|
Jo, du er inne på noe der. Har vært innom den tanken mange ganger. Har likevel endt opp med å plundre med musikkservere med tilhørende duppeditter.Er det ikke rett og slett en unitiserve man her streber etter ?
Det skjønner jeg godt. Mange ganger jeg har vært nære på å gå til anskaffelse av vinylrigg. Men så er det jo ikke bare-bare med det heller da. Jammen ikke småtteri som må tenkes på for å ha glede av den heller, og så ender jeg opp med å slå det fra meg.Noen ganger er jeg glad at jeg har musikken min lagret på vinyl, og at den igjen er lett tilgjengelig i en reol.
/JR
Hvilken musikkserver er dette?1. Musikken ligger lagret på serveren, mens jeg har en annen server som er koblet til DAC'en
2. Musikken ligger lagret på NAS'en, og så har jeg en musikkserver koblet til DAC'en
Tror jeg foretrekker alt. 2 jeg![]()
Det kan f.eks være en Squeezebox plug-in som jeg kjører på min Netgear ReadyNAS Duo. Sammen med en Squeezebox/Logitech Touch tilkoblet en DAC er det et meget duganes musikkavspillingssystem. NAS's står i en hylle i underetasjen og starter/stopper slik jeg har programmert den. Nesten lydløs og har altid tilgjengelig FLAC musikk umiddelbart. Ved siden står en ReadyNAS Ultra som gjør samme jobben som film serverHvilken musikkserver er dette?1. Musikken ligger lagret på serveren, mens jeg har en annen server som er koblet til DAC'en
2. Musikken ligger lagret på NAS'en, og så har jeg en musikkserver koblet til DAC'en
Tror jeg foretrekker alt. 2 jeg![]()
For eksempel en dedikert vifteløs pc som kjører JRiver med en liten SSD-disk i kabinettet, hvor all musikken ligger lagret på en NAS.Hvilken musikkserver er dette?1. Musikken ligger lagret på serveren, mens jeg har en annen server som er koblet til DAC'en
2. Musikken ligger lagret på NAS'en, og så har jeg en musikkserver koblet til DAC'en
Tror jeg foretrekker alt. 2 jeg![]()
Altså en klient/avspiller og ikke en server. Derfor mitt spørsmål, dette er ikke en server i mine øyne.For eksempel en dedikert vifteløs pc som kjører JRiver med en liten SSD-disk i kabinettet, hvor all musikken ligger lagret på en NAS.Hvilken musikkserver er dette?1. Musikken ligger lagret på serveren, mens jeg har en annen server som er koblet til DAC'en
2. Musikken ligger lagret på NAS'en, og så har jeg en musikkserver koblet til DAC'en
Tror jeg foretrekker alt. 2 jeg![]()
Eller, er den andre enheten en fjernkontroll?Styrer man JRiver fra en annen enhet igjen blir det en server.
Hvor finner du denne definisjonen?Selve definisjonen på en server er jo at man sender en request og den gir deg en form for respons.
Tja, akkurat i dette tilfellet er ikke jeg helt enig. Du får visualisert kontrollene som skal til for å styre serveren. Hensikten er altså å kontrollere serverens tjenester, ikke å levere selve innholdet i tjenesten til klienten for konsumering der.Når man får servert album-art, status på playback og all mulig slags info til klienten (fjernkontrollen) må nesten maskinen som serverer dette kunne kalles en server.
I et terminalserveroppsett så konsumeres innholdet i tjenestene i form av et skrivebord med applikasjoner på klientene, selv om de kjøres av serveren. En klient påkoblet en terminalserver er derfor ikke å regne som en fjernkontroll hvor hensikten er å styre tjenesten på den andre maskinen.Hva kaller du en terminalserver i din verden? Klient med fjernkontroller?
Hvis du først skal linke til wikipedia-artikler kan det kanskje være lurt å lese de selv?
Fra linken din om "network service": "in computer networking, a network service is a data storage, manipulation, presentation, communication or other capability"
Du får både presentert informasjon om status på serveren og nettverkskommunikasjonen for styringen er jo en service i seg selv...
![]()
Jada, ikke uenig i det. Men synes det forsåvidt er greit med to forskjellige begreper hvor fokuset er forskjellig (selv om en musikkserver kan fungere fint som en HTPC og vice versa).Det skiller jo strengt tatt ikke HTPCen fra en "musikkserver" det. Min HTPC er optimalisert for USB ut til stereo DAC med bitperfekt avspilling opp til 24bit/192kHz og står på en PS Audio P5 strømregenerator. Det kommer kun an på hva slags kvalitetsnivå man ønsker å legge HTPCen på, akkurat som en "musikkserver".
Nei ikke til deg, til alle utfordringene Roysen mener man må løse.Var det til meg? Jeg lagrer som tidligere nevnt ikke musikken på musikkserveren, men på en NAS.
Jepp. Det er en server.En del er en komponent optimalisert for å kunne lagre store mengder musikk på.
Dette er i sammenhengen en klient.Den andre delen er en komponent som både kan streame musikk fra den andre delen eller rett fra nettet.
TCP/IP overføring foregår i det digitale domenet. Der kan det ikke forekomme jitter. Men latency i serveren kan medføre jitter når signalet skal konverteres til analogt i D/A converteren.Er du mye plaget med forvrengning og jitter over industristandard TCP/IP - dataoverføring?
Det trengs ingen spesialisert hardware for å lagre en hel bråte med filer.
Vil man ha galvanisk skille kan man bruke WiFi - under normale forhold holder hastigheten evig lenge til å streame musikk, selv med høy bitrate, men det er beheftet med en ganske stor mengde bakdeler (som en konsekvens av mye lavere nettverkshastiget) med å bruke WiFi fremfor kablet nett.
Stort sett alle vet at dette er begrepene i IT-verden. Min mangel på navngiving på delene skyldes all begrepsforvirringen i den audiofile musikkavspillingsverden. Jeg ønsket å beskrive hva jeg anså de ulike delenes oppgave for å være uten å sette navn på de for å unngå å bidra til begrepsforvirringen.Jepp. Det er en server.En del er en komponent optimalisert for å kunne lagre store mengder musikk på.
Dette er i sammenhengen en klient.Den andre delen er en komponent som både kan streame musikk fra den andre delen eller rett fra nettet.
Nei. Kan ikke og gjør ikke.Men latency i serveren kan medføre jitter når signalet skal konverteres til analogt i D/A converteren.
JoNei. Kan ikke og gjør ikke.Men latency i serveren kan medføre jitter når signalet skal konverteres til analogt i D/A converteren.
Eneste man trenger for å lagre store mengder musikk på en filserver er store mengder langringsplass i form av harddisker. Kravene til overføringshastighet og datamengder er latterlig lave - selv om du hadde hatt 24/192 ukomprimert i 8 kanaler så tilsvarer det en datamengde på ca 4.6 Megabyte i sekundet, selv den slappeste filserver på gigabitnet bør klare å levere det mangedobbelte. Når jeg overfører med FTP til serveren min så får jeg en skriveytelse på i overkant av 80 Megabyte i sekundet på et software-basert RAID-5-array.Ellers mente jeg ikke spesialisert hardware for audiobruk i serveren. Jeg snakker om spesialisert hardware for lagring av store mengder data (RAID og kontrollere med cache). Forøvrig ser jeg for meg at konvensjonell klasse A strømforsyning, fokus på intern jording og jordslyfer samt kabinetter og intern layout som skjermer for støy mellom interne komponenter kan være en fordel.
Tja, bare delvis enig. Dersom man benytter helt vanlige IT-komponenter til avspillingen er jeg enig med deg. Når man imidlertid benytter andre mer eksotiske audiofile produkter som har litt annen innmat og funksjonalitet er jeg dog ikke enig i at vi skal kalle disse for det samme som IT-produkter fordi det ikke er IT-produkter.Greit nok, men jeg er motstander av at "musikkavspillingsverdenen" skal rote til begrepene bare fordi IT-verdenen gjør sitt inntog i den.Dette er nesten like ille som møbelselgere som har skrivebord med "cpu-hylle".
![]()
Hvilke produkter er dette? ...I serveren, altså? ...Eller for den saks skyld i pc-en som spiller av musikken.Tja, bare delvis enig. Dersom man benytter helt vanlige IT-komponenter til avspillingen er jeg enig med deg. Når man imidlertid benytter andre mer eksotiske audiofile produkter som har litt annen innmat og funksjonalitet er jeg dog ikke enig i at vi skal kalle disse for det samme som IT-produkter fordi det ikke er IT-produkter.
Jeg snakker nå ikke om servere eller pc. Jeg snakker om produkter som Lumin, Light Harmonic, Aurender, Blue Smoke Systems, AudioNEC etc - altså produker som ikke er laget for IT-verden.Hvilke produkter er dette? ...I serveren, altså? ...Eller for den saks skyld i pc-en som spiller av musikken.Tja, bare delvis enig. Dersom man benytter helt vanlige IT-komponenter til avspillingen er jeg enig med deg. Når man imidlertid benytter andre mer eksotiske audiofile produkter som har litt annen innmat og funksjonalitet er jeg dog ikke enig i at vi skal kalle disse for det samme som IT-produkter fordi det ikke er IT-produkter.