utpekt for livstid så de kan ikke avsettes. (de kan men det krever en tung rettssak.) Sittende president nominerer en ny kandidat når det blir et ledig sete, og senatet godkjenner eller vraker kandidaten."

    Hvorfor er det ikke krav om 60 ja-stemmer når en så viktig post som kandidater til høyesterett skal velges, som i svært mange andre saker? Dette med court-packing ville vel da være nærmest være et ikke-teama? Vet svært lite om dette, men tilliten til høyesterett fra begge sider, ikke minst blant innbyggerne, ville vel bli styrket hvis nye dommere bare kunne velges med en viss innflytelse fra både demokrater og republikaner? Disse dommerne skal fungere i flere 10år, mange av dem, med x antall presidenter fra begge sider underveis, med skiftende politiske agendaer, og med et stort antall saker som skal avgjøres over, som sagt, flere 10år. Rart hvis denne problemstillingen ikke har vært oppe til debatt. Selv har jeg aldri hørt om det. Men for å komme dit, så må det vel til minst 60 stemmer i senatet, slik reglene er nå...?
     
    Sist redigert:
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn