Politikk, religion og samfunn Klimaforskerne regnet rett Hva nå?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • luefisk

    Medlem
    Ble medlem
    17.01.2018
    Innlegg
    25
    Antall liker
    10
    • Liker
    Reaksjoner: JMM
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Dette var et eksempel på et grunnløst søksmål, og ble derfor blankt avist av retten. Det skal ikke være rom for å misbruke rettsvesenet for sjov og politisk propaganda. Det er ikke rettens oppgave å skulle overprøve rene politisk vedtak. retten skal kun ta stilling til eventuelle lovbrudd, og ikke hva slags politikk man måtte ønske seg enten man er en særinteressegruppe som her, partier eller enkeltpersoner.

    Er man uenig i politikken som føres så må man bruke demokratiske virkemidler for å promotere politikere og partier som man er mer enig med. Man kan ikke overlate slikt til tilfeldige enkeltdommere og så håpe på at noen av dem har slukt propagandaen og setter sine egne politiske preferanser foran landes lover.

    Vi har sett grelle eksempler på slik udemokratisk utgliding i andre land, som Nederland, så det er ekstremt viktig at man ikke legger seg på kne for klimakultister og gir etter for deres pressmetoder men verner om demokratiet og folkestyret.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Fire dissenser sier vel sitt om at det ikke var helt tåpelig, selv om dette var mest sannsynlige utfall.
    Ja det er litt skremmende at dette ikke var total enstemmighet i denne saken. Viser bare at man finner infiltratører og aktivister i alle samfunnslag. Men nå er nå heldigvis saken endelig avgjort, uten flere ankemuligheter... så nå klimakultistene enten ty til politikk eller terrorisme om de vil oppnå endringer.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Nei, det er flere ankemuligheter. EMD blir fort neste stopp.
    Mulig noen skrotinger prøver seg på noe slikt, men politisk aktivisme har absolutt ingenting der å gjøre. Om de skulle befatte seg med slikt ville det vært begynnelsen på slutten for dem. De har dessuten ingen myndighet annet enn å synes og gi noen råd, og de har ingen mulighet til å overstyre Norsk Høyesterett. Så denne tullesaken er nok avgjort en gang for alle.

    Ønsker man endringer i norsk energipolitikk så må man være aktiv i partipolitikken og stille til valg med sine kandidater og forsøke å overbevise folk. Som sagt, vi lever i et demokrati og et folkestyre.
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.824
    Antall liker
    8.799
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Hørte en kjapp oppsummering på radioen i dag.

    De fortalte at dette var knusende for miljøbevegelsen og gav tydelig signal om at politikk (miljøpolitikk i dette tilfellet) ikke hører hjemme i rettsvesenet. Dissensen var knyttet til spørsmålene om konkrete saksbehandlingsfeil i den omtalte tildelingen og ikke hvorvidt man kan overprøve Stortinget i retten.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    EMDs dommer er bindende i Norge.
    Domstolen har ikke myndighet til å sette til side nasjonale avgjørelser eller oppheve nasjonal lovgivning.

    Domstolen fungerer ikke som ankeinstans vis-à-vis nasjonale domstoler; den tar ikke saker opp til fornyet behandling, den kan ikke oppheve, modifisere eller revidere deres avgjørelser

    ref: https://www.echr.coe.int/Documents/Questions_Answers_NOR.pdf

    --

    Domstolen befatter seg forøvrig kun med saker som omhandler menneskeretter, og ikke hvordan en stat forvalter sine naturressurser.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Geir Woxholth
    Professor dr juris at UiO

    Det mest interessante er at dommen i realiteten er enstemmig, dissensen gjelder et spesielt punkt om saksbehandling. I alle de prinsipielle spørsmålene om prøvelsesretten og dens utstrekning er dommen enstemmig. Og begrunnelsen viser (det i og for seg selvsagte) at prøvelsesretten eksisterer, det er bare en høy terskel for at domstolene skal overprøve vedtak som de politiske statsmaktene treffer. Prøvelsesretten er dermed en rettssikkerhetsgaranti, og ikke et politisk virkemiddel. Dommen er også et signal til politikerne om at de får velge helt klar tale, dersom de mener å ha et klart budskap, alt er opp til dem bare de ikke utfordrer Grunnloven mer direkte. Dette har med vedtagelsen av Grunnloven § 112 å gjøre. Høyesterett mener at Stortinget ved vedtagelsen av den ikke har gitt avkall på det politiske handlingsrommet Stortinget selv eller utøvende statsmakter (regjeringen) med samtykke fra Stortinget kan ha. Det Høyesterett sier er at hvis Stortinget virkelig hadde ment det, måtte man ha uttrykt seg klarere ved vedtagelsen av grunnlovsbestemmelsen. Dette er jo faktisk ikke så merkelig. Politiske partier kan formulere og stille opp "prinsipperklæringer" i mer eller mindre klar språkdrakt, for å vinne velgere og tilslutning til saker. "Store ord" fra politikerne er noe vi er vant med. Men hvis politikerne (Stortinget) virkelig mener at det politiske handlingsrommet skal være innskrenket eller borte, får de si klart fra hvis de velger å uttrykke seg gjennom en grunnlovsbestemmelse. Alt i følge Høyesterett. Forbilledlig klart votum fra førstvoterende Borgar. H. Berg, på sitt morsmål, nynorsk. Det gir dommen en helt spesiell dobbelt bunn, at votumet er på nynorsk - det mest oppviglerske, antiautoritære og anti-statlige språk som finnes.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.285
    Antall liker
    34.821
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    For øvrig en fin øvelse for de som mener at det bare er å lese ordlyden i en lov på Lovdata.no og så vet man hva greia er basert på det. Slik funker det ikke i den virkelige verden.
    Det er vel nesten slik pr definisjon at når en sak kommer til høyesterett er det nettopp fordi det ikke bare er å lese lovteksten og så er alt krystallklart.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest


    "Det er antidemokratiske krefter i Norge som har tatt til orde for at når det kommer til natur, miljø og klima, er ikke våre folkevalgte myndigheter de rette til å bestemme. For de tør angivelig ikke å vedta de tiltak som er nødvendige. I stedet har de fabulert om at «råd» av kloke personer skal gis myndighet på bekostning av de folkevalgte. Økofascisme er et dekkende ord for å beskrive denne type holdninger.

    Det er samme type synspunkter som har funnet seg i trygg havn i organisasjonen Motvind. Lovlig fatta vedtak fnyser man bare av der i gården. For når vindkraftmotstanderne har sett lyset, er demokratiet bare en klamp om foten."
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.554
    Antall liker
    15.584
    Torget vurderinger
    2
    Er en del innendørsøvelser man kan satse på i vintersport og hopp kan man fortsatt arrangere uten snø. Med rulleski blir det ikke så mye gnål om å ha smurt seg bort. Gjelder om å se oppsiden. På tide å satse tungt på ishockey.

     
    Sist redigert:

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.554
    Antall liker
    15.584
    Torget vurderinger
    2
    Her inne kan man gjøre noen tidsreiser:

    2007
    DEN STORE KLIMASVINDELEN Handler om disse fæle forskerne som juuuuger så forferdelig.

    2007
    KLIMA OG DEN SLAGS Et hjertesukk om hvor dumt det var å ta for seg biler og flyreiser. Siden den tid har industrien virkelig tatt tak, mens nordmenn flest har økt sine utslipp betraktelig.

    2008
    KLIMAENDRINGENE - NATURLIGE ELLER MENNESKESKAPTE? Det går i rare utsagn og påstander man må smile av.

    2008
    KLIMAFORSKERE REGNER FEIL Det var viktig å så stor tvil før klimakonferansen i København og det fikk man til. Enorm aktivitet på nett og ellers med de villeste påstander. Det holdt til å begrense hva COP 15 i København fikk til.

    2009
    DRAMATISK ØKNING AV CO2-UTSLIPPENE I DESEMBER! En litt morsom tråd, som fyker i alle retninger, men som viser hvordan ellers også særs oppegående medlemmer får et hogg av fornekterpropagandaen omkring "forskerfusk". "Etter de siste avsløringer om "forskerne" bak FNs klimaopplegg så bør det vel begynne å demre for de fleste at dette har lite med klima å gjøre. Møtet handlet vel sikkert også om hvordan man skal møte disse svært uheldige avsløringene."


    Og hvordan fant jeg disse trådene? Ved å søke på det håpefulle mantraet som vi ser så ofte, "bare vent det VIL BLI KALDERE".

    Skjermbilde 2020-12-29 kl. 12.45.01.png

    Det vil ikke bli kaldere på mange tusen år, dessverre. KLIMAFORSKERNE REGNET RETT, HVA NÅ?

    Her er to barn som bedriver åstedsundersøkelse på en snømann. Jeg spurte dem hva de holdt på med. "Vi leter etter knapper og greier som folk brukte da de lagde snømanner her. Se!" De viste meg briller, skjerf, en pipe og knapper de hadde samlet sammen. I desember. Det ligger noen snømannlik utover. Det kom litt snø og den var perfekt våt til snømannproduksjon og litt aking. Stor aktivitet i Slottsparken. Dagen etter var det tid for åstedsundersøkelser.

    2020 VAR DET VARMESTE ÅRET NOENSINNE I NORGE

    Snømannen smelter.jpg

    2020varmt.jpg
     
    Sist redigert:

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.561
    Antall liker
    13.023
    På det lettest tilgjengelige "temperaturbarometeret" for min del - strømforbruket - ser jeg at jeg ingen av årets måneder har brukt mer enn 3000kWh. I 2019 var jeg over det 2 måneder (jan og des) mens jeg i 2018 var over 4 måneder (jan, feb, mar og des). Totalen ser ut til å lande på det samme som i 2019 sånn ca, men så har vi også hatt hjemmekontor store deler av dette året og også brukt mindre ved.
     

    JMM

    Slava Ukraini!
    Ble medlem
    27.11.2016
    Innlegg
    7.412
    Antall liker
    7.904
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    4
    Håper de får rett. Har ikke hatt en ordentlig vinter rundt her på jævlig lenge.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Huff nei. Ser ikke noen nytteverdi i kulde. Det blir glatt på veiene, man må skrape bilvinduer og planter kan fryse. Ikke godt for noe som helst.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.554
    Antall liker
    15.584
    Torget vurderinger
    2
    Autodidakter i virkelighetsfjern fnysefråding er alltid underholdende.

    BBC tar en kikk på akselererende klimaeffekter. Vi som bor i Norderveg burde følge med.


    83AD4E8D-93DB-4D0E-A171-51805F9241AF.jpeg
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.496
    Antall liker
    9.228
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Dette kan vi forvente mer av. Kvikkleire, store nedbørsmengder og varmegrader er ingen god kombinasjon. Før i tiden var det kuldegrader og snø. Dette endres nå og det går raskt.
     
    R

    rr30629

    Gjest
    Viktig å leve mens man er her på jorda også, ikke bare bekymre seg for hva som skjer lenge etter at man er dau. Så jeg ser virkelig frem til en kuldeperiode i Januar som det sies skal komme, sprengkulde over lang tid hadde gjort seg. Vi har egentlig ikke hatt det her oppe etter at den store hytte og el.bil boomen satte inn så det kunne jo vært interessant. Bra med snø her nå så vi er klar.

    Ingenting som slår lange skiturer med snø til knærne utenfor alfarvei, gjerne sent på dagen/kvelden med hodelykt.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.554
    Antall liker
    15.584
    Torget vurderinger
    2
    VGs kommentarfelt er alltid en gullgruve for dem om vil humre over virkelighetsfjern fnysefråding.

    Men illustrasjonsbildet de har valgt er dumt å bruke. Det er typisk overvann på is om våren.

    Tjuhei som det går:

     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.561
    Antall liker
    13.023
    Dette kan vi forvente mer av. Kvikkleire, store nedbørsmengder og varmegrader er ingen god kombinasjon. Før i tiden var det kuldegrader og snø. Dette endres nå og det går raskt.
    NVE ser ut til å være av en noe annen oppfatning

    – Det er svært vanskelig å si noe om når slike skred går. Derfor inngår det ikke i jordskredvarslingen til NVE, sier vakthavende Martine Frekhaug ved Jordskredvarslingen. Den drives av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Statens vegvesen

    Hun påpeker at slike skred blir utløst etter langvarige prosesser.

    – Hvilke prosesser snakker vi om?

    – Det er vanskelig å si noe om det nå. Vi har nå folk ute for å prøve å forstå hva som har utløst skredet, sier hun.

    NVE har satt beredskap og bistår politiet og kommune med evakueringen.

    Generelt er det to mulige årsaker til kvikkleireskred, ifølge NVE:

    • Langvarige prosesser som erosjon i en bekk som treffer en lomme med kvikkleire.
    • Menneskelig påvirkning som deponering av masser, graving og sprengning.
    – Det er langvarige og spesielle prosesser som fører til kvikkleireskred som ikke nødvendigvis er direkte knyttet til aktuell vær. Tidspunkt for kvikkleireskred kan derfor ikke varsles.

    Rasområdet ligger i en sone som er definert til å ha lav fare for større kvikkleireskred, men høy risiko (klasse 4 av 5):
     

    X-Cell

    Lorden av Nord!
    Moderator
    Ble medlem
    23.10.2006
    Innlegg
    10.202
    Antall liker
    8.965
    Sted
    Narvik
    Torget vurderinger
    11
    Før het det dårlig skiføre... Nå er det plutselig klimakrise.. morro 😊

    xd01n7d6fi2vaqizpqzi.jpg
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Når klimakrisebrillene er limt til ansiktet ser alt ut som klimakrise. Alt kan og skal tolkes som klimakrise. Er det for varmt, for kaldt, for vått eller for tørt, for lyst eller for mørkt.. spiller ingen rolle. Alt er tegn fra oven og varsler om dommedag.

     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.285
    Antall liker
    34.821
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Før het det dårlig skiføre... Nå er det plutselig klimakrise.. morro 😊
    Jeg var soldat på Jørstadmoen den vinteren og skulle være med på å arrangere det årlige barneskirennet. Det så vel omtrent slik ut, ja, helt til det hele rant vekk i suppen. Obersten sto med vann til anklene da han bestemte seg for å avlyse.

    Vinter-OL var en god slump flaks, men nå ville det vært galematias å satse på et vinter-OL om noen få år. Det er dårlig skiføre stort sett hver vinter, ikke bare en sjelden gang innimellom. Om man ikke ser den forskjellen får man kanskje se etter en gang til.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.561
    Antall liker
    13.023
    Kom for øvrig over en artikkel fra Oslo Kommune, der stod det at i Bjørvika i Oslo er det 94(!) meter ned til fast fjell. Det er mye levende grunnforhold i Oslo og store deler av bybebyggelsen har tydelige setningsskader.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.554
    Antall liker
    15.584
    Torget vurderinger
    2
    Jernbaneverket lå vel i sak mot utbyggerne i Bjørvika, pga skader inne på Sentralbanestasjonen. Og som du skriver er det langt ned til fjell i Bjørvika. Dermed er det jævlig smart å sette en masse bygninger på kvikkleiren der. Vi får håpe at saltinnholdet forblir stabilt.

    Det var kanskje denne artikkelen du leste:

    Denne filmen om Rissa-skredet forteller litt om hvordan kvikkleire oppfører seg når saltet vaskes ut eller den utsettes for kompresjon.

     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.561
    Antall liker
    13.023
    Jernbaneverket lå vel i sak mot utbyggerne i Bjørvika, pga skader inne på Sentralbanestasjonen. Og som du skriver er det langt ned til fjell i Bjørvika. Dermed er det jævlig smart å sette en masse bygninger på kvikkleiren der. Vi får håpe at saltinnholdet forblir stabilt.

    Det var kanskje denne artikkelen du leste:
    Ja, det var den jeg las.

    Problemet er forsåvidt ikke først og fremst hva som skjer med de nye bygningene som er pælet til fast fjell, men hva som skjer med de gamle og området generelt når det gjøres mye i grunnen.

    Litt mer om Bjørvika her:

    Bjørvika synker - Tu.no

    En 10 til 20 centimeter bred glippe med mørkegrå råmur har åpnet seg mellom bakken og de hvite, vevmønstrede veggplatene som tekstilkunstnerne Astrid Løvaas og Kirsten Wagle designet for Operaen. Ganghellene foran sidedøren ser ut som de er blitt påkjørt av et større kjøretøy. De skråner ned fra utgangspartiet.

    I andre områder rundt i Bjørvika ser Teknisk Ukeblad hvordan brostein har flyttet på seg og trapper har fått et ekstra trinn. Asfalt har sprukket opp og blitt hullete. Flere steder bølger fortauene tilsynelatende opp og ned.

    På en befaring tar Teknisk Ukeblad en rekke bilder av det som kan se ut til å være setningsskader i området rundt Barcode, Operaen og Oslo Sentralstasjon.

    – De bygger ut landets dyreste tomter på landets dårligste byggegrunn, kommenterer senior-ingeniør og dr.philos. Kjell Karlsrud ved NGI når Teknisk Ukeblad viser ham bildene.


    ...

    Stadig flere bygg er blitt bygget med peler, gjerne fordi det er en enkel og sikker løsning for bygget i seg selv, men som altså kan forsterke problemene for omkringliggende områder.



    .
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.496
    Antall liker
    9.228
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    NVE ser ut til å være av en noe annen oppfatning

    – Det er svært vanskelig å si noe om når slike skred går. Derfor inngår det ikke i jordskredvarslingen til NVE, sier vakthavende Martine Frekhaug ved Jordskredvarslingen. Den drives av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Statens vegvesen

    Hun påpeker at slike skred blir utløst etter langvarige prosesser.

    – Hvilke prosesser snakker vi om?

    – Det er vanskelig å si noe om det nå. Vi har nå folk ute for å prøve å forstå hva som har utløst skredet, sier hun.

    NVE har satt beredskap og bistår politiet og kommune med evakueringen.

    Generelt er det to mulige årsaker til kvikkleireskred, ifølge NVE:

    • Langvarige prosesser som erosjon i en bekk som treffer en lomme med kvikkleire.
    • Menneskelig påvirkning som deponering av masser, graving og sprengning.
    – Det er langvarige og spesielle prosesser som fører til kvikkleireskred som ikke nødvendigvis er direkte knyttet til aktuell vær. Tidspunkt for kvikkleireskred kan derfor ikke varsles.

    Rasområdet ligger i en sone som er definert til å ha lav fare for større kvikkleireskred, men høy risiko (klasse 4 av 5):
    Tja, vi får nå se, tele i bakken stabiliserer i hvertfall de øvre massene, men når frosten mer eller mindre er borte og det i tillegg kommer store nedbørsmengder over tid så vil dette få konsekvenser på flere måter. Forøvrig leste jeg artikkelen til NVE før jeg postet mitt innlegg. :)
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.554
    Antall liker
    15.584
    Torget vurderinger
    2
    Eufemias gate ble vel også pålesatt ned til fjellet. Skal bli spennende å følge Bjørvika fremover, det er betydelige bevegelser der. Men hittil behøver ikke dette ha noe med klimaendringer å gjøre.

    Mange år tilbake (2011) tok jeg kontakt med prosjektleder for Operatunnelen for å høre hvordan de forholdt seg til havstigning og landheving. (Hittil er hevingen etter seneste istid større en stigningen av havet). Fikk dette svaret (tok kontakt etter en litt tåpelig Aftenpostenartikkel der journalistens inngang hang på at han ignorerte landhevingen).


    Hei.
    Jeg informerte journalisten om at årlig landheving i vårt område er på ca 4 mm pr år, mens vannmassene stiger med ca 1,7 mm pr år. Han valgte imidlertid ikke å bruke denne informasjonen i sin artikkel (det hadde vel redusert den journalistiske verdien av oppslaget å bruke denne typen fakta).

    Av sikkerhetsmessige årsaker, og erfaringen om at hyppigheten av springflo akselererer, har allikevel myndighetene valgt å øke flomterskelnivået fra 1,7 til 2,3 meter, og det er dette vegvesenets beredskap skal ta høyde for. Sidemurene rundt nedkjøringene er høye nok, mens selve kjørebanen ligger på nivåer som til dels er lavere enn 2,3 meter. Det er derfor et relativt lite område som skal sikres på denne måten.


    Med hilsen
    Svein Røed

    Prosjekt E18 Bjørvika
    Postadresse:
    Statens vegvesen Region øst, Postboks 1010, 2605 LILLEHAMMER
    Besøksadresse: Havneveien, skur 60, OSLO
    Tok vekk tlf.nr
    www.vegvesen.no e-post: firmapost-ost@vegvesen.no
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.554
    Antall liker
    15.584
    Torget vurderinger
    2
    Verdens kanskje fremste ekspert på havstrømmer og havstigning har litt dårlig nytt til Røed ...

    Die Satellitendaten kann jedermann nahezu in Echtzeit im Netz einsehen. Seit 1992 ist der globale Meeresspiegel um neun Zentimeter gestiegen. Die Anstiegsgeschwindigkeit hat sich in dieser Zeit mehr als verdoppelt, von 2,1 auf 4,8 Millimeter pro Jahr. Ich kann mich noch gut erinnern, wie ich Mitte der Neunziger als junger Nachwuchsforscher in Kiel zum ersten Mal in einem Vortrag die neuen Satellitendaten sah: Sie lieferten den klaren Beweis für den lange vorhergesagten globalen Meeresspiegelanstieg.

     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn