Det perfekte brød!

tweakMan

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.02.2002
Innlegg
6.223
Antall liker
127
Ja..

Når man har stekt ett brød.
Legg det med engang inn i ett tykt bakeklede i 10 min.
Så inn i en plastpose og klede rundt igjen også i 10 min.
Så puttes dette i fryseren i 30min, med bakeklede fremdeles rundt.
Nå kan du skjære opp ditt brød.


Et Voila!

Ja..

Og til de 4 første som leste...
No! Really! Shame on you!!!
;D
 

Bjørn.H

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
03.07.2004
Innlegg
24.353
Antall liker
9.363
Torget vurderinger
1
Morrabrød er ferskere enn loff...
 

tweakMan

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.02.2002
Innlegg
6.223
Antall liker
127
Det er det jeg sier. Grovbrød er ikke bra for deg!
 

Chalshus

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.02.2002
Innlegg
6.451
Antall liker
4.292
Sted
Horten
Torget vurderinger
8
Müslibrød fra Godt Brød må vel være de ultimate brød?
 

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
21.018
Antall liker
8.467
Sted
Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
Torget vurderinger
0
Rundstykke, levert på døra om morgonen når min portugisiske bakar tutar utanfor huset mitt i sommarferien....det er det optimale brød.
Men det i bakemaskina er heller ikkje verst, eigentleg.
Berre eg slepp å forholde meg til oppattelunka halvsteikte...
 

oddgeir

Hi-Fi freak
Ble medlem
24.10.2005
Innlegg
7.597
Antall liker
10
Rundstykke, levert på døra om morgonen når min portugisiske bakar tutar utanfor huset mitt i sommarferien....det er det optimale brød.
Men det i bakemaskina er heller ikkje verst, eigentleg.
Berre eg slepp å forholde meg til oppattelunka halvsteikte...
Min kones hjemmelagede speltbrød overgår alt.
 

rama

biskopen av holmlia
Ble medlem
09.06.2003
Innlegg
15.820
Antall liker
21.772
Sted
oslo
Torget vurderinger
17
ferskt brød er ok.
ellers er brød en uting.
 

andreas

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.10.2003
Innlegg
2.368
Antall liker
152
Når du tar brød ut av ovnen lar du det ligge på rist en 10 - 12 timer før du fryser det. All unødig fukt skal ut. Skorpens hardhet kan du justere litt ved bakeklede lagt over tidlig eller sent i denne perioden.
 
S

stikken

Gjest
Min kones hjemmelagede speltbrød overgår alt.
Hei!
La din kone bake en helt vanlig "loff", men tilsett en pose med frokostblandingen "AXA Fruktblanding"  i deigen! :eek:
Dette gjelder GULL blandingen1

Gjærne gi tilbakemelding på hva dere syns! ;)
Vh
S
 

lomt

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.12.2005
Innlegg
1.474
Antall liker
3
Sted
Stavanger
Dette er knallgodt:

Ezekiel Bread
1 c. hard red wheat 2 dl.
1/2c. spelt or rye 1 dl.
1/4 c. hulled barley ½ dl.
1/4 c. millet ½ dl.
1/4 c. green lentils ½dl.
2 T. great northern beans 10 ml.
2 T. red kidney beans 10 ml.
2 T. pinto beans 10 ml.
2 T. pinto beans 10 ml.


Stir the above and grind into flour.
Measure out 2-1/2 c. and blend w/ 2-1/2 c. bread flour. 5dl. hvitt mel, og 5 dl. brunt
Measure into large bowl:
2 c. warm water 4 dl.
1 c. honey 2 dl.
1/2 c. oil 1 dl.
2T. Red Star Yeast 20 ml.
Set aside for 2-5 minutes to allow yeast to grow.
Add to yeast mixture:
1T. salt 5 ml.
fresh milled flour mix from above.
Stir until well mixed, then knead (about 10 mins.)Let ferment 1-2 hours.
Shape into loaves, then into greased loaf pans.
Let rise in a warm place one hour or until dough is almost to top of pan. Slash and Bake at 350 for 45-50 minutes.
 

lomt

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.12.2005
Innlegg
1.474
Antall liker
3
Sted
Stavanger
og dette også:

9 grain health bread from C.
This bread shouldn't be mixed in a machine,there;'s too much stuff in it;use a really
big bowl and do it by hand because it isn't too hard to make.
.recipe makes 2 loaves.Use a very big bowl.
1 1/4 c. warm water and 1/2 c. warm milk
4 tablespoons oil,any kind
4 tablespoons honey
1 egg
2 1/2 tsp yeast
3 tablespoons gluten
3 tablespoons wheat germ
1/4 c. barley flour
1/4 c. rye flour
1/3 c. cornmeal
1/3 c. bran (any kind. I use oat bran)
1 1/2 c. whole wheat flour
1 1/2 c. bread flour
1 1/2 tsp.salt
when dough has taken the flours, add these things:
2 tablespoons each:flax seeds, caraway seeds,sunflower seeds,poppy seeds,sesame
seeds.Then add 1/4 c.chopped nuts of your choice, and 1/4 c. raisins.
Get two pans ready,greased. And then when dough is
kneaded until it is smooth,let it rise in a large bowl 2 full hours. Then make 2 loaves in
pans. let this rise another hour.Then bake it at 375 for 35 0r 45 minutes check it.
Don't try to cut this until it is cooled off.
Made in the machine,you won't like it.There's too much
stuff in this for a machine bake. It's ok in the oven.
I don't know about the bread in your store,but this one should be close.
 

rolfozzy

Æresmedlem
Ble medlem
01.11.2005
Innlegg
16.454
Antall liker
7.079
Torget vurderinger
2
Brød er da bare noe til å legge pålegg på. Masse pålegg. Og brød får man kjøpt ferdig på butikken. Så enkelt er det. :)
 
Z

Zomby_Woof

Gjest
Veit du kva som skjer med folk som berre lever av poteter?

Dette?               


Ellers mistenker jeg Joaquin for å variere kosten med litt ris innimellom. (Uten at jeg vil bli beskylt for rasisme av den grunn...)

:D
 

Boffen

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.04.2002
Innlegg
5.979
Antall liker
333
Sted
Oslo Vest
Oh Bobby, I'm sorry you gotta head like a potato

I really am

(Ketchup!)
 

lomt

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.12.2005
Innlegg
1.474
Antall liker
3
Sted
Stavanger
Flott tiltak Boffen, har nå bestilt meg lotus t-skjorte.

Til brød
Loff er en uting, men sammen med sjømat helt perfekt egentlig:)
 

oddgeir

Hi-Fi freak
Ble medlem
24.10.2005
Innlegg
7.597
Antall liker
10
Flott tiltak Boffen, har nå bestilt meg lotus t-skjorte.

Til brød
Loff er en uting, men sammen med sjømat helt perfekt egentlig:)
Problemet er hvetemel, spesielt fint hvetemel.
Det er ren gift for kroppen.

Spelt er tingen. Spelt og rug.
 
G

Gjestemedlem

Gjest
Vel, det smakar ikkje så godt som kveitemjøl...og ettersom kveiten har vore kulturplante såpass lenge, har eg vanskeleg for å tru at han er direkte giftig.
Spelt er utmerket til finbakst/halvgrovt også. Mange forbinder det med flisete helsekostleiver som smaker kli og sagmugg, men det er storveis til f.eks. italienske bakverk.Gir mer smak enn hvete.

Spelt er forøvrig nært beslektet med hvete.
 

oddgeir

Hi-Fi freak
Ble medlem
24.10.2005
Innlegg
7.597
Antall liker
10
Vel, det smakar ikkje så godt som kveitemjøl...og ettersom kveiten har vore kulturplante såpass lenge, har eg vanskeleg for å tru at han er direkte giftig.
Fint hvetemel er en ganske ny oppfinnelse.
Grov og sammalt hvete er noe annet.
Med finmalt hvete kom fedmen.
 

oddgeir

Hi-Fi freak
Ble medlem
24.10.2005
Innlegg
7.597
Antall liker
10
Dette er dei fleste matforskarane einige om.
Du må oppdatere deg litt. ;D
 

Trane

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.09.2003
Innlegg
8.338
Antall liker
7.540
Torget vurderinger
4
Hadde perfekt brød i morges.....
 

rama

biskopen av holmlia
Ble medlem
09.06.2003
Innlegg
15.820
Antall liker
21.772
Sted
oslo
Torget vurderinger
17
lidderlige griser!
 
Topp Bunn