Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Pengvim

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.12.2005
    Innlegg
    2.184
    Antall liker
    2
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    2
    Her er det jo en tråd for alt mulig rart, men hva med en mattråd?
    Jeg ville kanskje tro at kvalitetsmenneskene her på sentralen også er opptatt av litt god mat? :)
     

    Pengvim

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.12.2005
    Innlegg
    2.184
    Antall liker
    2
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    2
    Selv gjorde jeg litt miksing på sparket i dag.

    Kuttet opp gårdsdagens grillkylling (da jeg endte med noe annet i går) og stekte den med limesaft, to oppkuttede chilier, litt appelsinjuice, en dæsj TryMe TigerSauce og mais. Ble ganske godt faktisk. :)


    I går ble det helstekt svin ytrefilèt med marinade/saus av ferskpresset appelsin og dijon-sennep. Med Hasselback-poteter og løk karamellisert med honning. Passa bra sammen også.
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    I dag: indrefilet av kalv med asparges og økologisk rømme
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Steinsopp plukket i morges, stekt i brimismør med litt kvernet pepper på. Lagt over skiver med ristet rugbrød.

    Det var det hele.
     

    decibelius

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.12.2007
    Innlegg
    7.866
    Antall liker
    1.679
    Sted
    Bislett
    Eg juksa litt i dag, kjøpte pizza på den italienske restauranten over gata, 2 øl og mett.
     

    rumath

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.03.2004
    Innlegg
    1.653
    Antall liker
    228
    Steinsoppmiddagen hørtes deilig ut. :)

    Ble grilling på familien igår, så når jeg endelig kunne sette meg ned og spise, var jeg nedrøkt. ;)

    Takker for tipsene her.

    Rune
     

    Chalshus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.02.2002
    Innlegg
    6.222
    Antall liker
    3.333
    Sted
    Horten
    Torget vurderinger
    7
    I forigårs:

    Pytt i panne med nypoteter, brokkoli, skogsbacon, selvplukket kantarell, sjarlottløk og paprika. Og litt rømme. Faktisk litt jobb når det lages fra skrætsj.

    I går: Partre doble brødskiver.
     

    Anonym

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.08.2008
    Innlegg
    11.400
    Antall liker
    1.135
    Torget vurderinger
    4
    Gårsdagens middag var kyllingkjøttdeig i sur-søt saus samt boil in bag ris, så enkelt at selv jeg kan klare det.

    I dag har jeg vasket grillen så dagens middag blir baconpølse og potetmos som skylles ned med Hansa fatøl her på verandaen :)
     

    BangBang

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.03.2005
    Innlegg
    7.301
    Antall liker
    4.908
    Sted
    Okka by
    Torget vurderinger
    7
    Jobber med saken, og er godt i gang.

    Chicken Cacciatore - Hunter's Chicken Stew

    Dette er en helt fantastisk middagsrett som er beregnet for "familie/venner" servering, og gjør seg nesten selv.
    Jeg søkte litt rundt på nettet og fant faktisk en fin illustrasjon på youtube.
    Dette må bare prøves!
    Jeg planlegger å servere med ris i dag, men pasta og/eller brød passer veldig godt.

    Bon appetitt! :D

     

    -HP-

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    07.11.2005
    Innlegg
    512
    Antall liker
    128
    I dag blir det noe så enkelt som Dr. Oetker Pizza Ristorante Mizzarella med 4 grovhakkede hvitløksbåter strødd over:)
     

    Jan_I

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    4.128
    Antall liker
    308
    Holder på å lage til en megakasserolle med bruna lapskaus med saltkjøtt, koteletter, pølser og litt tørrkjøtt (for smaken)
    Lager mye for å fryse ned i porsjonspakninger

    Mvh Jan I
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    Kalvebiff med stekt ridderost og usukret kirsebærsyltetøy med vann
     

    BurntIsland

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.02.2006
    Innlegg
    8.193
    Antall liker
    10.357
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    2
    nb skrev:
    Slubbert skrev:
    Pølse og spaghetti m. ketchup.
    Også kjent som "Pasta Brutali"
    "Oppskriften" har jeg jo kjent til i noen år, men i dag lærte jeg hva det heter, innlysende egentlig :D

    Olivenolje, varmet forsiktig med hvitløk og chilli oppi, bland med nykokt pasta, finhakket flatpersille og parmesan - spis! Like enkelt og litt bedre..
     
    C

    Cyber

    Gjest
    2 skiver med makrell i tomat. Fruen er ute på vift idag....
     

    Espen R

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    10.083
    Antall liker
    2.620
    Jeg surret 2 grove Bratwurstpølser på stekepannen, tilsatte 1 pose Findus middelhavsgrønnsaker og noen skiver soltørka tomater.
    Middag på 8 minutter. :)
     

    Slabbedask

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.12.2003
    Innlegg
    3.077
    Antall liker
    34
    Hvalbiff med bearnaisesaus, stekt løk/paprika/sjampinjong og hasselbackpoteter.

    Til dessert: Nystekt blåbærpai med iskrem.

    Deretter: Otard V.S.O.P og kaffe.
     

    ErosLoveking

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.02.2004
    Innlegg
    15.747
    Antall liker
    3.916
    Sted
    Oslo
    I går kveld:
    Hjemmelaget pizza med tynn tynn bunn. Masse forskjellig digg på toppen. En barnevennlig variant, og en med "krutt".

    Idag:
    Spicy kylling-wok med nudler. Masse galangal (ingefærvariant), hvitløk, chilli, vårløk, limeblad, gulrøtter, asiatiske paprika, aspargesbønner, kokosmelk og selvsagt rikelig med koriander til slutt.

    Imorgen:
    Skiver med ferskt hvalkjøtt ligger klart i kjøleskapet. Skal serveres med kålstuing, stekt løk, brun saus og poteter. Hjemmesyltede småagurker og tyttebær er selvsagt naturlig tilbehør.


    Grei mathelg.
    Alt over er mat som mekkes på 1-2-3 bare en har god styring på kjøkkenlogistikken. 8)
     

    gpjonas

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    14.12.2006
    Innlegg
    188
    Antall liker
    1
    Tandori kylling med hjelp fra toro så klart ;D
     

    pstraums

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.05.2007
    Innlegg
    1.413
    Antall liker
    118
    Sted
    Flateby
    Torget vurderinger
    1
    Pølse & Lompe, tørr og vaskekte løk samt bodsennep (nam) og ketchup !

    Lazy saturday MAO......

    (i morgen blir det litt mer manndomsprøve med grisefilet surra i bacon og diverse ting som vokser i naturen .. (litt mer "mandig" mat (imho) er ikke SÅ avansert selv om jeg prøver en gang i blant)
     

    toriamos

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.02.2005
    Innlegg
    2.255
    Antall liker
    24
    Torget vurderinger
    5
    Foliestekt laks med kremet pasta og asparges -
    bringebær med vaniljesaus.
     

    emotikon

    Æresmedlem
    Ble medlem
    24.10.2004
    Innlegg
    12.495
    Antall liker
    2.925
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Hurtigrillet indrefilet av svin. Kun salt og pepper. Smakfullt og smeltemørt på tungen.
    Salat bestående av diverse typer oster, tomater, salater, druer.
    Potetsalat, selvfølgelig laget fra grunnen av, med syrlige epler og druer.
    En god rødvin til.

    Det hele ble dandert med denne:
    The Spirit Of Gambo - Hume / Kirkby, Pandolfo


    Fra spor 17 og ut: LOVE


    Joda, slike fine sommerkvelder kan virkelig være- fine :)
     

    Pengvim

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.12.2005
    Innlegg
    2.184
    Antall liker
    2
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    2
    I dag ble det Entrecotè og stekte potetskiver til 6 personer, før vi dro til kaffe'n i et bryllup. (et vi var bedt i altså ;D)


    Har gjort meg vane av å teste ting jeg ikke har smakt før jeg. Særlig sære sammensentinger av smaker. (skal sies at jeg hadde et forsøk på mat som jeg måtte kaste fordi det smakte hælvete da men... 8))

    FallenA skrev:
    Chicken Cacciatore - Hunter's Chicken Stew
    Kanskje jeg tester dette på en dag. Så interessant ut. ;D
     

    ErosLoveking

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.02.2004
    Innlegg
    15.747
    Antall liker
    3.916
    Sted
    Oslo
    gismo skrev:
    Det ble en hjemmebakt pizza i dag ;)
    Fruen sin er dødsgod :)
    Jøss, finnes det de som slipper det svake kjøkken-kjønn til grytene og komfyren.
    ;D ;D ;D
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    Jeg skal til å lage sprøstekt ørret med agurksalat og stekte selvplukkede kantareller
     

    ErosLoveking

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.02.2004
    Innlegg
    15.747
    Antall liker
    3.916
    Sted
    Oslo
    Tubesnake skrev:
    fiskeboller av god kvalitet i hvit karrisaus og tyttebærsyltetøy kan være ganske digg gjort riktig.

    (husk muskatnøtt for den ekstra gode fyldige smaken på sausen)
     

    Slabbedask

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.12.2003
    Innlegg
    3.077
    Antall liker
    34
    ErosLoveking skrev:
    Tubesnake skrev:
    fiskeboller av god kvalitet i hvit karrisaus og tyttebærsyltetøy kan være ganske digg gjort riktig.

    (husk muskatnøtt for den ekstra gode fyldige smaken på sausen)
    Joda, det ble ikke så verst allikevel. Grove fiskeboller med purreløk, hvit saus med gressløk,gulrot, baconbiter og reker.
     
    N

    nb

    Gjest
    Burnt_Island skrev:
    "Oppskriften" har jeg jo kjent til i noen år, men i dag lærte jeg hva det heter, innlysende egentlig :D
    Vet ikke om det er en almenn betegnelse, men en svensk studiekompis av meg spiste mye pasta med ketchup. Italienerene som bodde i samme studentbolig kalte retten hans konsekvent "Pasta Brutali" og kunne ikke begripe at noen kunne spise noe slikt.
     

    Espen R

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    10.083
    Antall liker
    2.620
    gismo skrev:
    Det ble en hjemmebakt pizza i dag ;)
    Fruen sin er dødsgod :)
    Samme her.
    Min er bedre. ;D

    Standard pizzadeig.

    Fyll:
    - løk hakket og surret i smør/olivenolje
    - kjøttdeig
    - noe Heinz sundried tomatosaus
    - litt Idun premium ketchup
    - bittelitt sweet chilisaus
    - vann
    - pizzakrydder
    - salt/pepper
    - et par friske tomater som er grovhakket
    - surres i 5 minutter

    toppes med Tine pizzaost og inn i ovnen

    nordnorsk husmannspizza! ;)
     
    N

    nb

    Gjest
    Espen R skrev:
    Fyll:
    - løk hakket og surret i smør/olivenolje
    - kjøttdeig
    - noe Heinz sundried tomatosaus
    - litt Idun premium ketchup
    - bittelitt sweet chilisaus
    - vann
    - pizzakrydder
    - salt/pepper
    - et par friske tomater som er grovhakket
    - surres i 5 minutter

    toppes med Tine pizzaost og inn i ovnen

    nordnorsk husmannspizza! ;)
    Forslag til variasjon - junkfoodpizza v. 2.0

    Brun kjøtt/kjøttdeig og stek Bacon
    Surr løk og hvitløk
    En dæsj rødvin og kok inn
    Kjøttkraft, spesielt om kjøttdeig er brukt
    en boks hermetiske tomater
    En dæsj tomatpure
    Mye oregano
    Fersk basilikum
    En kvast timian i mens det putrer
    Salt & pepper
    En hakket ansjonsfilet om du føler for det
    Et par tørkede chili om du vil ha den litt hot
    Surres i betydelig mer enn 5 min, gi den en 20 min til en halvtime

    Mozarella/Parmesan/Jarslberg (om du vil ha en norsk vri på det)
    Blåmuggost eller Gorgonzola funker også bra
    Sorte oliven skader ikke
     

    Espen R

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    10.083
    Antall liker
    2.620
    nb skrev:
    Espen R skrev:
    Fyll:
    - løk hakket og surret i smør/olivenolje
    - kjøttdeig
    - noe Heinz sundried tomatosaus
    - litt Idun premium ketchup
    - bittelitt sweet chilisaus
    - vann
    - pizzakrydder
    - salt/pepper
    - et par friske tomater som er grovhakket
    - surres i 5 minutter

    toppes med Tine pizzaost og inn i ovnen

    nordnorsk husmannspizza! ;)
    Forslag til variasjon - junkfoodpizza v. 2.0

    Brun kjøtt/kjøttdeig og stek Bacon
    Surr løk og hvitløk
    En dæsj rødvin og kok inn
    Kjøttkraft, spesielt om kjøttdeig er brukt
    en boks hermetiske tomater
    En dæsj tomatpure
    Mye oregano
    Fersk basilikum
    En kvast timian i mens det putrer
    Salt & pepper
    En hakket ansjonsfilet om du føler for det

    Mozarella/Parmesan/Jarslberg (om du vil ha en norsk vri på det)
    Blåmuggost eller Gorgonzola funker også bra
    Sorte oliven skader ikke
    Takk for tipset. Sikkert veldig god. Dessverre er det ganske skjelden jeg har ferske krydderurter. De dauer etterhvert. :p

    Bruker av og til et par hvitløkbåter i fyllet.
     
    N

    nb

    Gjest
    Espen R skrev:
    Takk for tipset. Sikkert veldig god. Dessverre er det ganske skjelden jeg har ferske krydderurter. De dauer etterhvert. :p

    Bruker av og til et par hvitløkbåter i fyllet.
    Hint: Husk å vanne de;) Men ja, de dauer etter hvert de sakene der. Basilikum går det såpass mye av at de lever lenge nok, persilleblader, rosmarin, koriander og timian fryser jeg som regel, de beholder mesteparten av smaken, og skal det i en guffe så har det ikke så mye å si. Fersk basilikum er bra for estetikken i pasta/pizza-saker synest jeg, i tillegg til at det selvsagt smaker veldig godt.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn