OMF's anlegg!

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.895
    Antall liker
    8.889
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Som dere skjønner har jeg hatt besøk av Trompetnerd i dag. Jeg har booket ham inn for å gjøre en Audiolens-kalibrering hos meg.

    Jeg skal se skrive litt mer i morgen om resultatet, men jeg er ganske imponert over den grundige prosessen med mange små skritt (nye korreksjoner) hvor artefakter/betoninger/feil lukes sakte og sikkert bort - høyttalerne viskes bort og musikken står igjen.

    Jeg har ikke lyttet så veldig mye etter at vi var ferdig, men jeg synes det spiller (ganske mye) mer uanstrengt og lettflytende nå. Mer nyanser i bassen er det også.

    Så - en stor takk for en veldig godt utført jobb Atle!
     

    The Shy

    Æresmedlem
    Ble medlem
    10.04.2017
    Innlegg
    10.662
    Antall liker
    14.683
    Sted
    Langesund
    Hvor mye tid hadde Atle til rådighet? Ble det flyttet rundt på delefrekvenser? Eventuelt hvor havnet de?
     
    Sist redigert:

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.895
    Antall liker
    8.889
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Hei,
    Atle var vel i lytterommet i nærmere 6 timer. Vi jobbet ikke noe med plassering eller akustikk. Kun delefrekvenser, korreksjon og target

    Jeg har ikke lyst til å publisere fremgangsmåter og triks som Trompetnerd brukte, det synes jeg han kan få ha som en liten forretningshemmelighet selv om jeg prøvde å få med meg så mye som mulig. Så jeg har ikke tenkt å legge ut targetkurve/filterdesign sånn umiddelbart - selv om dette er unikt for hvert enkelt oppsett og ikke uten videre kan kopieres.

    Det var 2 hovedgrunner til at jeg ville få en ekstern kalibrering.
    Først og fremst for å hente ut mer av oppsettet. Jeg bruker nok ganske lite tid foran anlegget i forhold til mange andre, og den tiden jeg bruker så er det musikk og ikke testing. Så da er gull verdt å få en skikkelig gjennomgang.

    Den andre grunnen er å få en referanse. Det er jo slik i mitt system (og de fleste andre som har korreksjon) at man kan legge inn forskjellige korreksjoner. Så når jeg skal knote litt videre på dette - så er det greit å ha en referanse å sammenligne mot. Det som selvsagt er litt kjipt er jo at denne korreksjonen - kun er gyldig med nåværende utstyr/plassering/akustikk.

    Også er jeg veldig klar over tilvenningens rolle når man lytter. Og jeg er muligens tilvent en kurve som farger lyden litt - så er jeg nå innstilt på å bruke "trompet-kurven" en god stund, før jeg går tilbake til min egen. Jeg ønsker å "tvinge" meg selv over på en mer nøytral lyd.

    Det er vel ingen stor overraskelse at vi (jeg deltok jo ikke så mye) endte med en ganske mye flatere og rettere kurve enn det jeg har brukt. Det gir subjektivt friskere og åpnere lyd. I tillegg synes jeg lyden har sluppet høyttalerne enda mer (jeg syntes i grunn det var bra før også) og det er som sagt mer lettflytende.

    Også har jeg fått meg et nytt demospor om det kommer noen med stativhøyttalere som vil yppe seg: "Picture at an exihibition", Jean Guillou.
     
    Sist redigert:

    coolio

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2015
    Innlegg
    5.487
    Antall liker
    5.456
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    2
    Meget kult at du hyret inn profesjonelle ører med enorm kompetanse for å ta videre steg. Liker at du respekterer hans profesjonelle kompetanse med å ikke dele for mye detaljer (y)

    Likte du anlegget @TrompeteN ?
     

    TrompeteN

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    27.07.2013
    Innlegg
    2.264
    Antall liker
    4.436
    Torget vurderinger
    0
    Meget kult at du hyret inn profesjonelle ører med enorm kompetanse for å ta videre steg. Liker at du respekterer hans profesjonelle kompetanse med å ikke dele for mye detaljer (y)

    Likte du anlegget @TrompeteN ?
    Tusen takk!😊
    Selvfølgelig likte jeg anlegget. Fin tur over fjellet var det og. Skal skrive litt etterhvert.
     

    Vedlegg

    TrompeteN

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    27.07.2013
    Innlegg
    2.264
    Antall liker
    4.436
    Torget vurderinger
    0
    OMF.jpg



    Tok en "liten svipp" til OMF en søndag

    Long overdue er ingen overdrivelse når det kommer til dette besøket, men desto hyggeligere å få gjennomført det.

    Med entusiasthatten på må jeg fortelle at jeg har fulgt OMF på forumet her i tykt og tynt gjennom mange år, men vi har aldri truffet hverandre. Synes for eksempel det var inspirerende å lese om gjennomføringskraften og pågangsmotet i Avanti-tiden. Husker det inspirerte meg i en ut av en generelt veldig uinspirert periode på forumet her. Kan det ha vært i 2006 mon tro? Siden det har det rent mye vann i elven. Vet ikke helt hvem av oss som begynte med Audiolense først, men tror vi var ganske nære i den oppstarten rundt 2009-2010. Jeg skrev til OMF da han bygde rommet at jeg ville inspisere når han var ferdig og han inviterte meg da han hadde litt utfordringer med hornriggen, men besøket ble da først nå.

    Det blir av og til hevdet som en sannhet at hifi ikke har har så mye utvikling gjennom årene siden 70-80 tallet. Med norske hifientusiastbriller på vil jeg si at OMF har fulgt trenden på hva som gjelder innen high-end lenge og fulgt hakk i hæl de som har ført an. Resultatet står der i dag med dedikert svært rom med moderne akustikktiltak, digital deling, klasse D-amper, lydkort, romkorreksjon og DBA. Etter en sånn liste havner man i eliteklassen anno 2022 enten man er enig eller ikke. Det har vært litt utvikling siden Avanti :)

    Rommet til OMF er et av de aller beste lytterommene jeg har besøkt. Det er kjempestort. Noe som er vanskelig å både se på bilder og egentlig litt når man er der. De panelene er store altså.
    Han har en heldempet side (taket) og ellers kan jeg nevne diffusorer fra RPG som diffuserer veldig langt opp og ellers tykke gardiner som henger 30-50 cm utifra veggen og ellers demping på vegger og tepper og en svær myk og dempende sofa. Som det ikke er nok har han DBA for å ta livet at bassressonanser.
    Rommet oppleves veldig stille, med lavt støygulv selv om ventilasjonsanlegget stod litt på.

    Anbefaler folk som skal bygge eget lytterom ta turen til OMF for å sjekke av på lista. Hva man vil ha og ikke. Det kan være verdt flytturen.

    Lydsignaturen vil jeg beskrive som stor. Høy, bred og dyp. Jeg er ingen fan av vanlige paneler, så jeg har vært overrasket over valget. Men OMF er ingen førstereisegutt og jeg vil si at han viser på flere måter at han vet hva han driver med. Ved første lytt synes jeg dette låt veldig overbevisende.
    Knut Vadseth beskrev ofte lyden som hvilken rad man satt på i konsertsalen. Det er jo irriterende for teoretikere at det ikke er noen fasit her, men jeg synes det er lett å beskrive forskjellen på OMFs oppsett og andre med store oppsett. Her er det fullskala lyd, men i en rad lengre bak enn hos The shy og hornfolket.

    Da er det ekstra gøy at detaljrikdommen er minst på høyde med disse. Her er det skikkelig digg å høre på musikk og selv om ambisjonsnivået er høyt er funksjonaliteten moderne og selv den bedre halvdelen får slippe til for å pynte litt for en avslappet atmosfære for hele familien.

    Med lydkalibrererhatten på så var bestillingen fra OMF at han gjerne kunne ønske seg mer sprut og mer lettflytende lyd og ellers bare strekke det hele lengre.
    Jeg opplevde ikke at DBA blandet optimalt sammen med panelene og at det var litt diffust og rufsete i toppen som gjorde forskjellene på hvilke opptak som fungerte større enn de i mine ører trengte. Jeg synes at man kanskje satt litt for langt bak i salen. Det var også stor forskjell på størrelsen og nærvær på lyden etter hvilket lydnivå man spilte på. Jeg klarte ikke å identifisere forbedringspotensiale på annet enn litt endringer innad i Audiolense så da ble dagen viet litt skruing der. Tror vi begge var ganske happy ved dagens ende.

