N
nb
Gjest
Så det Roysen essensielt sier er at det låter ulikt om bufferet er 67% eller 100% fullt. Og at lyden avhenger av at bufferet blir fyllt opp i en jevn og fin hastighet.
|
Nei. det gjelder alltid. Det er PCen som klokker ut dataene på nytt uansett. Har man imidlertid async USB så vil denne klokken korrigeres regelmessig av DACens klokke. Man gjenbruker ikke i noe tilfelle klokke fra nettverkssignalet. Signalet klokkes alltid på nytt basert på spesifikasjonene i header på lyddataene og innstillinger i applikasjon og lydkort.Dette gjelder kun dersom det er klokken i DAC som styrer overføring fra streamer. USB f.eks. tillater ikke det dersom overføringen ikke er asynkron.Nei, kun dersom bufferet i siste ledd før selve signalet til DACen klokkes ut tømmes, og da får vi i såfall ikke lyd i det hele tatt. Hensikten med RAM-buffere er nettopp å sørge for at variasjoner i signalet inn kan sendes ut i en jevn kontinuerlig klokket strøm så lenge bufferet har data. Om 2 sekunder eller hele låten er bufret er ikke viktig. Applikasjonen sakker ikke ned utklokkingen i variasjon med innsignalet i bufferet.
Mvh
Roysen
Det kommer nok.Av ren nysjerrighet: Finnes i det hele produkter som kan karakteriseres som "audiofile filservere", eller er det konseptet for idiotisk selv for HiFi-bransjen?
Kan du vennligst holde deg til sak eller la være å skrive dersom du ikke klarer å la personangrep ligge! Mener du at du får mer rett ved å gå til angrep på person i stedet fot å argumentere saklig for din syn? Det jeg har skrevet er ikke bare slik jeg ser det, og designere av hardware har laget utstyr som tar hensyn til dette og som låter bedre enn en vanlig PC. Så teorien fungerer også i prsksis. Jeg snakker da om custom OS basert på F.eks. Linux hvor alle unødvendige prosesser er skreller vekk og latency er så godt som eliminert.Roysen prater essensielt tull i kveld , blander hifisvada og nettverk/usb fakta til en stinkende lapskaus av påståelige sannheter bedre enn noen Jehovas vitne.
Det er vel slik "hifisannheter" oppstår , gjenta det mange nok ganger og noen vil alltids tro på det.
Mener ikke att Roysen gjør dette i ond hensikt !!!
Nå har du misforstått det jeg skrev. Tar opp tråden igjen senere. Jeg kan imidlertid si her og nå at asynkron USB overføring ble innført i audio bruk fordi reklokkingen ved synkron USB overføring førte til jitter.Nei. det gjelder alltid. Det er PCen som klokker ut dataene på nytt uansett. Har man imidlertid async USB så vil denne klokken korrigeres regelmessig av DACens klokke. Man gjenbruker ikke i noe tilfelle klokke fra nettverkssignalet. Signalet klokkes alltid på nytt basert på spesifikasjonene i header på lyddataene og innstillinger i applikasjon og lydkort.Dette gjelder kun dersom det er klokken i DAC som styrer overføring fra streamer. USB f.eks. tillater ikke det dersom overføringen ikke er asynkron.Nei, kun dersom bufferet i siste ledd før selve signalet til DACen klokkes ut tømmes, og da får vi i såfall ikke lyd i det hele tatt. Hensikten med RAM-buffere er nettopp å sørge for at variasjoner i signalet inn kan sendes ut i en jevn kontinuerlig klokket strøm så lenge bufferet har data. Om 2 sekunder eller hele låten er bufret er ikke viktig. Applikasjonen sakker ikke ned utklokkingen i variasjon med innsignalet i bufferet.
Mvh
Roysen
Å sammenligne epler og pærer gir vel ikke diskusjonen medverdi. Å sette opp stråmenn som kjernekrsftverk tilfører debatten ingenting. Mener du at utfordringene ved å drive et kjernekraftverk er tilsvarende avspilling av musikkfiler?Det kommer nok.Av ren nysjerrighet: Finnes i det hele produkter som kan karakteriseres som "audiofile filservere", eller er det konseptet for idiotisk selv for HiFi-bransjen?
Produsenten kan vise til tåkeprat lignende det som er i deler av denne tråden, gi det et aller annet snasent navn, f.eks. IP-Audio™, CAT5eJitBuzt™ eller LoLatNet™ og ta veldig godt betalt for det. Godtroende biter på og handler.
Det kan kanskje værra godt nok til å styre atomkraftverk men kom ikke her å fortell meg at det duger til Diana Krall!
Det er jeg selvsagt klar over, bortsett fra at det er fullt mulig å få greie jitterverdier også med adaptive løsninger som S/PDIF og adaptiv USB. Det hele handler om implementasjonen av løsningen.Nå har du misforstått det jeg skrev. Tar opp tråden igjen senere. Jeg kan imidlertid si her og nå at asynkron USB overføring ble innført i audio bruk fordi reklokkingen ved synkron USB overføring førte til jitter.
Asynchronous source endpoints carry their data rate information implicitly in the number of samples they produce per (micro)frame. Asynchronous sink endpoints must provide explicit feedback information to an adaptive driver (refer to Section 5.12.4.2).
Det er snakk om synkronisering av klokkene, omtrent som om at PCens dato/tid synkroniseres regelmessig mot en NTP-server med en mer nøyaktig klokke. Selv om klokken korrigeres mot NTP-serveren er det fremdeles klokken i PCen som benyttes av programmene dine.5.12.4.2 Feedback
An asynchronous sink must provide explicit feedback to the host by indicating accurately what its desired
data rate (Ff) is, relative to the USB (micro)frame frequency. This allows the host to continuously adjust the
number of samples sent to the sink so that neither underflow or overflow of the data buffer occurs.
Likewise, an adaptive source must receive explicit feedback from the host so that it can accurately generate
the number of samples required by the host. Feedback endpoints can be specified as described in
Section 9.6.6 for the bmAttributes field of the endpoint descriptor.