J

Butikk Q Acoustics Concept 500

Status
Denne annonsen er utgått.
Gulvhøyttalere
Selges
Tilstand
Brukt
Utløpsdato
Fylke/land
Akershus
Pris
Ta kontakt
Annonse beskrivelse
Annonse nummer: 228161
Med toppmodellen og flaggskipet Concept 500 sprenger Q Acoustics grenser for hva som er teknisk og lydmessig mulig å få til i denne prisklassen. Testresultater fra inn og utland viser at Q Acoustics har lykkes svært godt. Med sin avanserte byggeteknikk og enestående lydgjengivelse gir Concept 500 Q Acoustics plass blant eliten av høyttalerprodusenter.


Q Acoustics Concept 500 tar i bruk svært avansert kabinetteknikk for å redusere stående bølger og indre vibrasjoner til et absolutt minimum. Kabinettet er innvendig avstivet ved en egenutviklet P2P-teknikk (point to point) som sørger for å dempe lavfrekvensresonansene i kabinettet. Kabinettet består av to lag med Gelcore mellom hvert av de tre panelene. Dette demper kabinettresonanser ytterligere og er med på å gjøre de høyfrekvente resonansene om til varme. Gelcore er en elastisk masse som legges mellom kabinettlagene, og materialet har den unike egenskapen at det ikke herder. Innvendig er kabinettene også utstyrt med Helmholtz-trykkutjevnere som sørger for å balansere ut de trykkforandringene som oppstår i selve kabinettet. Dette gir en vesentlig mer lineæer respons i lavfrekvensområdet, og effekten er målbar. Dette er en høyttaler hvor produsenten har lagt ekstra flid i finish og byggekvalitet.

Vi har spesielt sansen for de todelte kabinettene med pianolakkerte flater kombinert med en finér av høy kvalitet. Todelingen gjør at kabinettene får mer spennende, elegant og moderne uttrykk. Sokkelen er i solid utført i dreid aluminium og gir høyttalerne gode arbeidsbetingelser. I tillegg har høyttalerne førsteklasses terminaler med plass til både bananer og spader.

DESIGNET AV DELEFILTERET er nøye gjennomtenkt og er bygget opp av utelukkende høykvalitetskomponenter. Dette sørger for lav forvrengning og lite støy. Delefilteret har en 4. ordens Linkwitz Riley-topologi og gir en enestående response både on-axis og off-axis. Selve konstruksjonen er en D'Appolito-konfigurasjon, og på hifi-språket innebærer dette et lydbilde preget av både åpenhet, svært god sammenheng og ikke minst en svært god og nøyaktig vokalgjengivelse gitt at man kan plassere høyttalerne med en viss avstand seg i mellom og frem til lytteposisjonen.

DISKANTELEMENTET: Det er store utfordringer knyttet til det å bygge et diskantelement. Elementet skal være i stand til å gjengi de mest høyfrekvente tonene i lydbildet og ned på detaljnivå kan små faktorer som limtype, magnetsystem, valg av spole og oppheng være kritiske faktorer. Dette gjelder spesielt når enhetene skal masseproduseres. Diskantelementet i Concept 500 er et 1" coatet silkeelement som har svært gode egenskaper når det kommer til å gjengi musikken på en nyanserik måte. Dette også takket være et påkostet oppheng og kraftige neodym-magneter. I tillegg er det lagt vekt på spredningskarakteristikken til elementet, slik at lydbildet fremstår livlig men også naturlig. Tonalt har altså diskantelementet en meget naturtro klang. For entusiasten som vil fintune lyden, følger det med bøyler som gjør det mulig å øke eller redusere nivået i høyfrekvensområdet med +/- 0,5 dB.

DE TO BASSELEMENTENE i Concept 500 er av påkostet utførelse med et massivt og robust oppheng, en svært lett impregnert og coatet papirmembran og en svingspole som er meget avansert med doble parallelle viklinger til konstruksjonen. Selve formen til svingspolen er i glassfiber, og i motsetning til aluminium og kapton er ikke glassfiber følsomt for såkalte virvelstrømmer (Focoult-strømmer, også kjent som 'Eddy current' på engelsk). Svingspolegapet er hele 35 mm, noe som er usedvanlig bredt for et 6,5"-element. Dette sørger for en økt evne til å tåle store belastninger, men det gir også mulighet til å få en mer finkornet gjengivelse av lydbildet i det lavfrekvente spekteret. Dessuten oppnås lavere dynamisk kompresjon. Gummipakningen som er benyttet er svært elastisk og har kun minimal innflytelse på bevegelsesmønsteret til selve papirmembranen. Q Acoustics har lagt vekt på stor spredning og naturtro klang også på bass-mellomtoneenhetene. Resultatet du får når du parer et svært påkostet kabinett med høyttalerelementer i toppklassen er en spilleglad høyttaler med evnen til å gjengi musikken på en overbevisende måte. Concept 500 har et lydbilde det er lett å like og vi må også få lov til å legge til at lydkarakteristikken i akkurat denne modellen passer svært godt til de kraftigere Primare-modellene.

Høyttalerne starter på 49995,-

BESTILL DINE NYE HØYTTALERE PÅ LYDGLEDE.NO


SPESIFIKASJONER:
  • Frequency Response: 41 Hz - 30 kHz
  • Average Impedance: 6 ?
  • Minimum Impedance: 3.7 ?
  • Recommended Power: 25 - 200 W
  • Distortion (120 Hz - 20 kHz): 0.2 %
  • Crossover Frequency: 2.5 kHz
  • Mid Bass / Driver: 2 x 165 mm
  • High Frequency Unit: 28 mm
  • Links are provided to adjust the high frequency: +/- 0,5 dB
  • Size (W x H x D): 400 x 1150 x 350 mm

Weight: 42 kg

Informasjon om bruker

Jørgen_i_Lydglede
Bransjeaktør
Torget karakterer
Vurderinger (3)
Medlem siden

Andre annonser av Jørgen_i_Lydglede

Topp Bunn