Gjallarhorn Audios nye showroom offisielt åpnet

IMG_0128.jpg


Da har vi gleden av å informere om at vårt nye showroom i Trollkleiva (Heggedal, Asker/Røyken) er klart for produktdemonstrasjoner (foretas etter avtale).

Rommet er bygget ved bruk av ASC sin IsoDamp romkonstruksjonsløsning og det er i tillegg optimalisert akustisk (bass- og refleksjonskontroll) ved bruk av TubeTraps fra ASC.

Den største utfordringen har vært å få to forskjellige oppsett, ett i hver sin ende av rommet, til å fungere optimalt i samme rom. Det ene oppsettet er i 7.1 surround, mens det andre er i stereo. Se for øvrig planskisse av showrommet nederst i denne annonsen.

IMG_0138.jpg


Først ut er full range elektrostater fra Sound Lab, nærmere bestemt toppmodellen Ultimate 745 PXF som vi har på lån ut juli før de går videre til vår kunde. Disse går elektrostatisk(!) ned til 25 Hz (ved -3 dB) i lytteposisjonen ved en høyttalerplassering hele 2,5m fra frontvegg og 1,75m fra sidevegg.

Ultimate 745 PXF er sannsynligvis en av verdens beste høyttalere og koster deretter. Sound Lab lanserte dog nylig sin nye kompaktserie som til tross for en langt mere beskjeden størrelse er oppgitt til å gå ned til 32 Hz.

Alle modellene til Sound Lab er basert på den samme teknologien (PXF). Det er kun panelstørrelse og type rammeverk (tre eller stål) som varierer. Den rimeligste modellen (Majestic 545) koster rundt NOK 160 000,- veiledende og skal i følge omtaler gi deg svært mye av lyden til de langt større panelene. 545 panelet vil være i demo hos oss og/eller hos en av våre samarbeidspartnere i løpet av året.


Demoutstyr i vår stereorigg pr. juni 2017:

Digital front end: Accuphase DP-720 & DG-58

Analog front end: TW-acustic Raven Limited med Raven 10.5 tonearm og Dynavector XV-1s pickup, samt Whest Audio Titan Pro RIAA-trinn

Forforsterker: Accuphase C-3850

Effekttrinn, rør: Tron Electric Discovery Reference (300B)
Effekttrinn, transistor: Burmester 911 mk3 (klasse AB med høy bias i klasse A) [i bruk frem til den er solgt, se vår annonse på Torget]

Strømregenerator: Accuphase PS-1230

Kabler: Cardas Clear signalkabler og Clear Beyond strømkabler, samt Tellurium Q Silver Diamond høyttalerkabler

Høyttalere:
Sound Lab Ultimate 745 PXF (tilgjengelig ut juli)
Sound Lab Ultimate 545 PXF (tilgjengelig fra oktober)
ProAc Response K8
ProAc Response D48R
ProAc Response D30RS
GoldenEar Triton Reference (tilgjengelig fra august)
GoldenEar Triton One
Avantgarde Trio m/Basshorn (tilgjengelig frem til de er solgt, se vår annonse på Torget)

Tider:
Virkedager: Mellom kl. 19-22
Lørdager: Mellom kl. 12-17

Ta kontakt på PM, epost eller telefon for å avtale nærmere tidspunkt. Ta gjerne med egen musikk på CD eller SACD. Analogavspilling vil også være en mulighet straks vår første import fra Whest Audio er ankommet (vi har uheldigvis solgt vår Tron Electric Syren II forforsterker med fonotrinn litt for tidlig).

Vår adresse er:
Gjallarhorn Audio
Trollkleiva 39
1389 Heggedal
Mob. 410 37 766

Velkommen!

image3.jpg


IMG_3595.jpg


floorplan_finalTT.png
 
Sist redigert:

Kommentarer

Sluket

Holistisk Hifi Helt
Ble medlem
11.08.2006
Innlegg
56.616
Antall liker
106.894
Torget vurderinger
23
Vart skræmt no? :D Trodde jeg ikke skulle komme inn på det som for dere andre er viktigere enncola og kanelboller? Vel, bedre demorom for high-end stereo pluss surrelyd har i alle fall ikke jeg opplevd her til lands. Det er så godt å se at noen som er så til de grader perfeksjonister lager en bygning fra scratch, i dette formatet (nærmere 70 m2) og konstruert etter alle kunstens regler hva oppbygging og materialer/utførelse angår. En estetisk nytelse dette rommet, som fungerer til de grader lydmessig også. Blir nesten litt flau når jeg tenker på hva jeg IKKE har gjort hos meg selv...
Soundlab leverer et lydbilde bortimot 100% som forventet - nydelig superdetaljert mellomtone, korrekte dimensjoner på de enkelte elementer i musikken til tross foren relativt røsslig størrelse... silkemyk diskant og upåklageliig bass prinsippet tatt i betraktning. Selvsagt levert på en sømløs måte uten anstrengthet. Dagens lydmessige højdare var Arne Domnerius smått sakrale CD "Antiphone Blues" hvor kirken opptaket er gjort i flyttet inn i rommet på en helt naturlig måte. Så er også denne type musikk noe av det som en slik elektrostat håndterer med bravur, stort 3D lydbilde, musikk som bare omslutter deg og får deg til å glemme at du IKKE er på konsert!
Bjørn Berge, Herbie Hancock, Metallica, Pink Flerr, Robben Ford, Stravinsky m.fl. - vi heiv en anseelig mengde vill og variert musikk opp i gryta, og kokte gjorde det hver gang! Herlig. Kunne spilt musikk der resten av dagen/kvelden/natta, men da ville vel verten blitt betenkt, som rett og rimelig er.

Er du interessert i/ute etter elektrostater? Look no further. Soundlab leverer. Med spredningsvinkel fra 1 - 360 grader, Your Choice. Hadde jeg hatt et egnet ledig rom skulle jeg hatt et SLOBLab oppsett; med en mindre modell men i samme høyde (7' eller ca. 213 cm. skal vi tro Alan). Og det skal vi. Bæltrivelig og kunnskapsrik mann som fortjener en fremtredende plass i dette sirkuset :D Vi takker for mottakelsen i dette unike miljøet, ute som inne. En oase.

Takk også til gutta som var med og var med å gjøre dette til en enda triveligere sosial happening enn om en drar alene...

Ekstra takk til sherpaen Gooner som stilte med sin Stealthbøse Tesla Tilbringertjeneste, skjerpet seg og ikke sutret og bar seg så ille over all jazzen denne gang:cool:
 

TrompetN

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.03.2004
Innlegg
8.700
Antall liker
7.011
Får henge meg på Gooner og Sluket her og takke for en veldig hyggelig stund. Litt kort for min del så jeg håper på å komme tilbake ved en senere anledning hvor jeg har litt mer ro i rompa.

Rommet er bare helt nydelig. Hatten av... Størrelsen, fargevalgene, gulvet og (de utskjelte;)) vinduene gjør dette til et drømmerom i utgangspunket. Beliggenheten er helt upåklaglig langt ute i skogen på en høyde på toppen av Trollkleiva. Ser for meg nattlytting her med skinn fra fullmånen i vinduene. En som bor i byen blir fort litt salig av slike naturlige omgivelser. Wow!

Akustikken tiltaler meg veldig. Her er det god kontroll langt ned, men uten den følelsen av at lyden "sitter" fast i rommet. Lyden slipper høyttalerene, er kjapp og lett som i et rom uten tiltak. Rommet tåler veldig mye lyd og dette kombinert med et lav støygulv oppleves plater med et større dynamisk spenn en i de fleste andre rom. Uansett lydstyrke med samme lette karakteren på lyden i alle oktaver.

Kan tenke meg at dette rommet egner seg ypperlig til å vise frem ulike høyttalere fra sin beste side.

Var kanelbollene virkelig hjemmebakt!? Du må hilse kokken så mye og takke.

Tusen takk for at jeg fikk komme på slik en solfylt lørdag! Håper du får igjen mange ganger for stor satsing.
Vi prates..

PS: veldig hyggelig å hilse på nye ansikter JJ og Gooner og takk til Sluket som fikset og ordnet. :)
 

Sluket

Holistisk Hifi Helt
Ble medlem
11.08.2006
Innlegg
56.616
Antall liker
106.894
Torget vurderinger
23
JJ's betraktninger fra gårsdagens frislepp!

For et ROM !!! Selvom det ble fleipet med at verten (Alan) hadde brun rom som kunne slåes i boks Cola`en, så var det imo ikke tvil om hva ROM jeg ville ha !

Flotte proporsjoner som gjør rommet fleksibelt, bør være fint til og spille på langvegg og... om surrerundtlyd delen forsvinner.... hehe.
Tenke vel mitt når jeg så tubtraps overalt og tenke at dette blir for mye, og er vel gjort i salgsøyemed... MEN det var et rom som det var veldig behagelig og oppholde seg i. akustisk sett.
Tommel opp med andre ord. Kanskje litt vel tett konstruksjon på bygget, om jeg skal ABSOLUTT klage på noe, men det er vel både smakssak og prioritering på hva man har av høyttalere, konstruksjons prinsipp osv (dette er dog KUN flisespikkeri) Så var det disse vinduene da.... et absolutt mørkt rom er og foretrekke imo, og det var vel det brukeren av rommet og ville ha... Når alt kommer til alt .... MEN jeg syntes det er flott og kunne se ut og i en så vakker naturoxo, som det var rundt der, solskjerming både ute og inne går fint an. JATAKK begge deler.
Og med et støygulv som er i den rette enden av fornuftig, ja dette var et skikkelig flott rom. Det er lagt ned en masse tid, funderinger og ikke minst økonomi i dette, men det vil gi en virkelig gevinst på sikt.

KUDOS for et heftig prosjekt for Gjallarhorn!!!!!

Så var det musikkavspillningsremedier da, førsteklasses elektronikk fra Accuphase og Burmeister for anledningen. og relativt røsslige paneler ifra nevnte SoundLab.
Det traff ikke meg 100 %, men det har vel med at biasen min er stilt inn mot horn....mulig. Jeg er vant til mer fart og smekk en hva dette leverte, det som var virkelig bra var oppløsning og stort lydbilde, OM en satt akkurat i SS, en anke for min del, dessverre at enn er nødt til og sitte i nøyaktig posisjon for og få utbytte av det. Ble og prøvd litt forskjellig innstillinger og med og uten EQ ifra Accuphase, og anlegget responderte med en gang og enn var ikke tvil om hva som ble gjort, utvilsomt gode egenskaper i anlegget!!
Alt i alt en meget spennende erfaring og ha med seg videre!
Gleder meg til og komme tilbake og høre både horn og surround biten om jeg kan :)

Takk for fantastisk bakverk! (grunn nok til og ta en re-vissit !! Hehe...... og en flott dag i musikken og godlydens favør.

Takk og til flotte turkamerater for en bra sosial dag uten slåssing og krangling ( he-he ). Slike dager er verdt sin vekt i gull !!!!!

Beste hilsener ifra VestBredden`s værste - JJ
 

Gjallarhorn Audio

Bransjeaktør
Ble medlem
26.02.2010
Innlegg
1.660
Antall liker
1.648
Sted
Heggedal, Asker
Torget vurderinger
100
Takk for kommentarer, JJ! Ser at Sluket poster for deg. Har JJ mistet brukeren sin, Sluket? Skal kanskje ikke spørre om det???

Det blir anledning til å høre Trio-oppsettet i stereo og horn (Solo) også i full surround neste gang dere kommer, sånn ut på sensommeren / tidlig høst :)

Sluket: Du får vente utenfor (med et par kanelboller og en cola) mens Trio demonstreres du da ;)
 
Sist redigert:

The Shy

Æresmedlem
Ble medlem
10.04.2017
Innlegg
11.087
Antall liker
16.050
Sted
Langesund
Takk for kommentarer, JJ! Ser at Sluket poster for deg. Har du mistet brukeren din? Skal kanskje ikke spørre om det???

Det blir anledning til å høre Trio-oppsettet i stereo og horn (Solo) også i full surround neste gang dere kommer, sånn ut på sensommeren / tidlig høst :)
Det har jeg allerede tinget timer for - ekte hornlyd-mann som jeg er
 

vidarje

Hi-Fi freak
Ble medlem
24.10.2009
Innlegg
5.450
Antall liker
3.673
Sted
Rasta
Torget vurderinger
1
Jeg tror jeg har skjønt det "Extreme Home Cinema" :)
Det ble ikke mindre fristende med en tur de siste tilbakemeldingene:)

Undertegnede i samordnet aksjon med TrompetN, JJ og Gooner'n valgte dagen i dag til å spane på denne eremitten som har gjemt seg oppe i de Heggedalske skoger; selveste X3MHC (låter som en spesialutgave av Ford Escort det nicket der - eieren er velkommen til å forklare bakgrunnen!) Og gjett om turen var verdt strevet! Bokscola og noe som rett og slett bare må betegnes som verdens beste hjemmebakte kanelboller! Takk for oss.
 

Gjallarhorn Audio

Bransjeaktør
Ble medlem
26.02.2010
Innlegg
1.660
Antall liker
1.648
Sted
Heggedal, Asker
Torget vurderinger
100
Takk for kommentarer, JJ! Ser at Sluket poster for deg. Har du mistet brukeren din? Skal kanskje ikke spørre om det???

Det blir anledning til å høre Trio-oppsettet i stereo og horn (Solo) også i full surround neste gang dere kommer, sånn ut på sensommeren / tidlig høst :)
Det har jeg allerede tinget timer for - ekte hornlyd-mann som jeg er
Ja, det er for lengst notert, Tor. :)

Må innrømme at jeg har en forkjærlighet for horn selv og utelukker ikke at det kan komme et agentur i den retning en gang i fremtiden.
 

Gjallarhorn Audio

Bransjeaktør
Ble medlem
26.02.2010
Innlegg
1.660
Antall liker
1.648
Sted
Heggedal, Asker
Torget vurderinger
100
Jeg tror jeg har skjønt det "Extreme Home Cinema" :)
Det ble ikke mindre fristende med en tur de siste tilbakemeldingene:)
Det er det nicket (og tidligere firmanavn) står for, ja. Årsaken til det rare navnet er at jeg tidligere drev et firma som bygget overklokkede PC'er og dette het X3MPC. Så når jeg i stedet tok hobbyen et skritt lenger, så beholdt jeg i stor grad navnet og byttet kun ut P'en med en H.

Men vi har nå fått et firmanavn som det er lettere å forholde seg til; Gjallarhorn Audio, selv om hornagenturet lar vente på seg ;)
 

Sluket

Holistisk Hifi Helt
Ble medlem
11.08.2006
Innlegg
56.616
Antall liker
106.894
Torget vurderinger
23
Takk for kommentarer, JJ! Ser at Sluket poster for deg. Har du mistet brukeren din? Skal kanskje ikke spørre om det???

Det blir anledning til å høre Trio-oppsettet i stereo og horn (Solo) også i full surround neste gang dere kommer, sånn ut på sensommeren / tidlig høst :)

Sluket: Du får vente utenfor (med et par kanelboller og en cola) mens Trio demonstreres du da ;)
Det er i orden! - bare å øke mengden det! :D:D Hils fruen og overbring som minimum en riktig god klem, jeg har aldri smakt bedre bakverk noensinne. Hverken her til lands eller i Frankrike, den gjeve bakstens hjemland!
 

vidarje

Hi-Fi freak
Ble medlem
24.10.2009
Innlegg
5.450
Antall liker
3.673
Sted
Rasta
Torget vurderinger
1
Du kunne jo bytte ut C med Q, Extreme High Quality:)
 

Polka

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.07.2003
Innlegg
5.736
Antall liker
3.955
Torget vurderinger
96
Ser du bruker en DG-58 i dette oppsettet. Har du fått til automatisk korreksjon? Har denne selv, og jeg får enormt mye bedre resultat ved å justere alt manuelt. Fryktelig tungvint, men som enkelte påstår her; no free lunch. Den har god DAC innebygget synes jeg.

Ble invitert med av sluket, men feiget ut + hadde litt å styre med på formiddagen. Har jo såvidt vært innom der en gang, men nå er jo alt oppgradert til de grader. Ser rimelig gromt ut!
 
Sist redigert:

Gjallarhorn Audio

Bransjeaktør
Ble medlem
26.02.2010
Innlegg
1.660
Antall liker
1.648
Sted
Heggedal, Asker
Torget vurderinger
100
Så langt er DG-58 kun brukt til å sette EQ manuelt da jeg foretrekker å holde bruken av EQ på et minimum, og justeringene er i tillegg kun foretatt i bassintervallet.

Men jeg kommer nok til å utforske 'voicing' mulighetene denne enheten byr på, om ikke for annet enn av ren nysgjerrighet. Jeg tenkte da kun å teste opsjonene 'flat' og 'smooth'.

DG-58 kommer med en meget god DAC, ja. Det er for øvrig samme DAC som sitter i vår DP-720. Litt bortkastet å ha dobbelt opp med samme DAC kan man si, så jeg skulle gjerne sett at DG-58 ble levert uten DAC. DP-720 og DG-58 er forresten koblet sammen ved hjelp av Accuphase sin egen digitale H-Link (ethernet), hvilket gjør det mulig å sende DSD fra DP-720 og til DG-58, men dessverre ikke andre veien (oppkoblingen består av 2 stk H-Link kabler, først fra DP-720 til DG-58 og så fra DG-58 og tilbake til DP-720).

Det fine med dette oppsettet ( DP-720 + DG-58 ) er at man bare ved å trykke på en knapp kan koble EQ inn og ut av signalveien, og da mener jeg helt ut av signalveien, ikke bare bypass på DG-58. Man kan altså fra fjernkontrollen styre om DP-720 skal sende signalet (CD/SACD) direkte til egen DAC eller via DG-58 :)

De fleste låtene under gårsdagens demo ble forresten spilt av uten EQ i signalveien, men i noen tilfeller er den nødvendig for å redusere negativ innvirkning fra rommet (gjelder kun ved dypbass).

Husker ikke når du var innom sist, men det er vel ikke så mye som er oppgradert? Full TubeTrap-installasjon er naturligvis nå på plass. Trio-oppsettet har for tiden måttet vike plass for Ultimate 745 PXF siden disse er på et velvillig lån fra en kunde i en begrenset periode. Vår Tron Electric 300B rørforsterker benyttes kun til Trio'ene, så vi har fått låne en Burmester 911 mk3 på 2x 350 Watt til å drive Sound Lab'ene. 300B forsterkeren koster for øvrig en god del mere enn 911 mk3.

Forforsterkeren, anleggets hjerte, er så definitivt oppgradert; fra en C-2120 til en C-3850. Men vi kunne godt ha klart oss med C-2120 også. Den var svært god til prisen. Men C-3850 er ekte balansert (m.a.o. kvadrupel volumkontroll), og det var små, men hørbare, forbedringer i form av utvidet frekvensrespons (både oppover og nedover), samt et lavere støygulv og en noe høyere oppløsning. Om det er verdt den betydelig høyere prisen kan alltids diskuteres.

Uansett, du er velkommen på besøk :)
 
Sist redigert:

Gjallarhorn Audio

Bransjeaktør
Ble medlem
26.02.2010
Innlegg
1.660
Antall liker
1.648
Sted
Heggedal, Asker
Torget vurderinger
100
He, he. Jeg var klar over at det fantes DIY basshornkonstruksjoner med dette navnet. Det finnes også et kor i Stavanger som heter Gjallarhorn.

Og dette koret har eksistert en stund og sitter derved på domenenavnet gjallarhorn.no. Vi gjorde dog det sjakktrekket å sikre oss gjallarhorn navnet for et av de nye domenenavnene, og da .audio. Så vi eier nå domenet gjallarhorn.audio og det passet jo bra :)


Edit: Jeg ser av pekeren din at det ikke er DIY Gjallarhorn sub'ene du hadde i tankene, men faktisk et tidligere kommersielt produkt her i Norge. Ja, det må jeg innrømme var ukjent for meg. :)
 
Sist redigert:

Informasjon om bruker

Gjallarhorn Audio
Bransjeaktør
Medlem siden
Antall liker
1.648
Link til alle artikler
213
Gjallarhorn Audio sine annonser
Bransjenyheter
Sommertilbud på nye Clearaudio Concept Signature (-25%)

Sommertilbud på nye Clearaudio Concept Signature (-25%)

  • 0
Clearaudio's Concept har vært en av de beste platespillerne på markedet i sitt prissegment, og Concept Signature tar nå denne vellykkede konstruksjonen et godt skritt videre. Listen med...
Fortsett
Bransjenyheter
Besøk oss på Oslo HiFi Show nå i helgen

Besøk oss på Oslo HiFi Show nå i helgen

  • 0
Vi har intet mindre enn 6 Norgeslanseringer under Oslo HiFi Show nå i helgen. Du finner oss på rom 106 og 108 i første etasje. Under kan du se hvilke produkter det er Norgespremiere på. Velkommen...
Fortsett
Bransjenyheter
Gjallarhorn lanserer franske B.audio i Norge

Gjallarhorn lanserer franske B.audio i Norge

  • 5
B.audio er et forholdsvis nystartet firma, men de har i løpet av kort tid blitt anerkjent for sitt gode design og høye lydkvalitet. Firmaet ble grunnlagt i 2016 av brødrene Cédric og Sébastien...
Fortsett
Bransjenyheter
Sveitsiske Stenheim endelig i Norge

Sveitsiske Stenheim endelig i Norge

  • 10
Varemerket Stenheim ble etablert i 2010 av fem elektronikkingeniører som tidligere hadde jobbet i det sveitsiske high-end firmaet Goldmund. Deres første høyttaler, Alumine, ble lansert i 2011...
Fortsett
Bransjenyheter
Gjallarhorn showroom holder stengt i romjulen

Gjallarhorn showroom holder stengt i romjulen

  • 6
Vi lar julefreden senke seg og holder vårt showroom stengt i romjulen. Men vår nettbutikk vil være betjent og det vil fremdeles være mulig å hente varer på vår adresse ved kjøp eller hjemlån i...
Fortsett
Bransjenyheter
Juletilbud på Harbeth (-25%)

Juletilbud på Harbeth (-25%)

  • 0
Det blir juletilbud på Harbeth ut desember for å få ned vår lagerbeholdning. Alt av modeller, bortsett fra toppmodellen, er på lager i de fleste finisher. Merk at tilbudet om 25% rabatt på...
Fortsett
Topp Bunn