Kva treng du til klubb (raspeball, komle)

Kva må du ha attåt dette gastronomiske meisterverket?

  • Bacon

    Stemmer: 0 0.0%
  • saltkjøt

    Stemmer: 0 0.0%
  • steikt, saltflesk

    Stemmer: 0 0.0%
  • kålrabistappe

    Stemmer: 0 0.0%
  • kokt kålrabi i skiver

    Stemmer: 0 0.0%
  • ertestuing

    Stemmer: 0 0.0%
  • surmjølk

    Stemmer: 0 0.0%
  • sirup

    Stemmer: 0 0.0%

  • Totalt antall stemmer
    0

KJ

Æresmedlem
Ble medlem
10.10.2004
Innlegg
11.404
Antall liker
4.865
Torget vurderinger
1
Dette spørsmålet er ganske essensielt, tykkjer eg. Eg beklagar at det ikkje var fleire enn 8 alternativ, men det kan sjølvsagt supplerast gjennom kommentarar etterpå.
Det mangler et vesentlig svaralternativ her: ALT.

Hele poenget med pottitt med pottiti til, er tilbehøret: mye god rømme (Brimi eller Rørosmeierier), stekt og salt flesk, spekemat, stekt og bakt sopp, stekte og bakte tomater, lauk i alle himmelens varianter, surkål, rødkål, kålrabi, saltsild, sursild, tomatsild, fersk nykot mais, dijon senep, fersk persille, basilukum og estragon etc. Det går også helt fint å servere noen snegler og måsegg til, samt en god bockøl.

mvh
KJ
 

rolfozzy

Æresmedlem
Ble medlem
01.11.2005
Innlegg
16.454
Antall liker
7.079
Torget vurderinger
2
Det er vel tilbehøret som er det viktigste her, slik at raspeballene kan ligge urørte tilbake på tallerkenen.
 

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
21.006
Antall liker
8.433
Sted
Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
Torget vurderinger
0
Det mangler et vesentlig svaralternativ her: ALT.

Hele poenget med pottitt med pottiti til, er tilbehøret: mye god rømme (Brimi eller Rørosmeierier), stekt og salt flesk, spekemat, stekt og bakt sopp, stekte og bakte tomater, lauk i alle himmelens varianter, surkål, rødkål, kålrabi, saltsild, sursild, tomatsild, fersk nykot mais, dijon senep, fersk persille, basilukum og estragon etc. Det går også helt fint å servere noen snegler og måsegg til, samt en god bockøl.

mvh
KJ
Du kan krysse av for fleire alternativ.
 

thomand

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.03.2006
Innlegg
4.634
Antall liker
1.151
Torget vurderinger
7
Det er vel tilbehøret som er det viktigste her, slik at raspeballene kan ligge urørte tilbake på tallerkenen.
;D ;D
 

oddgeir

Hi-Fi freak
Ble medlem
24.10.2005
Innlegg
7.597
Antall liker
10
Og så kommer faciten, jeg har hovedfag i potetball, etter oppvekst på nordvestlandet, potetballens hjemland.

For det første skal ballen ha en firkantet terning saltkjøtt i midten.
Videre serveres den med kokte poteter, kokt kålrabi skåret i skiver, kokte gulrøtter, (valgfritt) rikelig salt kjøtt, kjøttpølser eller aller helst svinemør, stekt bacon, og sist men ikke minst, kulturmelk eller kefir. Skummet kultur kan gå.
I festlige anledninger kan det suppleres med aquavit.

Alt annet tilbehør vil være perversiteter!!!
 

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
22.765
Antall liker
12.008
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
16
Enig i alt oddgeir, men vi kutter poteten.
http://www.hifisentralen.no/cgi/yab...pic;action=display;num=1154795911;start=72#72

Hadde det igår. Er Vestlending, men ikke fra Nordvest. Haugesund for å være eksakt.

Ellers er jeg imponert over bacon - som poteten kan brukes til alt.

Pølser
Fisk (kokt stekt - hvit fisk)
Kylling grillet
Egg
Pizza
Komle
etc.
etc.

Synd den er så ufattelig utvannet av og til. Anbefaler Bacon fra Lundal kjøtt i Åkrafjorden.
http://www.spekehuset.no/velkommen.htm
Veldig bra.
Bacon - Belønnet med bronsemedalje i NM!

Beskrivelse: – Ca. 400 gr. Eldhusrøykt og tørrsaltet. Bacon er en av våre bestselgere og anbefales på det sterkeste! Her slipper en spruting under steiking og bacon som ”krymper”. Dette er et produkt som er vanskelig å finne i den vanlige dagligvarebutikken.

Serveringstips: Er du kresen på bacon så prøv dette! (Se ellers Tips)

Ingredienser: Sideflesk saltet og røkt.
Tilsatt Natriumnitritt.
Pakket i beskyttende atmosfære.
110 g kjøtt i 100 g ferdigvare.
Ikke er det dyrere enn alt det andre skvipet der ute heller.
 

KJ

Æresmedlem
Ble medlem
10.10.2004
Innlegg
11.404
Antall liker
4.865
Torget vurderinger
1
... Alt annet tilbehør vil være perversiteter!!!
;D Det er godt jeg er hedning i dette spørsmålet også, så kan jeg kose meg med tilbehøret i fred.

mvh
KJ
 

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
21.006
Antall liker
8.433
Sted
Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
Torget vurderinger
0
1. Og så kommer faciten, jeg har hovedfag i potetball, etter oppvekst på nordvestlandet, potetballens hjemland.

2. For det første skal ballen ha en firkantet terning saltkjøtt i midten.
3. Videre serveres den med kokte poteter,
4. I festlige anledninger kan det suppleres med aquavit.

Alt annet tilbehør vil være perversiteter!!!
1. Og så? Det er MI avstemming - basta!!!

2. Feil! Det skal vere saltflesk! Med svor.

3. DET er smør på flesk..........

4. Kanskje det? Men som nordvestlending avstår du vel frå flaska, bortsett frå helgene? Og klubb et vi ikkje i helga.....?
 

Milenko

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2003
Innlegg
5.870
Antall liker
1.486
Sted
Steinkjer
Torget vurderinger
1
Fra trøndelag...så klubb serveres med søt duppe laget av brunost og saltflesk med svor, og for de som er glad i litt mer søtt så noen fine, dekorative ringer med sirup på toppen...god middag
 
O

om.s

Gjest
Saltkjøtt og kålrabistappe ved siden og en fleskebit i midten, mmm det er lenge siden dette har passert ganen, med en dedikert god pilsner og en god dram ved siden....

mvh
 

karl

Overivrig entusiast
Ble medlem
03.09.2006
Innlegg
1.192
Antall liker
0
Endelig et eksistensielt tema på off topic! Bra Arve!
 

Spiralis

Æresmedlem
Ble medlem
13.03.2005
Innlegg
19.741
Antall liker
8.165
Torget vurderinger
0
Fra trøndelag...så klubb serveres med søt duppe laget av brunost og saltflesk med svor, og for de som er glad i litt mer søtt så noen fine, dekorative ringer med sirup på toppen...god middag
Endelig en bror i ånden !! ;D ;D

" De va bætterdø bra du kom fram no ja !"
 

oddgeir

Hi-Fi freak
Ble medlem
24.10.2005
Innlegg
7.597
Antall liker
10
1. Og så? Det er MI avstemming - basta!!!

2. Feil! Det skal vere saltflesk! Med svor.

3. DET er smør på flesk..........

4. Kanskje det? Men som nordvestlending avstår du vel frå flaska, bortsett frå helgene? Og klubb et vi ikkje i helga.....?
1. Ok.

2. Salt kjøtt med rikelig flesk.

3. Langt i fra. Potetene er med for å balansere baconfettet og kjøttet.

4. Har gjort østlending av meg, og dermed er potetball blitt festmat, som inntas i helgene.
Drikkevanene er vel også noe endret vil jeg tro, da jeg nå kan nå polet på 2 min, mot 2 timer tidligere.
 

BT

Æresmedlem
Ble medlem
13.10.2005
Innlegg
21.457
Antall liker
6.881
Æ e trønder æ å, men har aldri ete duppe...
Te klubben et vi flæsk & sirup. Sunnar blir det itj...
 

BT

Æresmedlem
Ble medlem
13.10.2005
Innlegg
21.457
Antall liker
6.881
;D
Jeg sa vel ikke noe om mengden...

Men flæsket må vær stækt på rætt måten. Over lang tid på ikke for sterk varme, og snues ofte.
 

oddgeir

Hi-Fi freak
Ble medlem
24.10.2005
Innlegg
7.597
Antall liker
10
;D
Jeg sa vel ikke noe om mengden...

Men flæsket må vær stækt på rætt måten. Over lang tid på ikke for sterk varme, og snues ofte.
Er det for å forhindre at barten duppes i fettet?
 

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
21.006
Antall liker
8.433
Sted
Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
Torget vurderinger
0
;D
Jeg sa vel ikke noe om mengden...

Men flæsket må vær stækt på rætt måten. Over lang tid på ikke for sterk varme, og snues ofte.
Det må få sveitte litt.
Eller du kan bruke veldig sterk varme, tilsette steikefeitt og la det renne av - men då får du lite feitt til å helle over, berre smelta margarin (triste saker)
 

Spiralis

Æresmedlem
Ble medlem
13.03.2005
Innlegg
19.741
Antall liker
8.165
Torget vurderinger
0
Godt å høyre at det finnest nøkterne trønderar
Også kalt "fiiintrønder".

For de uinvidde så kan det opplyses at dette i visse kretser oppfattes som et skjellsord! :mad:
 

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
22.765
Antall liker
12.008
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
16
Jammen lagde jeg komle idag også. Til tross for finværet ute. Torsdag er komledag.
 

realist

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.01.2005
Innlegg
3.246
Antall liker
295
Duppe til klubb? De trønderar er merkelege.......
Duppe (smeltet brunost ) er alfa og omega til klubb, ellers kan en velge hvilke fleskvarianter en vil/har. Alt det andre er det bare å glemme. ;)

Noen som husker hva Kjell Bjarne sa i "Elling"?
 

nik

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
12.06.2002
Innlegg
291
Antall liker
12
Her i sør lages de større, med kjøtt/flesk i midten, og serveres med smør og sukker! -Og her heter det kompe...
 

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
22.765
Antall liker
12.008
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
16
Hehe, hadde tenkt å varme opp idag (på stekepanna), men siden kona reiser utenlands så blir det noe enkelt.
Bikkja koste seg med komle saltkjøtt pølse bacon igår :)
 

realist

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.01.2005
Innlegg
3.246
Antall liker
295
Æ e trønder æ å, men har aldri ete duppe...
Te klubben et vi flæsk & sirup. Sunnar blir det itj...
Sjøl trønderan hi rar vana, sirop??

Klubb flæsk å dopp, de e aillt'n trøng, iallfall alt æ trøng, men flæske må vårrå tå den sårt'n som de rinn tå når'n steike de.....

Utom æmne:
På ainner sia, så kainn æ itj ferdra ærter te lutfesk..... ;)
 

rolfozzy

Æresmedlem
Ble medlem
01.11.2005
Innlegg
16.454
Antall liker
7.079
Torget vurderinger
2
Trodde komle/kompe/klubb/raspeball var vegetar"mat" jeg.
Hvis man ikke oppgraderer smaken med kjøtt da.
 

realist

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.01.2005
Innlegg
3.246
Antall liker
295
Ikkje ertestuing eingong?

Ein heilt annan sak: Er det nokon av våre vegetarianarvener som har eit framlegg til vegetarklubb? Må vel bli mykje sirup på, kanskje?
Sløyf flæske??
 

oddgeir

Hi-Fi freak
Ble medlem
24.10.2005
Innlegg
7.597
Antall liker
10
Blikje det om lag som å fjerne plommen frå egget..?
Værre, mykje værre. Ej trur'kje de finst ord før å beskrive ei slik handleng. Det er værre enn majestetsførnærmelse. :eek:
 
T

Thomas1

Gjest
Lettsaltet flesk inne i kompen. Trekke kompene i svoret. Smeltet margarin helles over kompen. Rekorden er 8 store. Spiste ikke på 2 dager...
 

noruego

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.06.2003
Innlegg
6.860
Antall liker
8.052
Selv om jeg foretrekker den bergenske varianten av raspeballer med dels hardangersk tilbehør i form av vossakorv, så er ikke de litauiske cepelinasene å forakte heller. Sikringskost så det holder.
 
Topp Bunn