Så er vi jammen der igjen, det er
FREDAG - og stadig fredag 1. august i Bologna.
Etter lunch spaserte vi litt rundt, før vi bestemte oss for å besøke byens eget museum, gammelt utvendig,
men hypermoderne og pedagogisk oppbygget innvendig, fräscht - rett og slett!
Jeg hadde allerede mentalt revet meg i håret, da jeg lærte at bymuren som stammet fra middelalderen ble useremonielt
revet ut på 1800tallet en gang, for å la byen vokse - men det kunne den da vel gjort uansett om muren stod der?
Neste sjokk var disse to maleriene her:
De viser det samme motivet, fra to forskjellige vinkler. Tårnene til høyre i begge bilder, er også revet, ganske enkelt fordi man
tenkte at det ville gi bedre trafikkflyt i sentrum, og det skjedde i
1916!!!! Jeg mangler ord.... :/
Uansett, etter noen interessante timer i museet, kom vi ut, og spaserte litt på kryss og tvers
For å få med oss så mye vi kunne av byen, i denne omgangen
Merket etterhvert at vi snart ville være klare for middag, så vi begynte å "krysse" i en generell retning av kveldens utvalgte.
Her var det ikke vann i forgårs...
Som et lite stykke Venezia...
Så var vi der; La Montanara. Litt tidlig, men det viste seg å være smart, for på under en time var stedet smekk fullt.
Trattoria La Montanara
Fruens forrett, jeg trooor dette er "Torta salata radicchio e crema di tartufo"
Mens det var "min tur" til å teste ut "mortadellaboller" - "Mousse di prosciutto e mortadella con pan brioche"
Morsomt interiør
De forskjellige "husets viner", prøvde alt sammen, og alt fikk klart godkjent
Det er alltid interessant å prøve forskjellige steders tolkning av retter, så jeg gikk for en mellomrett, og bestilte en halv "Lasagne verdi al forno"
Mens Fru Lagge bestilte en halv porsjon "Tagliatelle al ragù"
Fortreffelig alt sammen, uansett hadde vi tenkt å bli sittende en stund, dette var siste aften i Bologna på en stund...
Så kom en av de hyggelige og oppmerksomme kelnerskene med hovedretter - secondi piatti
Jeg gikk for "Tagliata di manzo sale grosso e rosmarino"
Fru Lagga prøvde seg på "Cotoletta alla bolognese"
Kan ikke klage på tilberedningen av biffen.....
La Montanara serverte oss et herremåltid, den saken er klar! - og av det vi så og hørte på nabobordene,
stod ikke dessertene tilbake for resten, men det var bare å gi opp, ingen dessert i denne omgangen!
All mat pluss noen øl og noen karafler med diverse viner dro seg på € 84,-, betalte med glede.
Så spaserte i natten, og var skjønt enige om at vi nok skulle gå en romslig omvei tilbake til hotellet,
godt å få spasert maten litt lenger ned i systemet.....
Fine detaljer overalt
Tilbake på Piazza Maggiore, gjorde man seg klar til nattkonsert
Vi burde vel ha satt oss, men kjente at kruttet var oppbrukt og at dagen snart var over for oss, så vi snudde og gikk ned plassen igjen
- og forsvant ned gatene mot (Hotell) Paradis
Ønsker dere alle en super weekend, helgehilsen fra Laggas!