Mat, drikke og røyk Knivsliper

ovitzi

Overivrig entusiast
Ble medlem
24.07.2008
Innlegg
955
Antall liker
1.120
Sted
Snarøya
Torget vurderinger
4
Lurer på om noen har tips til en bra knivsliper. Skal være gave til min bror, og jeg vet at han ikke kommer til å bruke løse slipestener.
Så, tips til noe som ikke ødelegger knivene, men samtidig ikke er for avansert å bruke. Pris opp til kr 1500,-
 

Hardingfele

Æresmedlem
Ble medlem
25.10.2014
Innlegg
24.113
Antall liker
18.396
Torget vurderinger
2
Bruker HORL 2 selv - anbefalte den her inne en tid tilbake. Meget bra knivsliper.
 

PeriodeLytter

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.02.2013
Innlegg
3.711
Antall liker
3.430
Bruker en slik sak fra Zwilling til "daglig". Den tar litt mye plass men er enkelt i bruk og har utskiftbare brynefester for 2 ulike vinkler.

Her vist hvordan den ser ut innvendig
1733164710614.png
 

Motorhome

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.06.2018
Innlegg
1.824
Antall liker
1.823
Sted
Sunndalsøra
IMG_20241202_200640209.jpg
Fiskars knivsliper har jeg brukt i mange år. Holder kniven litt på skrå under sliper. Den Japanske laser slipte kniven trenger ikke noe sliping som er den kvasseste.
 

steinost

Æresmedlem
Ble medlem
22.01.2004
Innlegg
12.188
Antall liker
9.728
Sted
Lillestrøm
Torget vurderinger
2
Jeg er av den gamle typen, bruker bryne.
Lærte av min far, er egentlig ikke vanskelig.
Bare litt trening.
Men har veldig troa på Horl sine.
 

berxter

Hi-Fi freak
Ble medlem
17.01.2007
Innlegg
5.929
Antall liker
4.388
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
1
folder1.jpg
Egentlig bare tøv; jeg har en Ken Onion-modell av den (mye dyrere, ofc), men den blir aldri brukt.
Denne er det jeg griper først til:
f2.jpg
 

nfr

Hi-Fi interessert
Ble medlem
23.10.2013
Innlegg
59
Antall liker
41
Sted
Asker
Denne evt 1499,- nå, så litt over budsjett. Den er for asiatiske (kokke-)kniver (dvs 15 grader egg). Har en Trizor 15XV selv, men blir langt over budsjett.
 

Hardingfele

Æresmedlem
Ble medlem
25.10.2014
Innlegg
24.113
Antall liker
18.396
Torget vurderinger
2
Jeg har brynestål - til bruk for å rette ut eggen om jeg skal til å skjære. Og lær som jeg bruker for å rette eggen.

Rektangulær brynestein med to ulike graderinger, bare å snu, når påkrevd.

Og en Horl, som jeg er blitt tilhenger av, fordi eggen blir så eksepsjonelt hvass, for å si det på norrønt.

Sistnevnte er det nærmest kontemplativt å bruke når jeg lytter til radio/podcast. Jeg velger vinkel på slip og ruller slipesteinen mot knivbladet, som holdes pent på plass. Det blir latterlig skarpt.

 
Sist redigert:
Topp Bunn