    Hadde vi hatt ubegrenset tid (en liten uke) hadde jeg ønsket å forske på innstillingene på DBA også, men kanskje en annen gang.

    Har lyst til å gi lyden det skussmålet at når jeg hørte på det eneste sporet som ligger ute på streaming av mine egne opptak så kommer OMF sitt oppsett nærmest å gjenskape lyden fra den innspillingen med ganske klar margin. Kjente igjen opptaksrommet og klangen i Euphoniumet til Bente med en hittil uhørt kvalitet. Det var dobbelt morsomt og oppdage at den informasjonen faktisk ligger i opptaket.

    Tusen takk for interessante timer! :)Glad på dine vegne. Så er det et lite note to self for oss andre hvor stort privilegium det er å ha tilgang på et slikt rom med tilpassete fasiliteter.

    Vi høres
     
    Sist redigert:

    Final

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2013
    Innlegg
    3.143
    Antall liker
    5.148
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    4
    Veldig spennende beskrivelse dette. Morsomt at paneler ga et så godt resultat. Nå er jo trådeier, som du er inne på, en durkdreven audiofil.

    Har tidvis opplevd Magnepan som litt lite oppløste men der har OMF tydeligvis løst utfordringen med detaljrikdom og innsyn som resultat.

    Skulle gjerne hørt dette oppsettet. Et visuelt sjeldent flott, og ellers gjennomtenkt rom legger til en ekstra dimensjon. Kudos:)
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.895
    Antall liker
    8.889
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Takk for fine ord Atle, skal la de synke litt inn før jeg kommenterer noe.

    Jeg fikk kjeft av samboeren for at jeg ikke hadde bestilt en liten trompetkonsert i samme slengen!

    Søkte litt i gamle mailer, jeg begynte med Audiolense i juni 2009.
     

    The Shy

    Æresmedlem
    Ble medlem
    10.04.2017
    Innlegg
    10.662
    Antall liker
    14.683
    Sted
    Langesund
    Fin tilbakemelding, og kan nemt føle forbedringen i en retning jeg ville like.

    Atle med kalibreringshatten på, pirker på ting jeg også beit meg merke i. Farlig å si at det er galt, da man fort får rykte på seg som, "The Butcher":)
     
    Sist redigert:
    • Liker
    Reaksjoner: OMF

    TrompeteN

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    27.07.2013
    Innlegg
    2.264
    Antall liker
    4.436
    Torget vurderinger
    0
    Takk for fine ord Atle, skal la de synke litt inn før jeg kommenterer noe.

    Jeg fikk kjeft av samboeren for at jeg ikke hadde bestilt en liten trompetkonsert i samme slengen!

    Søkte litt i gamle mailer, jeg begynte med Audiolense i juni 2009.
    Selv takk OMF!
    He he, synd vi ikke sjekket hvordan rommet fungerte for live lyd da😄Du får hilse henne så mye.

    Søkte litt i e-poster jeg også. Jeg begynte ikke med AL før i 2012 så tok grundig feil der😊
     

    The Shy

    Æresmedlem
    Ble medlem
    10.04.2017
    Innlegg
    10.662
    Antall liker
    14.683
    Sted
    Langesund
    Takk for fine ord Atle, skal la de synke litt inn før jeg kommenterer noe.

    Jeg fikk kjeft av samboeren for at jeg ikke hadde bestilt en liten trompetkonsert i samme slengen!

    Søkte litt i gamle mailer, jeg begynte med Audiolense i juni 2009.
    Hadde jo vært moro med en refleksjon fra eieren også. Har forskjellene sunket inn?
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.895
    Antall liker
    8.889
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Hadde jo vært moro med en refleksjon fra eieren også. Har forskjellene sunket inn?
    Joda, og har fått spilt litt musikk nå i helgen også.
    Jeg har ikke rørt noen ting disse 14 dagene, og det blir nok en god stund til jeg fikler noe på dette.

    Det er vel 2 "store" ting som har skjedd:
    1) Trompetnerd har luket vekk en del betoninger/farging/signatur
    2) Det spiller mer uanstrengt og lekent

    Summen av dette er at musikken slipper høyttalerne mer, holografien er bedre og følelsen av "beeing there" er enda sterkere.

    Floskelen "et slør er fjernet" passer kanskje godt - ikke først og fremst mtp at det er så mye mer detaljer som kommer frem, men mer i betydning at musikken er mer frigjort.

    Ellers begynner det jo å bli litt mørkere om kveden nå - som om noen har lyst til å komme innom for en lytt - så er det jo muligheter for det utover høsten.
     

    TrompeteN

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    27.07.2013
    Innlegg
    2.264
    Antall liker
    4.436
    Torget vurderinger
    0
    Det var godt og veldig hyggelig å høre:)
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.895
    Antall liker
    8.889
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Tiden flyr, og det skjer ikke så mye på anleggsfronten. Men var på en bra konsert igjen i går.
    Fremover blir the Highasakite og Bremnes på samme sted senere i høst!

    20221006_223635.jpg
     

    coolio

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2015
    Innlegg
    5.487
    Antall liker
    5.456
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    2
    Godt å se at det er liv i gutten :)
    Hva har du byttet til, og merker du noe forskjell?
     
    • Liker
    Reaksjoner: OMF

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.895
    Antall liker
    8.889
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Joda, det er litt liv. Spiller faktisk en del musikk, selv om det går mest i film/serie for tiden.

    Hadde før Denon AVR-X6300H som nå ble byttet ut med Denon AVC-X8500H - har ikke fått testet så mye ennå, men førsteinntrykket mtp tynge/størrelse er jo bra. Også sttøtter den 2 kanaler mer enn den jeg hadde - så planen er å oppgradere fra 7.1.4 til 9.1.4
     

    Karmana

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.06.2008
    Innlegg
    24.452
    Antall liker
    63.919
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    42
    Noen raske ord i fart fra meg etter at jeg sammen med @MFA og @tkr var så heldig å få en invitasjon til å lytte til de aktive låvedørene til OMF 😊

    Verten hadde tatt vertskapet seriøst, så undertegnende angret etter hvert på at han hadde tatt med seg bilen. Men, nok om det, det var noen raske lytteinntrykk fra meg etter besøket som var meningen med innlegget, og da med fokus på hvordan jeg personlig opplevde lyden.

    La meg si det med en gang, dette er veldig høyt oppe på listen blant det beste oppsettene jeg hørt. Det spiller usannsynlig stort og bredt, noe som også krevde litt tilvenning å bli fortrolig med, men som definitivt er vanedannende. Det er vel kanskje første gang jeg opplevde at lydbildet fra et stereo-oppsett harmonerte med virkeligheten (jaffal en klubbkonsert 😊) Jeg mener selv å kjenne igjen en del av lydkarakteristikken fra de passive Maggie-oppsettene jeg har hørt tidligere. Hvorvidt det er denne aktive utgaven eller avstanden mellom høyttalerne som gjør det (antar begge), så var pin-pointing, detaljer i lydbildet og luft mellom instrumenter/effekter veldig mye bedre enn hva jeg har hørt tidligere fra den kanten. Bedre er vel ikke helt beskrivende da det nok ikke er pin-pointing som får folk til å kjøpe Maggies 😊 Bassen er så til de grader tilstede når opptaket krever det, og jeg har aldri tidligere hørt stortrommen så stor på Kyrie på Misa Criolla fra Mercedes Sosa. Bassen er stram og oppløst, men innimellom syntes jeg den kunne bli litt «utflytende», men om det var systemet, opptaket eller mine forunderlige ører…..who knows. Mitt eneste ankepunkt ut fra mine preferanser er at lyden er litt «tilgivende» og «en tanke mørk», noe jeg også kjenner igjen fra passive Maggies. Dette gjør at alt høres veldig «behagelig» ut, noe som på en del av musikken jeg spiller kan få det til å høre litt for «snilt ut». Som sagt, noen inntrykk i fart, og noen leser jo gjerne slike inntrykk slik fanden leser bibelen. La det være helt klart, jeg skulle gitt mye for know how, tålmodighet og rom til at jeg selv til daglig kunne nyte musikken fra et slikt fantastisk oppsett!

    8EE867F6-C7DB-4455-964D-59BAFE1D08AF.jpeg


    Takk for en veldig hyggelig kveld! 😊
     

    MFA

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    15.09.2007
    Innlegg
    642
    Antall liker
    1.975
    Torget vurderinger
    1
    Takk for en fin opplevelse.

    Dette kommer langt opp på listen over lydopplevelser. Har tatt med en del tanker hjem etter denne seansen. Dette er en helt annen tilnærming til godlyden enn det jeg og mange andre bedriver. Målet er nok det samme, å nyte musikken. Her var det enormt bra oppløsning, innsyn, realisme og en diger scene, faktisk så diger at fiolinene i en strykekvartett ble litt i største laget! Eneste kritikken jeg kan komme på. Det ligger mye kunnskap i dette anlegget og en bruker som vet hva han vil !

    Vennlig hilsen

    Atle
     

    bluesbreaker

    Hundeeier
    Ble medlem
    05.03.2009
    Innlegg
    22.750
    Antall liker
    59.075
    Sted
    Blåskogen
    Torget vurderinger
    1
    Interessant dette. Også for oss som ikke har modifisert våre Magnepan.

    Jeg har hørt Syncrolux sitt Magnepan oppsett med 5:1.og bassvegger. En av de største lydopplevelsene jeg har hatt. Det var helt vilt!
    Det er mulig at info jeg spør om er gitt tidligere i denne tråden. Håper det tilgis at jeg ikke har lest hele, og har derfor et par spørsmål.
    Jeg forstår det slik at hos OMF dette er paneler uten delefilter drevet aktivt, og med eksterne basstårn i 2 kanaler ?
    Er det Hypex amper?
    Hvilken Magnepanmodell er det som er utgangspunktet for oppsettet?
    Et anlegg som hadde vært morsomt å høre!
    🙂
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.895
    Antall liker
    8.889
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Takk for hyggelig besøk og gøy at dere også likte dette. :D:D

    Jeg og Syncro har gjort mye likt.
    Vi har begge DBA i bassen, aktivt delte Magnepan og transparent elektronikk.
    Stig har nok jobbet enda mer med akustikken enn det jeg har - så det er nok litt mer rombidrag hos meg.- og enda mer innsikt i innspillingen hos ham.


    Oppsettet består av digitalt delte Magnepan 20.7. Deling og all annen DSP gjøres med Audiolense sitt filter, som plugges inn i Roon hvor TIDAL står for musikken.
    Ut fra PCen går da lyden i 7 digitale kanaler ut fra Lynx AES 16 (mono bass + 2x3-veis).
    • Opp til 125 Hz - så fores signalet digitalt til en Crown ITech 6000 som driver DBA systemet (med egen innebygget DSP til bakveggeN9.
    • Fra 125-500 så går det digitale signalet til en Topping D70, som igjen går videre til brokoblede Hypex Ncore som driver basspanelent på 20.7.
    • Fra 500 til 3000 så går det digitale signalet til en Matrix Sabre DAC, som igjen går videre til brokoblede Hypex Ncore som driver mellomtonen på 20.7.
    • Over 3000 - så går det digitale signalet til en Topping D90, som igjen går videre til en Hypex Ncore som driver diskanten på 20.7.
    Enkelt og greit.

    Du må gjerne stikke innom om du er i Bergen Bluesbreaker - alltid artig med besøk.
     

    tkr

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.03.2007
    Innlegg
    20.640
    Antall liker
    28.045
    Sted
    Nede i fjæresteinene
    Torget vurderinger
    2
    Får takke for gjestfrihet og god bevertning, jeg da. :)

    Jeg kan bare slutte meg til det de to andre i Periferien Lydlaug sa, dette hørtes veldig bra ut. Store Maggier krever nok litt tilvenning til lydbildet, alt blir litt larger than life av og til.

    Når det er sagt, synes jeg at OMF sitt anlegg er et strålende eksempel på at digitalt absolutt ikke trenger å høres "digitalt" i den negative betydningen av ordet: Her var ilkemyk diskant med mer enn nok snert der det var påkrevet, en nesten plastisk mellomtone, og supertørr og kraftig bass. Imponerende!

    Mvh
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.895
    Antall liker
    8.889
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Hvad synes du om nordacoustic klasse D forstærkeren?
    Jeg ender nok med klasse D også der til mine subwoofere. Jeg bruger klasse D til mine fronter i dag.
    Den brukes jo kun i hjemmekino og synes vel i grunn den leverer som forventet - 8 kanaler i en boks til en grei pris.
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.895
    Antall liker
    8.889
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Det spilles faktisk en del musikk om dagen, ellers skjer det ikke all verden - det er ikke justert noe på anlegget siden trompeten var innom i august i fjor.

    Jeg tenker jo hele tiden på mulige oppgraderinger - men synes det er vanskelig å finne et fornuftig steg videre.
    Det nærliggende er jo å se på andre høyttalere og da er vel TAD 4003 + Trau og mellombass en mulig vei - men nå likte jeg jo ikke JBL 2451 i 2384 + mellombasshorn - så selv om en slik TAD løsning er et godt steg opp - så tror jeg vel at lyden fortsatt blir for "rett i trynet" for meg.

    En annen mulighet er jo en Customsak slik som Sevald har skaffet seg - den skal jeg lytte på - så det kan kanskje være et spennende alternativ som gir litt mer futt og fart, uten å miste for mye av den organiske klangen/atmosfæren som jeg liker så godt med Magnepan.

    Også klør det jo litt når man leser om disse nye forsterkerne - det kan jo gi et lite løft....

    20230418_202813.jpg
     

    The Shy

    Æresmedlem
    Ble medlem
    10.04.2017
    Innlegg
    10.662
    Antall liker
    14.683
    Sted
    Langesund
    Hvis du får f.eks. lyden til emokid rett i fleisen, ja da vil jeg vel si at det er kjørt for din del, nå det kommer til hornløsninger
     
    • Haha
    Reaksjoner: LMC

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.895
    Antall liker
    8.889
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Hvis du får f.eks. lyden til emokid rett i fleisen, ja da vil jeg vel si at det er kjørt for din del, nå det kommer til hornløsninger
    Ja, nå har jo ikke jeg hørt det oppsettet - så det skal jeg ikke si noe om.

    Men det er klart du og jeg har 180 grader ulik mening om overgangen til Magnepan hos meg. Jeg synes det var et stort skritt i riktig retning slik jeg ønsker lyden, og du synes det spilte bedre med horna. Og uten å synse for mye - så leser man jo litt mellom linjene hva den enkelte er på jakt etter, og det er jo ikke alle som har samme mål som meg med lyden.
     

    The Shy

    Æresmedlem
    Ble medlem
    10.04.2017
    Innlegg
    10.662
    Antall liker
    14.683
    Sted
    Langesund
    Ja mellom linjene finner man den sikreste infoen når en ikke egentlig er så nysgjerrig. Du liker å dra på litt når du antar våres preferanser ;)
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.895
    Antall liker
    8.889
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Tja, vet ikke om jeg helt skjønner hva du mener her. For å si det litt mer tydelig - jeg er nok mer en gjennomsnittlig opptatt av soundstage/atmosfære/holografi/"beeing there" osv, og ikke så opptatt av hvordan det spiller på rock.
     

    The Shy

    Æresmedlem
    Ble medlem
    10.04.2017
    Innlegg
    10.662
    Antall liker
    14.683
    Sted
    Langesund
    Tja, vet ikke om jeg helt skjønner hva du mener her. For å si det litt mer tydelig - jeg er nok mer en gjennomsnittlig opptatt av soundstage/atmosfære/holografi/"beeing there" osv, og ikke så opptatt av hvordan det spiller på rock.
    Og alt det oppleves som meget sterke sider på et oppsett som emokid sitt. Og da er vi jo tilbake til det spørsmålet om vi i det heletatt får samme opplevelsen på de samme anleggene.
     

    andreas

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.10.2003
    Innlegg
    2.366
    Antall liker
    146
    Hei

    I #2504 så gir du en oversikt over oppsett og jeg teller et høyt antall dacer. Har ikke disse hver sin klokke og som i ditt oppsett ikke er syncet med hverandre? Dette er ikke et felt jeg kan mye om, men vil man ikke helst ha en felles klokke/timing på konverteringen fra digitalt til analogt.
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.895
    Antall liker
    8.889
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Og alt det oppleves som meget sterke sider på et oppsett som emokid sitt. Og da er vi jo tilbake til det spørsmålet om vi i det heletatt får samme opplevelsen på de samme anleggene.
    Ja, nå har jeg som sagt ikke hørt emokid sitt - så det kan jeg ikke si noe om, men jeg synes jo disse egenskapene er mye "bedre" med Magnepan hos meg, enn det var med horna.

    Jeg tror nok opplevelsen av anlegget er ganske lik hvis man faktisk bruker tid og gjør et ærlig forsøk på å høre til et fremmed oppsett. Derimot vil nok opplevelsen av eget anlegg på ingen måte være lik for den som eier anlegget og for noen som kommer innom på lyttebesøk. Dette er også min innvending mot Tool sin frekvensrespons, frekvensrespons, frekvensrespons - som sikkert er riktig om man stikker innom et sted og skal vurdere en håndfull ulike høyttalere man ikke har hørt før - men når man skal vurdere noe i eget oppsett så er det gjerne andre egenskaper som er viktig - og der er vi forskjellig. Jeg er helt allergisk mot spiss lyd feks.
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.895
    Antall liker
    8.889
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Hei

    I #2504 så gir du en oversikt over oppsett og jeg teller et høyt antall dacer. Har ikke disse hver sin klokke og som i ditt oppsett ikke er syncet med hverandre? Dette er ikke et felt jeg kan mye om, men vil man ikke helst ha en felles klokke/timing på konverteringen fra digitalt til analogt.
    Alle DACene får jo digitalt signal fra samme lydkort (LYNX AES 16) så de er syncet. Jeg tror vel egentlig ikke klokken er så viktig, men jeg bruker faktiskt klokken i en DAD AX24 som klokkereferanse - som da gir klokkesignal til Lynx kortet (Selv om jeg ikke bruker DACene i den.)
     

    MakkinTosken

    En kjekkas
    Ble medlem
    21.02.2020
    Innlegg
    13.593
    Antall liker
    34.346
    Sted
    og til
    Torget vurderinger
    6
    Synes du har en del gode poenger OMF. Det er nesten umulig for besøkende og ikke henge seg opp i kontrastene i de punktene man selv er opptatt av i eget oppsett.

    Like barn leker best
     

    The Shy

    Æresmedlem
    Ble medlem
    10.04.2017
    Innlegg
    10.662
    Antall liker
    14.683
    Sted
    Langesund
    Ja, nå har jeg som sagt ikke hørt emokid sitt - så det kan jeg ikke si noe om, men jeg synes jo disse egenskapene er mye "bedre" med Magnepan hos meg, enn det var med horna.

    Jeg tror nok opplevelsen av anlegget er ganske lik hvis man faktisk bruker tid og gjør et ærlig forsøk på å høre til et fremmed oppsett. Derimot vil nok opplevelsen av eget anlegg på ingen måte være lik for den som eier anlegget og for noen som kommer innom på lyttebesøk. Dette er også min innvending mot Tool sin frekvensrespons, frekvensrespons, frekvensrespons - som sikkert er riktig om man stikker innom et sted og skal vurdere en håndfull ulike høyttalere man ikke har hørt før - men når man skal vurdere noe i eget oppsett så er det gjerne andre egenskaper som er viktig - og der er vi forskjellig. Jeg er helt allergisk mot spiss lyd feks.
    Vet du ikke har hørt Emo sitt, bruker det bare som eksempel på et meget godt hornoppsett..... vurdert med mine ører. Dynamisk og soft, aldri spisst
     

    Sevald

    Avviker.
    Ble medlem
    27.02.2005
    Innlegg
    7.147
    Antall liker
    17.232
    Sted
    Aksdal, Rogaland
    Torget vurderinger
    1
    Alle har helt sikkert forskjellig vekting av kvaliteter i et anlegg. Vet ikke helt hvor jeg skal definere mine, men er det noe som virkelig ikke funker, raser mye samme. Jeg vil ha definert bass, stor lydscene og evnen til å plassere instrumenter, og ikke bare ha en vegg av lyd……
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn