Audiomix

Single Ended byggesett: MAE SET 1 Solgt

Status
Denne annonsen er utgått.
Effektforsterker
Selges
Tilstand
Ny
Utløpsdato
Fylke/land
Buskerud
Pris
Kr 7.000
Kjøpt av
ollisc
Annonse beskrivelse
Annonse nummer: 10771
MAE SET 1 / Motron Audio Experience Single Ended Tetrode 1
(En stemningsrapport fra en av de første som hørte den)
Under HiFimessen i Horten sist helg (2005) fikk jeg se en ferdigbygget versjon avMotron?s SE (Single Ended) stereo kraftforsterker ? ?kraft? kan kanskje ikkebrukes om 2 x 4.4 watt, men uansett dreier det seg om et utgangstrinn med 1stk. 5B/255M rør per kanal. SE forsterkere har lenge fasinert meg med sinfantastiske mellomtone og oppløste diskant. Derfor avtalte jeg hjemlån ettermessens avslutning. Tirsdag fikk jeg en hyggelig e-post fra Hans Kise (han sombygget prototypen) med invitt til å hente SE?en når det måtte passe.
Siden harjeg vært i HiFi nirvana og gitt forsterkeren kjælenavnet ?Little SEth?!
Den lille oguanselige konstruksjonen spiller rett og slett fletta av alt annet jeg har hatthjemme i egen stue ? med unntak av nivå, for den spiller ikke veldig høyt påB&W Silver Signature 25 høyttalere med 88dB følsomhet. Mellomtone ogdiskant er utrolige, attakk likeså, med meget virkelighetsnær pianoklang ogstemmegjengivelse som gjør hele opplevelsen troverdig. Jeg har de siste dagenesammenlignet ?Little SEth? med mine Michaelson & Austin M-100 monoblokker,300B blokker og ditto Embla Klasse D. Selv om alle selvsagt spiller høyere,hamler ingen av dem opp med ?Little SEth?. Jeg kobler opp og ned og er stadiglike overrasket hver gang jeg vender tilbake til Motron?s lille byggesett.
Det er lett å bli blind ved lytting i eget anlegg. Det er jo tross alt det anlegget man kjenner og ?elsker? over alleandre og myrsnipe effekten kan man aldri være trygg for. Derfor ble jeg enig med en kammerat om å prøve hjemme hos han på han store og mer lettdrevne høyttalere. Å du verden som den spilte!! Helt fra dypeste klangfulle bass, gjennom deilig naturtro mellomtone helt opp til øverste luftige diskant. Alle instrumenter var klart og tydelig definerte på mørk bakgrunn og klangforskjeller f.eks. mellom ulike gitarer på samme kutt var umiskjennelige. Eneste grunn til at klarte å få ?Little SEth? med meg hjem igjen samme kveld var min kamerats visshet om at dersom forsterkeren ble igjen, ville han sitte oppe og nyte hele natta!
Som nevnt er det Hans Kise som har bygget prototypen, mens en annen, som jeg tror må ha ører av ?gull?, står for utvikling av konseptet. Det er tydelig at mange timer hargått med til lytting og finjustering av edelige kretsløsninger og komponentvalg? og resultatet har, i mine ører, blitt til en meget vellykket liten forsterker. Nå gleder jeg meg stort til å prøve ?Little SEth? på Avantgarde Duo og sammenligne den med Ancient Audio Silver 300B blokker.
Joetorp
Litt oppdatering:
Forsterkerens offisielle betegnelse er MAE SET 1.
Forsterkerbyggesettet som selges vil gi ca. 6.5 watt i 8 ohm. Utgangstrinnet er svært fleksibelt og kan tilpasses en rekke forskjellige impedanser. I forhold til prototypen er forsterkeren forbedret mht S/N (vesentlig 100Hz brum).

Informasjon om bruker

Audiomix
Bransjeaktør
Torget karakterer
Vurderinger (20)
Medlem siden

Andre annonser av Audiomix

Topp Bunn