Asbjørn
Rubinmedlem
Ja, rett ned bakken fra Øyna. Vi stoppet der også og lastet opp med diverse eplemost. Deres Elstar er prisbelønt som landets beste. Inderøy Gårdsbryggeri har også mjød og cider. Interessant nok kan de selge mjød med 10-12 % i gårdsbutikken, men ikke sterkøl over 4,7 %. Den regelen blir forhåpentligvis endret etterhvert. Siste stopp på turen var Orkladal Ysteri på Gjølme og deres kittmodnede Høvding Sverre i diverse modningsgrader. De jobbet på harde livet for å gjøre seg klare til matfestivalen.
Det var en interessant tur. Det er mange unge, dyktige gårdbrukere der. Den typiske historien er noe i retning av at ungfolket tar over gården, gjør en opptelling av hvilke ressurser de har tilgjengelig og hva de selv har interesse for, og så går all in på en eller annen nisje. De gjør ofte noe helt annet enn forrige generasjon, men med godt rotfeste og historiefortelling. Det jeg også ser er gode nettverk mellom virksomhetene, med mye gjensidig støtte. Stopper man på en gårdsbutikk vil man finne produkter fra fire-fem nabogårder også. De vi traff er selvstendige næringsdrivende, små bedrifter i mat- og turistbransjene, gjerne med henne som Chief Marketing Officer og ham som Chief Operating Officer. De jobber nok mye, men det ser ganske morsomt ut.
Da vi kom hjem hadde vi en bil full av godt øl, ost og sodd, most, mjød og cider, flatbrød og skjenning, så det blir nok en del mer prøvesmaking utover. Mobilt kjøleskap er praktisk å ha.
Det var en interessant tur. Det er mange unge, dyktige gårdbrukere der. Den typiske historien er noe i retning av at ungfolket tar over gården, gjør en opptelling av hvilke ressurser de har tilgjengelig og hva de selv har interesse for, og så går all in på en eller annen nisje. De gjør ofte noe helt annet enn forrige generasjon, men med godt rotfeste og historiefortelling. Det jeg også ser er gode nettverk mellom virksomhetene, med mye gjensidig støtte. Stopper man på en gårdsbutikk vil man finne produkter fra fire-fem nabogårder også. De vi traff er selvstendige næringsdrivende, små bedrifter i mat- og turistbransjene, gjerne med henne som Chief Marketing Officer og ham som Chief Operating Officer. De jobber nok mye, men det ser ganske morsomt ut.
Da vi kom hjem hadde vi en bil full av godt øl, ost og sodd, most, mjød og cider, flatbrød og skjenning, så det blir nok en del mer prøvesmaking utover. Mobilt kjøleskap er praktisk å ha.
Sist redigert: