Tråden for bilder av hodetelefoner/-utstyr/-oppsett.

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • xqo

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    23.05.2013
    Innlegg
    71
    Antall liker
    19
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    th-900, lcd-2, auralic taurus, schiit gungnir

    lYlWaMV.jpg



    • Auralic Taurus MKII
    • Fostex TH-900 på Fostex-stativ
    • Audeze LCD-2 på stativ fra Woo Audio
    • Schiit Gungnir

    Begynner egentlig å gå lei av denne lyden... Er på tide med forandring; men jeg er blakk, så jeg legger ut LCD-2 på torget etter hvert tror jeg.
     
    Sist redigert:

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Sugden Masterclass HA4

    Det finnes få omtaler av Sugden Masterclass HA4. Den viktigste Head-Fi-tråden er vel "Sugden Masterclass HA-4 Headphone Amplifier - Anyone heard it?". Ved tidligere søk har jeg vel funnet betydelig mer om forgjengeren Sugden Bijou HeadMaster som i hvert fall hadde en del tilhengere, og vel var en av få hodetelefonforsterkere med fjernkontroll.

    Kan du være så snill å fortelle oss mer om Sugden Masterclass HA4 og dine erfaringer med den? Gjerne også med ulike hodetelefoner og vs. evt. annet relevant utstyr.

    På forhånd takk.
     

    ketilb

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    13.10.2009
    Innlegg
    485
    Antall liker
    136
    Sted
    Sør-Helgeland
    Torget vurderinger
    15
    Siste skudd på stammen er en TPA3116D2-forsterker bygget inn i kabinett, som matcher Rock’n Glass - begge fra Zigis Audio Lab i Latvia. Den lille ny blir nok koblet til et sett uFonken, og RnG har fått ny partner også, AKG K701. Sistnevnte er bas-moddet, er ennå ikke helt sikker på, om jeg likte den bedre før. Neste prosjekt er en liten NOS-dac i samme type kabinett som de to andre. Her et par før og etter bilder..



     

    QWERT

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.04.2012
    Innlegg
    323
    Antall liker
    136
    Torget vurderinger
    0
    funny-porn-dog-pug-laptop-headphones-pics.jpg
    Pc og hodetelefoner funker dårlig.
     

    mariusaa

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.01.2012
    Innlegg
    1.382
    Antall liker
    571
    Torget vurderinger
    9
    Status på "samlinga" pr i dag.. Skikkelig fancy kosteskaft "stativ" for å få tatt bilde (jepp, la SKIKKELIG mye tid i dette :p)

     
    T

    Tittentei

    Gjest
    Nå får du jo i alle fall brukt kosteskaftet til noe nyttig! ;D

    Du har etterhvert opparbeidet deg litt av en basshead-samling. ;D Fra LCD-3 og Taurus til dette, haha. Koser meg mye med Audio Technica ATH-M50x selv, at du ikke har den på skaftet er skuffende! Ikke at de er basshead akkurat, men...

    Hvilken av dem er favoritten?
     

    mariusaa

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.01.2012
    Innlegg
    1.382
    Antall liker
    571
    Torget vurderinger
    9
    Audio technica WS99 er stort sett M50 bare med mer midtbass så jeg trenger ikke M50 ;) Du må få ut fingeren å få sjekket WS99 og W1000X. Spesielt W1000X. Liker du M50 og bare vil ha en mye bedre versjon av samme lyden så er W1000X gull. De er virkelig gode. Hvis du får ut fingeren en dag så tror jeg du kommer til å takke meg for det.

    De som har blitt brukt mest er nok v-moda m100. De har nok bass til at det meste blir gøy, og selv om de går litt over i mellomtonen så er det ikke så mye bass at det utelukker diverse sjangre som xb950 gjør. De som blir brukt minst er pioneer se-mx7 (litt "billig" lyd og langt i fra så mye bass som omtaler kan få deg til å tro) og beats solo2. Solo2 er helt greie til prisen, og bassen er helt grei. Det eneste som er overdrevent med solo2 er omtalen til Tyll @ innerfidelity. Jeg har vært enig med han om mye - så jeg forventet mye av solo2 - men de er rett og slett bare "helt greie" til hva de koster.

    De med "penest" lyd som fortsatt er litt gøy er sennheiser hd8. WS99 har den mest nøytrale lyden - det er kun litt spark i øvre bassen som farger lyden - men hd8 vinner på at de høres litt mer fyldige og luftige ut.

    Jeg glemte jeg faktisk har gamle sony xb700 liggende i skapet her også :)
     
    T

    Tittentei

    Gjest
    Once you go black, you never go back, lol

    Før
    2015-01-0223_06_13-8bd85cb8_PR-ASUS-Xonar-Essence-One-FrontjpegJPEGImage46911346pixels-_zps3caf3.jpg


    Etter

    2015-01-0223_03_51-ikkenoeemne-mrhenrikgmailcom-Gmail_zps2be82c1d.jpg


    Burde egentlig bytte ut ledsa fra blå til rødorange, ta messingringen rundt hodetelefoninngangen og kjøpe noen sorte anodiserte skruer også. Synes uansett den ser mye kulere ut i sort, og skjønner ikke hvorfor de skulle ha alle de sølvknappene i steden.
     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.131
    Antall liker
    3.863
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Har du eloksert selv, eller er det lakk?
     
    T

    Tittentei

    Gjest
    Har du eloksert selv, eller er det lakk?
    Hei,

    Knappene er plast og potensiometerne er plast med tynn alu rundt, for å få lik finish, så ble det lakk på alt. Pusset med 2500 grit, vasket godt med salmiakk for å avfette og sprayboks i flere lag. Potknappene kunne vært byttet ut med noen fra eBay som er elokserte i utgangspunktet, men ville at alle deler skulle ha samme finish. Hadde alt vært alu, så hadde jeg prøvd eloksering. Har sett mange tutorialer på youtube og det ser greit ut å få til.

    Tok også den gjennomsiktige ringen rundt powerknappen, for det lyset er så dominerende. Nå er det veldig dust som du ser på bildet.

    Vurderte som sagt også å bytte ut ledsa, men det er litt trøblete. For det første, så er ledsa bak power knappen surface mounted, så de er veldig vanskelig å bytte ut. De andre er enkle, men de tre som går på kilde er to-fargede med rød/blå (når man muter blir den aktiverte rød), de som går på bitrate er enfargede. Problemet er å finne amber/orange leds med samme spenning som de blå. Blå tar relativt mye i forhold, og da får man veldig lyssterke eller brenner de orange. Å sette inn motstand blir skikkelig jalla, men man får leds med veldig liten motstand på den ene pinnen. De er sykt dyre da. Kunne seff satt minimotstand på orange selv, men det blir mye jobb for veldig lite.

    Må bare få byttet ut skruene med elokserte, så er resultatet greit nok.

    Off, skrev essay igjen, haha.
     

    Ender

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    19.12.2012
    Innlegg
    373
    Antall liker
    146
    Torget vurderinger
    2
    Bærbar headfi/gaming/multimedia

    Tenkte jeg skulle vise frem min "lure" headfi for deg som ikke vil gjøre kompromi på lyd eller ytelse når du sitter med laptop i sofan evt. ikke foran den vanlige riggen. Vil sterkt anbefale denne laptopen til dere som enten gamer eller driver med andre tungrodde oppgaver f.eks foto/video edit.

    Sennheiser HD700 (byttet kabel til 1,2m med minijack)
    Hegel Super Amp/DAC (festet til laptop med borrelås og en 10cm vinklet USB til vinklet miniUSB)
    Laptop: MSI GS60

    - 3K IPS skjem
    - Nvidia GTX 970m 3Gb
    - 256GB Raid 0 SSD + 1TB
    - 16Gb ram
    - Intel Core I7
    - 1,9 kg!!

    DSC03874.jpg


    DSC03886.jpg


    DSC03879.jpg
     
    T

    Tittentei

    Gjest
    Helt sjuk laptop.

    Klarer den å holde seg kjølig uten å vekke hele nabolaget?
     

    Ender

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    19.12.2012
    Innlegg
    373
    Antall liker
    146
    Torget vurderinger
    2
    Den kjører ikke GPU/skjemkort så lenge det ikke er 3D stuff som foregår (Nividia optimus). Dvs, så lenge man ikke spiller eller lignende er det kun CPU vifta som går. Vanlig surfing osv så er det kun et jevnt sus i maskina, ligger på ca 35-38grader. Når man drar på fullt med 3D grafikk så er den helt klart hørbar men ikke plagsomt høyt, ligger da på ca 70-80grader på GPU. Har ikke målt lyden men vil tippe lav last ligger på 35-40db, ikke hørbart i stua men hørbart på et stille soverom. Usikker på dB ved max last men ingen jetmotor.

    Det som er negativt med denne er at MSI har låst min setting på cpu vifta. Den går ikke lavere enn 2700rpm noe som ikke er nødvenig når maskinen holder 35grader.. Skulle kunne kjørt uten cpu vifte til f.eks 50grader. Bra for levetid på komponenter, irriterende for en som må ha muligheten til å plukke/justere på alt :)
     

    Absolutt

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.06.2013
    Innlegg
    1.028
    Antall liker
    330
    Sted
    Kristiansand
    Torget vurderinger
    7
    Får du utnyttet skjermkortet 100%?
    Eller er det bottleneck med CPUen?

    Ja jeg høres sikkert ut som den amatøren :p
    Har ikke sånn ny moderne PC...
     

    Ender

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    19.12.2012
    Innlegg
    373
    Antall liker
    146
    Torget vurderinger
    2
    Skjermkortet jobber nok tett på 100% når man kjører 3k oppløsning i nye spilltitler med maks på grafikken. Assasins Creed Black flag kjører 30fps og Dragon Age inquisition 30fps på high settings. Skal man ha høyere framerates må man enten senke oppløsningen til f.eks 1080P eller skru ned grafikken. Så ja, man får helt klart utnyttet det 100%.

    I hovedsak tror jeg skjermkortet er en større bottleneck enn CPU men slik blir det gjerne når man snakker om spill. Mulig hvis man kjører titler med tung AI og evt mye texturer/objekter som skal inn og ut av minne så vil CPU slite men har ikke opplevd det.
     

    Jorgen1

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    27.02.2014
    Innlegg
    585
    Antall liker
    155
    minitorii2athumb.jpg
    IMAG0270.jpg



    Ikke ofte jeg velger å legge ut bilder av tingene mine, men tenkte å dele et nå da. Noen av dere som vet hva det er?
    Livstidsgaranti, point to point silver soldering, 4w/ch og konstruktøren bygger hodetelefon utgang spesielt med tanke på LCD 2 (som jeg var så heldig å få meg i høst). Har retubet den en del og har temmelig gode og et par litt sære rør på plass nå. Inntrykk? Vel jeg er ingen kjenner, men spiller på den i timesvis uten å bli sliten, og gir meg svært gode lytteopplevelser. Sitter i grubleboksen på å bestille meg en "bror" som er enda mer utpreget laget for headfi. og enda en bror som skal bare spille på høyttalere.
     

    Jorgen1

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    27.02.2014
    Innlegg
    585
    Antall liker
    155
    Stemmer det Ardilla. Tror det er bare en her i landet av denne, og det er litt artig. Med de røra jeg har i dag er det en sabla fin amp for en som ikke vil fylle stua med store tunge ting. Og det spiller (etter mine ører) så godt både på klokker og høyttalere, hvis de matcher da, at jeg kan ikke være annet enn happy. blir ikke sliten av i øra eller hodet og det er for meg et tegn på at noe er riktig. Kult hvis du kjente den igjen, men artig hvis du tok deg bryderiet med å google bilde søk. Skjønner at det er mange meninger og mye forskjellig smak ute og går, men av andre amper jeg har spilt med Audeze er det ikke lett å si at de er bedre, eneste negative er at den lager litt "hum", vet ikke om det kan være jording eller om det kommer fra amp`en sjøl, ikke egentlig noe problem med mindre man er helt allergisk. Snakket med noen folk når den var ny og de sa at det sjelden man får rørforsterkere til å være helt stille. Når den spiller er det ikke identifiserbart og veldig sjelden at jeg sitter og hører på ingenting for å si det slik.
    Hadde vært artig om noen som kan slikt kunne sammenlignet den med alternativer. Er jo ikke helt objektiv selv liksom. er jo glad i rakkaren.
     

    mariusaa

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.01.2012
    Innlegg
    1.382
    Antall liker
    571
    Torget vurderinger
    9
    Trengte noen IEM's og gadd ikke legge så mye penger i det, så denne lille boksen datt ned i postkassa i dag...



    Røde fordi jeg er ett ludder, og ludder liker rødt. CX 3.00 fordi en omtale sa de hadde "for mye bass", så da regner jeg med de er sånn passe for meg.
     

    ardilla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.12.2009
    Innlegg
    4.513
    Antall liker
    1.027
    Sted
    OSLO
    Torget vurderinger
    3
    Stemmer det Ardilla. Tror det er bare en her i landet av denne, og det er litt artig. Med de røra jeg har i dag er det en sabla fin amp for en som ikke vil fylle stua med store tunge ting. Og det spiller (etter mine ører) så godt både på klokker og høyttalere, hvis de matcher da, at jeg kan ikke være annet enn happy. blir ikke sliten av i øra eller hodet og det er for meg et tegn på at noe er riktig. Kult hvis du kjente den igjen, men artig hvis du tok deg bryderiet med å google bilde søk. Skjønner at det er mange meninger og mye forskjellig smak ute og går, men av andre amper jeg har spilt med Audeze er det ikke lett å si at de er bedre, eneste negative er at den lager litt "hum", vet ikke om det kan være jording eller om det kommer fra amp`en sjøl, ikke egentlig noe problem med mindre man er helt allergisk. Snakket med noen folk når den var ny og de sa at det sjelden man får rørforsterkere til å være helt stille. Når den spiller er det ikke identifiserbart og veldig sjelden at jeg sitter og hører på ingenting for å si det slik.
    Hadde vært artig om noen som kan slikt kunne sammenlignet den med alternativer. Er jo ikke helt objektiv selv liksom. er jo glad i rakkaren.
    Så det med en gang ,) skylab på headfi hadde en slik i lang tid - jeg tror det var hans ide å sette på en hodetelefonutgang til LCD-2 o.l. Han har skrevet endel om den, i svært positive ordelag. Han har jo vært innom en god slump med forsterker, kan man si. Har alltid vært nykjerrig på Decaware selv - stilige saker =)
     

    Antonsen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    09.04.2010
    Innlegg
    4.794
    Antall liker
    5.321
    Sted
    Hvittingfoss
    Torget vurderinger
    9
    Hvor god er den Hegel USB dac/ampen? Kunne godt tenkt meg noe tilsvarende selv, gjerne i form av en usb stick slik som audioquest firefly. Gjerne billigere :)
     

    Erlendb

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.08.2014
    Innlegg
    1.443
    Antall liker
    556
    Sted
    Sandnes
    Torget vurderinger
    1
    Fantastiske bilder og fantastiske hodetelefoner! Min erfaring er at HD700/800 er verdens beste hodetelefoner. Men uten forsterker som gir dem AKKURAT det de- ber om, kan det faktisk bli litt vondt i hodet. Hegel super fra laptop gir ikke nok guff desverre. Det vil gi deg grei lyd..men ikke mer..Men med rette forsterker vil de gi deg endeløs glede!
     

    Jorgen1

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    27.02.2014
    Innlegg
    585
    Antall liker
    155
    Bare si ifra hvis du vil teste den Ardilla. En morofaktor er alle de forskjellige tuberolling alternativer den åpner for. Tester 6L6 nå om dagen, og håper å få tak i noen gode NOS Marconi og et par NOS Mazda 6V6 GT. Kan gå noen lapper på det fremover....
     

    ardilla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.12.2009
    Innlegg
    4.513
    Antall liker
    1.027
    Sted
    OSLO
    Torget vurderinger
    3
    Bare si ifra hvis du vil teste den Ardilla. En morofaktor er alle de forskjellige tuberolling alternativer den åpner for. Tester 6L6 nå om dagen, og håper å få tak i noen gode NOS Marconi og et par NOS Mazda 6V6 GT. Kan gå noen lapper på det fremover....
    Takker for tilbudet! Hvor i landet holder du til? Er selv beboer i hovedstaden :)

    Googlet litt hva skylab har skrevet om Mini torii - men det er ikke så mye han har skrevet samlet, han bare nevner den litt her og der - jeg kikket også gjennom noen gamle pm-er. Han beskriver den som en forsterker med mye varme, og setter den veldig høyt til orthoer (spesielt LCD-2), sjekk her REVIEW SUMMARY: A ranking of 32 tube and tube/hybrid headphone amps -Til LCD-2 tipper jeg man ikke trenger å lengte voldsomt etter å oppgradere .)

    Denne tråden kan sikkert også være til nytte: http://www.head-fi.org/t/593623/decware-appreciation-thread-mt-review-up-on-first-page-2-10-12
     

    Absolutt

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.06.2013
    Innlegg
    1.028
    Antall liker
    330
    Sted
    Kristiansand
    Torget vurderinger
    7
    Fantastiske bilder og fantastiske hodetelefoner! Min erfaring er at HD700/800 er verdens beste hodetelefoner. Men uten forsterker som gir dem AKKURAT det de- ber om, kan det faktisk bli litt vondt i hodet. Hegel super fra laptop gir ikke nok guff desverre. Det vil gi deg grei lyd..men ikke mer..Men med rette forsterker vil de gi deg endeløs glede!
    Hvordan liker du HD800 med elektronisk musikk?
    Av en eller annen grunn har jeg veldig lyst å eie HD800...
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn