Bang & Olufsen har lansert en ny lydplanke som egentlig er veldig mye mer enn akkurat det. Vi tar en titt på dette nye konseptet som B&O hever er konstruert for å vare i flere tiår.
Beosound Theatre er ikke Bang & Olufsen sin første lydplanke. Den kom i september 2019, og heter Beosound Stage. Med en prislapp mellom 18 og 23 tusenlapper og DSP-basert støtte for Dolby Atmos ligger den på et prisnivå betydelig lavere enn nykommeren Beosound Theatre, som har en grunnpris som ligger 3-4 ganger høyere. Men så er Beosound Theatre noe helt annet enn Beosound Stage, og produsenten i Struer kaller dette for et lydsenter.
Modulær oppbygging
En av de viktige elementene med Beosound Theatre er at den er modulært oppbygget. Dette er høyst uvanlig for lydplanker, men er en viktig bærebjelke i Bang & Olufsen sin produktfilosofi om bærekraftige produkter. For vi vet alle at et AV-produkt lett kan blir utdatert etter noen års bruk, fordi den ikke lenger støtter de nyeste lydformatene eller kodeker for transport av lyd eller bilde. Noe kan løses ved softwareoppdateringer, men langt fra alt.
Dette har B&O løst ved at alle kretser kan utskiftes dersom behovet skulle oppstå, og det gjelder også for alle de 12 høyttalerelementene og forsterkerne som inngår i lydplanken.
7.1.4 prosessor
Beosound Theatre har en innebygget prosessor som støtter en Dolby Atmos konfigurasjon på opp til 7.1.4. I utgangspunktet er lydplanken selvforsynt med høyttalere, men vi vet alle at lyden blir bedre og mer omsluttende med eksterne høyttalere plassert rundt i rommet. Den har mulighet for tilkobling av inntil 8 høyttalere trådløst, i tillegg til 8 høyttalere via Beolink....
Les hele nyhetsartikkelen om Beosound Theatre hos Audiophile.no