J

Sonab OA 2212 Solgt

Status
Denne annonsen er utgått.
Gulvhøyttalere
Selges
Tilstand
Brukt
Utløpsdato
Fylke/land
Hordaland
Pris
Kr 25.000
Annonse beskrivelse
Annonse nummer: 202209
Sonab OA 2212 søker nytt hjem. Dette er en sjelden mulighet, selges komplett med emballasje, instruksjonshefte i farger, kabler, alt originalt, noe man definitivt ikke kommer over hver dag. Jeg har kun hørt om ett komplett originalt sett bli solgt i nyere tid. Det følger også med skreddersydde støvhetter (Ja, sydd av skredder).
2212 ble produsert mellom 1976-78, i overkant av 200 eksemplarer ble håndlaget av Sonab i Sverige. Det ble ikke spart på noe i produksjonen av disse klenodiene som representerer flaggskipet i Stig Carlssons Sonab æra.

2212s ortoakustiske konstruksjon gjør den utrolig plasseringsvennlig. I motsetning til andre høyttalere skal disse plasseres opp mot bakvegg og tar derfor ikke opp urimelig mye gulvplass. De benytter rommets flater til å reflektere lyden, noe som resulterer i et stort sweetspot som dekker store deler av rommet. Spredning av lyd i særklasse, bør oppleves. Plasseringen av 2212 er avgjørende for å oppnå de soniske kvalitetene dette settet kan levere. Det originale instruksjonshefte er en veileder som gir brukeren alle forutsetninger til å få mest mulig ut av denne legendariske konstruksjonen.

Kabinettene har innebygd EQ for bass, mellomtone og diskant, som kan aktiveres for å kompensere for akustiske utfordringer i rommet, forsterker eller for de som ønsker å manipulere lydbildet men mangler tonekontroll.
2212 produserer en så godt som flat frekvenskurve. Satt opp med en god forsterker blir "filteret" mellom deg og musikken kraftig redusert.

For 3 år siden ble alle kantoppheng på mellomtone og basser skiftet. Den ene bassen måtte byttes i sin helhet, Carlssonplanet leverte nyrestaurert original og matchet driver. Diskantene er i ypperlig stand. Høyttalerene fremstår som særdeles fine for alderen og svært godt tatt vare på. En tidligere eier, som kjøpte de i Sverige av Stig Carlsson i 1978. De første 35 årene ble disse nesten utelukkende matet med klassisk musikk i små doser og ble svært lite brukt. Hos meg har de fått ristet støvet av membranene og vært i daglig bruk. Fantastiske høyttalere!


To ørsmå ubetydelige"dings" på ytterside av høyre høyttaler (se bilde). Kabinettene har i løpet av 40 år blitt noe bleket av dagslys, kan sees på ytterkant av venstre høyttaler. Har stått i røykfritt hjem fra første stund.

Vekt ca 33 kg pr stk. Jeg sender hvor som helst for kjøpers regning. Kan høres i Bergen.


Legendary Sonab OA 2212, super clean and in great shape. One previous owner. International buyers welcome. Word wide shipping at buyers expense.

Informasjon om bruker

Jan A
Medlem
Torget karakterer
Vurderinger
Medlem siden
Topp Bunn