OnePlus har fått en ny flaggskipmodell, og vi har hatt den på test en periode.
Kinesiske OnePlus har modeller i alle segmenter, og etter å først ha hatt budsjettmodellen OnePlus Nord CE 3 Lite 5G på test i fjor, etterfulgt av mellomklassemodellen Nord 4 publiser en røy uke før jul, har turen kommet til produsentens ferskeste flaggskipmodell OnePlus 13 nå i år. Modellen la ut på sin reise fra Stockholm en drøy uke ut i desember, men takket være transportøren sine uransakelige irrganger rundt omkring i Osloområdet rakk den akkurat å lande på testbenken før VM i lynsjakk braket løs på årets nest siste dag. Men jeg får børste støvet av skipper Worse sine famøse ord som jeg ble fascinert av på slutten av 60-tallet: «Vi kommer sent – Hr. Kunsel! men vi kommer godt!»
For OnePlus 13 er en av de aller mest interessante flaggskipmodellene for tiden, og hevder seg godt i konkurransen mot de mest profilerte flaggskipmodellene fra Samsung og Google.
ONEPLUS - OPPO
Vi har nevnt dette tidligere, men gjentar også denne gangen at OnePlus er en kinesisk produsent som eies av Oppo, et merke vi audiofile har et spesielt forhold til, og som fikk skribentkollega Arve til å teste den daværende toppmodellen BDP-105 for snart ti år siden. Oppo har i ettertid skapt stor forundring og tilløp til hjertesorg blant entusiaster da de kunngjorde at de skulle slutte med å lage Blu Ray-spillere, og fokusere på mobiltelefoner. Og i ettertid har vi sett at det har vært svært få HighEnd Blu-Ray-spillere på markedet. Et unntak har likevel vært de nye HighEnd-spillerne til Reavon og Magnetar, der vi har testet toppmodellene de to siste årene.
Dette eierskapet har blant annet ført til at Oppo og OnePlus fikk en felles R&D-avdeling for tre år siden. Og som så ofte ellers når selskap har samme eier gir det mulighet for samkjøring av produktutvikling. Et av utslagene er at OnePlus sin flaggskipmodell OnePlus 13 som vi tester her har en litt parallell i Oppo sitt sortiment. Det blir feil å kalle det en tvillingbror, men fetter bør det absolutt være dekning for å kalle det, med store likheter i kamerapakken og skjerm, men en helt annen prosessorutrustning. Dette kommer vi tilbake til senere.
OnePlus startet sin karriere i 2013, og var vel en av opphavene til begrepet flaggskip-killer. Og i det begrepet ligger det at de har ambisjoner om å lage mobiler med ytelse og spesifikasjoner som matcher Flaggskipmobilene, men til en pris som er langt lavere. I de siste par årene kan det se ut til at de også har ambisjoner om at flaggskipmodellene på enkelte punkt også skal overgå de argeste konkurrentene i ytelse....
Les hele testen av OnePlus 13 i Audiophile.no