God artikkel.Vi aksepterer ikke noe mat, opprinnelig eller bearbeidet, som det er kinesiske ingredienser i. Det jukses simpelthen for mye. Nylig måtte Vestfoldmøllene slutte med produksjon av økologisk dyrefôr, gang på gang mottok de forsendelser fra Kina og India som ikke var i henhold til spesifikasjonene. 98% av det som er å kjøpe av økologisk i matkjedene kommer fra risikoland. En tid tilbake var det påkrevd å skrive opprinnelsesland på produkter, nå holder det med NON-EU ORIGIN. Men det er en grei pekepinn.
Når det er såpass vanskelig å sikre kvalitet på "organic products", som er underlagt strengere kontroll, kan man forestille seg hva de gjør med konvensjonell mat. Leste om "fake shrimp" i artikkelen, da går det langt.
Øko fra EU-land er dyrere enn tilsvarende fra Kina, så store produsenter velger kinesisk. Det gjør også mange bryggerier, store og små. Kan lønne seg å finne ut av hva de har av råvarekilder om man er glad i øl. (Og vær obs på at kinavarer pakkes om i Europa).